אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך המדע יודע מה גיל כדור הארץ?

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
שיבוש.
ל 35. אתה ממש מסכן. עדיין לא הבנת שהשואה הייתה בגלל אנשים כמוך??? ולכל המדומיינים שהעולם נוצר לפני טריליארד ביליון שנים, צאו מהסרט. העולם נוצר לפני 5778 שנים לא יותר. ולכל מי שעוד לא יודע יש הוכחות ברורות שהדינוזאורים חיו בתקופת האדם, הוי אומר לפני 700 שנה לכל הפחות. מצאו ציורים של דינוזאורים במערות של שבטים לפני 700 שנה או יותר. איך הם ידעו לצייר מה שהם לא ראו??? חשבתם על זה? וזו רק אחת הראיות.
לוי | 15.12.18
42.
תשובה ל 5
גם הדת שינתה את דעתה אינספור פעמים, ורק אביא דוגמה אחת קטנה - בשירותי הצבאי (3 שנים בסדיר ו 17 במילואים) תמיד יצא ששרתתי עם חיילים דתיים, וגם תמיד יצא שהופיעו בפנינו להקות מלהקות שונות (הפעם האחרונה הייתה לפני שחודש בטקס שחרור ממילואים - להקת פיקוד צפון) וגם תמיד הופיעו זמרות, אבל אף פעם אף חייל דתי לא יצא מהאולם, וראה זה פלא... ההבדל הוא שהמדע הולך ומתפתח כל הזמן בעוד הדת (היהודית האורתודוכסית לפחות) הולכת ודועכת ולכן גם מוקצנות הדעות.
 | 02.01.12
39.
ל 31
האיזוטופ הרדיואקטיבי מתפרק למשהו, לדוגמא, האורניום, בסופו של דבר יסים את חייו כעופרת. בזירקון (סוג של מינרל), כמו שרשום בכתבה, בהתהליך ההיוצרות לא נכנס עופרת, אבל כן אורניום, על כן, כל עופרת שתמצא בתוך המינרל מקורה בהתפרקות של אורניום....תסכום את שניהם ותקבל כמה אורניום היה לך בהתחלה, וכמה היום- אם אתה יודע גם מה קצב הפירוק שלו, תוכל לחשב כמה זמן קיים המינרל.
גיאולוג | 17.12.11
37.
נו מה כבר נהייתם פיזיקאיים ? מוכרחים לדעת מה שהודו כבר מזמן כל המדענים הגדולים.
ע"פ החשבון יש גלקסיית כוכבים שגילו ע"י האור שלהם, המרחק שלהם הוא 50 מיליון שנות אור שע"פ החישוב האור הזה לא היה אמור להגיע עדיין לכדור הארץ והוא הגיעו מדוע?------- הרי העולם קיים רק 5772 שנים? התשובה לכך כבר נאמרה בפרשת בראשית ותוצא הארץ דשא עשב מזריע זרע ועץ פרי למינו וכן ביום הרביעי את השמש והירח והכוכבים לצביונם בראם לגיל שלהם כמו שאדם הראשון לא נולד תינוק אלא כאחד האדם ,וכבר הוכיח המדען אלברט אינשטיין שעל הירח נערמת שכבת אבקת כל שנה ולפי החשבון הירח קיים רק כמה אלפי שנים ולא קישקושים של מיליוני שנים מי שחושב כך זה אחד שמחפש לברוח מהאמת, גם המדענים הגדולים גילו כבר שזה האמת רק כמה ישראליים נבובים ומשועממים שכל מה שמזכיר קצת את הבורא מדליק את המצפון שלהם
מיקי | 17.12.11
36.
הכירו את מוזיאון הבריאה בקנטאקי, ארה"ב
לפי המוזיאון, כדה"א בן פחות מ-6000, כי ככה נובע מספירת שנים בתנ"ך. לפיכך, ולפי מאובני הדינוזאורים, יסיק המדריך שלנו שהדינוזאורים חיו פעם עם בני אדם. ואם נפרש את פרק א', פסוק ל' בספר בראשית ("ולכל חיית הארץ ולכל עוף השמיים ולכל רומש על הארץ אשר בו נפש חיה את כל ירק עשב לאכלה ויהי כן"), נגלה כי הדינוזאורים היו - כולם - צמחוניים. ומה לגבי האבולוציה? איך קרה שהתאוריה הכופרת הזו היא סטנדרט מדעי? ובכן, מתברר לנו כי האבולוציה היא קונספירציה של מדעני העולם שמטרתה להפיץ חילוניות על מנת לתרץ חוסר מוסר, פורקן יצרים וחטאים אחרים. אגב, הכניסה חינם לילדים בני 5 ומטה, ואם אתם בני פחות מ-12 תקבלו 40% הנחה. אחרי הכל, מדובר בחינוך של דור העתיד!
ללא שם | 17.12.11
35.
דתיים - לא לקרוא! אסור אסור טרפה חס וחלילה תתחילו לחשוב בעצמכם
לסגור את המחשב מייד כי אלוהים לא ברא אותו ויש תועבות כמו בחורות וכולירות אחרות. בכלל כנסו למיטה ותתחילו לבכות ולמלא את רצון האל "ויוולד האדם כדי לסבול". כבו גם את האור אבל לא בשבת ואם כן שבת אז וממש קר לכם אז הרבנים מרשים לכם להדליק בטעות את החימום עם הברך כי אלוהים רואה הכל אבל לא ברכיים. תהיו בריאים - 5772 שנה ואלוהים הספיק כל-כך הרבה מלחמות ושואה - איזה אלוהים שווה! כן ירבו. ועל זה אומרים היהודים "אוי גוועלט"! :-)
יוסי | 17.12.11
33.
לזיו מחד נס, תגובה 15: כל גרעין אטום רדיואקטיבי משחק כל רגע בהטלת מטבע (בלתי
מאוזן, בהרבה מקרים מאד-מאד לא מאוזן). בכל רגע מחליט הגרעין לפי התוצאה במטבע האם להתפרק או לא. אם התפרק, המשחק נגמר עבורו (אלא אם כן הפך לגרעין רדיואקטיבי אחר, ואז הוא מקבל מטבע-משחק אחר). אם לא התפרק, ברגע הבא הוא שוב מטיל מטבע וחוזר חלילה. יוצא שיש כאלה שמתפרקים כבור שנייה, כאלה שכעבור דקה, ואם המטבע מספיק לא מאוזן יכול להיות מצב שמחציתם ייתפרקו במהלך מיליון שנה (או 2 מיליארד שנה), והנותרים ממשיכים במשחק. זה כמו שלא כולם זוכים בלוטו במכה אחת. רק מעטים.
 | 17.12.11
32.
אז ככה ...
אתם כולכם בורים, כסילים ובושה לחוכמה האנושית! העולם ווכל מה שבו, ובעצם גם אנחנו נוצרנו לפני 20 דקות (קחו או תנו דקה או שתיים) עם כל הזכרונות שלנו כבר בראשנו, חכמים ומלומדים כפי שאי פעם נהיה. ותנסו להוכיח אותי שוגע! אני מקבל את המקורות שלי מקולות בשמיים שאני שומע אז לאף "אינתלקטועל" אין דבר עליי ! יום טוב טיפשים יקרים ושח-מט!
קובי | 17.12.11
30.
ל 15
לא מודדים את הזמן שדרוש ל 100 אחוז להתפרק כי תיאורטית אף פעם לא יתפרקו 100 אחוז מהאטומים. נגיד אתה מתחיל מ 100 גרם, אחרי זמן מחצית חיים אחת ישאר לך 50 גרם, אחרי שניים כבר 25 וכן הלאה..... מתישהו כבר כמות האטומים תיהיה קטנה מספיק שבכלל לא נוכל למדוד אותה. אבל במקרה הזה לא מעניין אותנו, כי הוא לא מספק לנו שום אינפורמציה חדשה.... לגבי זה שכל האטומים צריכים להתפרק באותו רגע....זה עניין של הסתברות, אם יש לך 200 גרם של אורניות יש שם בערך 10 בחזקת 23 אטומים של אורניום. ההסתברות שכל אחד מהם יתפרק בשניה הבאה שווה, אבל לא כולם מתפרקים ביחד, כי ההסתברות קטנה.....בסה"כ, אם מתסכלים על מספיק אטומים, חוק מהספרים הגדולים עובד, והסטטיסטיקה מתישרת ואז אנחנו יכולים להגיד כלל מיני דברים חכמים (יש כאלה שיטענו שהם לא כל כך חכמים, אבל זה כבר עניין אחר).
גיאולוג | 17.12.11
29.
ל-15
זמן מחצית חיים הוא דבר סטטיסטי, והוא עובד רק עם מספר עצום של אטומים. אם תקח שני אטומים לדוגמה, סביר להניח שהם יתפרקו לפני או אחרי זמן מחצית החיים ויווצרו סטיות משונות אחרות. תאורטית יכול להיות אטום שיקח לו מיליארדי שנים להתפרק ואחד שני ננו שניות(אפילו אם הוא מאותו הסוג), ולכן ניתן להשתמש רק בחציון בצורה סבירה, וגם אז כשאנחנו מדברים על צביר אטומים גדול(שערה לדוגמה).
.... | 17.12.11
28.
תיארוך רדיוגרפי
באופן עקרוני, השיטה המשמשת מזה יותר משמונים שנה לתיארוך גיל כדור הארץ היא אותה שיטה המשמשת לתיארוך גילם של סלעים, והיא קצב ההתפרקות הרדיואקטיבית של יסודות מסוימים האצורים בתוכם. הקצב הזה הוא קבוע - לא נמצאו כל עדויות לכך שהתפרקות רדיואקטיבית היא אינה בקצב קבוע (כל יסוד רדיואקטיבי מתפרק בקצב אחר, אך קבוע). ומשום שאנו לא נוהגים להמציא תופעות שאנו לא עדים להן - אנו ממשיכים להחזיק בדעה שקצב זה זהה לקצב שהיה בעבר. לפי מדידות אלה, אשר את פרטיהן הטכניים ניסה להסביר מחבר המאמר ללא הצלחה יתרה, גיל כדור הארץ הוא כ 4.5 מיליארד שנה. מספר זה נתמך במספר רב של מדידות חוזרות, קונסיסטנטיות. אם אינך מאמין לתיארוך רדיוגרפי, כנראה שתצטרך להסתפק בהערכתו של לורד קלוין מהמאה ה- 19 על גיל של כמה עשרות מיליוני שנים "בלבד", גיל שהוא העריך מחישוב תיאורטי (להבדיל ממדידה ישירה כפי שזה נעשה היום) של קצב התקררות כדור הארץ. חישוב זה לא הביא בחשבון התפרקויות רדיואקטיביות בכדור הארץ אשר האטו ככל הנראה את קצב התקררותו. בכל מקרה, מי שמעוניין לקבל גיל קצר יותר יאלץ לאנוס גם את חוקי התרמודינמיקה להשתנות בזמן. מי שמאמין שאלהים לא בא לעבוד עלינו ולא מעוות לנו כל הזמן את חוקי הטבע כדי להטעות אותנו בכוונה - קשה לו לסתור את הממצאים. ניתן למצוא את הממצאים המספריים עצמם בנבירה קצרה ברשת. אם אתה חושב שכל המדענים משקרים לגבי המספרים - בבקשה, ערוך את החישוב של קלוין בעצמך. הוא באמת לא כ"כ קשה.
יקושאל | 17.12.11
27.
תשובה לזיו - 15
תהליך ההתפרקות של אטומים הוא תהליך סטטיסטי. לא ניתן ניתן לקבוע את הרגע המדויק שבו אטום בודד יתפרק, אלא רק את ההסתברות שהוא יתפרק בזמן נתון, בהתאם לעקרון אי-הוודאות של הייזנברג. כתוצאה מכך, כשבוחנים חתיכת חומר, המכילה כמות אטומים מסדר גודל של עשר בחזקת 23, ההסתברות הזאת מאפשרת לקבוע בדיוק רב כמה זמן ייקח למחצית האטומים (או לכל שבר סביר אחר מהם, אבל לא לכל האטומים!) להתפרק. ואם העובדה שזו הסתברות גורמת לך לפקפק בתחזית (כי קיים סיכוי מוגדר שזה לא יקרה) - ובכן, חישוב פשוט מראה שהסיכוי הזה דומה לסיכוי שכל מולקולות הגז בחדר שבו אתה נמצא (שכידוע לך נעות כל הזמן בכיוון אקראיים), ינועו בעוד רגע כולן בכיוון אחד, ואתה תמצא עצמך נחנק.
יותם | 17.12.11
21.
תגובהחיפה גובה לזיו (15)
השאלה שלך אינה טיפשית כלל. וכל השאלות הטובות ביותר הן ״טיפשיות״. הסיבה שאנו מודדים את זמן מחצית החיים של קבוצת אטומים ולא את זמן החיים המלא של אטום בודד היא מכיוון שהתפרקות רדיואקטיבית ברמת האטום הבודד היא תהליך סטוכסטי (רנדומלי). במילים אחרות, מכניקת הקוונטים לימדה אותנו שלא ניתן לחזות מתי אטום רדיואקטיבי בודד יתפרק (בתהליך זה נוצרת הקרינה, אותה אנו מודדים). לעומת זאת, ניתן לחזות בדיוק מירבי ביותר מתי מחצית מהאטומים בקבוצה גדולה יתפרקו (קרי, זמן מחצית החיים). במתמטיקה/סטטיסטיקה קוראים לזה ״חוק המספרים הגדולים״
כפיר | 17.12.11
20.
תשובה ל-15
חומר רדיואקטיבי לא מתפרק ב-100% זה העניין. תחשוב על זה... אם כל כמות זמן קבועה זה מתחלק בחצי אז זה אף פעם לא נגמר... בגלל זה אומרים שפסולת רדיואקטיבית כל כך מזיקה לסביבה כי היא יכולה להשאר ולזהם את הסביבה במשך מיליארדי שנים ועדיין לא להתפרק לגמרי. אתה צודק בטענה שלך שכל אטום מתפרק בקצב שונה. הרי חלק מהם התפרקו לפני 700 מיליון שנים וחלק מתפרקים ברגעים אלה ממש. המדידה של כמה אטומים מתפרקים היא סטטיסטית לאורך זמן. הגרף של כמות האטומים שעדיין לא התפרקו מתנהג בצורה מעריכית (e) ולכן הוא לא מגיע לאפס!
יפתח | 17.12.11
19.
rock rocks!
לכל "הרבנים" למיניהם השבת עוד לא יצאה אז עדיף שתגיבו לכתבה אחרי צאת השבת לא? והדינוזואורים היו קיימים לפני מילוני שנים זה הוכח מדעית לא לפי הרנטגן.. ולא לפי איזה ספר שהמציאו כדי שאתם תוכלו לחיות עלחשבון שאר מדינת אזרחי ישראל ולטעון שאתם מתפללים כל היום...אה ואונסים ילדי ישיבה, גועל רפש ..
mike | 17.12.11
17.
נשמע חישוב מסובך? גם המרחק לירח מסובך לחישוב
אבל לירח כבר הגיעו, והמרחק איליו בלתי ניתן לערעור. מנורת הלילה השמימית מבראשית א' התגלתה כגוש סלע. הקשר בין בראשית א' למציאות הוא כמו אגדת עם להיסטוריה. כלומר - אין קשר. גיל כדור הארץ נקבע לפי עובדות מדעיות. יש מדע שלם שעוסק בכך (גיאולוגיה). את הדתיים לא מענינות העובדות ואת המדענים מענינות רק העובדות. המדע הביא אותנו לטכנולוגיה ולהארכת חיי אדם פי 2. הדת הביאה רק מלחמות ורשע. אני בוחר במדע.
יגאל | 17.12.11
15.
אני מבולבל, שאלה חשובה
אני מבין מזה זמן מחצית חיים על פי ההסבר, אבל אני לא מבין למה מודדים זאת כך? מדוע לא זמן חיים בו 100 אחוז היתפרק? הרי זה יותר פשוט. דבר נוסף הוא עיניין הפירוק- אם 700 מיליון שנה פירקן100 גרם אורניום ל50 גרם אורניום משתמע מכך שאטומי אורניום מתפרקים בקצב שונה זה מזה! כלומר אטום אחד יתפרק אחרי 700 מיליון שנה ואילו אטום אורניום אחר לא, איפה ההיגיון?? הם לא אמורים להתפרק בדיוק באוטו הרגע כולם??
זיו | 17.12.11
7.
תשובה ל-6
הזירקון הוא מינרל עמיד, אשר בהרבה מקרים נשאר כ"מערכת סגורה": אין יוצא ואין בא - אין איבוד או תוספת של יסוד אב שדועך בקצב ידוע ליסוד הבת - ואז אפשר להשתמש בחישוב שבלדד תיאר. כאשר יש איבוד כזה - אפשר לתארך גם את גיל היוצרות הסלע וגם הגיל שבו היה אירוע המטמורפיזם=אירוע החימום האחרון שגרם לבריחה של יסוד הבת: עופרת-207 או עופרת עם מספר מסה 206 [גרף קונקורדיה-דיסקורדיה: שמים את דגימות הזירקון על גרף של 2 מערכות דעיכה שונות ובלתי תלויות של אורניום-עופרת]. מתוך דגימות של מטאוריטים סלעיים ודגימות שנלקחו מהירח נמצא טווח גיל סביב 4.6 מיליארד שנים. מטאוריטים כונדריטים (מכילים כונדרולות: ג'ולות/גרגרים עגולים של מינרלים סילקטים, שנוצרו עקב התכה חלקית בזמן יצירת מערכת השמש וללא אירוע נוסף שהיה גורם להומוגניזציה ומחיקה שלהם עקב צמיחה accretion) ולכן מייצגים נאמנה את הגיל שבו נוצרה מערכת השמש. אתה צודק שלא רק אורניום הוא האב שדועך לעופרת. יש גם את התוריום-232 שדועך לעופרת208. אבל לכל איזוטופ של עופרת יש אב אחד ידוע (אורניום238 לעופרת 206 עם זמן מחצית חיים של 4.47 מיליארד שנים ולכן אפשר להשתמש בו לתארוך גילאים ארוך, ואורניום235 לעופרת 207 שמקדם הדעיכה שלו גבוה בהרבה]. לכן אין בעיה במה שתיארת לעיל. ויקיפדיה: Age of the Earth, meteorite
דניאל ו | 16.12.11
5.
תגובה ל1
כן , המדע שינה את דעתו, והדת לא. מה זה אומר? שהטענה הדתית נכונה? זה אומר שהמדע לא מקדש טענות ונועל אותן, אלא משתמש בכלים חדשים ובתובנות ותגליות חדשות כדי לעדכן ולתקן הערכות ישנות. מגלים את הרדיואקטיביות? אפשר להסיק ממנה מסקנה אודות גיל כדור הארץ? אז משנים את ההערכה הקודמת! מה פסול בזה? יותר טוב להאמין במשהו שמישהו כתב בתקופה שחשבו שהעולם מורכב מאדמה מים אש ואויר? ושמה שהוא כתב ננעל ומי שחולק על כך הוא חוטא? ושגם אם מגלים מאובני דינוזאורים אז עוצמים את העיניים וממשיכים לדבוק בסיפור הישן? פרופ׳ יוסי אברון כתב פעם שהדינוזאורים נכחדו כי לא הסתגלו לשינויים הסביבתיים שחלו בכדור הארץ, ואם הדתיים ימשיכו לטמון את ראשם בחול במקום ללמוד לקח מן הדינוזאורים, אז סופם יהיה דומה.
יותם | 16.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת