אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דרוש: מדד צדק חברתי

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
הגיע הזמן
הגיע הזמן שמישהו כאן ייקח את הדברים שנאמרים וייעשה מעשה ! שכותב המאמר, שנשמע כאדם חושב וחכם, ייקח את הפיקוד - יקים מפלגה - אני מצביע לו! כרגע ההרגשה שכולם למעלה צוחקים לנו בפנים... הורידו מחירים לשבוע והעלו חזרה, הקימו ועדה שכל מסקנותיה פוגעים בחברות קטנות, תשובה עושה תספורת... בקיצור כמו שהיה כל יהייה - "מי שדפקו אותו פעם ראשונה כבר לא יכול להיגמל מכך"
דולב - פועל בניין | 22.11.11
8.
למה לא להשוות את עקומת לורנץ ביחס למדינות אחרות כמדד?
ברוך שלום הייתי תלמיד שלך בתואר שני באוניברסיטת ת"א ואני מעריך אותך. אתה מחפש מדד אחר שייצג את אי השוויון בחברה הישראלית ואני שואל למה לא עקומת לורנץ ומדד ג'יני בכל זאת. אסביר: אומנם 0.39 פר סה לא אומר כלום אולם אם משווים אותו למדינות אירופה או אפריקה או כל העולם הוא אומר איפה אתה ביחס לאחרים. השוואה ביחס לחציון או שכיח או ממצוע תוסיף היגד מוחלט גם כן. לא יכול להיות שאנחנו וסעודיה אותו דבר. כי מסתבר שבשתי המדינות עשרה אחוז מהאוכלוסיה מחזיקים בתשעים אחוז מההון ומהעושר ותשעים אחוז הנותרים מסתפקים בעשרה אחוז מאותו עושר. לא צריך יותר. תשווה אותנו לארה"ב ואחר כך לסעודיה. זה ידבר בעד עצמו. לצערי התמונה המתגלית מכוערת להפליא. תצליח.
אריה בן נחום | 20.11.11
7.
כדי למדוד "צדק חברתי" צריך קודם כל להגדיר אותו
"קינאה" היא מדד די גרוע. לא אכפת לי כמה פערים יש בחברה ואני לא רואה שום צדק בכך שאני שלמדתי והקרבתי שנים רבות ועכשיו עדיין עובד קשה מאוד ארוויח כמו מישהו שלא השקיע, לא הקריב, לא הסתכן ולא עובד קשה כמוני. מבחינתי צדק חברתי זה כשכל אחד אחראי על הבחירות שהוא עושה ולא מנסה לקחת ממני כסף כדי לממן את הטעויות שלו. אין צדק חברתי בלי צדק ואין צדק במערכת סוציאליסטית שבמקום לאפשר לנו לתרום לנזקקים לפי בחירתנו מכריחה אותנו לעשות זאת ע"י הממשלה בצורה לא יעילה בסכומים שלא מקובלים עלינו ולגורמים שלא מוסכמים עלינו.
משלם המיסים | 20.11.11
5.
בעצם יש לנו את המדד הזה.
אם ניקח את העוני (מספר העניים ומספר הילדים הרעבים) ואת האבטלה ואת הפער ואת עלית מדד המחירים, של אלו שבסל ושל אילו אשר מחוץ לסל ואת כל הרעות החולות המפורסמות מידי יום ונכפיל אותן ב-1 חלקי התוצאות ואת כל התוצאות נכפיל, כי אז נקבל בדיוק את מדד הצדק החברתי. תנו למטמטיקאי מתחיל את התרגיל והוא יוכל מכל הנתונים להגדיר בדיוק את מדד הצדק ולהשוות אותו כל יומיים. אז קדימה לעבודה. שלמה רחמן חיפה
שלמה רחמן | 19.11.11
4.
משחקי נתונים
הרעיון המוצע מעניין אבל צריך פיתוח. האתגר הוא להתלבש על מדדים בינ"ל קיימים, כך שיהיה מדד שמאפשר השוואה למדינות אחרות. אחרת זה לא אומר כלום. חוץ מזה צריך לפוצץ את הבועה של טיעון "אבטלה נמוכה", כלומר: איך זה שיש אבטלה נמוכה ואי שיוויון ועוני כל כך גבוהים. איזה מדדים בודקים את זה? גובה המשכורות? יחס רווח לשעת עבודה? כמות העבודות במשרה חלקית (כלומר: אלה שאינם מתפרנסים כבמשרה מלאה אבל גם אינם רשומים כמובטלים)? כמות האנשים שלא נרשמים כמובטלים לאחר שמיצו את זכותם לדמי אבטלה אך עדיין אינם עובדים? אנשים שאינם זכאים לדמי אבטלה? פרופסור - לטיפולך...
עו"ד | 19.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת