146. חיטה לא מזמן ראיתי תוכנית על איך שהחיטה השתלטה על העולם כתוצאה של המצאת הלחם רחל | 01.08.12 (ל"ת)
145. אנחנו עוד נשלם על זה ביוקר "רמז להשפעה אפשרית כזו נחשף כשהתברר לאחרונה שהתירסים המהונדסים של מונסנטו העבירו הלאה את "כוחות־העל" שהוענקו להם. ראיות ראשונות לזליגת גן האנטי־רעל מהתירס המהונדס לעשבי בר החלו לצוץ בשטח. שלושה זני עשבים כאלה כבר אותרו והושמדו במהירות. אין היום דרך מדעית להעריך את המשמעות של חדירת גן שמקורו בחיידק אלים לדנ"א של צמחים לא מבויתים, ומהם לחיות שאוכלות אותם". תוך זמן לא ארוך, בטווח של 20-30 שנה, זה ישפיע על סביבת הצומח והחי באופן שאי אפשר יהיה להשתלט עליו או להבין אותו. בטבע יש איזון. את האיזון הזה- אנחנו לא מבינים לעומקו. אנחנו משחקים בו- מבלי דעת. מה שמדהים הוא שחברות עם מניעים כלכליים בלבד משחקות היום על עתיד האנושות, ואף אחד לא ממהר לעשות שום דבר. מדובר בלא פחות ממה יאכלו הילדים שלנו ובאיזו סביבה הם יחיו. "חרק שיעז לנגוס באחד מחלקי הצמח ימות בתוך דקות" אם הגן הזה זולג הלאה וחרקים לא יאכלו לאכול צמחיה- הם יכחדו. ואז, ממה יתקיימו יצורים שאוכלים חרקים? וממה יתקיימו החיות שאוכלות את היצורים שאוכלים חיידקים? כולנו תלויים אחד בשני במארג אחד שלם. הרגת משהו בשרשרת- היא לא תתקיים יותר. שינית את השרשרת- שינית את עצמך. המין האנושי עומד להשתנות. אחת, עם ידע | 05.02.12 (ל"ת)
144. יוצא מן הכלל תודה על הכתבה המעולה. מכילה המון מידע בלשון יפה אך מובנת ונותנת תמונה מקיפה. באמת כל הכבוד לכותב! רק הערה קטנה - נורא ארוך... רחל | 01.01.12 (ל"ת)
143. מנוחה כ-10 שנים לאדמה ע"מ שתוכל להמשיך להיות פוריה.... לא מזכיר קצת שנת שמיטה? בסוף מתברר שביהדות יש הרבה יותר חוכמה ממה שאנחנו מוכנים להודות. ואני לא דתיה חוה | 14.12.11 (ל"ת)
142. ארז, עוד כתבה נהדרת....קישור לthrive http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-V-4bLBRhmo שלי | 01.12.11 (ל"ת)
136. ספר חובה - "דילמת השפע" אסון גידול תירס מהונדס גנטית, והשפעתו השלילית על האדם לעומת אלטרנטיבות הגידול האורגני - תיקראו ותלמדו שלא נהיה כמו ארה"ב חקלאי אורגני | 22.11.11 (ל"ת)
134. ראונד-אפ כבר מזמן יצא מפטנט כל החברות מייצרות אותו, מאד בזול (גנרי) ומונסנטו כבר לא מקבלת כלום דוד | 21.11.11 (ל"ת)
131. אז אם הטבע יכול לתקן את העוולה שאנחנו עושים לו אז שיהיה לו בהצלחה תאכלו תשבעו ותנו לטבע לעשות את שלו, גם ככה הוא יותר חזק | 21.11.11 (ל"ת)
130. ל-123: הכוונה לתקופה הקלאסית של תרבות המאיה הסיפור שמובא בכתבה כמשל מתייחס למפלה של הערים ב"תקופה הקלאסית" של מאיה, ה"שיא" של התרבות. אני מסכים שהסיפור לא ב-100% מדוייק ומקיף, וגם בתקופה הפוסט-קלאסית היו ערים שהמשיכו לשגשג. כיום, אמנם בני המאיה קיימים - אבל התרבות שלהם מזמן נעלמה. הם לא בונים ערים מפוארות או גרים בכאלו, רובם המירו את הדת לנצרות ושמרו רק על חלק קטן מהמוטיבים התרבותיים והדתיים... א.א | 20.11.11 (ל"ת)
128. זה מה שיקרה גם לנו אם לא נתעשת בזמן. "זה נראה כאילו הטבע עשה 'תיקון'. סילק את הגורם המפריע והחזיר את העולם למצבו הטבעי". מתי | 20.11.11 (ל"ת)
127. שככה יהיה לי טוב, מייקל פולאן כתב את הספר: הבוטניקה של התאווה - העולם מנקודת מבטו של צמח. מהדורה עברית ראתה אור ב-2004, בהוצאת מודן. ספר מרתק, והחשבון עם מונסנטו נפתח כבר שם, בדיון על תפוחי האדמה. הוברמן, אנא קרא את הספר (מה שהיית צריך לעשות עוד לפני פרסום הכתבה). כתבה מרתקת, תודה. רק חבל שהרסת לי את מצב הרוח. איך אפשר לפתוח את השבוע החדש הזה ברגל ימין, כשכל העולם רוחש קונספירציות, ואנחנו נחשבים כחומר הגלם של הטייקונים לעשות על גבנו כסף, להשתמש ולזרוק. אפשר להתפלץ רק מהמחשבה שיש איזשהו סיכוי שתופעות כמו התירס המהונדס (וסויה, ותפוחי אדמה...) אחראיים * לריבוי מבהיל של שיבושים הורמונליים באוכלוסיה (כן, אני מתכוונת לגידול בתופעת החד-מיניות. ובלי שיפוטיות, אלא כעובדה; עובדה שלא משרתת אבולוציונית את המין האנושי). * לריבוי מבהיל של התבגרות מינית מוקדמת. * לריבוי מבהיל של השמנה ותחלואה במחלות כרוניות וקטלניות. לכאורה אין לזה הסבר - אנחנו חיים בחברת שפע, איך תסביר שילדים קטנים חולים בסרטן, איך תסביר מחלות ניווניות... ותסלחו לי אם התגובה שלי לוקחת את הדברים קצת רחוק מדיי, אבל כפי שכתבתי, אם יש אפילו סיכוי (ויש) שהתירס המהונדס הזה הוא אם כל חטאת - אז אוי ואבוי לנו. והוברמן, אחרי שלא עשית שיעורי בית (עם הבוטניקה של התאווה), אנא בטובך, יש לי "שאלת שיעורי בית" בשבילך: בבקשה בדוק עבורי (ועבורנו) כמה מן הסיוע האמריקאי למדינת ישראל מגיע לכאן (בכפייה?) כתוצרת חקלאית מהונדסת. טוב, מכאן כל אחד מהקוראים יכול לחשוב לבד על המשמעויות... שוב, תודה לך על כתבה מעוררת מחשבה. אסתר | 19.11.11 (ל"ת)
125. מטריד.. בהחלט מטריד... ואין דרך חהימלט..לכל כיוון שלא נסתכל..זה שם .. מ ה ו נ ד ס ג נ ט י ת ... | 19.11.11 (ל"ת)
124. ל-26 : מה זה קשור לשמאלנות? או שלטענתך בגלל שאין לי שום בעיה לאכול עגל חלב או כבד מאווזים מפוטמים ואני לא מבין את ההתנגדות ללבישת פרוות או ניסויים בבעלי חיים אז אני פתאום נגד מדינה פלשתינאית? יש ימניים שהם פנאטים של תנו לחיות לחיות. יש שמאלנים שמבינים שיש שרשרת מזון בטבע. השמאל הקרניבורי | 19.11.11 (ל"ת)
123. בני המאיה לא נעלמו ולא נעליים, הם אפילו החזיקו מול הכיבוש הספרדי איזה 150 שנה עד היום היוקאטן מלא בבני מאיה. רפי | 19.11.11 (ל"ת)
122. לאלה שהכתבה הפחידה אותם מומלץ לקרוא את הספר "ככלות העשב" (מד"ב) ואז תפחדו הרבה יותר... מיכאל הוכשטטר | 19.11.11 (ל"ת)
121. כמה ארוך... ככה מרתק. לא פלא שנכנס כקישור בווקיפדיה בערך "תירס" זה מעניין ברמת האדם הפשוט המתענין במה שהוא אוכל, ברמת הכלכלן והמשקיע, ברמת הביוטכנאי, ההיסטוריון והפוליטיקאים קובעי המדיניות. שאפו | 19.11.11 (ל"ת)
120. "בישראל עקרת הבית לא אוהבת את הגוון הזה". גם אני לא אוהבת את הגוון השובניסטי של דבריך, מר מלומד גם אם לאחרים הגוון הזה מספק הסוואה טובה מספיק לרוב האנשים - לא בשבילי. ואל תאמרו שזו קטנוניות - כי הפרטים הקטנים מעידים על השלם הגדול כמובן. בחורה | 19.11.11 (ל"ת)
119. אחריות ביצור ובצריכה כתבה מאירת עיניים. צפיה בטבע מלמדת שרמת גוון גדולה בכל נושא וענין היא חלק מחוקי הטבע,חלק מתנאי הבסיס להשרדות. מין הראוי שכתבות כאלה ילמדו בכתות הגבוהות של בתי הספר התיכוניים כדי שיקום דור אחראי יותר גם ביצור וגם בצריכה. שולמית חקלאי | 19.11.11 (ל"ת)
118. אני לא אוכל בשר ולא מזון מעובד, כי הכל זה תירס מהונדס ומסרטן. לאכול מגוון של פירות וירקות, זרעים קטניות כמו אורז עדשים קינואה בורגול אפשר גם פסטה אורגני, הכל אורגני.אפשר לאכול גם תירס אבל אורגני ובוודאי לא כמוצר מעובד. זה מה שנקא להצביע ברגליים. סוף-סוף נמצאה הסיבה למחלת הסרטן ההולכת ומתפשטת אצל בני האדם בלי שאף אחד יחקור ויודיע למה זה קורה לנו. זה ימשיך להיות יותר גרוע כי החברות המהנדסות גנטית מרוויחות הרבה כסף שמשתיק את כולם כולל הפוליטיקאים. צארו לכם מה היה קורה אם היו מאשימים פוליטיקאי שבגלל התנגדותו להנדסה הגנטית נגרם רעב ומליונים מתו? חזי | 19.11.11 (ל"ת)
117. מדהים מדהים מדהים כתבה פשוט מדהימה, מעניינת, ביקרותית ומהסוג שפשוט כיף לקרוא. תודה רבה לכם כלכלסט, ולך אורן על זה שאתם מספקים חומר מעניין למחשבה לעומת כל הצהובונים למיניהם! קוראת | 19.11.11 (ל"ת)
116. שכחת את ראש בריה״מ לשעבר - נקיטה חרוצ׳וב הוא האמין שחייבים לגדל תירס באופן כמעט בלעדי אלי | 19.11.11 (ל"ת)
115. יש מקום לבדוק את האפשרות לגדל הרבה מאד תירס בישראל אם יש ביקוש כזה גדול לתירס כנראה שמחירו יעלה ולכן כדאי לגדל אותו ולכן יש להשקיע בגידול התירס בישראל שוקי מרלה | 19.11.11 (ל"ת)
114. תודה לאורן הוברמן. עוד כתבה מרתקת ומוגשת היטב בתקופה שבה העיתונות מתדרדרת לשגיאות כתיב, לפחות יש את מוסף כלכליסט... י | 19.11.11 (ל"ת)
113. VOX PUPULUS לכל הקוראים המשבחים את הכתבה המלוקטת ומתורגמת כדאי מאוד להרחיב מעט את ההיכרות עם הנושא כדי להבין כמה עובדות מצוצות מן האצבע משולבות בה, בעיקר על שום חוסר ידע בסיסי של העיתונאי במדעי החיים - אמנם הוא עיתונאי ולא מדען ולכן אין טענות על כך, אבל צריך להזהיר את הקורא שאין מדובר כאן בעובדות מוצקות מוכחות אלא ברכילות עיתונאית מצויה. בכל מקרה מי שהיה ועבד באפריקה ומכיר מקרוב מהו רעב יבין שהתיפיפות טובה לשבעים מנותקים להפתעתי לא צויין דבר על מעבר חד של גידול תירס לטובת ייצור אתנול אשר הקטין את כמות התירס המיועדת להזנה והעלה את עלותו, כמו כן זה שלא צויין שהחלב בשר העוף חלק מבשר הבקר והביצים בישראל מואבסים בתירס אמריקני ומעט צרפתי, ולא נאמרה מילה על סויה המיובאת אף היא כלומר כדי לייצר חלבון אנימלי בישראל מתבססים על קרקעות חקלאיות מיובאות כי גידול המוצרים האלה בישראל אינו כדאי כלכלית. כמובן שלא צויינה העובדה שכמות האשלגן בעולם לא מסוגלת למפק מספיק מרכיבי הזנה הכרחיים ליצור חקלאי של צמחי מזון ומחירי הדשנים לחקלאות האמירו במידה רבה. ובקיצור ביצי חופש ומזון אורגני מסוגלים להזין אחוזים בודדים מאוכלוסיית העולם הצפופה במרכזים אורבניים וכבר כיום יש מיליארד רעבים אז אולי צריך לשכנע את הרעבים לאכול מזון אורגני כדי לא להשמין. ותחשבו גם על זה. אורן מאכיל הרעבים | 19.11.11 (ל"ת)
109. אורז הרבה יותר בריא מתירס. הסינים והיפנים חיים בעיקר על אורז ותוחלת החיים ביפן מהגבוהות בעולם | 19.11.11 (ל"ת)
108. חוצפה חוצפה חוצפה, אני אלרגית לתירס!!! ועזרתם לי מאוד לדעת ממה להימנע- מהכל!!! תלמדו לעבוד קשה, תלמדו לתת תמורה אמיתית לכסף שהצרכן משלם. אני נגד מזון מהונדס גנטית, עוד תקום התנועה שתתמרד נגד זה! ב"ה יקום המזיק שישמיד את כל | 19.11.11 (ל"ת)
106. כתבה מרתקת כדאי לראות את הסרט FOOD INC סרט מדהים שמראה את כל התחלואות של האוכל שאנחנו אוכלים מגידול הבקר והעופות ועד התלות שלנו בתירס וחברות הנדסה גנטית לזרעים כמו תירס וסויה סרט מדהים שווה לראות שלומי | 19.11.11 (ל"ת)
105. פרס "תירס הזהב" לשנת 2012 יוענק למר הוברמן. 2 עצות לכולם: -תאכלו מזונות לא מעובדים כמו קטניות, אגוזים,פרות וירקות, ותבשלו בבית. -אל תקנו מזון בסופר כי ליד הקופה מניחים את כל הממתקים. תקנו בירקניה ובבית תבלינים. חכמולוגי | 19.11.11 (ל"ת)
104. כתבה פנטסטית+ 2 הערות 1.היה אפשר להזכיר את עניין שנת השמיטה שקיים כדי למנוע את בעיית הידלדלות האדמה 2.ביקרתי בערים האבודות של המאיה בגואטמלה ומכסיקו.הכוונה לערים טיקאל,פאלנקה,צ'יצ'ן איצה וכו'. הכובשים הספרדים לא מצאו אותן כי רובן היו מכוסות בג'ונגלים וכך הן נשמרו.הכובשים הספרדים השמידו ושרפו כל זכר לתרבות המאיה.המדריך המקומי הסביר שהתרבות נכחדה כי האדמה התדלדלה עקב ניצול יתר ולכן רובם מתו.חלק מהמאיה נמלטו צפונה למרכז מכסיקו איתן | 19.11.11 (ל"ת)
103. מה המשותף למונסנטו ואל קעידה? כאשר אל קעידה מבצעת פיגוע, פצצה מתפוצצת הרבה אנשים מתים ונגרם הרס. כןלם מתרשמים וכל העולם מזרים מליארדים למגר את הטרור. כאשר מונסנטו משנה גנטית את התירס והסויה ומכניסה לתוכם מולקולות של ראונד-אפ או רעלנים אחרים, הפיצוץ לוקח 30 שנה. כולנו הופכים לחולים יותר ויותר כל עשור, הם הורגים אותנו בפיצוץ הכי גדול בהיסטוריה, וכדאי לאל קעידה להשקיע במונסנטו ובכל הרשתות של ג'אנק פוד, כך כולנו לא נהיה פה עוד 100 שנה. האוייב האמיתי הוא האוכל שאנחנו קונים ואוכלים וכל המאצ'ואים יכולים לרוץ אחרי פצצות מתקתקות , לחשוב שהם מצילים את העולם תוך עיוורון מוחלט מהפצצה שמתפוצצת להם יחד איתם יום יום והורגת אותנו . פצצה שמופעלת על ידי חברות רבות אך הגרועה שבהם היא מונסנטו. עמי | 19.11.11 (ל"ת)
102. תעשית הבגדים בכתבה לא מוזכר שעיקר התירס משמש את תעשית הבגדים. כל בגד שאנו לובשים מכיל עמילן. אריה | 19.11.11 (ל"ת)
101. רות אוזקי כבר כתבה על הנדסה גנטית בצמחים בספרה "על פני הבריאה כולה" מרתק ומפחיד. תודה על כתבה פוקחת עינים ומעשירה. דלית | 19.11.11 (ל"ת)
100. זו השיטה האמריקאית הקפיטליסטית להכפיף אותנו לתלות בתירס, ולהעלות את ההכנסות שלהם מגידולי התירס | 19.11.11 (ל"ת)
95. 26, קוראים איך התירס שאתה נדל פגע לך במוח מה הקשר לשמאלנים? הכוונה שהימנים אוכלים תירס ולכן הביאו את המדינה לשפל בה היא נמצאית? דני | 19.11.11 (ל"ת)
91. כרגיל כתבת סופשבוע מעולה ומרתקת של כלכליסט זה מזכיר לי סרט על עולם עתידני בו כל המזון מתבסס על מים ירוקים שהתאגיד הגדול מייצר אורי לוי | 19.11.11 (ל"ת)
89. למספר 2 - לא הבנת כלום... התירס המבוית הוא בצורה שמתאימה לאיסוף ע"י בני אדם בלבד בגלל שבמשך 9000 שנה (אבל העולם קיים רק 6000 לא?) האדם בורר רק את צמחי התירס בעלי התנובה הגבוהה ביותר. לכן שימרנו צמחים שהמעטפת שלהם מונעת מאכל ע"י מזיקים וגם משמשת ממש עטיפה הגיינית לאכילה. לתירס הבר לא יכולה להיות התכונה הזאת - אחרת הוא לא היה מתרבה והיה הופך לתירס בר לשעבר. בורא עולם לא קשור לזה כשקצת חושבית. * כתבה מצוינת, כל הכבוד ! אתאיסט | 19.11.11 (ל"ת)
87. מה עם סויה? אורן, בבקשה תכתוב על סויה- אני בטוחה שיהיה לא פחות מרתק. שתהיה שבת שלום! איילת | 19.11.11 (ל"ת)
86. אני מזמן הפסקתי לאכול תירס ולצרוך שמן תירס דרך אגב, גם שמן קנולה זו עוד "המצאה תעשייתית" - מאד לא בריאה לאדם. שמנים מומלצים הינם שמן זית וקוקוס - בכבישה קרה כמובן ואיכות כתית מעולה. גיוון ומרחב אפשרויות כמעט אינסופי הם הם תשתית היסוד של האבולוציה - צמצום המרחב (כמו במקרה של התירס) יוביל לנזק שאת התשלום עבורו "ישלמו" הדורות הבאים. כתבה מעולה | 19.11.11 (ל"ת)
85. Organic Grower the latest trend in USA is to grower organic vegetables! we sell our organic vegetables including corn in a local park to people who appreciate organic produce! When they buy our corn they check each one to find the worm! which means no MONSENTO , ONLY ORGANIC ! this trend is very helpful! more and more people are aware of organic food! Yoche Artzi MS LMFT | 19.11.11 (ל"ת)
84. כתבה מעניינת, מפתיעה ומלמדת, סוף סוף משהו אמיתי ושונה מכתבות ירודות המתפרסמות בYNET ירדן | 19.11.11 (ל"ת)
83. כתבה מעולה, תודה רבה, מה שפיספסתם בכתבה זה שמונסנטו לא רק מוכרים את הזרעים המהונדסים (גם של סויה, אגב), אלא שהם מטילים טרור על החקלאים. באופן טבעי לחקלאי צריכה להיות האפשרות לברור מהיבול שלו את התוצר הטוב יותר, ולהשתמש בתוצר הזה לשתילה מחדש (כמו ששרו "כוורת": "יודע חקלאי פיקח... שאת הזן יש לשבח"). מונסנטו לא מאפשרת לחקלאים לעשות זאת, אלא מכריחה אותם לקנות שנה אחרי שנה את הזרעים הבלעדיים שלהם, כשהם מגובים בחטיבות של עורכי דין ו"אנשי שרירים" שמוודאים שאף חקלאי לא שומר בצד חלק מהיבול שלו. אסף היחפן | 19.11.11 (ל"ת)
82. הפסיקו לאכול ולתת לילדים מזון תעשייתי לאחר שאנו מבינים כי הערך התזונתי של לאכול תירס בצורת חומוס ותירס בצורת דגני בוקר וכו' וכו' מדולדל וחסר ערך כדאי מאד לטובת בריאותנו ובמיוחד בריאות ילדינו לאכול אוכל אמיתי ולא תעשייתי. גיוון מקסימלי ואפילו לא גדול במיוחד של אוכל אמיתי (כלומר ירקות, פירות, קטניות,בשר וכד' לא מעובדים ובודאי לא טחונים באופן תעשייתי) הכרחיים לבריאות והתפתחות תקינים שושי | 18.11.11 (ל"ת)
79. חברת מונסנטו הנה מונופול דורסני ומסוכן שתובע חקלאים סתם כך. סרט חובה: Food Inc. הטריילר: http://youtu.be/5eKYyD14d_0 גם הסרט המלא זמין ברשת (torrent/emule). חובה לראות!! | 18.11.11 (ל"ת)
76. לרועי, המגיב הכועס בתגובה #26 הכתבה לא יוצאת כנגד התירס עצמו. להפך - יש דגש על התכונות המאלפות של התירס שאפשרו לצמח זה להגיע לתפוצה כל כך גדולה. הבעיה היא לא הצמח אלא מה שבני אדם עשו ממנו, ובעיקר התלות שאנחנו יוצרים בצמח אחד וזנים בודדים שלו על חשבון כל האחרים. לראיה עד כמה זה יכול להוות איום, ראה את סיפור רעב תפוחי האדמה של אירלנד. לאה מירושלים | 18.11.11 (ל"ת)
75. אשכרה יצאת לשטח לדבר עם חקלאים ?!? יש בכתבה הזו תחקיר יותר מעמיק מזה של כל כתבינו לענייני ביטחון / ערבים / מפלגות / קריאת הודעות דובר מהביפר, גם יחד. כל כתבה שלך תענוג משה | 18.11.11 (ל"ת)
73. עוד כתבה מדהימה שלכם כלכליסט, אתם לא מפסיקים להעלות את הרף. מדהים!!!! מרתק!!! כל כך מעניין. לא ניתפס כמה אנחנו נבונים כמה אנחנו נבובים. התירס עוד יעלה לנו ביוקר, לא שיערתי עד כמה הוא חילחל לכל תוצר מזון..הזוי. עכשו הבהרתם לי את הסרט UNKNOWN מדהים. (סרט מומלץ) לוטה בערפל | 18.11.11 (ל"ת)
72. אדון הוברמן. אתה תותח!!! איזה תענוג לקרוא. איזה שתף מרתק, עובדות מעלפות. פשוט נשארתי חסר מילים. וכל הכבוד לכלכליסט שנותן במה ליצירות מופת שכאלו. אסי | 18.11.11 (ל"ת)
71. אשמח אם כולכם תיצפו בסרט בשם: thrive, what on earth will it take ניתן למצוא אותו ביו טיוב,תחפשו את הגרסא המלאה ותיצפו בו במלואו אחרת דברים יכולים לצאת מהקשרם תודה אם מישהוא מהצעירים יכול להגיע לסרט ולהעלות את הקישור לפה , אודה לו מאוד יואב | 18.11.11 (ל"ת)
67. ל-26: זהו, עדיף שלא יאכלו בכלל בשר, לא דגים ולא ביצים! על אחת כמה וכמה שהכל מהונדס אין מה להתפאר ב"הישגים" ההרסניים האלה לאנושות ולעולם כולו. היהירות של בני האנוש גורמת להיעלמות של ציוליזציות שלמות..לנזק בלתי הפיך לבני אדם, חיות, צמחים, לאקולוגיה העולמית.. זה רק עניין של זמן.. ואתם היום לא תחיו כשההרס יבוא לידי ביטוי.. אז יענו: מה איכפת? "אכול ושתה (תירס), כי מחר נמות" אמר הנביא...(ישעיהו, נידמה לי.) עולם אבוד כי הוא מכור לכסף !!! טבעוני | 18.11.11 (ל"ת)
66. קשקש במילה אחת : הכתבה מחברת אנקטודות של אמת ובונה תיאוריות שאין להן אחיזה במציאות כמו העובדה שתירס הוא הגידול הכי חשוב :::: אופס שכחנו אורז וחיטה שנמצאים היטב לפניו... נכון אבן יורית חלקיקי זהב להם מודבקים חלקים של ד.נ.א. ואו אבל יש גם אלטרנטיבות טבעיות כמו החיידק אגרובקטריום ... ולבסוף שכחנו לציין תירס הוא צמח C4 שלא כמו חיטה או אורז C3 ולזה יש חשיבות קבה בהפיכתו לצמח חשוב בכלכלה העולמית שכן ניצולת השטח שלו גבוהה מאורז ומחיטה ...אבל למה להתעמק כשאפשר לכתוב הנדסה וכולם יפחדו... אגב הפתרון לבעיה הוא פשוט : וזה דילול האוכלוסיה שאז נצטרך פחות מזון - מישפה תן | 18.11.11 (ל"ת)
65. מאוד לא בריא להסתמך על תירס רק לפי ההיגיון לא כדאי לאכול הרבה תירס,בטח שהוא לא בצורתו הטבעית. אלדד | 18.11.11 (ל"ת)
64. תגובה לכלכלן הכלכלן המהולל - אולי אתה מבין בכלכלה אבל לא בבני אדם. אתה מעדיף שהיו פחות בני אדם רק בשביל שיהיו פרות יותר שמחות? ולמי שעשה לי מינוסים, אתם תקועים בתחת של עצמכם. בהודו ובאפריקה גוועים ברעב, הם לא יכולים לחשוב האם זה אקולוגי או לא, הם צריכים לאכול. רועי (מגיב 26) | 18.11.11 (ל"ת)
61. אפשר עוד מידע על המאיה? ראשית כמו תמיד כתבה מעולה! עונג לקרוא אותה המשך כך!!!!! אבל השארת אותי עם חצי תאוותי בידי... איפה התמונות מהחלל של המאיה, הסבר על ההתפשטות והקריסה שלהם הלוואי ותהייה כתבת המשך... | 18.11.11 (ל"ת)
59. 57 אין תירס בלי בני אדם שישתול אותו, ולכן גם אין תירס בר (לעומת חיטת בר). לפני האדם מעריכים שהיה מין קרוב משפחה של התירס בלי קליפה לגבי המים, תופתע לגלות אבל גם הם מסוכנים בכמויות גדולות מדי (״הרעלת מים״) רני יוגב | 18.11.11 (ל"ת)
57. אנחנו צורות חיים מבוססות-פחמן. אני בהחלט רואה את הסכנה שבהסתמכות על גידול אחד ובמונופול של מונסנטו. רק שני ציטוטים הפריעו לי בכתבה: "אחת הסיבות שאתה מרגיש פיזית גרוע אחרי ארוחה של מזון מהיר היא משום שהכנסת לגוף שלך בעורמה כמויות גדולות של אותו הדבר [...] פלא שכואבת לילד הבטן?" קשקוש. מה פירוש "אותו הדבר"? מדובר בסופו של דבר של פרודות פחמן, ולא זכור לי איזה פתגם שאומר ש"יותר מדי ממשהו אחד עושה כאב בטן." אולי כדאי שאפסיק לשתות כל כך הרבה מים? "בלי בן אדם שישתול אותו, התירס ייעלם מעל פני האדמה בתוך כמה שנים" איך בדיוק התירס שרד לפני שבאנו? כורה פחם | 18.11.11 (ל"ת)
55. GMO נושא מרתק שהקדשתי סמסטר שלם ללימודו! מס' דברים נוספים שלא צוינו הם: העובדה שחברת מונסנטו הפכה לתאגיד ענק אשר מנצל את חוזקו, וכופה על חקלאים רבים להשתמש בזרעיו המהונדסים, הן במישרין והן בעקיפין! דוגמא טובה היא השימוש במערכת המשפטית בארה"ב לתביעת חקלאים אשר לכאורה משתמשים בפטנטים של התאגיד רודף הבצע הזה. ישנם מקרים רבים שבהם חקלאי אחד משתמש מרצון בזרעי מונסנטו, ותהליכי האבקה והפרייה טבעיים המתרחשים בעזרתו האדיבה של מזג האוויר, יוצרים מצב בו הגידול של השכן מעבר לגדר, שאינו משתמש בזרעים מהונדסים כמו של שכנו, מתחיל להיעלם קליל בגלל הפסדו בקרב לזן הדומיננטי של מונסנטו! ישנם מקרים של תביעות אפילו כנגד חקלאים בצרפת ודווחו אף מקרים של התאבדויות בעקבות הקשיים הנפשיים והכלכליים אשר כמובן שטוטאו אל מתחת לשטיח... דבר נוסף שהכותב העלה על קצה המזלג ודורש שיח ציבורי רב הינו כל תהליך ההינדוס הגנטי הידוע בארה"ב כג'י.אמ.או ומתפתח להינדוס זנים נוספים של פירות וירקות. אף אחד לא יודע מהן ההשלכות וחברת מונסנטו משתמשת בכוחה הפיננסי והפוליטי להפקת מחקרים מטעמה אשר מנסים להראות נתונים אמפיריים וסטטיסטיים המעידים כי אין כל סכנה בדבר. בחלק ממדינות אירופה חוקקו חוקים וחידדו את הרגולציה בענף החקלאות על מנת למנוע את כניסתה של מונסנטו למשק, ובכך למנוע פגיעה אפשרית בענף החקלאות במדינתם. נתון נוסף אשר מתקשר לשחיתות וליחסים שבין הון ושלטון הוא העובדה שמספר אישים בכירים שעבדו בשירות המדינה האמריקאית ובתפקידי מפתח בתחום הבריאות והחקלאות, לפתע הועסקו ע"י חברת מונסנטו בתפקידי מפתח, קישור, וגישור מול הממשל. ולסיכום, אל תופתעו אם יחסי ההון והשלטון במדינה לא גרמו לתופעת הדלתות המסתובבות שחוונו גם בארץ בעשור האחרון לכניסתה של מונסנטו לשווקים במדינתנו הקטנה... בעצם יש כבר הוכחות בשטח לקיום המתווה של מונסנטו וגידול התירס פה בארץ והעלייה באחוז של הילדים השמנים בארץ יכול לרמוז על כך גם בעצם... סורי על החפירות אבל זה באמת נושא מרתק!!! שיהיה אחלה סופ"ש לכולם. בנג'ו | 18.11.11 (ל"ת)
54. מהם הנזקים המצטברים של הסתמכות על מוצר חקלאי יחיד כמעט אני מצטרף לברכות. האם יש קשר למחלות סרטן כלשהם? האם יש קשר להשמנה? איך, אם בכלל, אפשר להמנע באופן אישי מאכילת רכיבי תירס למיניהם? האם אפשר לקבל רשימת מזונות עם תכולת מוצרי תירס שנמצאית בהם? יוקל | 18.11.11 (ל"ת)
51. תירס זה באמת גידול שמוציאים ממנו הכי הרבה דברים אפשר לאכול אותו כמו שהוא, עושים ממנו פופקורן, יש גם קמח תירס. וכל שאר הדברים שהוזכרו בכתבה Z | 18.11.11 (ל"ת)
50. וזה גם לא טעים בעצם מקור התירס העיקרי בגוף שלנו זה בשר. ואם היינו צורכים חלבון מהמגוון העצום של דגנים וקטניות (קמוט, כוסמין, חומוס, שעועית ועדשים בכל מיני צבעים) היה לנו גם הרבה יותר מעניין בצלחת. התירוץ "אני אוכל בשר כי זה טעים" הוא די דבילי בהתחשב בכך שמבחינה קולינרית טהורה, גישה הרפתקנית יותר לאוכל היא הרבה יותר מעניינת. אין דבר כזה אוכל לא טעים, יש אנשים שלא יודעים לבשל. אבל את זה דווקא די קל לתקן. מצטרפת לתודות על כתבה מעולה | 18.11.11 (ל"ת)
47. יש פה ביקורת נוקבת על הסובסידיה האמריקאית שמגדלת במחירי הפסד אבל מחיר התירס עולה קבוע. זה לא מסתדר דמוגוגיה לא מועילה | 18.11.11 (ל"ת)
46. כתבה מצוינת אני זוכר שלקחתי קורס באוניברסיטה בארה"ב "הפוליטיקה של האוכל" שמו. מה שלא כתבו כאן על מונסנטו זה את שאר "הפלאים" של החברה, וחבל. אני מציע לכל אחד ואחת לכתוב MONSANTO ולקרוא קצת על החברה לטעמי, החברה הזאת אחראית באופן ישיר למות אלפי חקלאים בעולם, להזרקה של הורמונים שבשם הגדלת הייצור מורידה משמעותית את איכות המוצרים, וכתוצאה, מביאה לעלייה תלולה בתחלואה, ולעוד "פלאים" רבים רבים. הידד לעולם החדש שלומי | 18.11.11 (ל"ת)
45. התירס הופך למלכודת אקולוגית ובסוף גם בריאותית...משפיע בהכרח על הגנים שלנו שיכולים להתמודד עם מזונות שונים שאכלנו לאורך ההיסטוריה...כך שאת התוצאה נראה בעוד דור או שניים או שלושה. למזלנו, במקסיכו ישנם עוד זנים של תירס, שמונסנטו עוד לא הצליחה לחסל"... אבל, ההשפעות על מערכת העיכול הן ודאיות... איך יוצאים מזה,ומה יוצא לנו מכל הטרוף של המזון המהונדס הזה, נגלה לא רחוק היום!. שאלת היציאות היא השאלה! | 18.11.11 (ל"ת)
44. יופי של כתבה. אולם חסרים מספר נתונים חשובים : אין בעייה של תפוקת מזון בעולם עפ"י ממצאי תכנית המזון של האו"ם http://www.wfp.org/hunger/causes המחקרים הרוסיים מוכיחים שמזון מהונדס גנטית פוגע ביונקים וגורם לעיקור בדור ההמשך http://english.ruvr.ru/2010/04/16/6524765.html מידע שהיה חסוי במשך 8 שנים ונחשף בכח צו בית משפט תפוחי אדמה מהונדסים גורמים לסרטן http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/suppressed-report-shows-cancer-link-to-gm-potatoes-436673.html ואנחנו באמת מעוניינים שיהיה מונופול כלכלי על מזון ? We now believe that Monsanto has control over as much as 90 percent of (seed genetics). This level of control is almost unbelievable," said Neil Harl, agricultural economist at Iowa State University who has studied the seed industry for decades. "The upshot of that is that it`s tightening Monsanto`s control, and makes it possible for them to increase their prices long term. And we`ve seen this happening the last five years, and the end is not in sight." At issue is how much power one company can have over seeds, the foundation of the world`s food supply. Without stiff competition, Monsanto could raise its seed prices at will, which in turn could raise the cost of everything from animal feed to wheat bread and cookies. http://www.corpwatch.org/article.php?id=15489 שודר בטלויזיה הצרפתית התחקיר: The World According to Monsanto http://video.google.com/videoplay?docid=6262083407501596844# צבי אייזנברג | 18.11.11 (ל"ת)
41. רועי מגדל התירס - מספר 26 אף אחד לא יוצא כנגד התירס, להיפך מצויין שיש לו תכונות ניפלאות, הכתבה מעלה את הנקודה שהסתמכות של ציוויליזציה על גידול אחד יכולה להיות מאוד מסוכנת . בכתבה ניטען שחלק גדול מאוכלוסיית העולם ניזונים בעיקר מתירס. הטענה היא שלמרות הקידמה וההנדסה הגנטית ההבנה שלנו בדנטיקה של התירס עדיין נמוכה ובהחט יכול להיווצר מצב בו הגידול הזה יושמד בשל השלכות של השינויים הגנטיים הנעשים בו ושרמת הידע שלנו לגביהם נמוכה מאוד. המדענים אומרים שהשינויים הגנטיים נעשיים האופן סטטיסטי (הפצצה) משום שאין לנו מושג איך התהליך מתרחש. הכתבה מביאה את תרבות המאיה כדוגמא ישירה להסתמכות על התירס. גם המאיה היו תרבות מתקדמת שחשבו שהם יודעים הכול על התירס והשתמשו בו להרחבת והאכלת האוכלוסיה עד שגידול התירס קרס | 18.11.11 (ל"ת)
39. מרתק ונכון. החיות המסכנות מולעטות במזון שכלל אינו טבעי להן ואנחנו אוכלים את זה אני לא- כי אני צמחונית- בקרוב אצל כולם | 18.11.11 (ל"ת)
38. התירס בארץ אבד את טעמו כי... משקים אותו במי קולחין, שהם מי ביוב מטוהרים. איכססססס. אותו דבר לגבי כל הירקות, פעם לעגבניה היה טעם וגם לפלפל. עמית | 18.11.11 (ל"ת)
36. שורה תחתונה: אם יש על מוצר תווית, אל תאכלו ממנו! חבל שככל הנראה נלמד את זה מאוחר מדי... אורן | 18.11.11 (ל"ת)
35. ל-26 השאלה היא האם אנחנו באמת צריכים להיות 7 מיליארד. לא בטוח שזו התשובה. מה שבטוח הוא שהתירס הוא זה שביית את האדם וניצח אבולוציונית. אנחנו משנים את הפלנטה ואת הרגלי התזונה לא רק שלנו, אלא רק עשרות בעלי חיים, למענו. בתמורה הוא מגדיל את מספרנו, אבל זה מעגל קסמים שמחייב אותנו לגדל... עוד תירס. הכלכלן | 18.11.11 (ל"ת)
34. וכמובן, לא לשכוח ממה עשוי 'פלסטיק' מתכלה? תירס! ממנו מכינים הרבה פעמים אריזות מזון. בקרוב העולם יאכל תירס עטוף בתירס! | 18.11.11 (ל"ת)
32. אורן אתה גדול אני מכור לכתבות שלך. התחלתי לקרוא את הכתבה מבלי לדעת מי המחבר. באמצע הכתבה , אחרי שהרגשתי שהגעתי לכתבה מענינת , חיפשתי מי המחבר . ושוב נתקלתי בשמך. אז עוד פעם אני נהנה מהכתבות שלך , מצד שני קיוויתי אולי קם עוד מחבר שאפשר לקרוא אותו אבל כאן התאכזבתי. תודה על הכתבה אבי | 18.11.11 (ל"ת)
30. מדהים ! אני כל הזמן הייתי בטוח שתירס הוא גידול שהולך ונעלם ונאכל בעיקר באמריקה ואפילו לפעמים אני קונה תירס בשביל ה"גיוון" ,לא היה לי מושג היקף השימוש שעושים בתירס מאחורי הקלעים של תעשיית המזון... יוסי | 18.11.11 (ל"ת)
26. דמגוגיה! נחמד להגיד שאנחנו מגזימים עם התירס, אבל בלי תירס (וסויה) לא היינו מגיעים לא לשבעה מיליארד אנשים ולא לשני מיליארד. כמגדל תירס גאה אני יכול להגיד לך שבלי תירס אתה יכול לשכוח מסטייקים ופרגיות ושישליק, ובטח אין אוכל קפוא או מהיר בשלושים שקל. אם היית צריך להאכיל תרנגולות כמו בטבע שניצל היה עולה במסעדה 100 שקל לפחות. אז במקום להיות שמאלנים כפויי טובה, בוא נעריך את מה שזכינו בו. דבר שני לגבי הצינורות בפנים, אפשר היה לציין שזה דבר שלא קיים בשום צמח אחר בטבע רועי | 18.11.11 (ל"ת)
25. ספקולציה עלובה. תקעו קלח תירס לישבנם של בני המאיה. מישהו היה חייב לכתוב כתבה. הכתבה על התירס סתם בנאלית.לא חדשה ולא מחדשת. רצו חידוש ודחפו תאוריה לא רלוונטית לחלוטין על קלח התירס התקוע בישבנם של בני המאיה. וכמובן שכל המקהלה שרה שירי הלל. בחיייאת. אין חדש | 18.11.11 (ל"ת)
23. כתבה נחמדה אם כי חבל שמדובר בחדשות של לפני שבע שנים בערך מה גם שמדובר בתופעה אמריקאית - יותר מאשר בתופעה כלל עולמית ובשום מקום לא מצויין שפרות ישראל ניזונות מתירס. לדעתי הן ניזונות בכלל מדברים אחרים | 18.11.11 (ל"ת)
20. יפה מאוד! הכתבה הבאה צריכה להיות על הבננה, שגם היא בפני הכחדה כי מסתבר שהיום מגדלים בננה לא על בסיס טעם וריח אלא משיקולי אורך חיי מדף!!! שמיצ | 17.11.11 (ל"ת)
14. בני שבט המאיה כבר אמרו מזמן שבני האדם עשויים מתירס עכשיו שאני רואה את כל החומרים שהתירס מכיל ורובם מוכרים לי באמת כמעט מכל אריזת מזון, זה יותר מובן. מאיה | 17.11.11 (ל"ת)
10. תודה רבה. מאלף ממש (!) גם הסיפור על המאיה.. וגם על האנושות שעם כל צעד אחד קדימה הולכת שניים אחורה.. רני | 17.11.11 (ל"ת)
6. אז מה עדיף, תירס או פטריות? אחת הכתבות הכי מעניינות שקראתי. השנייה הכי טובה ליאת ב. | 17.11.11 (ל"ת)
3. תענוג לקרוא תודה למוסף 'כלכליסט' שמהווה אופציה שפויה לכל כתבות הזבל והדמגוגיה מסביב. חבל שהאיכות של כתבות כנ"ל איננה מדבקת. איילה | 17.11.11 (ל"ת)
2. תקראו את פסקה מס'2.... ותצעקו כבר לבד....... יש בורא ומנהיג לעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | 17.11.11 (ל"ת)
מה התירס רוצה
146 תגובות לכתיבת תגובה