אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכל אודות אמא

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
יש רק אינסטיקט הישרדות -- תגובות אמהות בתוך יצר ההישרדות
אינסטינק אימהי? אמנם הגוף משתנה פיזיאולוגית לפי התנאים ומצבים -- אבל התנהגויות מובניות אלה אינן אינסטינק. היצר היסוד היחיד לאמהות ולאבות ולתינוקות וכל חי הוא יצר הישרדות. וכל השאר פירוש מטעם זה או זאת. ש רק אינסטיקט הישרדות של הגין, של הגוף של העמצי כולל צאצאי. בבלת שדולת הנשים על טהרת אמהות. הרשויות מעדיפות תלות של גויר הקופים על דחליל הקוף האגדתי של הארלו שמתעלל בקופים הקטנים. האגדה מפרנסת את עסקניות אירגוני הנשים.
יוחנן | 24.12.11
38.
ל-32
אני חושבת שגם המאמר הזה מראה שדכאון אחרי לידה נובע מתגובות של הגוף. יש הרבה מחקרים שמראים שהגוף מגיב באופן לא מודע לכל מיני דברים ותהליכים שקורים, וסביב לידה והריון הגוף רגיש הרבה יותר להשפעות מהסביבה, ולא כל ההשפעות הללו תלויות באמא (למשל לידה שהסתבכה). אני שמחה שיצאת מזה ומאחלת לך הרבה אושר!
אני | 22.12.11
36.
הכתבה היא שיא הציניות - תינוקות ואמהות שעושים בהם ניסויים נוראיים
ככל שבני האדם מגלים יותר תחושות של אהבה, חמלה, יכולת לסבול אצל בעלי חיים, כך הן מעבירים אותם יותר ניסויים אכזריים, מיותרים ורצחניים. רוצים לחקור חוש ריח אמהי? קחו אמהות ותינוקות, שלמו להם כסף, ותוכלו לחקור! זה נורא לחקור אמהות ואהבה דרך התאכזרות לתינוקות חסרי ישע!
איילת | 08.12.11
35.
בנות יקרות - תהיו אמהות טובות, זה טוב למצפון. מה שזרעת- קצרת!
אני בתור ילידת ברית המועצות עברתי דברים נוראיים בתור ילדה קטנה. אומנם אמא שלי עד גיל שנה ישנה איתי, והניקה אותי. אבל אחרי שנה הוציאו את הילדים מהבית לגן. והגנים שם היו לא לחצי יום, אלא ל 6 ימים. לפעמים לשבועיים. וזה הסיוט. כי שם התנהגו ממש גרוע לילדים, הכל היו בנימה קומוניסטית. הגננות היו נוקשות, וחשבו שאם יתנו חינוך קשה, אז הילדים יגדלו מחונכים. הדיסצפלינה הייתה קשה מאוד ולא נתנה מרווח חופשי לילד. אני זוכרת את ילדותי מגיל שנה. הגיל שבו נכנסתי לגן. והיום, כאשר אני בת 28, וילדתי תינוק. אני מאוד אוהבת אותו, אבל לצערי הרב, הבכי שלו גורם לי לחרדה. וזה הורמונלי. ברגע שהוא בוכה, במיוחד בשעות הלילה, הדופק בלב עולה, הלב מתפוצץ מלחץ. ואיני מסוגלת לתפקד. מזל שיש לי בעל שעוזר לי מאוד. ויש גם אמא עם המון רגשות אשמה אלי בגלל "ילדותי" שלא הייתה כלל. אז היא עוזרת לי עכשיו גם. כמו שאומרים מה שזרעת, זה מה שקצרת.
יבגניה | 06.12.11
34.
ל-28
אתה מבלבל בין 2 דברים שהם לא בהכרח קשורים. הפרדוקס הכי גדול הוא שכל אמא חושבת שהילד שלה הוא מושלם, בלי קשר לאיך הוא נראה והאם הוא באמת כזה (בהנחה של תפקוד על טווח הנורמה של האם ושל הילד). סתם לדוגמא, היה לפני המון שנים פרק בסיינפלד שכל הח'ברה הלכו לבקר תינוק של זוג הורים היו בשוק מהכיעור שלו, בעוד שההורים לא הפסיקו להתפעל.. זה נכון ד"א שיופי וחמידות מושכים אליהן טיפול הורי יותר טוב, אך כנראה בנוסף לזה יש לאמהות נטייה לראות את עולליהם כשווים יותר ממה שהם.. נטייה שהיא נכונה בין היתר לגבי הרבה דברים שמרגישים שייכות/הזדהות לגביהם..
קרובה לתחום, לא מכותבי המאמר | 04.12.11
32.
כאחת שהייתה בדכאון אי לידה...
קצת עצוב לי לקרוא את זה- הרי לא באשמתי נקלעתי לסיטואציה שהגוף יצר היום אני חושבת שהילד שלי מושלם ואני חיה באופוריה ללא כל התהליך שהזכרתם. לא הכל נכון. אכן מעניין, אבל דחילראבק, גם לעכברות אין כוח לניסויים אחרי לידה- אני מתערבת שגבר כתב את הכתבה ושמי שחקר לא יודע מה זה דכאון אחרי לידה!
vsx | 04.12.11
28.
האין זו הוכחה נוספת לדיקטטורה של היופי
ידוע שאנשים בעלי מבנה פנים סימטרי (הנתפסים כיפים יותר מאלו שאינם בעלי מבנה פנים סימטרי) מצליחים יותר בחייהם הבוגרים בכל פרמטר אפשרי, מציאת זיווג, קריירה ואפילו בריאות. כעת מסתבר שזה מתחיל מיד אחרי הלידה, אם אמהות שחשבו שתינוקן מושלם נוטות לייצר יותר חומר אפור במוח באזורים האחראים לאמפתיה ומשבחות את איכות הטיפול בתינוקן עקב כך הלא המסקנה המתבקשת היא שאמהות לתינוקות יפים ייטו לטפל בהם טוב יותר מאשר אמהות לתינוקות רגילים יותר למראה. בגיל כה רך כמו במחקר עיקר ה"שיפוט" של האם את תינוקה מבוסס על מראהו שכן אין הוא יצור תבוני עדין שניתן ל"שיפוט" על בסיס קריטריון אחר. אשמח לתגובה מבעלי המקצוע המצוטטים בכתבה.
רוני | 03.12.11
27.
ממש פחות סיכון לדלקת המפרקים, הסיכון עולה אחרי כמה שנים. הרי זה ברור מאליו -
היולדת צעירה, סיכון נמוך למחלה, שמתגבר עם השנים. עם השנים הסיכון עולה גם אצל נשים וגם אצל גברים בגלל הגיל והשלכותיו, לא בשל הגנת העוברים למיניהם. כיום גם אין אף תינוק שהריח שלו ידוע למישהו - כל הסבונים והחיתולים מבושמים במידה זו או אחרת. ידוע כבר שנים רבות על התגובה הכימית ללידה ולנוכחות התינוק, כי אחרת חיות לא היו מטפלות בצאצאיהן. לגבי רחיצת היילוד מייד ללידה - לא קורה כלום אם האמא מקבלת אותו אחרי דקה וללא כל הדם. יש כאן ערבוב גדול של דברים ידועים מזמן עם עובדות שחלקן נכונות ועם השלכות מבעלי חיים על האדם. יותר מדי ערבוביה.
אמא | 03.12.11
25.
כבר מזמן ידוע
כי אצל בעלי חיים וגם אצל האדם צורות מעוגלות של הראש יוצרות רצון להגן על הגור , האפרוח או הילד. זה לא קשור לריח כי אצל בעלי החיים אולי הריח הוא אות זיהוי של הנולד, אבל את תינוקות האדם רוחצים כמעט מיד וריח הנולד והשליה לא קיים. אגב, יש בעלי חיים שמאמצים גורים של בעלי חיים אחרים. מה שמחבר בין תינוקות לאימהות, אבות, סבים וסבתות זו הידיעה שהנולד שייך להם, אבל יש אנשים רבים האוהבים מאוד גם ילדים אחרים, ובלעדי אהבה זו לא יכלו לתפקד במקצועותיהם כמו גננות, מורים, רופאי ילדים וכו'. כמובן שתמיד קיימים היוצאים מהכלל כגון גננת מרושעת, רופאת ילדים שונאת ילדים שכל הילדים מפחדים ממנה וההורים ממהרים לברוח עם ילדיהם ממנה ועוד. אבל אלה יוצאים מהכלל. וכן יש הורים מתעללים ששונאים את ילדיהם. כך שהמאמר לא גילה את הגלגל.
לילי | 03.12.11
24.
מוח "אימהי: גם באבא?
אם עוסקים במדע, מאיפה ההנחה שמוח "אימהי" יכול להתפתח גם באב? אפילו במסגרת במחקר בעכברים, זה נוסה על אבות עכברים? לא ראיתי שהוא ביצע מחקר שכזה. אולי הטסטוסטרון מונע התפחות שכזו - הרי מוח של גבר שונה מזה של אישה? אני מבקש שתעסקו בעובדות. אם אתם משערים, תכתבו שזו השערה שצריכה להבחן, אבל אל תכתבו זאת כעובדה מוגמרת בהתבסס על מחקרים בנקבות עכברים ותצרו מזה פרק שלם בכתבה עם כותרת שמסמלת עובדה מוגמרת. גם אם לכתבת יש אג'נדה, מצטער, לא על חשבון הדיוק בעובדות.
ד"ר דני - חוקר | 02.12.11
21.
עוד מחקר שמוכיח שאין כמו אמא
לתשומת לב כל ההומואים שדורשים שיוויון עם נשים וחושבים שאין משמעות או חשיבות לאמא ושאישה היא סתם אינקובטור אנושי - העיקר שיהיה להם מה שהם רוצים בלי חשיבה אמיתית על טובת הילד. ועוד אין התייחסות לשינויים שקורים לאישה במהלך ההריון כדי להכין אותה לילד.
מיכל | 02.12.11
20.
כרגיל - שאפו
כהרגלי, אני גולש במספר אתרים במקביל, פותח לשוניות בדפדפן עם כתבות שאני רוצה לקרוא ואז מתחיל לעבור עליהן אחת אחת. כשהתחלתי לקרוא את הכתבה, לא שמתי לב באיזה אתר היא מפורסמת , ככל שהמשכתי לקרוא, חשבתי לעצמי שהאתר היחידי שמפרסם כתבות עומק מדעיות זה "כלכליסט" , מייד הרמתי את העיניים לשורת הכתובת ואכן התברר שצדקתי. כל הכבוד לכם, בעיקר על העקביות..
ש.ש | 02.12.11
19.
לא מסתדר כלל
עם אימהות מתעללות, אימהות מזניחות, אמהות שתלטניות, אמהות שלא קשובת לילדיהן ורצונות שלהם, אימהות שמתנות אהבהתן בעד כמה שילד ימלא את רצונן, אימהות שמסוגלות להפסיק לאהוב או להתנתק מילד , אימהות שמתחרטות על הבאת ילדים (יש כאלה!) , מניפולציות הוריות שונות היו נעלמות וכו. זה עוד בלי להזכיר נשים שבכלל לא רוצות ילדים או כאלה שלא רוצות אבל עושות למען הסבתא והחברה והבעל ומי לא?? בקיצור, עם כל הכבוד לחודות, לא קונה את זה.
yankee | 02.12.11
11.
כל עוד אין הצעה למנגנון של יצירת החווייה הסובייקטיבית והסבר למהותה
אז לומר ש"הכל ביולוגיה" זה קצת יומרני. עם כל הכבוד (ויש כבוד) למתאמים שבין פעילויות חשמליות וביוכימיות במוח לבין חוויות מסוימות, עדיין פעורה ביניהן תהום אדירה. ואת זה מבין/ה כל מי שחווה/תה אי פעם חוויה סובייקטיבית...
איתן | 02.12.11
8.
רק לי נשבר הלב מלקרוא על ה"מחקר"?
מה לדעתכם עלה בגורל הגורים שנשטפו והאמא לא המשיכה להניק? מה עבר על האמא שבמקום להניק בשקט היתה צריכה לעבור ניסויים מזעזעים? אולי צריך לחקור את מקור הרוע האנושי. זה ייחודי בטבע. לעכברים אין את הרוע הזה. גם לא לבעלי חיים אחרים. אותי מפליא שלמרות הרוע הזה, עוד יש לאמהות האנושיות יצר אימהי.
=^..^= | 02.12.11
1.
מעניין, אבל גם בעייתי להשליך מעכברים לאנשים
כבר בהתחלה נאמר שעכברים הם חווים את העולם באמצעות הריח. יש גם מחקרים המצביעים על כך שהריח אצל בני אדם די מנוון ושבמקרים רבים שני אנשים יכולים להריח את אותו החומר באופן שונה. לכן, לא הייתי ממהר להסיק לגבי חשיבות הריח של של התינוק האנוש. אגב, חסר לי מחקר שיבדוק מה קורה עם אנשים חסרי חוש ריח (תתרנים). לגבי סעיף 8 - מדובר על אנשים שדיווחו שקיבלו טיפול טוב, על פי הזכור להם. נראה לי שאין צורך להרחיב שאיכות הטיפול האובייקטיבית, החוויה של האדם של אותו הטיפול והזיכרון שלו ממנה (במיוחד כשמדובר על גילאים קטנים) הם שלושה דברים שונים שהקשר ביניהם לאו דווקא ישיר או משמעותי.
לא הייתי ממהר | 01.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת