אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": חיידקים מאירים ישפרו את מי השתייה והבוצה תהפוך לדלק

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
אנרגיה ממים זורמים
כל כך פשוט!! יש דוגמאות רבות שהמים יורדים בגרוויטציה ועליהם לעבור מרחק גדול וע"י ווסתי לחץ מפחיתים את לחץ זרימת המים כדי למנוע פיצוץ צינורות , לנושא יש פוטנציאל גדול ביותר ואפשרי אספקת חשמל בכמויות מסחריות במקומות רבים בעולם ובתוך מערכות ביוב בהן המים כבר גמרו את תפקידם וזורמים למרכזי ההשבחה . אישית אני מכיר פרויקט שהושקעו בו מאות אלפני יורו כדי להפחית את הלחץ במערכת הולחת המים בגרוויטציה ,הרבה הקדשתי מחשבה לאיך אפשרי להפוך אנרגיה מבוזבזת זו לשימושית וייצור חשמל.
גידי | 02.11.11
17.
מים מגיעים לבניינים רבי קומות ע"י משאבות. כנ"ל מים לבנייני מגורים, חקלאות ובעצם לכל מקום.
זה מצחיק שיש אנשים בישראל שחושבים שהמים שהם שותים זורמים מהנחל לבית שלהם דרך צינורות. המים בצינורות שלכם לא זורמים, הם נדחפים ע"י משאבות רבות וחזקות לאורך קילומטרים רבים (או לא רבים, תלוי במקור), אחרי שהם עברו סינון. יש לחץ קבוע שנשמר על-ידי, לא תאמינו, חשמל!
הם לא זורמים מעצמם | 01.11.11
16.
בהצלחה גם לנו תמהיל עם יובלים באריאל שם נטפל נכון באבנית ונחסוך לצרכנים הרבה אנרגיה וכסף
אני מאחל הצלחה לכל ה- 26 פרוייקטים שיזכו להינות מהיוזמה הברוכה של רשות המים עם משרד התמ"ת ובכך ישפרו את השירות הניתן לצרכני המים. בתחום שלנו אנו מתוכננים להתקין מערכת עירונית בשני שלבים (1500 ב"א) ואח"כ יתר העיר. הרעיון הוא לטפל נכון באבנית מבלי למנוע אותה כי המינרלים החיוניים יישארו במים אך הנזקים יצטמצמו ואז בכל בית אב כזה במשפחה ממוצעת יחסכו כ-1.000 ש"ח כל שנה וזה עוד לפני החיסכון באחזקה ושמירת הרכוש/הצנרת וכד'.יש קשר בין המים הקשים והבריאים והפחתת גזי חממה. כל תאגיד מים שיטפל נכון במערכת העירונית לרווחת צרכניו יכול על פי התחשיב שלנו לתרום הפחתה של כ-1 טון CO2/גזי חממה כל שנה ובכך יתרום את תרומתו לשיפור השירות וגם להשגת יעדי המדינה באויר נקי. בבקשה
שמעון רדליך | 01.11.11
15.
התועלת שהפקת חשמל מצנרת- לצורך הפעלת מיכשור לא כדי לייצר חשמל לערים...
הפקת חשמל נקודית מהאנרגיה של המים בצנרת יכולה לאפשר לציוד, ברזים מבקורים, אנליזרים וכן הלאה לעבוד בנקודות שונות לאורך הצנרת בלי צורך בהחלפת סוללות ו/או שליחת קווי חשמל למקומות מרוחקים ולא נגישים. לא מדובר על הפקת אנרגיה בקנה מידה גדול אלה על פיתרון מחוכם לבעיה אמתית במערכות מודרניות שזקוקות לאנרגיה.
דן | 01.11.11
4.
המשותף למספר פרויקטים בתכנית הוא שימוש בטכנולוגית התקשורת RealiteQ
פתרונות ומוצרים שהוזכרו בכתבה ומשתתפים בתכנית עושים שימוש בטכנולוגיית התקשורת RealiteQ שפותחה על ידי חברת ריאלי טכנולוג'יס בע"מ. שליטה מרחוק וניטור המתקנים מרחוק מתבצעת באמצעות מרכיבי RealiteQ המוטמעים באביזרים שונים, במרכזי הבקרה רשויות והחברות ועל גבי ה- Smart Phones של המפעילים. www.RealiteQ.com
שאול | 01.11.11
1.
לגבי "יצירת" אנרגיה מזרימת מים בצינורות...
המים צריכים את האנרגיה הקינטית שלהם כדי להוביל את החומרים השונים למקום חפצם. כשמכניסים לשם דינמו כלשהו, הנצילות האנרגטית פוחתת ברמה בלתי סבירה לחלוטין (חלק גדול הופך פשוט לחום). האנרגיה ש"תווסף" היא פשוט פעילות גדולה יותר של המשאבות, אז יש מישהו שמרוויח על חשבונן.
 | 01.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת