אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה שהבנק לא יעשה משהו טוב עם הכסף שלנו?

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
אוי הסוציאליזם
אוקי, בוא נחשוב "האם כל המערכת הבנקאית יכולה להתקיים צורה כזו"? התשובה היא: "כמובן שלא"! הסיבה: הבנק הקואופרטיב בודק בשבע עיניים אחר לקוחותיו, לא נותן להם מרווח אשראי ולא מקבל כל אחד. לעומת זאת הבנקים המסחריים מקבלים כמעט כל אחד, נוטלים על עצמם סיכונים עצומים ולכן צריכים להרוויח יותר. אני לא אומר שאין מקום לרפורמה בתחום הבנקאי שנהיה מסואב מיום ליום. אדרבה, יש צורך דחוף לעשות שידוד מערכות וליצור בנקאות אלטרנטיבית. אבל כל הסיפורים האלה על "דפקנו את הקפיטליזם" לא קונים אותי לצערי. מערכת בנקאית שמתקיימת רק על פי המודל הזה אינה "בת קיימא". היא אינה מאפשרת פיתוח כלכלי מלא, מעצם זה שהיא מאוד שמרנית במובן הזה שאינה נוטלת על עצמה סיכונים מעבר ליעדים מטורללים שקונים פלח אוכלוסיה מסויים. הם למשל עוזרים ל"עסקים קטנים", הם לא יכולים לעזור ל"עסקים גדולים" (אולי כי הם חושבים שלגדולים אין זכות קיום..). הם משקיעים בעיקר באופנות חולפות כמו אנרגיה מתחדשת, דבר שלא הוכיח את עצמו עדיין..
הכלכלן | 08.12.11
14.
רק בארץ הבנק היה נאלץ לעשות פעולות מסויימות כמו פתיחת חשבון כשהלקוח פיזית בסניף
ומשום מה היה פתוח בשעות מוזרות כמו 9 - 17 עם הפסקת צהריים באמצע של כמה שעות. הכל בגלל הביוקרטיה הישראלית. למי שמתעניין זה משהו שקשור בזיהוי כפול של הלקוח וזה שאין מאגר מידע ראשי אחד של המדינה שדרכה הבנקים יכולים לוודא את זהות הלקוח
שחר2 | 08.12.11
6.
כל הכבוד! מודל שחובה לאמץ בכול לב.
הבנק הגרמני מוכיח שאפשר גם אחרת. הדאגה לאזרח, היא השיטה הכלכלית היעילה ביותר והשורדת ביותר, ללא משברים וללא זעזועים. השיטה הקיימת, אפשרה לתאווי בצע להשתלט על שוק ההון,לעשות כרצונם, ללא התחשבות, ללא אחריות מבלי לשאת בתוצאות הרות אסון, כאשר האזרח משלם את מלוא המחיר.
 | 08.12.11
2.
אם ייפתח כזה בארץ אני עובר לעבוד שם
רוב הבנקים בארץ הם מאד מוטה רווח ותשואה. המנכל"ים בהוראת בעלי השליטה מנסים בכל שנה להעלות עמלות ולהגדיל מרווחים על מנת לייצר רווח ותשואה גבוהים יותר. למעט בנק הפועלים וקצת לאומי - אין כמעט התייחסות לנושאי אחריות חברתית - סביבתית. דוח כזה ממלאים למיטב ידיעתי רק הפועלים ולאומי כל שנתיים. יש עוד 3 קבוצות בנקאיות גדולות שכולן כלל לא נשמע - הן חולשות על עשרות מילארדי שקלים ואף ציות בנושאי חברה וסביבה! לאחרונה המפקח על הבנקים התעורר והוא מבקש לחייב את כל הקבוצות למלא דוח אחריות חברתית, בנוסף עליהם להתייחס לנושאי סביבה. המפקח ניסה להרים מהלך אמיץ בו ידווחו הבנקים על הסיכונים הסביבתיים בהם נושאים לקוחותהם ולמעשה ישמשו כמנגנון בקרה עליהם למניעת זיהומים סביבתיים וכדומה. זאת בדומה לתפקיד החשוב שמבצעים הבנקים בנושאי הלבנת הון. הבנקים נעמדו על רגליהם האחוריות ותבעו את סיכול המהלך.
מנהל בבנק | 08.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת