אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המשחק האחרון

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
אחלה כתבה אבל כמה הערות
א. כמו שציין פה טוקבקיסט לפניי יש שחקנים רבים שממש לא מרוויחים מיליונים. אמנם מרוויחים יפה מאוד אך לא ניתן לקרוא להם מיליונרים. הם בקלות יכלו להגיע לאירופה להרוויח פי כמה וכמה ולשלם הרבה פחות מסים + הכל ביורו ולא בדולר. ב. לא ניתן לבחור שחקנים היישר מהתיכונים יותר. סטרן חוקק חוק ששחקן שנבחר בדראפט חייב לשחק עונה אחת או במכללות או בליגה מקצוענית אחרת, כלומר מחוץ לארה"ב. זוהי הסיבה שברנדון ג'נינגס למשל הגיע בגיל 18 היישר לרומא ולא נבחר בדראפט.
יואב | 20.11.11
30.
הלוואי שהשביתה תמשך 20 שנה
הליגה הכי מושחתת בעולם.ליגה שבה מוחלט לפני תחילת העונה מי מגיע לשלבים הסופיים של הפלייאוף. ליגה שבה הדראפט מקומבן לטובת הקבוצות המזוהות פוליטית : הלייקרס והסלטיקס. במשך עשרות שנים 2 הקבוצות הללו מעורבות בעסקאות העברה שמריחות מקילומטר כעסקאות פשע מאורגן. המודל המרקסיסטי של הפיינברג סטרן נתקל בבעיה אותה פגש הקומוניזם תמיד : המפגש של המודל האוטופי עם המציאות. במציאות,יש קבוצות עם קהל עצום.לרוב הליגה בקושי יש קהל מלבד אזור מצומצם בו הקבוצה משחקת. וזה אומר,שאם הקבוצות האלה,עתירות הקהל,לא מגיעות לשלבי הפלייאוף הסופיים,הליגה תפשוט רגל די מהר. ואם לא זה,תמיד יש מקרים בהם מגיע שחקן כמו ג'ורדן שהופך לבבת עינם של התאגידים עוטפי הליגה (כמו נייקי או ג'ילט) ואז,אי אפשר להרשות שהקבוצה של מייקל תודח בפלייאוף או תפסיד את האליפות.ההוראות המתאימות ניתנות לשופטים בסדרות הרלוונטיות. הבעיה היא לא הליגה הרקובה והמושחתת עד העצם הזו,אלא שמגפת השחיתות הסוציאליסטית התפשטה וקיימת היום גם בכדורגל.גם למונדיאל ולליגת האלופות כבר אין שום ערך ספורטיבי.גם שם,השופטים קובעים הכל ע"פ הוראות מפאלטיני ובלאטר.
אאא | 19.11.11
29.
הליגה שייכת לאוהדים!!! לא לבעלים ולא לשחקנים!!! פה הבעיה.
אבל פה אף אחד לא פרייאר. הקהל האיכותי של הליגה לא ממש מחכה לתוצאות השביתה. למעלה מ 22 אחוז בסקרים אומרים שהם לא יצפו במשחקים גם אם תסתיים השביתה. הליגה הולכת לפשיטת רגל בכל מקרה. האבסורד שכדורגל באמריקה כבר מביא יותר קהל למגרשים מאשר כדורסל. שינוי כוחות? באמריקה המתפוררת כלכלית נכון להיום אין מקום למאבקי כח כאלו. אין סיבה ששחקן ממוצע ירוויח יותר מ פי 50 או הרבה יותר מזה ממשכורת של מעמד ביניים. תרבות הגנגסטרים שחלחלה לאט לאט משנה לשנה בליגה עכשיו נותנת פירותיה. גיבורי תרבות ליגה ז בקושי. חבל. את האוהד הזה יהיה קשה להחזיר!!! Go Knicks
כדור בן סל | 19.11.11
25.
כתבה נהדרת! ובאמת שקראתי את כל מה שפורסם ברשת
תיארת לנו יפה מאוד את התהליכים בצורה מאוזנת. אוהדי הNBA בארץ גם כבר איבדו את הטעם למשחק הזה - הסיקור בשיא, הכתבות איכותיות, אבל אין שידורים. לפני עשור היה הרבה פחות סיקור אבל היה ערוץ NBA. לפני 15 שנה בקושי היה אינטרנט אבל היו משחקים בשידור חי. בסופו של דבר אם בשנה שעברה עוד שקלתי לעשות "ליג פאס" בשביל לראות משחקים בHD, אין ספק שהשביתה המאוסה הזו תגרום להרבה אנשים לחשוב פעמיים לפני שהם מוציאים את הארנק.
airJordan | 18.11.11
22.
התביעה נגד הבעלים כקרטל היא לא לענין
היה כבר תקדים כזה בסכסוך ליגת הפוטבול NFL והשופט קבע שזה לא ענין של קרטל או חוקי Anti-Trust אלא ענין של חוקי ה Labor , סכסוך עבודה בין בעלים לשחקנים. 30 הקבוצות ב NBA אינן 30חברות שמתחרות ביניהן ותאמו מחירים או טקטיקה, אלא 30 קבוצות באותה ליגה שמחלקות את ההכנסות מחוזה הטלויזיה, קנסות חריגה ועוד. היות ואין תחרותיות עסקית ביניהן, גם לא בין הלייקרס והקליפרס ולא בין הניקס והנטס, ברור שזה לא ענין משפטי לתביעה נגד קרטל. לתביעה הזאת יש מטרה אחת, לזרז את המו"מ, כי תביעה כזאת עלולה להמשך שנים.
נועם | 18.11.11
18.
כתבה מעולה ומקיפה!!
כאוהד רציני של הנ.ב.א חיכיתי כבר הרבה זמן שמישהו יעשה סדר בבלאגן. אני גר בניו יורק והולך למשחקים של הניקס כבר שנים! העיתונות האמריקאית לא ממש מסדרת את הראש שזה נוגע לספורט הפחות פופולרי בימים של משחקים חשובים בנ.פ.ל ובליגות של המכללות. תודה על כתבה רצינית ששום אתר ספורט במדינה הצליח לכתוב. שוב תודה ומקווה לראות לאן השביתה הזאת תוביל!! אחלה עבודה ציפי!!
דן  | 18.11.11
17.
כמה דיוקים
ההשבתה ב-98/99 גרמה לשחקנים לוותר בענק על חוזים: 1. לא היה מס המותרות. 2. לא היו חוזי רוקיס כי אם חוזים רגילים שניתן לחתום עם הקבוצה שבחרה בך. 3. אורכי החוזים וסכומם היו אז הרבה יותר גדולים. דבר נוסף, הגיע הזמן שמישהו יעיר לסטרן שהסיבה העיקרית לאובדן הכנסות היא ריבוי הקבוצות. אין שום סיבה לפתוח קבוצה בשארלוט כאשר כמה שנים קודם לכן העבירו אותה בגלל חוסר עניין.
גיא | 18.11.11
16.
כמה הערות
1. לא מדובר בכלל על חוזה חדש כל שנה. 2. התשלום על חריגה מתקרת המשכורות נקרא אמנם Luxury Tax וזה נשמע כמו מס, אבל זה לא מס שמשולם לשלטונות, אלא קנס חריגה שמשולם לליגה ומחלק בין הקבוצות. 3. שידור הדראפט הביא לרייטינג גבוה השנה? כן, עליה מ 2.0% ל 2.5% היא עליה של 25% ברייטינג. הרייטינג ביוני השנה היה 2.5% ! צריך קצת פרופורציה. כל הסכסוך הוא על ההכנסות מכדורסל בלבד, זה כולל בעיקר מכירת כרטיסים והכנסה מזכויות הטלויזיה. השחקנים לא מקבלים אפילו דולר אחד ממיליוני הגופיות שנמכרות לאוהדים בארה"ב ובעולם, עם השמות ברייאנט, לברון או ווייד על הגב.
USA | 18.11.11
15.
הבעלים לא עוברים על החוק: אין כאן קרטל.
הבעלים הם צרכנים שקונים את שרות השחקנים. הם הצד שמשלם את הכסף. אין כאן קרטל כי אם התאגדות צרכנית. גם אצלנו התאגדו הצרכנים ולא קנו קוטג' של תנובה. לכן נראה לי שבעלי הקבוצות יכולים לעשות כרצונם. והשחקנים יכולים לשבות כרצונם. לעצם השביתה: לא ברור האם בעלי הקבוצות מרוויחים או מפסידים. כנראה שחלקם מפסידים. לעומת זאת: השחקנים מרוויחים. בוודאות. והרבה. וזה אומר שדרוש שינוי. חיים
חיים | 18.11.11
10.
בתגובה לדביבון
דביבון יקר ונבון, אמנם מוקדם מכדי לקבור את הליגה, אך העניין שעל הפרק פה אינו על מציאת חלקת חבר לטמון בה את לברון והחברים אלא טענה על מהלך מטופש של אובדן מומנטום אדיר שהתפתח בליגה בשנים האחרונות. למה הכוונה? לכך שלאנשים יש נטייה לראות את מה שמונח לפניהם ולהתעלם מן התמונה הגדולה, ושחקני הליגה אינם שונים ממני וממך. אולי אפילו פחות חכמים ובטוח יותר חמדנים. בעודם מתווכחים על 3% של חלוקת רווחים, שלפי המספרים שפורסמו עד כה במדיות השונות בעקביות מדובר על כ4 מיליארד דולר בשנה, ש3% מהם מהווים כ120 מיליון דולר, כל קבוצה מפסידה כפול מזה על כל משחק שמתבטל והשחקנים עצמם מפסידים סכומי עתק במשכורות שלא משולמות להם כל עוד הליגה מושבתת. וזה רק באופן ישיר. יש כמובן את ההפסדים העקיפים, שיורגשו רק כאשר השחקנים לכאורה 'ישיגו את מבוקשם' והליגה תחזור לפעולה. הכוונה היא כמובן לאובדן האוהדים. יש לזכור, דביבון יקר, שלא כל אוהד הוא כמוני וכמוך, שיצפה בליגה באש ובמים ויקום ב4 לפנות בוקר לראות משחק כשהוא צריך משם להמשיך לעבודה או ללימודים. אחוז לא מבוטל מהאוהדים הוא כזה שפשוט לא איכפת לו מספיק בשביל להישאר נאמן \ מעוניין גם לאחר שנת שבתון, שלא לדבר על אלו שיתמלאו מרמור אל מול השביתה ולא ישובו ללצפות במשחקים בתור מחאה. בסופו של דבר, וזה עוד מבלי להתייחס לנזקים ההקפיים (דוגמאת אלו שהוזכרו בכתבה), השביתה הזאת עולה כסף לבעלי הקבוצות ולשחקנים כאחד, בלי קשר לאיך היא תיגמר, ולאחר עונת שיא מבחינת אחוזי צפיה אין ספק שבמקום להכות בברזל כאשר הוא חם, הליגה והשחקנים זורקים את הברזל לאמבטיית קרח. ייתכן ואף סביר להניח שהליגה תתאושש, אך זה לא הופך את השביתה הזאת למהלך נכון או חיובי משום בחינה.
אורי | 18.11.11
9.
הכתבה הכי טובה על ההשבתה מאז זו התחילה
קראתי כמעט הכל בווי-נט, אנ.אר.ג'י, בוואלה וקצת קצת באי.אס.פי.אן... הרוב היה או לא מספיק אינפורמטיבי, או נוטה מידי לאחד הצדדים, או סתם מחפש טוקבקים... וסוף סוף כתבה עיתונאית אמיתית: אובייקטיבית, אינפורמטיבית, לא מייגעת ועם זו לא מקוצרת! שאפו כלכליסט! הופך לאתר העיתונאי האמיתי היחיד בנוף הישראלי.
עידן | 18.11.11
8.
מאמר מצוין, אבל..
בהחלט המאמר הכי מקיף שקראתי בנושא, מעניין, רהוט ולעניין! אבל- יש לי תחושה, מכל מקורות המידע שעיינתי בהם, שאנשים נוטים לקבור את הליגה ואת הענף מהר מדי.. כלומר אני מבין את ההשתלחות כלפי כל המליונרים והמיליארדרים, בסופו של דבר אנחנו בני אדם ותמיד נרצה לשרוף את אילו שמצליחים, אבל להגיד שהנזק שנגרם יורגש שנים רבות? איך אפשר לדעת? אנשים כמוני רק מחכים שתפתח הליגה, גם אם זה יקרה בעוד שנתיים- אנחנו לא ננטוש כי זה מה שאנחנו אוהבים! ב-99 זו לא ההשבתה שהכניסה את הליגה לתקופת יובש, אלא פרישתו של אחד, מייקל ג'ורדן, שגרמה לזה.. כיום אין שחקן ספציפי שפרישתו תחסל את העניין בליגה, נהפוך הוא- דרק רוז, קווין דוראנט, בלייק גריפין ןכל העוללים האחרים רק מתחילים את הקריירה.. שורה תחתונה- טעם רע, אין ספק. הרגשה של החמצה- נכון לעכשיו. סוף עולם הכדורסל? ליגת האן בי אי מתה? רחוק מאוד מהאמת..
נמרוד | 18.11.11
5.
כלכליסט תמשיכו בקו הזה - לא יודע מי זאת הציפי הזאת אבל אשמח לקרוא עוד ממנה
סוף סוף כתבה שמלמדת משהו ולא כתבה שצריך להתכופף אליה. מאוד יפה הייתה הנגיעה בעסקים הקטנים שנפגעים כתוצאה מהשביתה. השחקנים והליגה פוגעים בקהל בכמה מימדים. החל במחירי הכרטיסים השערורייתיים, כשאבא ובן צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם קונים נקניקייה, בזמן שחמישה מטרים מהם רצים שחקנים של 20 מליון דולר בשביל כמעט כלום. אחר כך נפגעים העסקים שקשורים לליגה, ושלא נהנים לא מ-50:50 ולא מ-99:1. זה מצחיק אבל לפני חודש ומשהו הייתי במקרה באזור המסעדות שמסביב לסטייפל סנטר וזה בדיוק כמו שציפי תיארה. המקומות ריקים, האיזור שומם ומדכא. ולכלכליסט - כתבות כאלה הן הערך המוסף והיתרון על פני אחרים. תמשיכו כך.
ישראל קופלוביץ' | 18.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת