אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אין מקום להורדת מחיר שמן הזית"

96 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

95.
מוכן למכור שמן איכותי ביותר בהרבה פחות. חוץ מזה שכחתם לחשב כמה עולה למגדל
בארץ מחיר המים יקר בהרבה מזה שבאירופה, ומשקים הרבה יותר. חוץ מזה - אני מוכן למכור שמן איכותי ביותר (מגדל בעצמי ולא מערבב עם כלום) כולל תוצאות בדיקת מעבדה לאחוז חמיצות פחות מ אפס נקודה אפס חמישה אחוז - בפחיות של 5 או 2 או 15 ליטר. המחיר נמוך בהרבה ממה שצויין בכתבה.
גיא | 09.11.11
94.
לבטל את מכסי המגן לשנה אחת - כצעד הרתעתי !
אם השמנים שלנו כ"כ טובים אנשים ימשיכו לקנות אותם למרות שהשמנים מחו"ל זולים יותר. הפלא ופלא אנשים יקנו את השמנים מחו"ל - כי האמת - שהם מעולים. בארץ יש שמנים שבתור שמן מנוע לא הייתי משתמש בהם (לא כולם - יש מעולים) אבל המחירים הם שערורייה, לא פחות מכך.
דן | 08.11.11
89.
קרטל החי ממכס על המוצר. מגדל עצים רק על בסיס זה במקום לגדל מוצרים בזכות עצמם.
לקנות רק שמן תוצרת חוץ. אחרי 63 שנה נמאס לשלם ביתר עקב קיומם של הקרטלים ולהגן על מוצרים שלא מסוגלים להתחרות בשוק. מבזבזים אדמה חקלאית ומגדלים עצים רק בזכות המכס הגורם להעלאת מחיר המוצר ולא בזכות יתרון יחסי. זה עוות של החלטות כלכליות עקב התערבות הממשלתית והקרטלית ואנחנו משלמים ובגדול . וכמו הקרטל הזה יש לנו את קרטל החלב, הפ,רות, הדבש, הירקות, עורכי הדין ואחרים החומסים את הצרכן. פועלים באי יעילות ופוגעים בהכנסה הפנויה של הצרכנים והממשלה סותמת פיה במקום ליצור כללים שימנעו זאת. לכן המלצתי ,לקנות תוצרת חוץ ושיחנקו עם השמן שלהם. היום הם מחפשים דרכים איך להעלות את המחיר המוגזם עוד יותר על ידי בלבול הצרכן ושמוש בשיטות שיווקיות שחלקן פסיכולוגיות כדי להשפיע על הצרכן. לא ניתן. קנו רק תוצרת חוץ או במחירים זולים בלבד.,
hguy | 05.11.11
88.
מיתוג רק מייקר את המחיר ולאמשפר את האיכות
אפשר לקחת כדוגמה את יצרניות השמן הגדולות בישראל (זיתא ויד מרדכי) שדווקא כן משקיעות במיתוג (הכוונה, לעיצוב האריזות, גיוון וחידוש במוצרים, חדשנות באריזות והשקע רבה בפרסום). האם לכן הן מוכרות שמן זית איכותי? יש לי חדשות בשבילכם. החברות הנ"ל הן לא מגדלות וגם לא יצרניות של שמן זית, אלא רק רוכשות, לעתים מדובר שמן זול ירדני או תורכי, מבקבקות ומפיצות לרשתות ולחנויות (המיתוג מאפשר לקחת מחיר מופקע, נכון). זה מותר, בדיוק כמו שאסם מייבאת פסטה מאיטליה ומוכרת כפסטה מקומית (של אסם), רק בגלל חוזק המותג - האמת שבמקרה זה זה רק לטובת הצרכנים. אני לא מדבר על יצרנים אחרים ששם אין לדעת כלל מה נמצא בבקבוק (שמן כתית, מעורבב, עם מה? באיזה אחוזים? דרגת החמיצות האמיתית?). שמן זית איכותי אפשר לקנות מיצרנים קטנים ולא ממותגים (כי אין להם אפשרות להשקיע במיתוג), או שמן מיובא יווני למשל (בשוק לוינסקי), איטלקי וספרדי (צריך לדעת מה לקנות, לא כולם איכותיים כמובן). השוק בישראל פרוץ לגמרי. אין כרגע שום תו תקן והזייפנים ממילא חוגגים (גם כשהיה).
e-z | 04.11.11
86.
ענף הזיתים הוא הענף היחידי שאין השפעה על יבול מבורך
השנה שיש יבול מבורך יתכן אפילו כפול,המגדלים מיללים כאילו שחטו אותם.זיתים אינם דורשים טיפול אינטנסיבי,וכמו כן מעט מים ודשן יחסית לעצי פרי אחרים.אבל מה הפרטים הזניחים האלה למגדלים.יש הרבה טבלים כמוני שקונים את השמן בכול מחיר אז למה להוריד מחיר באם הביקוש קשיח.לאלתר .לפתוח מכסים שילמדו לגדל ולא לילל.הרבה בריאות ושמן זית טוב רצוי לסלט אבל לא בכול מחיר
עופר לב | 04.11.11
83.
זווית הראיה של חלק מהמגיבים צרה מאוד
האירופאים חכמים מספיק כדי להבין שלאורח חיים כפרי ולשטחים ירוקים (מטעי זיתים) יש ערך, שהם מוכנים לשלם ע"י סבסוד ממשלתי. מי שמתגאה בבקבוקי השמן שהביא מחו"ל, בעצם מציין שמבחינתו עדיף שהמדינה תהיה טרשים וקניונים, אם הוא יוכל לחסוך כמה שקלים (שכמובן, יוציא על נסיעה לחו"ל לראות קצת ירוק).
מהנדס  | 03.11.11
76.
40 ש' לליטר?!
המחיר שאני מכיר עומד על כ 40 ש' לבקבוק של 750 מ"ל (האיכות הגבוה ביותר), כלומר 53 ש' לליטר. לכל הדעות מחיר גבוה מאד! מה שהאדון אדלר מציע זה פחות או יותר מה שהציעו (ומציעים) המפרסמים (כולל אדלר כמובן!) לחברות במשק: להשקיע במיתוג (כלומר פירסום) ולהעלות מחירים. המממ, מענין מי מרוויח ממהלך כזה...? רמז: לא אנחנו, הצרכנים...
עפר | 03.11.11
68.
אני מוכנה לשלם יותר על שמן זית איכותי. התחושה כרגע שהרבה מהם מעורבבים ואין לי דרך לברר זאת
שמן זית אמיתי ואיכותי הינו משהו שאני מוכנה לשלם עליו. הבעיה שהרבה משמני הזית הנימכרים (גם בחול!) אינם אייכותיים ומעורבבים עם שמנים אחרים והיצרנים בארץ אינם עוזרים לנו בלהבין איך להבחין ביניהם ואומרים - תיקנו מיצרן בעל שם. אז זהו שזה לא מספיק משום שפסה האמונה בשם ומיתוג שבינם לבין המציאות אין דבר וחצי דבר. והשמועות בהחלט אומרות שגם "בעלי השם" מרמים ומערבבים
 | 03.11.11
67.
קונה ישירות מבית הבד
כל שנה אני קונה כד שמכיל כ 20 ליטר \ 17-18 קילו שמכיל שמן זית משובח מכבישה קרה ראשונה. לשמן טעם עז של זית עם מרירות קלה, הצבע ירוק \ חום בהיר והמחיר 500 ש"ח. אנו משלמים יותר על שמן מכבישה ראשונה. הכמות משמשת אותנו כל השנה. לא מצאתי שמן טעים ממנו, גם לא אלה הישראלים והפרימיום למינהם. אנו קבוצת חברים ומשפחה שלוקחים כ 20 כדים כל שנה.השמן נרכש מכפר ערבי בשומרון. ממליץ לכם להתארגן וליצור קבוצת לחץ מול היצרנים. לבוא ולרכוש כמות ולקבל מחיר טוב ללא תיווך וללא ביקבוק. יצרן שבאים לקנות ממנו 350 קילו יוריד מחיר ויסתדר איתכם, כך תחסכו את כל פערי התיווך.
יורם | 03.11.11
57.
אתם יודעים למה יקר פה?
כי אם שולי הרווח הגולמי שווים ל-42% ועלויות הוצאות הנהלה ומכירות מגיעות ל-42%,מה שמותיר שולי רווח של 0.12% ברווח התפעולי,הרי שאתם משלמים על גזלנים של המשווקים והקמעונאים.את אותו פער חוסכים ברכישה מהיצרן הישיר (דרוזי לדוגמא),ואז אמור המחיר לרדת פלאים לפחות ב-17 ש"ח.באירופה התחרות היא משוכללת לגמרי וחופשית לגמרי,מה שאומר שהיצרנים לא מעסיקים גדודי משווקים ומוכרנים שצריך לפרנס - מה שמביא שוב,לירידת מחיר בשווי הוצאות המכירה הנהלה וכלליות - וכמו שכתב פה אחד המגיבים - כ-20 ש"ח לבקבוק של ליטר. ואידך,זיל גמור!
אייל | 03.11.11
51.
כל מי שקונה שמן זית בסופר - כדאי שייקרא כאן (כנ"ל לגבי דבש)
עם כל הכבוד לשמן הזית / דבש שמוכרים בסופר (גם המותגים היותר יקרים) - אין, אבל אין, על האיכות של שמן זית טרי ואמיתי (או דבש) מהחקלאי. שמן זית טרי (שמן שעמד שנה מרגע הייצור אינו טרי) הוא שמן עכור, עם ריח חזק. דבש אמיתי הוא דבש מוצק. כמובן שאפשר לזייף גם את זה, אבל אם קונים מהחקלאי כנראה שקונים את הדבר האמיתי. לגבי מחירי הדבש, לקנות מהחקלאי עולה כמו המותגים היקרים בסופר. לגבי שמן זית - סביב 50 שקל לליטר. אפשר לחשוב כמה ליטר שמן זית אתם גומעים בחודש... תאמינו לי ששווה לשלם קצת יותר בשביל לקבל את הדבר האמיתי, עם הערכים התזונתיים האמיתיים.
 | 03.11.11
45.
הבעיה הינה שהמחירים מופקעים ולעיתים קרובות השמן מעורבב עם שמן שאינו זית
יש כאן תשלום יקר ביותר על מוצר שהרבה פעמים אינו איכותי כפי שניטען כאן. היכולת של הצרכן להבדיל בין שמן זית טהור ללא טהור מוגבלת ביותר. פעם חשבנו ששמן זית טהור במקרר נעכר משהו אך אז נאמר שאין מדובר בסימן מובהק ויש שמנים טהורים שנישארים צלולים במקרר. משיחה עם מישהו בתחום מסתבר שהזרמת שמן שאינו שמן זית נפוצה מאוד! ויש אפילו תעלה שקיימת באבן הריחיים שמאפשרת זאת (ואז, גם אם אתה במקום הכבישה לא תמיד תוכל לדעת זאת)
 | 03.11.11
44.
אם כל כך קשה בענף למה כל אחד נהיה פתאום יצרן שמן...
די להביט כמה יצרני שמנים כמו להם בשנים האחרונות, כדי להבין שקיים כשל שוק ע"י הטלת מכסים אשר גרם להרבה מאוד יצרנים לרצות לקחת חלק בחגיגה. שיבוטלו המכסים, אנו נחליט אם נעדיף שמן "גרוע" מאיטליה וספרד, או שנרצה לשלם פי 2 עבור שמן איכותי ממטע שהושקה במי ביוב. התחרות תשאיר את מי שבאמת טוב, אף אחד לא אמר שבמדינה קטנה צריכים להיות כל כך הרבה יצרני שמנים ואף אחד לא צריך לסבסד אותם. שימשיכו לעשות כנסים של תמיכה אחד בשני, המהפכה כבר התחילה. הדבר נכון גם לענפים אחרים במשק.
מושון | 03.11.11
42.
לשמן זית יש אורך חיי מדף מוגבל והוא מתקלקל עם הזמן...שוב הכח בידינו הצרכנים
תבינו, לא קונים במחירים מופקעים...מצידי שמחר כל הענף ילך לעזאזל, כאילו שלמישהו מהחקלאים אכפת אם אותי מפטרים ואני הופך למובטל, מצידי שבמקום שמן ימכרו נעלים, גורל המדינה לא תלוי ביצרנים חמדנים ועושקים, להפך.... ימכרו במחיר זול-נקנה, ימשיכו לחגוג על התחת שלנו-לא נקנה ושירקבו עם השמן שלהם.נקודה.
 | 03.11.11
38.
לא תמיד המחיר הנמוך היום צריך להשפיע.
החקלאי שלא ירוויח מהשמן יעקור את המטע ויגדל משהו ריווחי יותר ואז החקלאי האירופי שלא יהיה לא מתחרים יעלה את מחיריו ועליו אין שליטה. יש לעודד ייצור ישראלי שמספק עבודה וצריך שאנשים יחיו ויתפרנסו בכבוד. אחרת כל היצרנים יעלמו והמצב ייתדרדר יותר.
חושב | 03.11.11
35.
שהאיחוד האירופי יכריח את ישראל להפחית מכסים
ולא-שיטילו מכסים על תפוזים ואפרסמון ישראליים רק כך אפשר יהיה לשכנע את המגדלים להחליט :הפחתת מכסים על יבוא שמן זית ספרדי\איטלקי לישראל ,או הטלת מכס על מוצר חקלאי ישראלי מוביל בייצוא לאירופה... או שנעוף מההסכמים עם האיחוד ונחזור לאסיה...נמכור שמן זית ליפנים ב 100 יורו לליטר אני הולך לכתוב על כך למוסדות האיחוד האירופי..ונראה לאן זה יתגלגל בינתיים קונה מהערבים\דרוזים בגליל ב 30 שח גג לליטר טעים להפליא ישר מהמכונה
יובל | 03.11.11
33.
בסוף-ישראל תייצא שמן איכותי לאירופה ותיירים ישראלים יקנו שם
ותיירים ישראלים יקנו שם את שמן הזית הישראלי בפחות כסף ממה שזה עולה כאן. זאת הבדיחה שאגב מתרחשת בעוד תחומים. מוצרים ישראלים שיוצרו כאן-נשלחים בטיסה יקרה לארה"ב ולמרות כל ההוצאות הם יותר זולים שם.ועוד מספרים לנו סיפורים אודות "הוצאות שיווק" וסובסידיות" ועוד אגדות.
סמי מפ"ת | 03.11.11
32.
ציוני נלהב שרוף על המדינה ולא קונה שמן ישראלי
ענף שמן הזית מכיל בארץ לא מעט מגדלים. התחיל להיות שם צפוף. הדרך היחידה שלכם לשרוד כולכם בענף, אמר ראובן אדלר, היא לשמור על מחירים גבוהים. אחרת - כולנו, כולכם נופלים. אז זהו אדלר - אני מבטיח לך שאתה טועה. כל יום שעובר יוכיח את הטעות. באירופה משלמים על שמן זית נקי (לא מעורבב כמו מספר מותגים בארץ) כ 4-6 יורו לליטר כמחיר לצרכן ברשתות. זאת על סמך נסיון בספרד, איטליה, הונגריה, סלובקיה, צרפת, בנלוקס ואנגליה (האחרונות היותר יקרות). אנחנו קונים רק שמן ספרדי ב 25 אחוז פחות מהישראלי. הלב נחמץ. אנו רוצים לעזור למגדלים הישראלים אך הללו שבויים ביד המועצה. והמועצה שגם לה אינטרסים משלה - שבוייה ביד המפרסם והאסטרטג. רבותי המגדלים: תמכרו בנקודות הישוב שלכם ב 25-30 ש"ח לליטר ונבוא בהמונינו. רצוי לא בשבת. רק אל תמהלו. אנחנו מבחינים בקלות ברמאויות. המצב הגיע לכך שנוסעים ישראלים חוזרים מאירופה עם בקבוקי ומיכלי שמן זית אותנטי.
הרואה נכוחה | 03.11.11
31.
שמן זית באירופה
בשוויץ המחיר לשמן זית ברשתות הוא בסביבות ה- 14 פרנק (11 יורו), בגרמניה פחות בסביבות ה- 8 יורו. מדהים איך כל פעם חושבים שלחיות באירופה זה זול... כמו בארץ גם באירופה אפשר לקנות בחנויות הממתגות עצמן כזולות (נדמה לי שבארץ זה נקרא רמי לוי) אבל אני בספק אם האיכות שמקבלים שם שווה לאיכות בחנויות היותר יוקרתיות. בקיצור על איכות משלמים, גם באירופה.
שרון | 03.11.11
8.
אני קונה כל שנה 17 ליטר שמן ב-450~ שקל - ישר מבית הבד
השנה, בגלל שזו השנה של פחות זיתים, המחיר טיפה עלה - 500 שקל ל-17 ליטר שמן. מאידך, אני קונה שמן יקר (מהדרוזים). בשאר הכפרים בגליל המחירים יכולים להיות נמוכים יותר. הכי חשוב - לכו לבית הבד ותקחו את מה שיוצא מהמכונה, שלא יעבדו עליכם וימכרו לכם שמן משנה שעברה.
זאדק הערס הפולני | 03.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת