אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"ביהמ"ש העליון עצר את תנופת הבנייה ברשויות"

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
שילמתי דמי פיתוח גבוהים על פי הסכם שנחתם מול רשויות חדרה האם אני צריך לקבל החזר?
שילמתי דמי פיתוח גבוהים ,על פי הסכם שנחתם מול רשויות חדרה ,האם אני צריך לקבל החזר של הסכום או חלקו? יש לי מגרש בשכונת הפארק בחדרה ,שעליו עדיין לא שלמתי את דמי הפתוח ,על פי ההסכם, האם אני צריך לשלם ,או לחכות לדרישת תשלום לאחר הוצאת ההיתרים (אי תשלום יכול לעקב את כל הפרוייקט)?
גד | 08.12.11
5.
פסק הדין לא מפתיע
ההתממות של נציגי הרשויות המקומיות מפתיעה. במשך שנים נמתחה ביקורת על ידי הרשויות המוסמכות כנגד רשויות מקומיות בשל חתימת הסכמים מוקדמים עם יזמים בלא שיש לכך בסיס חוקי. כולם ידעו על כך לרבות היזמים אך העדיפו לשתוק. עם זאת חשוב לציין כי ללא הסכמים אלה אכן לא ניתן היה לבצע חלק מהפרויקטים.
ישראל ש | 07.12.11
4.
למהנדס עיריית נתניה
א. העירייה יכולה לקחת את אותן הלוואות שיזם לוקח. ב. קיים הפרש זמן אדיר בין תכנון פיתוח - ניתוח יתכנות כלכלית לפרוייקט ועד להוצאת חוזי פיתוח לביצועם. תנאי התשלום בשוק הזה יכולים לגשר על מימון של חודשים תכנון אלה, כשנה. יזמים ישלמו לפי קצב הבניה שלהם ממילא כאשר העלויות בפועל נותחו וקשורות במכרזים עם עירבויות מתאימות. ג. פרויקט מיוחד אינו קשור לאגרות על פי חוק. יש יוצאים מהכלל וניתן לבצע גם את אלה. החיים הטובים של ראשי רשויות מושחתים הלוקחים מימון פיתוח של היזמים לכסות גרעונות קודמים נגמרו. ד. עתה יש לחוקק חוק המתיר או מחייב רשות תוך זמן נקוב של 6-8 חודשים להוציא מכרזים לביצוע תוך 3 חודשים ולפתח בקצב של איקס מ"ר בחודש. ללא הקפדה על חוק כזה הרשות תתקע את היזם בתוענות שווא.
רפול | 07.12.11
3.
מי שתוקע את הבנייה,אילו הרשויות הסחטניות,בג"ץ משחרר את הפלונטר
אגרות פיתוח מוגזמות,ומופרכות יזם שיחלוק על הרשות ,יתקע להרבה שנים בג"ץ עשה סדר,אמר לרשות,תתוכחו עם היזמים ככל שתרצו,אל תתקעו את היתר הבנייה שהרי הרשות לא מוותרת,בסך הכל ,לא תוכל להפעיל כפייה וסחיטה כמו בסיציליה
יזם | 07.12.11
2.
הסבר פשוט-אלפי יח"ד דיור יתעקבו עד לסיום הסכמי פיתוח (שע"פ הפסיקה חלקם לא אפשריים)
כלומר - יזם עם קרקע מאושרת לבניה( תב"ע מאושרת ) שמעוניין לצאת לבניה איינו יכול לעשות זאת ללא הסכם פיתוח מאושר . לא ניתן לחתום על הסכם פיתוח במצב שידוע שעלות הפיתוח גבוה יותר מאגרות הפיתוח שהרשות יכולה לגבות ע"פ החוק . תוצאה -עיקוב. בנוסף חלק גדול מהרשויות אין את הכסף בקופה לקדם את הפיתוח על חשבונה ורק לאחר מכאן לגבות את אגרות ע"פ חוק מהיזם ,כאשר שוב יכול להיות שהאגרות יהיו נמוכות יותר מהעלות בפועל. שוב יד ימין של השלטון עושה הפוך מיד שמואל ,בזמן ששר אחד דוחף להוציא אלפי יח"ד לשוק ,נגיד עוצר את המימונים . וגם אם יש לך את המימון אין לך הסכם פיתוח . נו אז אתם עדיין חושבים שבהתנהלות כזאת מדינת ישראל מסוגלת לנהל תהליך כלכלי מורכב ביותר של תיקון עיוותים של למעלה מ- 20 שנה ולגרום לירידת מחירי הדירות ? מי בדיוק שם מסוגל לעשות זאת? אני כבר מזמן הבנתי שאין על מי לסמוך שם ועדיף לדאוג לעצמך עכשיו במקום לחכות שהם ידאגו לנו. לקנות דירה זה הליך חיובי בישראל - אם אין כסף לרכוש את דירת המגורים תמיד ניתן לרכוש דירת השקעה בסכומים שונים החל מ - 250,000 ש"ח באזורים שאולי לא נירצה לגור שם אך בטוח שנקבל תשואה נחמדה ולפחות את גובה המשכנתאה שלנו.
לשני הצדדים. | 07.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת