אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": דש איפקס מעשיר את המנהלים, אך מאכזב את החוסכים

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
הם ..וחברות הביטוח שלא משלמות את הפוליסות חובה וחיים ואובדן כושר....
פסק דין תקדימי מ-2005 של עמימות גורם לעיוות הדין משווע בתחום נזיקין בתאונות דרכים !! עד 2005 אם נזק מתאונת הביטוח כגורם היה 50% אזי המבוטח היה מקבל פיצוי חלקי ...מאז 2005 כל פעם שיש עמימות לגורם היותר חזק לנזק רפואי תאונה או מחלה אזי השופטים שולחים את המסכנים והנכים הבייתה ללא שום פיצוי ..חברות הביטוח גורפות הון עתק על גב הנכים והמסכנים ! פשוט שערורייה איך בתי המשפט משרתים את אדוני המדינה 1% מאזרחי ישראל ודופקים ודופקים ללא הכרה 99% מהאזרחים ! לדוגמא פסק דין ..אזרח מבוגר שעבר תאונת דרכים קשה יצא מרכבו והתמוטט קיבל אירוע מוחי ונשאר נכה לא קיבל אגורה !! כי אולי כלי הדם שלו היו לא בריאים. דוגמא 2 אזרח בן 36 בריא כמו שור שעבר תאונת דרכים קשה שנחבל בראשו לאחר מספר ימים קיבל אירוע מוחי ונותר עם 70% נכות רפואית ..לא קיבל שקל במשפט כי אולי משהו אחר שלא יודעים גרם לאירוע המוחי .! אזרחים תיתעוררו לא סתם יש הפגנות בעולם נגד התאגידים ואצלינו המצב הכי חמור !
חייבים לתת את הדין ! | 24.10.11
32.
לא פלא שיש שינאת עשירים בא"י 2011 (תגובה ל-28)
כי בא"י שנות האלפיים צריך להיות מושחת (או לפחות בעל ראש קרימינאלי) כדי לעשות כסף. מה זה הדמי ניהול האלו? בכול העולם (המערבי) בתי השקעות עושים את הכסף מרווחים כאן ישב הראש היהודי והחליט לקחת דמי ניהול מטורפים (פי 250% מבית השקעות בוול סטריט) בלי קשר לרווחים. אבל השינאה נובעת מכך שאנו פשוט חייבים (תודה ועדת בכר וביבי) לתת להם את הכסף ולכן לשלם להם את העמלות המטורפות. מה ביבי אומר: "החליפו בית השקעות הרי יש תחרות" אבל במציאות כול בתי ההשקעות לוקחים פחות או יותר אותן דמי ניהול וכאן מגיעה השחיטות כי במקום שיש תחרות דבר כזה פשוט לא יכול להיות (אותו כנ"ל לבנקים והעמלות). עם ישראל מרגיש פראייר (ובצדק) ולכן את תיסכולו הוא מוציא על אלו שמתעשרים על הגב שלו. בחו"ל לרוב מנכ"ל בית השקעות שנעשה מיליונר זה ביגלל כישרונו בניהול כספים ולא בגלל שהלוקח מחוייב להיות הלקוח שלו ולשלם לו דמי ניהול אסטרונומים וזה לפני שהרוויח שקל.
דודו2 | 24.10.11
27.
אין קשר בין דמי הניהול לשכר
לומר שהשכר של מנהלים בבית ההשקעות מגיע מדמי הניהול זו התעלמות מן האופן בו פועל שוק ההון, בדומה לכל שוק אחר. במקרה הזה מדובר באנשים שהקימו בידיהם את בית ההשקעות והביאו אותו להישגים מרשימים, גם עבור החוסכים. אז נכון שאנחנו נמצאים בעיצומו של גל מחאה חברתית, אבל לא ניתן לבוא בטענות כנגד כל מי שמרוויח בעבור העבודה הרבה שהשקיע. זה הרי מגוחך.
שי | 24.10.11
19.
אפשר לקבל את הטבות המס גם בלי צורך בתיק מנוהל ע"י בית השקעות
מדובר ב"קופת גמל בניהול אישי", שבו החוסך מחליט בעצמו מה לקנות ולמכור ומשלם לבית ההשקעות רק עבור עלויות תפעול. מדובר במיזם נסיוני של האוצר החל מ- 2009, אבל נראה שבתי ההשקעות לא כל כך מתלהבים מזה, כנראה כי הם יודעים את האמת - שהרבה פעמים תיק פאסיבי (למשל באמצעות קנית מדדים) עדיף על פני ניהול אקטיבי - והם לא רוצים לאבד לקוחות. לכן כרגע יש מעט מאוד בתי השקעות שמציעים את זה, אבל אם תהיה מחאה צרכנית גם על הדברים החשובים האלה (ולא רק על קוטג') בטוח שנראה יותר אלטרנטיבות כאלה. דרך אגב, בארה"ב למשל אפשר לפתוח חשבון פטור ממס כזה אפילו בלי דמי ניהול (IRA) כמעט אצל כל בית השקעות, ולצערנו צריך בינתיים לחכות עד שנגיע לזה. בינתיים בהעדר אלטרנטיבות אחרות לקבלת הפטור ממס, נמשיך בלית ברירה להשתמש בקופות הגמל הקיימות, לקבל תשואות נמוכות מהמדדים ולהעשיר כל מיני אנשים על חשבוננו. חבל.
ליאור | 24.10.11
8.
חזירות אינסופית
מהיכרותי עם הענף יש צורך ברפורמה מקיפה בתחום כולל הגבלת שכר בכירים והצמדתו לביצועים, שינוי שיטת הבונוסים הפסולה והגבלה על חלוקת האופציות. בכירי שוק ההון ברובם זה אנשים ששיחק להם המזל ורמת הכישורים שלהם היא ממוצעת. במידה והיו באמת כישרוניים, אני בספק אם היו נשארים לעבוד כשכירים ששורפים את הכסף של אחרים. יש המון פוזה בשוק ההון ומאחוריה יש רמה מקצועית בינונית ומטה.
קקטוס | 24.10.11
5.
פקידי האוצר הם הבעיה ולא המנהלים שעושים לביתם
פקידי האוצר מתכננים את משרת החלומות שלהם מיד עם עזיבת משרד האוצר. השיטה היא להכריח את הציבור בישראל להפקיד את החסכונות של עשרות שנות עבודה קשות אצל מקורבים בעלי בתי ההשקעות. כך מובטח לפקידי האוצר שכר מהמם לכל חייהם ופרישה כמיליונרים בגיל צעיר. למה אי אפשר שחוסך וותיק ישים את כספו בתוכנית חסכון צנועה צמודה למדד עם ריבית קבועה נמוכה ועדיין יקבל את הטבות המס. הכספים האלו ינוהלו על ידי מי שרוצה לנהל אותם בסיכון גבוה או נמוך אבל בלי שכל ההפסדים יעברו לחוסך והרווחים יעברו למנהל הכספים.
מירבל | 24.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת