אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"משהו לא טוב קורה במשפחות, ההורים לא משפיעים על הילדים"

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
חיים בשביל נעבודה ולא השפחה-זה כבר צילה גסה
ככה זה כשחיים בחברה שהורים עושים לילדים שלהם הפקת יומהולדת בגיל שש.מסיבת ספא לבנות,בת מצווש ושאר הפעלות מטורפות.מוחקים מהם את הילדות ומעלים את הסף גירוי שלהם למיליארד.הילדים האחרים רוצים גם וההורים כרגיל נכנאים לילדים כי הם חיים במדינה קפטליסטית שבא הם חיים בשביל לעבוד.בקיצור מעגל קסמים שחייב להעצר
רונית | 08.10.12
45.
תגובה להרצאה
פרופ רולידר שלום, הקשבתי והאזנתי להרצאתך בשתי האוזניים. אני אם חד הורית לילדה מתבגרת אשר מצליחה להפוך לי את הקרביים מדי יום . מסכימה עם תוכן הדברים. אני עדיין חושבת כי היום אנו מכים על חטא כי אנחנו א ש מ י ם. אסור להפריע לילד כי א. לילד יש פרטיות ("זה החדר שלי...) ב. מגיע לי דמי כיס ("תבי כסף....") ג. אני עושה מה שאני רוצה .."מה אכפת לכם" ד. יש לילד יותר זכויות מאשר חובות אתוודה ואומר כי לפני 40 שנה היכו בטוסיק ילד שסרח - ועובדה: אחוז העבריינים בגילים אלה הוא מצומצם יחסית לימינו. עם זאת - ל א נתת להורים טיפים איך לצאת מהסבך או פתרונות , לפחות אקמול. לזאת חיכיתי אך חזרתי אל אותה נקודה. תודה רבה
עמליה | 29.12.11
44.
אני תומכת ב- 21. ככה אני ניהלתי את הבית. קודם עיסוק בילדים
בישול, כביסה ונקיון אחרי 8:30 - 9 (תלוי בגיל הילדים) ובסדר הזה. קודם להכין אוכל, סיר או שניים על הגז. כשזה מתבשל לשים כביסה במכונה, ואחרכך הכל עובד מעצמו ואני פנויה לנקיונות (בלי הסטריה, לא כל יום ) , ולטלויזיה ולסריגה, ולקריאה, וללימודים . את הכביסה תליתי ב 11-12. 7, תשני את הסדר לטובת ילדיך ותראי שגם את תהני מזה ותרגישי סיפוק. וגם בעלך יכול לעזור לפחות בעיסוק עם הילדים ואפילו ! :) בנקיון .
 | 20.12.11
42.
שינוי חברתי
אני מאוד מסכימה עם פרופ רולידר על גישת הסמכות ההורית שלו. מה שעוד יותר מעורר הזדהות אצלי, הם תגובות הורים כאן, שמג'נגלים כל יום בין כל המטלות שלהם (שלנו) הנגזרות מהחברה שאנו חיים בה. אנחנו, ולא המנהיגות, צריכים להתעורר, ולהתחיל ליצור שינוי חברתי מן היסוד. בכך נשפיע על אורח החיים שלנו, ואולי נוכל לחזור להשפיע על הילדים שלנו דרך דוגמא אישית.
שלי | 28.11.11
41.
לכל מי שמשווה את המגזר החילוני לדתי
ניתן להמשיך את הנושא לשלל נושאים אחרים . למשל : המגזר הדתי לא צריך לדאוג לפרנסה כמו המגזר החילוני . המגזר הדתי לא לומד מקצועות חשובים בבתי הספר כמו המגזר החילוני ( הנושא גורם להוצאות גדולות יותר למגזר החילוני - ספרי לימוד , מחשב לכל ילד וכ"ו ) . למגזר הדתי יש טלפונים , מחשב וכ"ו רק שלהורים יש יותר זמן להיות עם הילדים שלהם. אם היה שוויון בין המגזרים בנושא הנטל כלכלי , אני לא חושב שהבעיות המוזכרות כאן היו קיצוניות כל כך .
 | 17.11.11
40.
ילדים ידעו לדחות סיפוקים כשהוריהם ילמדו לעשות זאת
"אנחנו עובדים קשה, שנינו במשרה מלאה, יש לנו משכנתא רצינית בשביל דירת ה-4 חדרים+ מרפסת שמש בפרויקט חדש שרק קנינו, ויש עוד הלוואה מהבנק על האוטו...." גם ההורים לא יודעים לדחות סיפוקים, גם ההורים לא יודעים סדר עדיפויות מהו... מי שחשוב לו, יוותר על דירת החלומות לטובת דירת 3 חדרים צנועה בקומה שלישית ללא מעלית, ולא יקנה מאזדה כמו כולם, אלא רכב צנוע יותר. ואז לא צריך להיות מוטרפים עם משרה עד חמש בערב ושהיה עם הילדים בין שמונה לעשר כמו שאחת המגיבות פה כתבה. הילדים יותר חשובים מה"סטטוס" ומה יגידו עלינו. יש המון דרכים להתפשר, הילדים וחינוכם וגידולם צריכים להיות בסוף הרשימה. אבל את זה הורים שכחו!
לי | 17.11.11
39.
העובדים הסוציאליים הרסו את הילדים
היום, אם אתה הורה מעניש אז אתה הורה "מתעלל" ואז עובדי הרווחה לוקחים את הילד למוסד סגור בגלל "התעללות". העובדים הסוציאלים הרסו את הסמכות ההורית וגם המורית. העובד הסוציאלי יצחק קדמן הרס את הסמכות של המורים בבית הספר עם מגילת זכויות התלמיד שלו ועוד מליון מגבלות שהוטלו על המורים. אז כך הדור נראה.
הכתבה חלקית | 17.11.11
38.
ההורים לא מצליחים לחשוב בצורה יצירתית על גידול הילדים מצד אחד ומאידך מימוש עצמי
לא באמת מגדלים .יותר מביאים אותם לעולם ואז "מעבירים " אותם הלאה לגורם שלישי שיטפל\ישמור\יעסיק וכ' אותם כי...חייבים לעבוד לעשות קרירה להתקדם לצמוח. מי שהביא ילדים צרך לגדל אותם.מי שלא יכול לגדל 3 ילדים שיגדל ילד אחד-אבל שיעשה את זה בצורה טובה.במקום לטחון עבודה בחוץ שמממנת שטויות אפשר לעבוד פחות ולגדל את הילד שהבאת לעולם. מדוע החברה צריכה לדאוג לו?מדוע לצוח כל הזמן ולצרוך ולצרוך ולצרוך? הולכים לעבוד במשרד בשביל לממן את האוטו (שאיתו נוסעים למשרד) ואת הפלפון ואת המטפלת ואת הביבי סיטר ואת הפסטיגל ואת ה ואת....
י | 17.11.11
36.
שלטון החוק אשם - נקודה
הסיבות : 1. מעמד הגבר נחלש לגמרי בעקבות הגרושים הכפויים שהוא מבצע ( כאשר אשה מתלוננת על בעלה במשטרה , אטומטית הוא נזרק החוצה ) . לא פלא שהוא מפחד ומפסיק להשפיע על הילדים . 2. הפרסומות בטלויזיה ובאינטרנט - הפכו להיות פרוצות . בכל פרסומת יש בחורה עם ציצי בחוץ . שחקנים בטליוזיה מתבטאים ללא גבולות . את זה הילידים רואים ולומדים. 3. משרד החינוך לא מתמודד עם הבעיה האמיתית , הבית ספר הפך לביבי סיטר .
יאיר | 17.11.11
35.
200 ש"ח הוצאתי אתמול על 2 ספרים במטמתיקה לכיתה י"א
ויש לי בבית את הספרים במתמטיקה לפני שנתיים שלמדה מהם הילדה הגדולה. האם המתמטיקה משתנה כל שנתיים?האם אי אפשר ללמד מתמטיקה מאותו הספר כל שנה? אח"כ מאשימים את ההורים שנאלצים לעבוד עד מאוחר ולהזניח את הילדים כדי לממן את השיגעונות של משרד החינוך. ועוד לא דיברתי על ה 300 ש"ח שנותנים לחיילי צה"ל שבגללם אנו ההורים נאלצים לעבוד עוד שעות כדי לממן גם את הילדים החיילים.
 | 17.11.11
34.
נוסף על שלושת ילדי אני מפרנס עוד שני ילדים נוספים
ברור שאין לנו זמן לחנך את ילדינו, אנו צריכים לעבוד שעות נוספות לממן עוד שני ילדים אנו - בני מעמד הביניים צריכים - לפרנס את ילדינו - לחנך את ילדינו - משרת במילואים או התנדבות - לעבוד בנוסף כדי לפרנס עוד ילדים של אוכלוסיות שלא תורמות ולא רוצות לתרום (בכלליות.. ערבים וחרדים) כשאני מסיים 9 שעות עבודה... אני מקבל פרצופים כדי ללכת להוציא את ילדיי... בעוד חבורה גדולה של אנשים לא יוצאת לעבודה, לא תורמת, ולא עוזרת למדינה במודע... ומקבלת נתח גדול מכספי משלם המיסים (אני)
dash oh | 17.11.11
33.
לדאבוני, צודק בכל מילה בכתבה
ההורים אין להם בכלל מילה אצל הילדים. ומי אשם בכך? הם עצמם שלא יודעים לגדל ילדים ול ש י ם להם גבולות של טלויזיה, אינטרנט, טלויזיה, ומשחקי מחשב. עכשיו גיליתי שגם הפסיקו לקרוא ספרים כי זה לא IN . משהו דפוק במדינה. הילדים האלה יושבים שעות ובקושי עושים שעורים, ואח"כ מתפלאים שמצב הלימודים שלנו כלפי העולם הוא ברמה מאד מאד נמוכה. זה שההורים מצ'פרים הילדים בכסף זה לא עושה טוב לילד, בסה"כ זה לרעתו. אין להם זמן לילדיהם ומפה מתחילות הצרות.
נאוה | 17.11.11
26.
הכל נכון. ועדיין אין חינוך לצרכנות נבונה
ילד לא צריך מחברות, תיקים וילקוטים ממותגים. לא מוכרחים לקנות נעליים ובגדים של יצרנים ידועים , לא צריך לבלות בקניונים, אין הצדקה לפסטיבלים בחגים שעולים הון תועפות, לא צריך הרבה חוגים יוקרתיים, לא צריך ימי הוטלדת מנקרי עיניים ובר מצווש יקר, ולא צריך סמרטפונים ואיפונים יקרים. צריך לחזרים דם חדש לתנועות הנוער ולחנך לחיי צניעות. כל סולם הערכים התהפך. גם אם עובדים קשה לא מוכרחים לבזבז את המשאבים על שטויות. גם להורים אין תודעת חיסכון. מי שמשלם 5000 ש"ח משכנתא לא מוכרח מכונית פרטית חדשה ולא מוכרח לצאת לצימרים ולחו"ל. הכל נעשה בתשלומים, מכספי הלוואות ועל חשבון אוברדרפטים. בוע ה כזאת מוכרחה להתפוצץ.
אני | 17.11.11
21.
למגיבה 7 - עצה לשיפור
פשוט תהפכי את הסדר! איך שאת חוזרת, תהיי עם הילדים. על תעשי כביסה, אל תשטפי כלים , אל תנקי כלום. בשעה 18:30 שבעלך חוזר - שיתחיל להכין ארוחת ערב, או שתתחלפו: הוא עם הילדים ואת מכינה. עדיין לא להתחיל נקיונות ולא כביסה. בשעה 18:45 תתחילו לאכול ארוחת ערב וב 19:30 מקלחות עד 20:00. בשעה זו הילדים במיטה + סיפור. החל מ 20:30, את יכולה לנקות כמה שבא לך עד 21:00. אם הצלחת לדחוף מכונה בזמן המקלחות מה טוב. ב 21:00 את יכולה לנוח מול תוכנית הריאליטי האהובה עלייך ולהתנקות מכל עמל יומך. למה לבזבד זמן על מינהלות בשעות של הילדים במקום לעשות את זה אח"כ??? פשוט הסדר אצלך הפוך! דרך אגב - לא יקרה כלום אם הכיור לא יהיה נקי כל יום... בהצחלה
יותם ורד | 17.11.11
19.
אני מכיר כמה משפחות שההורים חייבים לעבוד
במצב החברתי שהמדינה שלנו נמצאת, חייבים לעבוד. את הילדים חייבים להשאיר בגן/בית ספר. אין הורים כי אין מספיק כסף להשאיר אפילו הורה אחד בבית. לכן, אין הורים, אין השגחה, חינוך מההורים. ילדים לומדים מחיקוי ואין להם דמות לחיקוי חוץ מבית ספר. זה לא קשור לבעיה של ההורים, זה קשור למערכת מדינית/כלכלית/תעסוקתית רקובה (למה אין השגחה על שעות ? שכר? ) ובתור פסיכולוג אתה יכול לדעת שגם כשאין הורים (דמות הכי משמעותית לילד מלידה), יש תיסכול של הילדים..כעס על ההורים שהם לא שם, לא מקבלים תשומת לב. לכן הילדים גם לא רוצים להקשיב..
עומרי | 17.11.11
18.
אאוט סורסינג זה טוב לכלכלה. זה העיוות.
השיטה הכלכלית מעודדת מיקור חוץ בכל התחומים כי בן אדם שעושה יותר דברים בעצמו מוציא פחות כסף על דברים אחרים וזה לא מתבטא בצמיחה של המשק (מונח מעוות בזכות עצמו). בגלל זה בסופו של דבר אנשים עובדים יותר שעות היום מאי פעם. כדי שיצטרכו לשלם למישהו אחר על כל מה שפעם היו יכולים לעשות בעצמם . פול גז בניוטרל
חגי | 17.11.11
17.
פרופ רולידר
הרבה מדבריך נכונים . אבל גם הרבה מעצותיך אינם מעשים . כי מה . כל הזמן המנטרה הייתה , לתת לילד עצמאות , וחשיבה . אבל כשהו לא משהו שצריך לעשות או החשיבה שלו לא נכונה לא מוכנים לקבל הערה או נזיפה. גםהורים לא יודעים להתמודד עם הדור החדש שהוא יותר חכם , יותר בעל ידי , יותר חוצפן ועומד על שלו . סה"כ דרך האמצע הייתה טובה .ומה אם לא עוזר , אזי פליק פה ושם רק יוסיף.
נלי  | 17.11.11
14.
משהו לא טוב
שתפישותיו הארכאיות והכחניות מסיטות הורים ומחנכים מהסיכוי ללמוד את השפה החדשה של יחסי הגומלין ההדדיים שלהם נצרכים הדורות הבאים עלינו לטובה, האחזות בתפישות כמו אלה המוצגות כאן רק תחמיר את המצב, רק תפישות חדשות,לא סמכותיות,לא היררכיות,יוכלו להשפיע ולגעת בדורות הבאים עלינו לטובה.
מומו | 17.11.11
13.
קשור חזק למחאה של הקיץ
פעם די היה במשכורת אחת לפרנס משפחה. כיום יוקר המחיה מחייב עבודה בהיקף מלא של שני ההורים ולרוב המשפחות גם זה לא מספיק. כשההורים לא בבית, וכשהם חוזרים הביתה מותשים, חינוך הילדים נדפק. תופעה כללית. לשעות עבודה ממושכות במיוחד כמו בהיטק או של רופאים מתמחים יש תרומה שלילית נוספת על יציבות המשפחה. כמה הורים מוכנים לוותר על קריירה ולהקריב רמת חיים כדי להיות מספיק זמן עם ילדיהם ולחנך אותם? הרי רוב ההורים הצעירים היום הם כבר פרי כשלים של עשרות שנים. שלא בטובתנו, האחריות עוברת למע' החינוך שאינה מתגמלת את עובדיה בהתאם לציפיות העצומות (והלא ריאליות) ממנה. זה כדור שלג. תופעות שמחזקות את עצמן. ברור שכחברה, רצוי שההורים יקחו אחריות ויחנכו את ילדיהם. זה בדיוק תפקיד המנהיגות (אילו היתה לנו).
בעיות מערכתיות  | 17.11.11
12.
והשאלה הכי חשובה היא האם ילד יודע לקחת אחריות על מעשיו
התשובה ברוב המקרים היא לא. לא שאני מאשים אותו,זאת הפעם הראשונה שאני רואה מאמר שמטיל את האחריות על ההורים המחנכים ולא על המורים\הגננות\המדריך בצופים או ביבי... כל הכבוד על הכתבה,סוף סוף למישהו יש אומץ להגיד את האמת.
 | 17.11.11
9.
לא יודע מי עשה אותך פרופסור להורות
אבל הילדים שלי מחונכים פיקס! ישנים בשעה 20:00 כבר במיטה, לא מתחצפים אליי. אני ממש לא נותן שירות אלא מנסה לחנך. לא צריך להחזיר שום סמכות להורים, יש לקחת אותה כי היא מעולם לא הייתה אצל הילדים. נראה לך שזאטוט בן 10 יגיד לי מה לעשות???? פחחחחחחחחחחחחח
לא משנה | 17.11.11
7.
שעות עבודה בלתי נסבלות
אני חוזרת בחמש הביתה ובעלי בשש וחצי. כלים+בישול+כביסה גוזלים כשעה וחצי בינתיים הילדים צמודים לטלויזיה,ואין לי זמן לקחת אותם לפארק. רק בשעה 7 בערב נגמרו הסידורים והבעל בבית ומוכנים לארוחת ערב ומקלחות וכבר 8 בערב. ב 8 אני משקיעה חצי שעה בכל ילד סה"כ עוד שעה וחצי וכבר הגענו ל 10 בלילה ורק עכשו הילדים הולכים לישון. כך זה אצלינו כל יום כי אי אפשר לגמור את החודש בלי ששנינו נעבוד ואי אפשר למצוא מקום עבודה שאפשר לחזור הביתה בשעות סבירות. על החזירות של המעסיקים משלמים הילדים.
 | 17.11.11
5.
טלפון סלולרי- או ההורים השתגעו
אכן ההורים ירדו מהפסים! גם אני חושבת שזה בסדר לתת לילד שמגיע הביתה לבד טלפון סלולרי ,וזאת כדי שההורים יהיו רגועים שניתן להשיג את הילד. זה מעניק תחושת ביטחון. השאלה כמה צריך לשלם על התחושה הזו. חמישים שקלים? מאה שקלים? מאתיים וחמישים שקלים? חברתי קנתה לביתה ליום ההולדת אייפון. היא שידרגה לה את המכשיר הישן שעלה לה כ- 50 שקלים בחודש (עלות שימוש כוללת) באייפון בעלות 250 ש"ח בחודש. 200 כפול 36 חודשים = 7200 ש"ח. האם רק אני חושבת שהיא השתגעה? מתנה ליום הולדת ב- 7000 ש"ח? ואני לא מדברת על המאיון העליון. על משפחה ממוצעת. לצערי היא לא היחידה. משהו התפספס לנו בדרך. וכל הורה שעושה את הטעות גורם להורה אחר לעשות את אותה טעות כי הרי "לכל החברים שלי יש" יאמר הילד, ומה יעשה ההורה, אלא להיכנע לתכתיבי החברה, וחס וחלילה שהילד שלו יהיה נחות מחבריו. אני מציעה לכולנו להתעורר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אורית | 17.11.11
4.
מאוד צודק אבל לא הכל באשמת ההורה
החברה הישראלית יצרה מציאות עבודה קשה והפרנסה גובה מחיר משפחתי כבד. זה לא נובע רק מאופנת חינוך חברתית. בחברה כ"כ אינטנסיבית ותובענית ההורה מוצא את עצמו "מג'נגל", כל הזמן מנסה לספק את כל הצדדים עד שכלום לא נשאר לו עצמו. בטירוף מערכות כזה לא יכול לצמוח חינוך איכותי כסטנדרט.
ירון | 17.11.11
2.
יש להבדיל בין ילדים דתיים לבין ילדים מהמגזר הכללי.
לילדים דתיים/חרדים אין אינטרנט/ טלויזיה/מחשב לכן הם מוצאים לעצמם תעסןקה אחרת בבית, כמו: לעזור עם האחים הקטנים, לשחק עם האחים הקטנים, יש להם יותר חברים כי הם לא תקועים כל היום מול המסך ולכן שם אין השמנת יתר, חוסר בשינה , וכד' לאומת הילדים של הציבור הכללי ששם המסך הקטן חוגג. וכל הצרות באות משם!
אני | 17.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת