אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדיון בהעלאת גיל הפרישה לנשים נדחה בשבוע

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
פגיעה ממשית ואפליית נשים במסווה של טענות לביטול אפליה כביכול.
כל מטרתה של השוואת גיל הפרישה או העלאתה לנשים, הינה נסיון לצמצם הוצאות הממשלה ע"י הקטנת העברת קצבאות המוסד לבטוח לאומי לנשים מבוגרות. כל זאת, כאשר המצב החברתי והתעסוקתי במפורש מראה כי המעסיקים אינם ששים וזאת בלשון המעטה להעסיק נשים כה מבוגרות. לצעירות בהרבה יש קושי בהשתלבות בשוק העבודה. הפועל היוצא יהיה, שנשים שהינן נחותות כלכלית בצורה משמעותית לעומת גברים, יוותרו בשנותיהן המבוגרות, ללא כל מקור פרנסה מחד, שכן לא ישולבו בשוק העבודה ומאידך לא יחלו בקבלת קצבאות זקנה מהמוסד לבטוח לאומי וכן יאלצו להמתין לפנסיה מספר שנים, זאת כאשר גם אין מעסיק שיפריש באותן שנים במקביל לקרנות הפנסיה. מדובר בנסיון נואל לחסכון על חשבון הנשים והפיכת סקטור הנשים המבוגרות לזקוקות לתמיכת שירותי הרווחה, שכל רווחה לא מגיעה מהן.
רוני | 10.11.11
5.
שכל אשה תפרוש מתי שהיא רוצה
החוק הזה נועד למנוע מהנשים את הביטוח הלאומי. בעבר אשה קיבלה את הגרושים מהביטוח לאומי בגיל 60 זה עלה ל62 וכו. נמאס לנו לא לקבל את המגיע לנו ,כל אחת שתעשה כרצונה. יש הרבה נשים שמפסיקות לעבוד בגיל 55 ,אז כמה זמן אנחנו צריכות לחכות. כנראה שהאוצר מעדיף שנמות קודם.
עינת | 09.11.11
3.
גברים פורשים בגיל 67 ומתים בגיל 79. נשים פורשות בגיל 62 ומתות בגיל 84. מי מממן את
הגירעון האקטוארי? גברים כמובן, וזאת ע"י הפחתת זכויותהם, ראה קרנות פנסיה הסתדרותיות. שם גנבו מהגברים בעיקר 30% מזכויותהם בגלל הגירעון הזה. אותו ח"כ חיים כץ, תומך בהשך פגיעה בזכויות הגברים. שום דבר בארץ לא עיניני הכל פופוליסי.
דוד | 09.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת