אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם לתת טיפ מראש?

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
באופן תיאורטי לפחות, טיפ מקדים הוא מתנשא ו"דורש", טיפ בסוף מביע תודה.
ברגע שאתה נותן תשלום מראש - למעשה אתה משדר לנותן השירות: קניתי אותך. בשני גרוש, בארבעה גרוש, בלירה, אבל קניתי אותך למפרע ומעכשיו אתה מחוייב לעבוד בשבילי (או ללקק לי). יש בזה משהו אדנותי ומתנשא, שלפחות להרגשתי מקטין ומשפיל את נותן השירות והופך אותו לכאורה לחמדן או ליצור רעב או לעבד שלא השאירו לו הרבה ברירה. ברגע שאתה משאיר טיפ בסוף המפגש - זהו מעין אות תודה. אם תחזור שוב לאותו מקום ולאותו מלצר - כבר תקבל שירות 10, כאות תודה על הטיפ הקודם ההוא וגם מתוך ציפייה לטיפ הבא. משום מה הסידור הזה נראה לי יותר מכבד את נותן השירות. אומנם השאלה כאן נשאלה בכיוון של "מה יותר משתלם לי - לפנֵי או אחרֵי", ואני התייחסתי כאן למישור הבינאישי ולא התועלתני, אבל אולי גם המישור הזה 'משתתף' בסיטואציה.
אסתר | 20.11.11
20.
תשלום מראש - תגובה ל (4)
שמרית, הדוגמה שלך הפוכה: כיוון שהאינטרס של נהג המונית וגם שלך הוא לזמן קצר אז את נהנית מהצטלבות האינטרסים. לעומת זאת, כאשר מדובר במשהו כמו שטיפת רכב, האינטרס שלך לעבודה שדורשת מאמץ וזמן ואילו האינטרס המקביל שלו הוא הפוך. נשארה רק המחויבות שעליה הצביע המחבר לדעתי.
זהר | 19.11.11
18.
סטפן צודק לגמרי-במיוחד במסעדות הטיפים הפכו להיות "חובה"
רוב המלצרים יוצאים מנקודת הנחה שחייבים להם 10% ואם הם יתאמצו קצת אז 12-15% העניין הוא,שברוב המקרים המלצר לא מוכן לצאת מגדרו ולשרת טוב יותר בשביל ההפרש המועט הזה בטיפ. ככה נתקענו עם שירות גרוע שאנחנו משלמים-בדיוק כמו דמי אבטחה:) בשלב הבא יוסיפו לך 10% טיפ אוטומטית ואז התוספת תהיה רצון טוב.
שגיא ראובן | 19.11.11
17.
טיפ זה נגד החוק יש חוק שאומר שהכול כלול במחיר
לתת טיפ זה לתף פעולה עם מעסיקים מפירי חוק שלא משלמים למועסקים כי יש פראייר שמשלם את הטיפ החוק בישראל קובע למי שלא יודע שששירות כלול במחיר ועל המעסיק לתת משכורת עם כל התנאים זה שהמעסיקים מפירים את החוק זה לא אומר שגם אנחנו צריכים להפר את החוק ולשתף פעולה עם נוהג נפסד זה. מורה מקבל טיפ? נהג אוטובוס מקבל טיפ? טייס מקבל טיפ? זה ממש לא מענין אותי שמעסיק מנצל א עובדיו ועובר על החוק די למנהג הניפסד הזה מספיק ליבוא מאמריקה
משה | 19.11.11
16.
חבל, שאיש לא משתמש בפרוש הנכון לטיפ.
שפרושו - TO IMPROVE PROMPTNESS, ז"א להגביר יעילות או מהירות. במקור מדובר על כסף שניתן בתחילת האירוע, על מנת להגביר את מהירות השירות שנותן המלצר (בד"כ במקום מאוד עמוס), או שישרת את נותן הטיפ לפני אחרים. אין לתשלום זה שום קשר לאיכות השירות, אלא למהירות בלבד.
אלי | 19.11.11
15.
לתת חלק מהטיפ בהתחלה עם מסר שבסיום טוב תהיה השלמה
מניסיון זה פועל , תבדקו זאת באולמי חתונות ואירועים שונים, כאשר אתה נותן טיפ למלצר/מלצית ובחיוך אתה אומר לו שזה רק הסיפתח (בסלנג) אתה נהנה משרות אישי ואיכותי לשולחן בו אתה יושב אם אמרת שזה מכל השולחן או אישי אם אמרת שזה רק ממך. תנסו ותופתעו לטובה. למען ההגינות , זו לא המצאה שלי - ראיתי זאת ביושבי בשולחן עם חבר איש עסקים שעשה זאת וזה פעל להפליא.
אחי מאיר | 19.11.11
14.
לתת חלק מהטיפ בהתחלה עם מסר שבסיום טוב תהיה השלמה
מניסיון זה פועל , תבדקו זאת באולמי חתונות ואירועים שונים, כאשר אתה נותן טיפ למלצר/מלצית ובחיוך אתה אומר לו שזה רק הסיפתח (בסלנג) אתה נהנה משרות אישי ואיכותי לשולחן בו אתה יושב אם אמרת שזה מכל השולחן או אישי אם אמרת שזה רק ממך. תנסו ותופתעו לטובה. למען ההגינות , זו לא המצאה שלי - ראיתי זאת ביושבי בשולחן עם חבר איש עסקים שעשה זאת וזה פעל להפליא.
אחי מאיר | 19.11.11
13.
עוד כתבה שנותנת לגיטימציה לחשיבה בתוך הקופסא...
על מוצר משלמים טיפ?!... אם אני קונה נעלים אני מוסיף 10% טיפ?!... אז למה על שירות כן צריך...?! מה פתאום...?! שירות הוא מוצר לכל דבר ועל כן אין הבדל ובוודאי שאין צורך בטיפ! אלא מה, "נשמות טובות" (עסקנים ערסים ממולחים ורמאים בחסות הפרצות החוק...)בתחום העסקים ממשיכות לגלגל זאת עלינו הצרכנים כחלק מהעיוות החברתי והכלכלי בו אנו ממשיכים לחיות, ובמקום שהם ישלמו שכר הוגן לעובדי השירות שלהם, הם מרמים אותם ועושקים אותם ועל מנת לתת לזה משנה תוקף והצדקה מוסרית לכאורה הם המציאו את מושג הטיפ - לאמור לעובד: "אם תהיה מחויב אלי המעסיק ותתן שירות טוב, הלקוח יגלה נדיבות כלפיך ויתגמל אותך וזאת בנוסף לשכר שאתן לך למפרע..." וכך, המעסיק מנצל ודורך ברגל גסה על החוק ואנחנו הצרכנים משלמים! צדק חברתי ולמערכת כלכליסט: תודה על פרסום תגובתי.
צדק חברתי | 19.11.11
11.
יש בעיה בשיטה זו
ככו לדוגמא מצב של אירוע באולם שמחות. השולחן שלכם החליט לתת טיפ שמן מראש למלצר על מנת לזכות בשירות טוב יותר. אני יושב שולחן לידכם ואנו חולקים את אותו מלצר, כעת רמת השירות שלי תרד הודות לנאמנות המלצר שרכשתם אתם. אם אתן את אותו טיפ שמן בהתחלה הרי שכמעט דבר לא ישתנה מהמצב ההתחלתי, הרי מלצר יש רק אחד. אני חושב שאותו דבר תקף לשוטף המכוניות, נתינה של טיפ מראש גורמת לאלה שלא נותנים טיפ מראש להראות ככאלו שגם לא ייתנו או ייתנו טיפ מינימלי.
אלון | 19.11.11
10.
הרעיון שלי לבעיה
אני חושב שכדי למקסם את התוצאה מבלי לאבד את קלפי המיקוח בהתחלה, כדאי לפתוח בשיחה/ שאלה עלמצב הטיפים, כמה אנשים נותנים[כמות ותדירות] ובכך ליצור עניין וציפייה אצל נותן השירות, שכן אין סhttp://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3552050,00.htmlפק ששני הצדדים מודעים לנושא הרגיש. כעת, אם לא תיתן טיפ - או שאתה ממס הכנסה ופועל נגד 'כסף שחור' או שאתה 'בן-@#$%'..כמובן שיתכן שכעת יצרנו ציפייה גבוהה יותר אצל נותן השירות, ובכל מקרה נגרום לאכזבה, אבל מנגד, אולי הסכום הראשוני שרצית לתת היה נמוך מהממוצע ויאלץ אותך 'לא להתקמצן' ול'עמוד בסטנדרט' (ואולי לאכזב אותך שתאלץ להיפרד מסכום שונה משתיכננת!) - אבל זה אולי נושא מחקר חדש לפרופ' אריאלי היקר. מה שבטוח-לשניכם יהיה מעניין יותר והזמן יעבור 'מהר' יותר....בהצלחה :-)
שי | 19.11.11
3.
במקרים שחשוב לי שהרכב יהיה נקי במיוחד
אני אומר לו כך: תשמע, חשוב לי שהרכב יהיה נקי. אם תעשה עבודה טובה אתן לך טיפ טוב בכל המקרים, הניקוי היה יסודי יותר כי הוא ידע לצפות ל"טיפ לא סטנדרטי" ובמאמר מוסגר, אני מיצר על כך שהמושג "טיפ" הפסיק להיות דרך הערכה לשירות טוב והפך להיות חלק בלתי נפרד מהתשלום. במקומות רבים, מעסיקים לא משלמים משכורת בסיס למלצרים, ומשכורתם מתבססת אך ורק על טיפים. (לכל היותר משלמים "השלמה" במקרה שכמות הטיפים פחתה מ-21 ש"ח לשעה) כך יוצא, שהסועד משלם ישירות את משכורתו של המלצר. הטיפ כשלעצמו הפסיק להיות "טיפ" והפך להיות "דמי שירות" וכך אם אני רוצה
סטפן | 19.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת