אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנחנו חוזים בהתפרקות הכפר הגלובלי"

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
יש הרבה בעיות אבל רק אחת היא מהותית וזה לא המאיון העליון ולא המנהיגים, זה הציבור הרחב שפשוט ניהיה
מפונק, עצלנן, אנרכיסיטי וטיפש ! פעם אנשים היו גאים לצאת ולעבוד ולהרוויח את לחמם גם אם זה היה אומר לקטוף תפוזים או להניח בלטות בשביל שכר צנוע. היום אף אחד לא מוכן לעשות משהו שהוא לא לשבת במשרד עם מזגן מול מחשב ולדבר בטלפון בין שתיית כוס קפה לעדכון סטטוס בפייסבוק וחלילה שישלמו לו שכר מינימום על עבודתו הקשה, שכן הוא עמל קשה מאוד על התואר שלו במדעי הדשא ממכללת רקטום שהוא עשה ביום וחצי בשבוע בין טיול בתיאלנד למטקות בים.
עמית | 27.11.11
14.
תגובה לאחד..
רוב האייפון לא מיוצר בארה"ב, ולא שייך לאפל. אפילו את הצ'יפים תוכננו לדעתי בישראל. לא המסכים, מצלמות או חיישנים מיוצרים בארה"ב אבל גם בהנחה שארה"ב מייצרת את כל הסלולרים בעולם. תראה כמה כסף אתה מוציא בחודש על כל תוכניות הגלישה ותקשורת שלך ותגלה שרק על דלק, אתה כנראה משלם יותר. המחשבה שהארה"ב תינצל בגלל חברות שמוכרות ידע(פייסבוק, גוגול, וכו') בזמן שכל העולם עסוק בלייצר מוצרים שמפיקים אנרגיה למשל (כמעט כל הפנלים הסולארים מיוצרים בסין כיום) הוא מגוחך. בשנים הקרובות כולם ילמדו את המשמעות של עולם גלובלי ואיתו הצדק החברתי האמיתי!
אחד שמבין.. | 27.11.11
13.
עתיד העולם כלכלית ומדינית תלוי בהתפלת מים!
העולם המצטופף חיב להגדיל ב-מאות אחוזים את המים המתוקים העומדים לרשות האנושות. ללא זה, חוסר במזון הגלובלי יגרום למהומות אדירות, חובקות עולם, שיגררו למלחמות. התפלת מים הם הפיתרון האולטימטיבי והיחידי! כאן ישראל יכולה לתרום תרומת ענק! זה צריך להיות הכוון של המוח ושל הכסף...
גדי לוי | 27.11.11
12.
משהו על הוריקנים.. שינוי אקלים וכד'..
מי זוכר, אבל בשנת 1939 פקד את החוץ המזרחי של ארצות הברית הוריקן בדרגה 5 שהרס את כל הבתים לאורך קו החוף, שכונות שלמות נעלמו ועוד. אבל מי זוכר את אותו הוריקן? אף אחד, מלחמת העולם השנייה הייתה בפתח וזה היה הדבר שכולם זוכרים. המעניין בחקר ההסטוריה של האקלים הוא שכיום יותר ויותר חוקרים מוכיחים שהיו ויהיו שינויי אקלים מחזוריים בתדירות של כל כמה מאות שנים. תרבויות שלמות בדרום אמריקה באו ונעלמו בגלל שינויים אלו. יש גם עדויות להמסת קרחונים נרחבת תוך כדי המחזורים הללו, מוצאים היום שאריות של המסת קרחונים מהעבר... אבל למה לקבל הוכחות מדעיות כשיש תיאוריה של "התחממות גלובאלית שגורמת לשינויי אקלים" שאי אפשר להוכיח אותה כי אנחנו אפילו לא מכירים את כל התהליכים של היזון שיכולים לקרות? ולגבי כלכלה עולמית, נכון, הבעיה העיקרית היא שבשל שיקולי רווח העבירו את הייצור לאזורים שבהם המשכורת השנתית נמוכה מערכו של המוצר הבודד כפי שהוא נמכר במערב.. תאוות הבצע הובילה לתלות עולמית בסין, אשר היא היצרנית הגדולה בעולם היום. הבעיה של סין היא שכאשר המדינות המערביות יאבדו את כוח הקנייה שלהן, היא תיפול מייד לאחריהן כי לא יהיה מי שיקנה את המוצרים שמיוצרים שם. בקיצור, כאשר כל אחד מתנהג על פי שיקולים צרים של רווח והפסד מיידיים... בסופו של דבר כולם נופלים.
אבי | 27.11.11
11.
אנלוגיה
המצב דומה למשחק מונופול, כאשר משתתף אחד מחזיק כבר ברוב רובם של הנכסים על הלוח ולכן מבלי לעצור את המשחק לחלק את הרכוש ולשחקו מחדש, שאר המשתתפים לעולם לא יצליחו. כבר עדיף "לשבת בכלא" מאשר להמשיך בסיבובים שיעלו עוד כסף. ולכן אם לא תתבצע חלוקה מחודשת של ההון, דבר ראשון בין המדינות ולאחר מכן בין האנשים, אין הצדקה לכפר הגלובלי שכן אין הוא יכול עוד להתקיים במתוכנתו הנוכחית....
המומחה | 27.11.11
10.
קישקושים מצוצים מהאצבע. העולם רואה את תוצאות תורתו של קיינס.
אי אפשר להלוות את עצמך מחובות. אי אפשר לחלק כסף חינם. ואי אפשר לייצר כאשר אף אחד לא רוצה לעבוד. אירופה נופלת. סין והודו עולים. שום דבר לא ישתנה. העולם היה גלובלי תמיד. המסחר היה בינלאומי גם לפני 1000 שנים.
דב | 27.11.11
4.
הגלובליות בשווקים הפיננסים ובכלל היא עובדה מוגמרת
וצריך להבין מה המשמעות שלה ואיך לחיות איתה. מה שמתגלה עכשיו זה שההצלחה והרווחה של כל מדינה תלויה במדינה אחרת. גרמניה וצרפת הפילו את יוון עם הלוואות מטורפות וועכשיו הנפילה של יוון תפיל אותם ואת כל אירופה (והעולם). אז בעולם גלובלי צריך לחשוב פעמיים לפני שדופקים את האחר.
נורית | 27.11.11
3.
הבעיה שפרוק האיחוד האירופאי יחזיר את עידן המלחמות שהתחוללו רובם על בסיס כלכלי
אירופה תיסוג מאה שנה לאחור האיחוד האירופאי קם לא רק מסיבות כלכליות אלא גם בכדי למזער את תחרות בין המדינות ולמתן את הרצון להלחם עכשין אם הגלגל יסוב לאחור נחזור לעידן המלחמות.
פרוק הגוש יהיה אסון עולמי | 27.11.11
1.
הנייר סופג הכל
טלפון סלולארי מורכב משלושה מרכיבים עיקריים: מודם, צ'יפים של קישוריות ומעבד. את שלושת אלה מפתחות חברות אמריקאיות (ברודקום ואפל לרוב לצורך העניין). אז מייצרים את הפלסטיק בחוץ, אבל כל מה שחשוב בתוך סלולארי, בכל סלולארי, מיוצר בחברות שהגיעו ממדינות עולם ראשון.
ראם ש. | 27.11.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת