47. המשך האבולוציה יהיה הפחתת מערכת האכילה עד ביטולה כליל האדם הוא יצור מיוחד בכך שהמוח שלו הוא הגדול ביותר באופן יחסי, נקרא EQ- היחס בין משקל הגוף למשקל המוח, ואמנם, הבריאה הלכה לקראתו בכך, שאינה מעכבת אותו לצורך נשימה, הולכת דם וכדומה, ואלה מערכות המתקיימות בעצמן, לא צריך להתעכב 3 פעמים ביום כדי שתתקיים נשימה או כדי שמחזור הדם יפעל כראוי. פיתוח יצור שקיומו מתבסס על מוחו, מצריך אמנם הגדלת הזמן הפנוי, לשימוש במוח, פיתרון ביניים של האבולוציה- זימון יכולת הבישול, כלומר טיפול במזון טרם הגעתו למערכת האכילה והעיכול וכך האדם מקדיש פחות זמן לטיפול במזון בתוך גופו וזמן זה מוקדש לפעילות המוח. התהליך יושלם כאשר תהליך האכילה יתבטל כליל והכנסת המזון לגוף ועיכולו, יהיה מערכת אוטונומית. זה עשוי לכלול תהליך שונה כליל מהמוכר לנו כיום. גלגול אנרגיה באופן שונה. אם אנו מבינים נכון את כיוון ההתפתחות של האדם, BRAIN BASED ORGANIZM- הרי שבעוד מספר מיליוני שנים, נפתר מהצורך להתעכב 3 פעמים ביום, רק בשביל לשרת את מערכת העיכול. צבי סבר | 13.11.11 (ל"ת)
45. למה זה הופך אותנן? אם אכילת מזון מבושל הופכת אותנו לחכמים אז שרים וחברי כנסת הם חכמים במיוחד?דוגמניות טיפשות במיוחד? אה ושפים וטבחים לפילוסופים והוגי דעות?שאפו כתבה מצוינת .. שי | 07.11.11 (ל"ת)
44. אפשר לגלות בקלות האם האדם הגיע מהקוף מחזקת את תגובה מספר 38. אומנם קשה להוכיח האם אלוהים ברא את האדם, אבל אפשר לעשות ניסוי ארוך טווח של כמה מאות שנים ולגלות האם האדם הגיע מהקוף לפי התאוריה של האוכל המבושל.. דניאל | 06.11.11 (ל"ת)
42. כתבה איכותית ועשירה! המשיכו כך! ללא ספק אחד התחומים היותר מעניינים בתקופה מודרנית כמו שלנו, כתבה מ-צ-ו-י-י-נ-ת! נשמח לעוד כתבות מהתחום הנ"ל! זוהר | 05.11.11 (ל"ת)
41. ל-21: שליש מספר "דברים" מוקדש לפרוט הקרבנות בביהמ"ק ודרכי בישולם (כולל הסולת....) וכל אלו נועדו למאכל לכהנים..... אחלה ספר בישול התנ"ך..... | 05.11.11 (ל"ת)
39. הבישול משנה את ההרכב המולקולרי של המזון והורס אנזימים חיוניים שלא יעבדו עליכם יעל | 05.11.11 (ל"ת)
38. מעניין שלא ביצעו ניסוי מקביל ל- 12 בני האדם שחיו מול כלוב הקופים... לפי התאוריה המעניינת שבכתבה (ועם הדוגמא של הבטטה המבושלת) כדאי לקחת קופים ולהאכילם מזון מבושל במשך מאות שנים (ניסוי ארוך טווח של מספר מחזורי חוקרים) ולבדוק מה קורה להם... אמנם זה יקר (קטן על אוניברסיטת האוורד...) אבל אולי ישתלם. אם לבן-לאדן וחבר מרעיו האוכל המבושל לא תרם להתפתחות המוח...וצריך אולי איזה גן אנושי לעזרה!!! המציע | 05.11.11 (ל"ת)
37. חבל שכל כך הרבה אנשים קוראים רק פסקה או שתיים יש בכתבה המון ניסויים ומסקנות שתומכים בדעה המרכזית. לפחות תקראו את כל הכתבה לפני שאתם כותבים תגובה Mike | 05.11.11 (ל"ת)
36. כלומר טיפש מי שלועס מסטיק רוב היום? התימנים שורפים חלק גדול מהיום בללעוס גת. זה לא ממש מוריד מהאינטיליגנציה. זה לא מפריע להם לנהל שיחות, לשחק או לעבוד. טוב אז לא רק תימנים: כולנו לועסים מסטיקים בשיעור או תוך פעילות אחרת. וזה לא החור היחיד בתיאוריה שחר | 05.11.11 (ל"ת)
35. זה נכון מאוד!! מאז שאני מקבל אוכל מבושל אוצר המילים שלי גדל !! פעם אמרתי רק האו, האו. אחרי שנתנו לי עוף מבושל כבר אמרתי: האו נייס, האו דו יו דו. ובקיצור רוצים לדבר עם הכלב שלכם. תנו לו אוכל מבושל. עוף בגריל אפילו משפר את היכולת. כלב בל יפונה | 05.11.11 (ל"ת)
34. ועכשיו כשחיות הבית אוכלות מזון מבושל האם יתפתחו בעתיד כלבי על וחתולי על וכו'........ חיות הבית | 05.11.11 (ל"ת)
33. קישקוש. נחשים אוכלים פעם בחודש. הם לא הגיעו לירח. שלא לדבר על שאלת הסיבה והמסובב: אם הבישול על האש הוא שאפשר את עודף האנרגיה ופיתוח המוח - אז מהיכן התבונה ההתחלתית שאפשרה את השליטה באש והבישול עליה? אף חיה לא עשתה זאת. ממש לא נעים לי להיות חכם מכל כך הרבה חוקרים. עודף תקציבי = מחקרים מופרכים | 05.11.11 (ל"ת)
32. מה שברור מכאן הוא שאוכל מבושל משמין יותר כי הוא מספק יותר אנרגיה לגוף! אז שימו לב כשאתם מבשלים ירקות. רק תחליטו מה אתם רוצים להשיג... אלי | 05.11.11 (ל"ת)
31. היום לאוכל יש תפקיד אחר באנושות: הוא משמש כמצע להכנסת כל מיני דמויי מזון וכימיקלים ושאר בישים ומרעים רוויים בטעמים מושכים כדי שנוציא עוד ועוד כסף על מינימום אוכל ומינימים אוכל מזין. למשל הגלידות התעשייתיות הבמבה הקולה החטיפים האחרים משקאות קלים (שדווקא כבדים כמו מים כבדים לגוף ואגב גם עושים אתכם כבדים) חרטאפלקס ודומיהם ועוד ועוד... שניצלים בשקית דגים בשר עופות רוויים באנטיביטוטיקה וסטרואידים מסוכנים ועוד ועוד ועוד...... | 05.11.11 (ל"ת)
30. התימנים אוכלים כמויות של בצק מעורבב במרגרינה וסוכר (=הג'חנון),שמתעכל לאט בגוף ויוצא עוד יותר לאט...הפקק הזה משפיע גם על החשיבה וגם על ההתנהגות... ואנ שואל, עד מתי? עכשיו הבנתי מדוע ולמה... | 05.11.11 (ל"ת)
28. הכל שטויות. אלוהים ברא את האדם. לא בישול ולא דיאטה. גם אדם הראשון אכל מפרי גן העדן, ולא בשל, וראו איך התפתח. ומכאן, זיל גמור. היודע את האמת! | 05.11.11 (ל"ת)
26. מעניין וגם שופע שטויות כבר מזמן ידוע שההומנידים הם לא שרשרת אחת אלא ענפים מקבילים (וגם זה רק חצי אמת). הבישול חוסך זמן עיכול אבל גם גוזל הרבה זמן. חיסכון בזמן הוא לא מתכון לפיתוח אינטיליגנציה. לפעמים אפילו ההיפך - הוא גורם למחסור באתגרים ולניוון. ממילא גם אין דבר כזה זמן פנוי - משאבי הזמן תמיד מופנים לאנשהו (גם מנוחה). ההנחה שלאדם התפנה זמן והוא התחיל לפתור תשבצי הגיון היא ילדותית. יותר מדי תיאוריות משתמשות באופן זול במשוואה הזו: יעילות = זמן פנוי = התפתחות שחר | 05.11.11 (ל"ת)
25. והמצאת זריקות ההורמונים במזון הפכה אותו ליצור הכי חולה בעולם תסתכלו על התמונה של העוף המנופח עוף טבעי שהיה פעם, בלי זריקות הורמונים, היה רבע מזה. רק שתדעו איזה זוועות אתם אוכלים. רופאה | 05.11.11 (ל"ת)
24. ל-18 מי זה "אותנו" בדיוק? אתה מייחס את כל התפתחות האבולוציה לזכרים, יפה מאוד מצדך, שלא לומר שגם הצורך בקיום יחסי מין שמור לפי התיאוריה שלך לזכרים בלבד. אין ספק שאתה מוכיח כי המין האנושי התקדם בהגיון שלו. כל | 05.11.11 (ל"ת)
23. בנשיונל גאוגרפיק היה כתוב שההזעה היא שגרמה לחוכמה קצת כמו במחשב - כמה שמערכת הקירור יותר טובה, ככה המעבד פועל יותר מהר יכול להיות שזה היה שילוב של הזעה ואוכל מבושל KO | 05.11.11 (ל"ת)
22. תגובה ל-5 לדעתי הכוונה הייתה שפשוט זה קרה במקביל- וכלל לא משנה מה גרם למה (המוח גרם להקטנת הפה או הפה פינה מקום למוח)..צורת החשיבה שלך מייצגת את צורת החשיבה של הרבה אנשים שעדיין מחפשים את הפרטים הקטנים במקומות שזה כבר לא רלוונטי..ככה אני רואה את זה..אז אולי שווה לפעמים לראות יותר הוליסטי. נקודה למחשבה.. קטיה | 05.11.11 (ל"ת)
21. בדיוק ההפך. עליונותנו והרוח האלוהית שבנו הולכת ודועכת ככל שיש יותר סגידה לבישול ובעם היהודי, החומרני ביותר על פני האדמה, עוד יותר - עם כל תוכניות הבישול בתקשורת והסגידה למזון בחגים ובשבתות ובמועדים... במקורו היה האדם אוכל עשב, עובדה היא שאין לנו ניבים בולטים וארוכים כמו לחיות הטרף. וכל בני האדם והעם היהודי בראשם, יהפכו לאוכלי עשב וירעו בשדות ירוקים כמו צאן שמורכב מבני אדם, אחרי הגאולה מאת אבינו יהוה. כי הגאולה היא תיקון וחידוש ובריאה מחדש של הטבע שבו יש שלווה ושלום ומנוחה אינסופית, בלי שום ניצול והרג ללא מטרה, בלי צורך ב כ ל כ ל ה שהרי הכלכלה והסגידה לרכוש וכסף נוצרו מהרגע שהאדם רצה לאכול יותר מהעשב בשדה. גם לא יהיו חיות טרף. וכל מי שקורא בוודאי שואל את עצמו מה לזה ולתורה המוכרת שאותה הוא מכיר. ובכן האמת היא כמו יהלום בתוך הסלע, ואבי העם היהודי, יהוה מושל תבל וחלד, דמותו שונה בתכלית מאשר מצטיירת בתורת משה (חמישה חומשי תורה). אך חלק מן האמת (רק חלקה) כתובה בנבואות הנחמה שם מדובר על השתלטות הטבע על כל מעשי ידי אדם ועל היות בני האדם כצאן אשר רועה לו. והצאן מה עושים? אוכלים עשב בשדות. *** | 05.11.11 (ל"ת)
19. ל-17 ואני רוצה לדעת צרפתית, אבל אני יודע רק כמה מילים בסיסיות. המסקנה שלי היא שאני לא אמור לדעת בינתיים, ולכן אין טעם לנסות ללמוד. נו טוב, אולי אחרי מלחמת העולם השלישית. נמרוד | 05.11.11 (ל"ת)
18. רצף התפתחות הגיוני אולם יש להתיחס גם לכך שאורך המעי השתנה בין האדם לפרימטים העליונים..כתוצאה מעיכול קל יותר של מזון מבושל. ובהתייחסות לשינוי מבנה השער על גופינו, הייתי מציין גם את העובדה שההזדקפות הרחיקה אותנו מהיכולת להריח את הפרומון המופרש בשתן הנקבה בעת שהיא פוריה..מהלך ההזדקפות לפיכך יצר מצב שה"רצון" להזדווג נעלם ולכן המוח השיל את רוב השיער או הפך אותו לשקוף ודקיקי ברובו..ובכך איפשר לפתח את מבנה הגוף הנשי , כולל השדיים לאביזריי קידום מכירות למטרת הרבייה.ועדיין תאוריית השלת השיער כתוצאה מעיכול יעיל איננה חד משמעית עובדה היא כי יונקים גדולים אחרים הנשענים על יכולת הרחה גבוהה וקרבה לקרקע נשארו עם מעטה שיער מסיבי. אוריק | 05.11.11 (ל"ת)
17. אנשים מחפשים את התשובות בבישול, בתורת דרווין ובדת ואלה פחות או יותר אותה מטבע מאותו צד שלה. האדם לא יודע איך נוצר האדם כי הוא לא אמור לדעת בינתיים. מי שחכם ויודע לקרוא לעומק ולעקוב לעומק ולהבין לעומק יודע שאף אחד מהדברים שצויין בכותרת הטוקבקיסטית הזו, איננה התשובה למותר האדם מן הבהמה. האדם לא מבין מי ברא אותו, אולי עוד חמישים שנה יבין יותר. ואולי לא יבין לעולם. עוד מלחמת עולם שלישית תבהיר כנראה לעולם עוד כמה דברים. ואולי איתה גם האמת. האמת | 05.11.11 (ל"ת)
15. ממחר - דיאטת "רנגהאם" אוכלים רק אוכל נא ומרזים במהירות תופעת לוואי - צמיחת שיער על הגוף :) ש.ש | 05.11.11 (ל"ת)
14. עוד כתבות בסגנון הזה של מדע פופולארי, תענוג לקרוא וללמוד. תודה בתוך כל בליל הברברת,הרכילות,השטחיות הנבובה ושיח הסיסמאות השחוקות שמציף את המדיה הכתבות שלכם הן נקודת האור הכמעט יחידה . תודה רבה והמשיכו כך. צחי | 05.11.11 (ל"ת)
13. למגיב מספר 3 אז היינו צריכים לראות עדות לקיבה מפותחת כזו אצל מינים שלא למדו לבשל, כמו קופים, ואולי עכברים.. הקיבה שלהם לא יעילה בצורה שהזכרת. קצין | 05.11.11 (ל"ת)
12. ומה שהופך אותנו לאנושיים זו דווקא הצמחונות ההבנה שמה שאנחנו יכולים לאכול הוא לאו דווקא מה שראוי לאכול. ההבנה שגם ליצורים אחרים יש זכות קיום. פילוסוף | 05.11.11 (ל"ת)
11. אבל בליסת סביח,טחינת בורקס וצפייה בכדורגל ישראלי מחזירים ת'בנדם לעידן הבבוניסטי! מרינה | 05.11.11 (ל"ת)
9. הבשר משכיל אבולוציונית אבל נשארנו טיפשים השכלה ומודעות באים עם מוסר, ואת זה אין לנו. מהצורך בחלבון הביצים הפכנו להתעללות בכלובי הסוללה. איך הפכנו את עליונותנו האבולוציונית לזרוע התעללות ארוכה בחלש? לכן למרות המודעות לחיוניות הבשר ומוצרי החי, האדם החכם והמוסרי באמת חייב להיות צמחוני. עד שיהיו פה ביצי חופש בשפע, השחיטה לא תהיה כשרה (!) אלא במכת חשמל תחילה. ככה זה כשהמוסריות מתנגשת באינטרס הכלכלי. כלכלה ורכושנות תמיד היו שם , המוסר הוא העליונות שלנו. מילים אף פעם ימחישו את הזוועות של ארוחת הצהריים. "ההרצאה הכי חשובה שתשמעו אי פעם גארי יורופסקי" מציגה ב10 הדקות האחרונות שלה תיעוד של שגרת היום יום בתעשיית הפרות. וזה מ ז ע ז ע. הבחור אמנם נגד אכילת בשר ואני טוען שהבעיה היא בייסורים שצריך למנוע מיצורים חיים. צמחוני(אך צורך ביצי חופש) מזה 4 חודשים (ולהפתעתי גם רזה ובכושר הרבה יותר). אורן | 04.11.11 (ל"ת)
5. מתאם מזויף אם רואים ששני הדברים (פה שקטן ומח שגדל) באים ביחד זה עדיין לא אומר שהפה הקטן גרם למח לגדול (עקב ריבוי זמן פנוי שעד עכשיו הוקדש ללעיסה). אפשר למשל לומר תאוריה הפוכה: המח גדל ואז האדם חשב "למה ללעוס נא אם אפשר לבשל (ועוד מרוויחים את הרוטב...)" ולכן פנה לאוכל מבושל ועם הזמן פיו קטן. ההבדל בין שתי ההסברים הוא מה יקרה אם יגישו מעכשיו לשימפנזים אוכל מבושל. האם מוחם יתחיל להתפתח? לפי התאוריה שלו כן, ולפי ההסבר האלטרנטיבי שלי לא. בכל אופן כתבה מעניינת תודות ופרחים לכלכליסט. ארז יעקובי | 04.11.11 (ל"ת)
4. זה יכול להסביר למה חלק מהצמחונים והטבעונים מתנהגים כמו מטורללים או יותר נכון מתנהגים כמו חברי כת מוטרפת.... רן | 04.11.11 (ל"ת)
3. תיאוריה מעניינית, אבל לא יותר כמו שמבנה הלסת והשיניים היו שונה אצל אבות-אבותינו, אולי גם הקיבה היתה שונה והיתה מסוגלת לעכל באופן יעיל את המזון הנא? דני | 04.11.11 (ל"ת)
מאסטר שף
47 תגובות לכתיבת תגובה