אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה באמת קרסה הכלכלה המערבית?

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

62.
גיבוב של שטויות..
זה שאנשים קמים בבוקר והולכים לעבוד לא אומר שיש להם באמת עבודה. לדוגמא, אם הכלכלה האמריקאית חייבת 15 טריליון דולר ומגדילה את החוב הזה בכמעט טריליון מידי שנה. האמריקאים, הלכה למעשה חיים על חשבון שאר העולם. והכסף הזה מפרנס הרבה מאוד אנשים שהולכים לעבודה, הם עו"ד, בנקאים, מוכרים בחנויות, קבלנים וכו' אלה עבודות שכל זכות הקיום שלהן מושתת על כסף שאין באמת אז כשבוקר אחד אף אחד לא יסכים יותר לממן את ארה"ב, העבודות האלה גם יעלמו. האמריקאים בקנטים מכוון שהם לא יצרנים ולא חוסכים וזו הדרך היחידה שכלכלה צומחת.
ש.ר | 05.12.11
61.
קוראים לזה סוציאליזם
הבעיה של ארה"ב איננה כלכלית.הבעיה שלה היא שליברלים כמו הטמבל הזה שולטים בארה"ב מזה 40 שנה,כפו בכוח הזרוע על האוכלוסיה שלה אורח חיים שהיא לא רוצה,הציפו את ארה"ב ב 80 מליון היספנים (בקרוב ארה"ב הופכת למדינה כושית-היסזפנית בהרכב האוכלוסיה שלה.בדיוק כמו קולומביה או ברזיל.וככה היא גם תראה). החריבו אותה עד היסוד בשם הנאורות,השוויון ושאר בבל"ת שהיה רלוונטי ב 1917.
אאא | 10.11.11
59.
צדק לעשירים
לא צריך להבין בכלכלה כדי להבין שלא תהיה צמיחה או התאוששות אלה אם יהיה שינוי במגמה. הכלכלה צריכה לעבור שינוי מהותי שלוקח בחשבון ניהול משאבים, כמו מנגנונים של "צדק חברתי" שיחליפו מערכות משפט מוטות. היום המגמה, גם אם לא במוצהר, או שסמוי, במערכות משפטיות היא לטובת הכסף הגדול. ה"מרד" האזרחי, הסיבה העיקרית אליו היא לא כוח קניה, או שכר שנשחק, אלה ההבנה, שלמעמד הביניים אין "מגן משפטי" מפני ניצול, עושק, כוח בלתי מוגבל כמעט של הטייקונים וחברות הענק. המגמה של ההשתלטות, על מקורות מחייה בסיסיים, יחד עם שליטה גורפת במערכות המשפט, החקיקה והכוח המשטרתי.
שוס | 04.11.11
56.
המלחמה במלחמה
פרופ' רייך טוען שהסיבה למצב הכלכלי היא לא בחינת התוצאה אלא בחינת הבעיה. אני מסכימה עם האמירה הזאת. במקום להילחם עם המציאות, בואו נסתכל לה בעיניים ונבדוק מה הוביל אותנו לשם. הסתכלות דומה ניתן לראות במספר רב של "מלחמות" שקיימות בארץ וכולם מכירים אותן היטב - המלחמה בסרטן, המלחמה באלימות בבתי הספר, המלחמה בסמים, המלחמה בתאונות הדרכים ועוד ועוד ועוד. אם נבחן את כל המלחמות האלה נראה שלא פתרנו אף אחת מהן, להיפך. הן הולכות ומתרבות. המצב הולך ומחמיר. משרד החינוך מפתח חדשות לבקרים תכניות למלחמה באלימות והמצב בשטח - האלימות עולה ומתגברת. לדעתי חייבים לשנות את הגישה. לשנות את ההסתכלות. לבחון את הסיבות שהביאו אותנו למקום שבו אנחנו נמצאים. שם ימצא הפיתרון. מעמד הביניים הוא שמניע את הכלכלה. זאת עובדה. אין מה להתווכח עם עובדות. מעמד הביניים קורס ולא מחזיק מעמד. גם זאת עובדה. אחרת חצי מליון אנשים לא היו יוצאים לרחובות בקיץ האחרון. אני מציעה לבדוק לעומק למה אנחנו לא מצליחים לגמור את החודש. איך זה קורה שאנשים יוצאים לעבודה, עובדים קשה ועדיין לא מצליחים לחסוך שקל? חשוב לא להתבלבל בין מצב הכלכלה לבין החיים עצמם. כאשר אנחנו משווים את החיים היום לחיים בעבר צריך להתייחס לאותם פרמטרים. פעם לא היו טלפונים ניידים. היום יש. זה לא אומר שטלפונים סלולריים זה מותרות. זה פשוט חלק מהחיים המודרניים. החיים המודרניים כיום הם תוצר של המהפיכה התעשייתית והתפתחות הצריכה. כאשר באים לבדוק את המצב הכלכלי ברור שיש הרבה גורמים שמשפיעים על הכלכלה (כמו טירוף הייצור בסין) אבל זה עדיין לא הבסיס לקריסת מעמד הביניים. רייך מספק לדעתי הסבר הולם למצב ומתאר בצורה ברורה שאינה עומדת בוויכוח עם המציאות מדוע הגענו למצב של היום. מאותה סיבה בדיוק אנחנו עומדים בפני משבר כלכלי נוסף.
ימית | 02.11.11
54.
זה לא ניתוח מקצועי, זה ניתוח פוליטי של אישיות קיצונית
זהו פרופסור שכיהן תחת שני נשיאים כושלים ביותר, כנראה הכושלים ביותר בזמננו (קרטר ואובמה) הוא מרצה בבארקלי שידוע בעמדותיה האנרכיסטיות. כל ניתוחו הוא מנקודת מבט מרקסיסטית על העולם. הוא לא באמת מנסה לתקן את מה שלא בסדר בוול סטריט, הוא פשוט מנסה לעשות חלוקה מחדש של הרכוש. למזלינו בארה"ב התעוררו מהחלום (בלהות) של כלכלת אובמה
ערן | 30.10.11
52.
שורש בעיה - הטבע האנושי
מה עושים ? להתחיל חינוך מחדש... לבנות סביבה שתשפיע עליי ועל ילדי ערכים של דאגה לסביבה ממש כמו שאתה דואג לעצמך... ולא של עוד תחרויות ומרדפים פתטיים אחרי המליון. היום זה כבר מתחיל להיות ברור שכולנו קשורים בכפר גלובאלי אינטגראלי - ממש כמו גוף אחד - ושלא יכול להיות איבר שסובל וששאר הגוף ממשיך לחגוג... המציאות מחייבת אותנו להתפכח.
חבקוק | 30.10.11
51.
צודק לגמרי
בתהליך שהחל בצורה מזדחלת לפני 15-20 שנים והתעצם בשנים האחרונות נפגע מאוד שכר העובדים בכל רמות הביניים בכל הארגונים ושכר הבכירים ורווחי הבעלים עלה ועלה, כיום לצעירים עובדים אין סיכוי להגיע לרמות השכר של הוריהם בתפקידים דומים וכן הם אינם מעוניינים לוותר על רמת החיים שהורגלו בה או לה הם חושבים בצדק שהם זכאים - משרתים בצבא, לומדים באוניברסיטה, עובדים לפחות 50 שעות בשבוע . הפכנו למדינה של אדונים ועבדים ולא רחוק היום שהמצב יתפוצץ לנו בפנים.
אדונים | 30.10.11
50.
ברגע שמעמד הביניים הבין שהוא משלם את החשבונות של האחרים,ושלו עצמו נשאר הרבה
פחות...אזי, כאן התחיל המשבר. מעמד הביניים הבין שבעצם שיקרו אותו, אלה שלמעלה...שהעשירים בעצם משלמים הרבה פחות מיסים,ומקבלים יותר הטבות... מעמד הביניים הבין שלא רק שהוא מרוויח פחות, גם נכסיו בסכנה (=תיראו מה עשו קופות הגמל והפנסיה החדשות לכל הפנסיונרים...). אבל כשהבעיות והקשיים של הפנסיונרים המבוגרים, גלשו אל הצעירים ואל מעמד הביניים...המחאה תפסה תאוצה. אני בהחלט חושש מהעתיד...מהתגברות הקיצוניות!.
הבעיה היא ההטבות שזכו בעלי ההון! | 29.10.11
49.
עצוב שכולם חושבים שמדובר במשבר כלכלי ולא מבינים שמדובר במשבר חינוכי-ערכי
אין פיתרון כלכלי למשבר כי עצם המשבר הוא חינוכי-ערכי. החברה המערבית לימדה את האזרח שניתן למלא חלל רגשי באמצעות צריכה וזה מנוגד לטבע שלנו. שום רפורמה כלכלית לא תמנע קריסה נוספת בכלכלה. הדרך היחידה להתגבר על המשבר היא רפורמה בחינוך ובערכים ובעצמנו. לא משנה כמה ננסה, לא נוכל להתחמק מהעובדה שכסף (גם מיליונים) לא מביאים את האושר המיוחל. עשירי העולם נראים לכם אנשים מאושרים? הם מרירים יותר משאתם מדמיינים לעצמכם. מי באמת מאושר? אלו שיש להם מילוי ריגשי בנוסף למילוי הגשמי.
אמיר | 29.10.11
47.
אין הלימה בין עבודה יצרנית לשכר שהיא מקבלת ,עסקי רוח תפסו מקום של עבודה יצרנית
כל חברות הביטוחים והבנקים הם עסקי רוח שבעליהם ועובדיהם מרוויחים הון ביחס למה שהם מייצרים , לעומתם פועל בניין ומתכת למרות שהם עובדים קשה ומייצרים תמורה ממשית .לא ממש זוכים לשכר המתקרב למאית ממה שעסקי הרוח מרוויחים .כשי העולם בנוי מרובו על עסקי רוח ולא על דברים ממשיים סופו להתפוצץ. אנשים לקחו הלוואות ביחס למה שהבנק נתן להם בלי כל קשר למה שהם ייצרו בפועל, הבנקים יחלקו בונוסים בלי כל קשר לרווחיות הבנק, בנקים רבים התמוטטו ועוד רבים אחריהם יתמוטטו. ברגע שהשכר בעולם יהיה בהתאם לתוצרת שאנחנו נותנים ולא בלי שום פרופורציה כמו שקורה בבנקים , בביטוחים , תקשורת , קולנוע , דוגמניות על , עו"ד , שחקנים , בעלי חברות ציבוריות , הסתדרות עם וועדים חזקים ועוד. העולם יהיה מאוזן יותר וצודק יותר
צפונית | 29.10.11
45.
מדהים! לראשונה יש לפנינו תיזה שמחברת את כל הנקודות
כל הבעיות שרייך מדבר עליהן הן ידועות ומוכרות, אך לראשונה מישהו מציג אותן באופן מסודר, כרצף הגיוני של סיבה ותוצאה. לפיכך הפיתרון נעשה ברור - על מנת לייצר צמיחה חייבים להיטיב עם מעמד הביניים, על חשבון העשירים. כעת נשאר רק להבין מי ירים את הכפפה ויוציא זאת לפועל.
אורן | 29.10.11
43.
"חברה דרוויניסטית" - החזק בולע את החלש
מאז ומעולם אלה למגיעים להנהיג אותנו בתוספת אושיות הכלכלה חוברים יחד והמחוקקים מחוקקים חוקים שמטיבים עם השלטון וההון על חשבון מי? מישהו חייב לשלם ואלה הם האזרחים עם תלושי המשכורת והחסכונות בבנקים, כך זה במלחמות החיילים משרתים את האינטרסים של הגדולים..... כך זה בדתות .... כך זה בעמותות.... תיקחו כל סקטור תלבישו את הרעיון וזה מה קורה בשטח....
אמיר | 28.10.11
42.
הקשר בין אי שוויון לתעסוקה הוא מקרי לחלוטין
הרי בתקופת ימי הביניים הייתה תעסוקה מלאה - כל האנשים עבדו - בעיקר בשדות - והיה אי שוויון קיצוני בין המעמד העשיר מאוד (האצילים) לכל השאר - כך שלא ממש צריך להיות חתן פרס נובל כדי לדעת את זה. ככל שאני חושב על זה יותר, כך אנו היום - עבדים מודרניים. הכלכלה המודרנית דחפה אותנו ליצור "משרות סטנדרטיות", שבהן לא משנה מקום העבודה, סוג העבודה, אופי העבודה, איזור המגורים וכד' - איכות החיים שלך תהיה זהה. היכן שמרוויחים יותר משלמים יותר על השירותים, וגם להיפך. אדם בתל אביב חי ברמת חיים דומה לאדם משדרות או מקרית שמונה. כולם כולם חיים כמו עכברים במירוץ החיים. מן הצד השני, ישנם ה"פיאודלים", שהם האצילים של היום - המדובר בחברות הענק הגלובאליות שנותנות את הטון, ובבעלים העשירים שלהן העסוקים בעיקר בייצור של "אופיום להמונים" - אותם מוצרי הצריכה נחשקים שיעלו יקר ויגרמו לנו לעבוד כמו עכברים. צריך להגיע לאיזה מצב של חלוקה מחדש של הדברים, לגרום למשחק הוגן. לא ייתכן שהדברים ימשיכו להתנהל בצורה שכזו.
משה | 29.10.11
41.
הכל טמון בילודה
מספר בני האדם גדל בהתמדה. הצורך בגדילה כלכלית הוא עצום. לצורך כך המין האנושי גייס את כל כוחותיו. משאבים וכוח עבודה. הגענו לקצה של הקצה. הדרך היחידה לפתור את הבעיה של מחסור ביכולת כלכלית ובמשאבים היא להתחיל להקטין את רמת הילודה (ראו כמה זה עזר לסין). ברגע שאתה מוריד את האוכלוסיה למספרים נורמליים - הכל מתחיל להשתנות לטובה. פחות תורים, פחות עומס על משאבים, תשתיות יותר טובות, תחרות יותר נוחה, פחות צריך לעבוד קשה ואז גם המצב הפיננסי יתחיל להתייצב. כרגע, במצב הנוכחי, העולם במירוץ מטורף להאכיל ולספק את כל הצרכים של אוכלוסיה הולכת וגדלה במהירות מבהילה.
יואב | 29.10.11
40.
כתבה טובה. לכל המגיבים כנסו
אנשים אומרים פה דברים ונראה שלא כאילו קראו את הכתבה עד הסוף הסקירה פה היא נכונה. זה קורה גם אצלנו: הטייקונים קיבלו הטבות מהממשלה ובמקום להוריד את ההטבות האלו למשכורות העובדים הם לקחו אותן לעצמם, תוך כדי כך הם ממשיכים לקרוא "אל תפריעו לכלכלה חופשית" כשהם בעצם מתכוונים "אל תפריעו לנו להמשיך לגרוף את כל הקופה". אני רק לא מצליחה להבין, אולי מתוך תמימות, למה נתניהו, שהוא איש כלכלה, לא מבין את העוקץ ונותן לחגיגה להימשך? יתכן שהוא מרוויח מכל זה?
חוה | 28.10.11
38.
בנוגע לתגובות בקשר למעבר הייצור לסין והודו
שוב, יש פה בלבול בין סיבה לתוצאה. הסיבה לכך שתאגידים מעדיפים לייצר בעולם השלישי היא מכיוון שהם מחויבים לבעלי המניות שלהם, כלומר, לייצור כמה שיותר הון. הון זה, אשר נוצר על ידי קיצוץ במשרות ומשכורות או העברת הייצור למקומות זולים יותר, לא מושקע חזרה בחברה (כלומר בצמיחה) אלא מושקע בהעלאת ערך המניה של החברה, מה שמועיל בעיקר למנהלים הבכירים, אשר התגמול שלהם מבוסס על מחיר המניה. כלומר, האינטרס הכמעט יחידי של מנהלי החברות הוא להוזיל עלויות, גם במחיר של פגיעה בערכה של החברה לטווח ארוך. במצב עניינים כזה אין שום ערך לטיפוח עובדים מקצועיים ובעלי נסיון אשר ישפרו את חוסנה של החברה לטווח ארוך, כי זה פשוט עולה כסף. בקיצור, יש ניגוד אינטרסים בסיסי בין המעסיקים הגדולים במגזר הפרטי לעובדים שלהם, אשר מרכיבים את המעמד הבינוני. באופן פרדוקסלי, האינטרס של המנהלים הוא לגייס הון בטווח הקצר, בעוד שהאינטרס של העובדים הוא לחזק את החברה בטווח ארוך. ברור שהסכמי הסחר החופשי מאפשרים למנהלי החברות לקצץ הוצאות בצורה קלה יותר, אבל זוהי לא הסיבה שהם מתנהגים כך. הסיבה היא המבנה הבסיסי של הכלכלה התאגידית.
אוהד | 28.10.11
35.
השאלה המעניינת היא מדוע פעם המשכורות היו גבוהות יותר מהיום?
או יותר נכון הכוח קנייה של המשכורות היה גדול יותר (כי פעם המשכורות היו בכלל בלירות)?, האם זה בגלל שמוצרים (כמו נדל"ן למשל) היו זולים יותר, האם בגלל שהיה פוחת מוצרים לבזבז עליהם כסף? מדוע פעם משפחה ממוצעת היתה יכולה להתקיים יפה ואף לחסוך כסף עם הורה מפרנס אחד בלבד במשפחה, והיום מצב כזה הוא מאוד נדיר.
נתנאל | 29.10.11
33.
קומוניזם או קפיטליזם, סין היא עדיין כלכלה קומוניסטית. המערב קפיטליסטי.
מה יקרה ביום שסין תבקש לממש את כל השקעותיה במערב, מנהיגי אירופה היום מבקשים, מתחננים להשקעה סינית באירופה על מנת להציל את האירו. מרבית האג"חים האמריקאים בידי סין, מי מוכר לנו את ה"לוקש" הזה שהכלכלה הקפיטליסטית ניצחה , הקפיטליזם חי על זמן שאול, הסינים חכמים מאד הם מחלישים את המערב, כאשר לדעתם הוא יחלש מספיק, כלומר שהתלות שלו במוצרים הסיניים תיהיה כזו שיוכלו להכתיב את רצונו אז יהיה מאוחר מידיי. הם חכמים כי הם משתמשים במקור הכוח של הקפיטליזם נגדו.
תמים | 28.10.11
32.
ניתוח יפה מאוד אך מה עם המגזר הציבורי והעסקי?
הסבר מצויין למשבר החובות במגזר הפרטי. אך מה לגבי החובות במגזר הציבורי והעסקי. לפי איך שאני רואה את דברים החובות הגדולים שאנו עדים היום במספר רב של מדינות הוא תוצאה 1. חוסר אחריות לאיזון תקציבי 2. ידוע שהתפוקה של השקעה במשק פוחתת, כך שבעשור האחרון המערב הגיע למצב שבו התפוקה נמוכה מההשקעה (לדוגמא השקעה בעוד כביש כאשר קיימים 10 כבישים לא יתרום לצמיחה המדינית, כלומר התשואה מהכביש נמוכה מההשקעה) המצב הזה מוביל למונח שנקרא דינמיקת חוב שלילית זה מוביל לגירעון הולך ומצטבר. 3. חוסר שיוויון במשק גרמו לממשלות להוציא יותר על שירותים ציבוריים בעיקר עבור המעמד הבינוני-נמוך לדוגמא: דמי אבטלה, סיבסוד חינוך, קצבאות, ביטוחי בריאות וכד' 4. חובות ישנים שצברו ריבית. נוצר מצב שעל מנת לחסות חובות+ריביות, הממשלה הנפיקה אג"ח כלומר לקחה עוד חובות. המצב הזה מוביל לסחרור של לקיחת חובות על מנת לחסות חוב ישן+הריבית שהחוב צבר.בתקופה הבאה הממשלה צריכה לקחת חוב גדול עוד יותר וכך נוצר שרשרת של חוב הולך ותופח. יתכן ויש עוד גורמים אך זה בערך מה שעולה בראשי לגבי המגזר העסקי - חזירות לשמה!!
סטודנט מיואש מכלכלה | 28.10.11
30.
הפיתרון להגדיל את שכר העובדים ולשמור על רמת התחרות של הכלכלה הישראלית
העברת העבודה למזרח יצרה מוצרים זולים ורווחים עצומים לעשירים .... התחרות עם מחיר עבודה במזרח, הורידה את רמת השכר במערב, מה שגרם לירידה בצריכה של המעמד הבינוני במערב ... חייבים להגדיל את שכר העובדים בארצנו, וזאת ללא פגיעה ברמת התחרות של המשק הישראלי ... אם נבטל את מס ההכנסה ומע"מ בישראל ... מחירי המוצרים והשרותים בישראל יוזלו בב- 25% - 30% ... אם השכר ישאר נטו זהה, כוח הקניה יעלה בכ- 50% ... הכלכלה הישראלית תהיה תחרותית יותר מול העולם ... וישראל תכפיל את היצוא לעולם ... הציבור יכפיל את הצריכה המקומית ... נגיע לתעסוקה מלאה במשק ללא אבטלה ... כדי לממן את הממשלה, אפשר להטיל 3% מס מכירה על כל מוצר ושרות בישראל ... עסקים מכל העולם יעבירו את מטה החברה לגן העדן הישראלי ... מאות אלפי יהודים יעלו לישראל ... מאות אלפי יורדים יחזרו לישראל ...
יורם מראשון | 29.10.11
28.
עוד לא הבינו ? הכלכלה הקפיטליסטית טובה אבל חזירית מידי ונותנים לזה יד ורגל
קפיטליזם הוא דבר טוב כל עוד הוא לא חזירי, בעשור האחרון החזיריות השתלטה על הכלכלה, העידן העכשוי חייב להשתנות לקפיטליזם יותר סוציאלי , שאם לא כך יהיה העולם יקרוס. דוגמא נהדרת שמתהווה זו תוניסיה , קיבלו שם חופש הצבעה והמפלגה הקיצונית הדתית קיצונית זכתה ב40 אחוז מקולות .- זה יקרה גם במצריים , בסוריה אחרי המהפכה , בךוב ולא רחוק היום בירדן ובכל המדינות שהמערב סחט אותן ושם קצוץ על האוכלוסיה של העם הפשוט. מלחמת העולם הבאה לא תהיה על טריטוריות ולא על אמצעי ייצור היא תהיה כי המדוכאים בעמים שפשוט יעלו שלטונות קיצוניים שלא תהיה להם שום ברירה אלא לצאת למלחמה במדינות הקפיטליזם החזירי, המהומות וההפגנות ברחבי העולם הם תזכור לכך - הם תמונת ראי של הוירוס הקטן שאם לא יטופל כראוי יצמח לסרטן של האומות . תתכוננו כי הממשלים החזיריים ככל הנראה לא מתכוונים לשנות את דרכם .
susu | 29.10.11
27.
הקפיטליזם לרווחים וסוציאליזם להפסדים (תספורת )=גניבה פשוטה מ99 אזרחי העולם
רייך עוטף במילים יפות מציאות קודרת . הקפיטליזם העכשוי אינו שיטה כלכלית זוהי גניבה פשוטה מרוב הציבור. הציבור חייב לצרוך כי אין לו אלטרנטיבה . הוא לא יכול לא לצרוך דלק ולנסוע בעגלה עם כרכרה ולחיות לאור נרות ולשלוח מכתבים עם יונים . עברנו עידן והטכנולוגיות הפכו למוצר צריכה נדרש כדי לחיות בעולם . אלו אינן מותרות אלא קיום . מי שהמציא את כל אלא ביל גייטס גוגל מארק צוקרבג ואחרים התעשרו מאד כי איפשרו להם ולא מיסו אותם מספיק . גם ביל גיטס תורם ומציא שיטה של מיסויחדשה - רובין הוד . גם העשיר בעולם מבקש שיקחו ממנו מיסים יותר כי העולם יקרוס ואז גם העושר שלו ילך לאבדון. הבעיה היא שלא כל העשירים בפרט החדשים מבינים זאת ובודאי לא הפוליטקאים הממונים על ידם .הם ממציאים שיטות חדשות לשמירת העוגה גם כשהיא עוד מעט תעלם . ההמונים ברחובות כבר הבינו . יש דרך לעשות זאת בתבונה . אחרת זה יעשהבמלחמה .
הקפיטליזם מת | 29.10.11
26.
ירון זליכה אומר דברים מאוד דומים
ראיתי וידאו שלו מהרצאה בטכניון (נמצא ביו טיוב - "האם ישראל מדינה מושחתת"). הוא מסביר שבישראל אין למעמד הביניים כוח קנייה שיכול היה להניע את השוק ושלעשירים אין צורך ביותר מארוחת בוקר אחת (כלומר, הם לא מנוע של צריכה). אמנם העשירים קונים מוצרי יוקרה, אבל אלו מעטים ביותר ונקנים באופן טבעי בכמויות קטנות. אמנם קרוגמן שזכה בנובל מדבר בדיוק על שוק שמייצר רק מוצרי יוקר לעשירים, אבל זוהי הנחה היפותטית, כי כדי ליצור מוצרי יוקרה, יש צורך בהשקעה גבוהה בפיתוח ואריזה ומי מסוגל להשקעות גדולות?... - נכון, רק עשירים!!! אז שוב מעמד הביניים ייצור כסף עבור אנשים עשירים, על ידי ייצור מוצרים שייקנו על ידי עשירים אחרים... זהו מאמר חשוב ויפה. הוא מסיק מזה שהעשירים יצטרפו למגמה ויעזרו למחאה. זה נראה חזון אחרית הימים. גם בארץ ראינו מחזות צבועים כאלה של תעשיינים למען המחאה, אבל בדיקת העיתונות הכלכלית היום הוכיחה שכל המוצרים שירדו בחגים עלו יותר ממה שהיו !!!
יורם | 28.10.11
25.
רמת החיים
הבעיה מורכבת מהרבה גורמים מיסי העשירים,הייצור במזרח ועוד.אבל בואו לא נשכח מה היתה רמת החיים בשנות בשבעים(כשאני הייתי נער)מכוניות היו למעט מהאזרחים,טסו לחו"ל מעט מאד,נופש היה בבית הבראה של קופת חולים,לא היו טלפונים סלולרים איפד איפוד אי פון וכל שאר המותרות שכולנו רוצים וצורכים גם ללא צורך.פלא שהמשכורות לא מספיקות?אפילו במזון היו מסתפקים בגבינות פשוטות ולחם"שחור".היום אם זה לא חיטה מלאה או כל מיני לחמי יוקרה זה לא טוב. אם אנשים יחזרו לחיות לפי יכולתם ולא לפי תשוקותיהם להכי בהכל הכסף יספיק. תפסיקו לשדרג טלפונים להחליף LCD בLED ולקנות את כל האי:פון פד פוד,ואז תצעקו פחות איי.
ציון | 29.10.11
23.
צרכנות בהתאם ליכולת
אדם נבון מבין שהוצאותיו לא יעלו על הכנסותיו; וזאת ללא הבדל בגובה ההכנסות, וגם אם אלה נמוכות. זמן מה לאחר קום מדינתנו המצב הכלכלי היה די ירוד, הותיקים שבינינו זוכרים את תקופת ה"צנע". ומה היה רע אז? אכלנו דג פילה ולא בשר אנטרקוט. חיינו עם זה ועם כאילו מגבלות רחרות. לא קפצנו מעל ליכולתנו.
משה אילון | 29.10.11
21.
הייצור התעשייתי והמחויבות למשקיעים בבורסה
צודק 35 - הבעיה הבסיסית בעולם המערבי היא העברת הייצור התעשיתי למזרח - בתחילה לסין ומשזו הולכת ונהיית יקרה - המעבר להודו. המערב "מאבד עצמו לדעת" אך ורק בגלל השורה התחתונה במאזנים - אותה חייבים להציג לפני המשקיעים בוול סטריט - והיא תמיד חייבת להיות בומבסטית - אחרת אין בונוסים לשכבת הניהול. התעשיה בישראל נמצאת בתהליך זהה של העברת ייצור - ואין מי שמרים קול צעקה . גם בימים טובים של מחאה חברתית הסוגיה הזאת לא עולה.
אורית | 29.10.11
19.
מחלות כרוניות ישנות ותרופות חדשות
כמה עובדות : הצמיחה ב 20 השנים האחרונות בעולם המערבי = יותר שעות עבודה למשפחה (ולא רק כדי לשמר רמת חיים אלא להגדיל רמת חיים ... יותר צריכה של תקשורת, רכב למספר תושבים, תשתיות למשל היא גם הגדלה של רמת חיים לעומת 20 שנה ושוכחים את זה). יציבות מדינית/כלכלית יחסית=הגדלת האשראי בסיכון נמוך (לכן הייתה צריכת יתר של מעמד הביניים מעבר לשיעור הצמיחה של המשק). העוולה היא של אלה שאפשרו את זה (ועוולה גדולה שבעתיים במשק אוליגופוליסטי - קרטלי) כולל חוסר רגולציה של המדינה ו"נערי האוצר" לא משלמים על כך (שזה כשלעצמו מוזר כי בכל תחום מינהלי אחר של המדינה ... צבא, בריאות, חינוך משלמים מחיר אישי בד"כ על החלטות כושלות ואילו באוצר לא ... מעורר מחשבה לא ?) הגדלת עומס כלכלי על המשפחה=בעיקר נובע ממוכנות לשלם מחיר מופרז על נדל"ן (בין 30 ל 40 אחוז מההוצאות המשפחתיות הישירות והעקיפות הן על מגורים, בין אם השכרה או רכישה ... בית גדול יותר - יותר ארנונה ויותר חשמל, בית עם גינה - יותר מים וכו'). לכן, ההשתוללות של הנדל"ן בעקבות תכנון לקוי של המדינה וחזירות של בתי ההשקעות והבנקים היא "הסנונית" שהביאה את "הסתו" של משבר מעמד הביניים ולא ההפך. להזכירכם שללא משבר הסאב פריים בארה"ב ספק אם הספר של רייך היה זוכה להדים כאלה (אגב אני חושב שהוא צודק במאה אחוז .... אבל משבר האמון שהוא מתאר עוד רחוק כי גם לפי העיקרון של "חרדת ההפסד" בכלכלה ההתנהגותית ... זאת מכתיבה קבלת החלטות רק כשההפסד נתפס כהפסד בטוח וכרגע הוא לא כזה כי הוא נתפס כהפיך ... אבל זה יקרה בגלל שרוב הודו, סין, ויטנאם וכו' יהיה מעמד ביניים אז לא יהיה בידול כלכלי למעמד הביניים המערבי ...)
ד"ר וואו  | 28.10.11
18.
שם המשחק - התקווה, האדם שחושב שאין מה לו להפסיד הוא מסוכן.
הדור הצעיר לא טיפש, כאשר הוא יחליט שאין תקווה הוא לא ייגן על גן העדן של בעלי ההון בארה"ב המשמעות היא משבר כלכלי, אצלנו זה בטחון המדינה, עובדה המתמחים מוכנים לסכן את חיי החולים ולהתפטר, הם גם מוכנים לעזוב את הארץ, כל זה למען תקווה לעתיד טוב יותר לדור הבא, הרופאים "מלח הארץ" הם מחונכים, מתורבתים, מה יקרה ששכבות אחרות יגיעו לתובנה, על תסמכו על האימרה "הפראיירים רק מתחלפים" נראה לי שבקרוב הם נגמרים.
--מ-- | 28.10.11
17.
יש עוד סבות למשבר
נתחיל מזה שבתקופתו של קלינטון הוא כפה על הבנקים לתת משכנתאות לשחורים כדי שגם הם יוכלו לקנות דירות מה שהביא למצב שהבנקים נתנו מראש הלוואות לאנשים שאין מצב שיוכלו להחזיר. דבר שני רוב הדברים שמייצרים היום אין בהם שום צורך אבל אנשים בכל זאת קונים כי הם מוכרחים שיהיה להם. הבעיה היא לא הרכשיה אלא ההחזקה יותר יקר החשבון סלולר מהמכשיר עצמו ועל זה אף אחד לא חושב אותו דבר לגבי רכב ודלק. בעיה כרונית אחרת באמריקה היא ריבוי כרטיסי האשראי לכל אחד אנשים מגלגלים חוב מכרטיס אחד למישנהו וכל הזמן חיים במינוס .
 | 28.10.11
15.
רייך מציג פריצת דרך בכלכלה: טוב להיות עשיר ובריא מעני וחולה
השטחיות, הדמגוגיה, הרהב, ההתעלמות ממרכיבים בעלי משקל גדול בכלכלה - כל אלה ועוד, הופכים את דברי רייך למוטלים בספק. למשל: איזו השפעה היתה לגידול העצום במספר הנשים שהצטרפו לכוח העבודה? איזו השפעה היתה לגידול העצום בכלכלות המזרח הרחוק? איזו השפעה היתה לצמצום ענפים רבים עקב התחרות מן המזרח הרחוק? איזו השפעה היתה ל"בועת הנדל"ן"? איזו השפעה היתה להגדלה הלא מוצדקת של ההוצאות השוטפות של בתי אב במעמד הבינוני על חשבון החיסכון ארוך הטווח? יש עוד שאלות רבות שרייך בוחר להתעלם מהן. מדוע? האיש יורה את החץ, ולאחר מכן מצייר מסביבו את המטרה. זה מזכיר קצת את הטריקים הדמגוגיים של ה"כלכלנים" הקומוניסטיים. אכן יש משבר. אכן מעמד הביניים נפגע. הצפי אינו ורוד. העולם המערבי עומד בפני תקופה לא קלה. בכל מצב, סיסמאות דמגוגיות אינן פתרון. להיפך. מי שחולם על דם ברחובות, על ציבור של פורעים שיקח את העניינים לידיים, אינו מעוניין בצדק חברתי וברווחה כלכלית - אלא בדיקטטורה פשיסטית.
חג | 28.10.11
14.
שכר מינימום גבוה - מיכון
העלאת שכר המינימום תגרור את השכר הממוצע מעלה. נכון שיהיה קשה במיוחד בישראל כאן המנהלים וגם היצרנים התרגלו לקחת שכר עתק לעצמם ולשלם שכר שבהכרח גרר את העובד לעוני (מני שמשלם שכר נמוך מ- 6000 ש"ח לעובד דן את העובד לעוני). שיפור המיכון , יעילות ואיכות במפעלים יורידו את אחוז השכר בעלויות התפעול לעומת מדינות המזרח. התערבות ההסתדרות בשכר באמצעות קביעת דרגות שכר במשק כולל חברות פרטיות. דיכוי כל חברות כח האדם שהפכו לחברות עבדים .
אבי | 28.10.11
11.
איזה גאון
יפה שהוא גילה שעם עבודה קשה אי אפשר להגיע לכלום. היה יכול לשאול כל מסכן ברחוב והיה מקבל את התשובה הזו. עם עבודה קשה, השכלה ואפילו מזל אפשר להסתדר, מה שנקרא לשרוד אבל לא יותר. מי שרוצה להצליח בגדול צריך ללכת נגד הזרם, חבל על הלימודים והבית ספר, העבודה הקשה והחריצות. צריך לדעת לתת להמוני םמה שהם רוצים. דוגמא רמי לוי - פחות מ 10 שנים והוא שווה מיליארד ש"ח.
דדביט | 28.10.11
10.
פשוט ענק , ניתוח ממצא ומדויק
כל שקל או חלקו, שמרוויח העשיר הולך לתוך הררי המזומנים שאינם מייצרים דבר, השקל של מעמד ביניים לעומתו מניע יותר את המשק כי הולך להיות מושקע בכלכלה ראלית כוחות השוק טובים ליעילות, אבל על פיזור ההון יש לפקח באמצעות רגולציה ומיסוי פרוגרסיבי הממשלה הסבירה, שתגבה יותר מסים תתחשב יותר באינטרסים של הכלל בעת השימוש בכספים אלה אסור כמובן להגזים עם המיסוי, יש למצוא איזן נכון, כמו אצל הסקנדינביות למשל
רז | 28.10.11
7.
כמה קמח הוא טוחן - הבעיה היא שהיצור "לא כדאי" במערב
וכשזה כך העשירים מבינים שכדאי להם לייצר בסין/תיאלנד/הודו שם השכר נמוך ולכן מעמד הביניים במערב נאלץ לרדת במשכורות כדי שיוכל להביא לחם הביתה. השיווי משקל שהופר עליו הכותב מדבר " וזו העסקה הבסיסית שהשתבשה: העסקה שלפיה העובדים במשק מרוויחים מספיק כדי להיות לא רק עובדים אלא גם צרכנים, ולקנות את מה שהם בעצם מייצרים. " נכון נוח לכולם לקנות סחורה סינית זולה אבל לאט לאט הייצור עובר לשם, עסקים עוברים לשם ובמערב זה מה שקורה. הפתרון הוא מאוד פשוט! להחזיר הייצור למערב! וזו הדרך לדעתי 1. מיסוי על סחורה זולה. 2.שהעשירים שמייצרים בחו"ל ישלמו למדינה לה הם שייכים ולא לסין /הודו/טנזניה 3.עשיר שלא יבין זאת שילך לחיות במזרח, מי שלא דואג לבני עמו שלא יגור בקרב בני עמו. אלו התובנות שלי ומכאן ממשיכים לצדק חברתי אמיתי
סתם אדם מן השורה | 28.10.11
6.
מי אחל את המעמד שלי?
מי אחל את המעמד שלי? סינים והודים, בגדול - אך פשוט יותר להפנות את הזעם כלפי האשירים - הם הרי תמיד אשמים. אכן, מעמד הבייניים במערב לא יחזור לתקופת הזוהר לעולם - אלה יצטרך להסתגל לרמת החיים של מעמד הבייניים הסיני (במיקרה הטוב) או הודי (במיקרה הפחות טוב) - זאת האמת הפשוטה אך כל כך קשה לעיכול!
ויקטור | 28.10.11
4.
מה הקשר? המשכורות בארצות הברית נמוכות כי הם פתחו את השוק
כשאמריקאים מתחרים בסינים ,בנגלדשים ואפילו דרום קוריאנים, שמרווחים הרבה פחות מהם, המשכורותשלהם לא יכולות לעלות. זה שורש הבעיה. בשנות החמישים והשישים המשק האמריקני היה הרבה יותר סגור, והעולם פחות מפותח. למעשה ניתן להניח שהתקופה ההיא היא התקופה הלא נורמלית: עולם שמתאושש לאט ממלחמת עולם הרסנית ומהצד השני ארה"ב שיצאה מהמלחמה מפותחת ומחוזקת וכמעט ללא תחרות בשווקים.
אני מאי שם | 28.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת