אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההסתדרות תשבית מחר את הבנקים, הבורסה והתחבורה הציבורית

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
השבתת המשק
ברור שיש לפקח על חברות קבלניות של כח אדם בעיקר אלה הנותנות שרותי בסיס כמו ניקיון ושמירה.כדי שלא יהפכו לסוחרי עבדים [ישלמו הוגן בזמן ואת כל התנאים הסוציאליים] אבל מכאן ועד לקליטת עשרות אלפים כעובדי מדינה זו דרישה מטורפת שנולדה במוח של רודף פרסום וכח כמו עופר עייני. ידוע לכל מוסר העבודה הירוד ביותר של עובדי מדינה קבועים בעיקר כאשר לאחר הקביעות אין יותר סנקציות נגדם [ אל תספרו לי שיש-לכו לעיתונות ובידקו את כל הטירפודים של וועדי עובדים למניעת סנקציות כאלה. מה קשורים אנשי העסקים שיצטרכו להמריא לפגישות עסקיות [ על הי טק-שמעו בהסתדרות?]או מיפעלים שממתינים לשחרור חמרי גלם או יצואנים שהתחייבו ללקוחות בחו''ל או סתם עסקים קטנים שלא ישבתו אבל יחסרו את כל השרותים בגלל שביתה מטורפת והרסנית או גימלאים ואחרים הזקוקים למשרדי הממשלה. חבל חבל חבל על המטורפים שעומדים בראש מערכות והגוררים את ישראל לאבדון. תהיו בריאים ואני אסתלק מכאן בהזדמנות הראשונה.
א. השרוני | 06.11.11
22.
דנמרק-זכות המעסיק להעסיק ולפטר עובדים בכל עת-כנסו
כלכלתה הסוציאל-דמוקרטית של דנמרק מבוססת על מדיניות ה-Flexicurity, המושתתת על מסים גבוהים, מדינת רווחה מפותחת ואיגודים מקצועיים חזקים ניצני מדיניות זו הם בהסכם הידוע כפשרת ספטמבר 1899 של דנמרק (מכונה גם "חוקת שוק העבודה"). המגעים בין המעסיקים לאיגודים מקצועיים הכשירו את הקרקע למדיניות כלכלית של תועלת הדדית (רווחיות וביטחון כלכלי). "חוקה" זו תוקנה ב־1960, וכן שונה שמה ל"ההסכם הבסיסי". הסכם זה הסדיר את חופש ההתאגדות באיגודים מקוצעיים וכן את הפררוגטיבה הניהולית, שבכללה זכות המעסיק להעסיק ולפטר עובדים בכל עת. הטבות מפליגות ואספקת הכשרה לעובדים הן בבסיסה של מדיניות זו, ולכן היא מחייבת מיסוי גבוה. נכון להיום, המיסים הדנים הם הגבוהים בכל מדינות העולם.
סוציאל-דמוקרטיה | 06.11.11
21.
מביש
מביש שבמדינת ישראל יש תופעה של עובדי קבלן.אלו אנשים שחיים בניאו-עבדות.כסף יש אך הוא הולך למקומות הלא נכונים:יש לנו הממשלה המנופחת והבזבזנית ביותר וכנסת בזבזנית.בוועדים הגדולים מרויחים סכומי עתק בשכר ובהטבות ואלפי עובדים מיותרים.המאבק צודק לחלוטין,אך הענשת אזרחי המדינה ופגיעה בתעשיה כמוהם כיריה עצמית בגבעלו על משרדי הממשלה הרעה הזאת ועל הכנסת הבזויה וההזויה הזו ושם הפגינו.העם יהיה עמכם.
ייאי | 06.11.11
19.
לחזק את ההסתדרות
לא ניתן לפקידי האוצר ולמסע הדליגיטימציה שלהם כנגד ההסתדרות לנצח- צריך להפסיק את העבודה הקבלנית ולא לפחד מכל מיני איומים על הפסדים על המשק. כשיש עובדי קבלן המשק מפסיד הרבה יותר- למה אף אחד לא מחשב את זה? את ההפסדים של המשק בגלל כוח הקנייה היירוד של הציבור בגלל שאנחנו לא סוגרים את החודש? הם בוחרים מה לחשב אסור להאמין להם.
מיכל | 06.11.11
13.
כבר חצי שנה שהרופאים מנסים לשבות ולא מצליחים
איך זה קורה, שלציבור שהוא קונצזוס בקרב עם ישראל, כבר חצי שנה שמים מקלות בגלגלים על כל שביתה / עיצומים / התפטרות. בעוד שההסתדרות, הגוף הכי צבוע במדינה, שממתג את עצמו כסוג של רובין הוד בזמן שבפועל הוא הנציג של הגופים החזקים במשק, מצליח להשבית לנו את החיים בלי להתאמץ בכלל. צו מניעה עכשיו!
bobo | 06.11.11
10.
עליות ההוצאות של הנבחרים והבכירים, מעבר לשכרם, מתקרב לסכום זה
מנהיגי המחאות תתעוררו! השורש לכל העולות וחוסר הצדק החברתי נובע מההטבות שהמנהגים והבכירים מסיגם ונותנים לקבוצות מקורבות. יש להתמקד כהתחלה בדרישות שהם הבסיס לחלוקה צודקת של משאבי המדינה, השוואת התנאים של העובדים ושל הבכירים יבאו לשיפור מתגלגל במצבם של האזרחים 1. ביטול חוק ההסדרים שהוא חוק חרום שהונהג בתקופת האינפלציה הרצחנית של שנות ה 80 ומשמש כיום את השלטון להטלת גזרות על הציבור והטבות לקבוצות מקורבות 2. בצוע רפורמה מקיפה בתנאים המיוחדים שמהם נהנים שכבה רחבה של נבחרי העם ובכירים בשרות הציבורי. הכוללת שרי ממשלה, חברי כנסת, שופטים בכירים, פקידי אוצר בכירים תפקידי ממשלה בכירים,יועצים של הנבחרים, מנהלים בכירים של חברות ממשלתיות (חברת חשמל,רכבת מפעל הפיס,סוכנות, בונדס וכו).שכבה זו נהנים מעבר לשכרם להטבות רבות: בבראות, בפנסיה, בפנסיות כפולות, בתנאי פרישה בהוצאות אישיות גבהות, ברכבים יוקרתיים, בהחזקת רכוש והרשמה עוד ארוכה ארוכה. אחת הסיבות להכבדה בעול היא היד החופשית של נבחרי העם בהטבות שהם מעניקים לעצמם על חשבון התנאים של שכבת הביניים. ההפרדה בין התנאים והשירותים של הנבחרים לבן התנאים והשירותים של שאר העובדים גורם עם הזמן להידרדרות בתנאים ובייקור השירותים (בראות פנסיה דלק למודים וכו) בנוסף יש לצמצם את מספר השרים היועצים והפקידים הבכירים המקבלים ההטבות אין להסכים שהתנאים של הנבחרים יהיו שונים מהתנאים של שאר העובדים 3. הורדת המחירים של הדלק, החשמל, מים ולימודים ב 30% במשך 3 שנים ואת הגרעון התקציבי לכסות על ידי הגדלת מס הכנסה מבעלי שכר גבוה - מעל 80 אלף שח בחודש, בהגדלת המיסוי על חברות ורוחי הון וביטול תקרת מס בראות, בטוח לאומי לבעלי שכר גבוה ובהגדלה משמעותית של מס חברות 4 הקצאת אדמות לאום לבניה, ללא תמורה, במכרז, לקבלנים שיבנו דירות עממיות למעמד הביניים והנמוך (3 ,4 חדרים) תחת פקוח ממשלתי על המחיר והאיכות 5. פקוח הדוק על חברות ההשקעה המנהלות את כספי הציבור: פנסיות, פיצוים וקרנות הגמל. על המדינה לקחת אחריות על כספים מפני אובדן או שחיקת הנכסים הפיננסים, כפי שנעשה לגבי הבנקים 6. קביעת תקופות צינון של שלוש שנים לבכירים בשרות הציבורי לאחר שהם עוזבים את תפקידם ( ולא המצב המביש של היום שבו הבכירים יוצאים מהמגזר הציבורי לחברות פרטיות וחוזרים לשרות הציבורי לאחר תקופות קצרות תוך ניגוד אינטרסים מובהק) 7. איסור על העסקת עובדי קבלן במגזר הציבורי
גבריאל | 06.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת