אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חלום העיצוב הבלתי אפשרי

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
תחום לעשירים בלבד
גם אני התקבלתי למוסד הנחשק ביותר לאמנות ונאלצתי לפרוש מהר מאד אחרי שמלגת הסיוע שבקשתי התעכבה, ומאחר שאין שם מעונות, ובכל יום נחתו עלינו עוד ועוד הוצאות. בלי משפחה שתוכל לסייע ועם עבודה חלקית, אי אפשר להסתדר ככה. חבל שלא אמרו לי קודם שעיצוב זה תחום לעשירים בלבד. בהצלחה.
שי | 02.02.12
24.
לצערי לא יכולתי להמשיך
לצערי הייתי צריכה לעזוב את לימודי בשנקר בגלל זה,לא היה לי גב כלכלי,באתי ממשפחה של עולים חדשים,הייתי צריכה לעבוד בזמן הלימודים,להחזיק דירה,ובגיל 23 הגעתי למינוס של 10 אלף שח.פשוט עצוב שהיום אתה צריך כסף להגישם את החלום שלך.כסף לשרוד,כסף ללמוד,להתחנן לעזרה.ולא לקבל.עצוב שהיום אני יכולה רק לעבוד ולחסוך ללימודים.
ליה | 09.01.12
23.
ל 7
בהרבה מקצועות כמות התלמידים היא אפילו מפחות ל-80 בכיתה! הביקוש לכל מקצוע עיצוב בכל מוסד לימוד נע בסביבות ה-500 אנשים לכל מקצוע בשנה. מאוד קשה להתקבל גם ככה, ואין בארץ הרבה מסודות לימוד לעיצוב שיענו על הביקוש. אז לצמצם את כמות התלמידים זה בטח לא פיתרון. זה יעשה את כל הבתי ספר עוד יותר אקסלוסיבים ממה שהם כבר וימנע מהרבה אנשים לעסוק במה שהם באמת רוצים.. ל-21- גם ככה כמות הסטודנטים המתקבלים ועוסקים במקצועות אלו היא יחסית מעטה. אלו אנשים שמתאבדים בשביל המקצוע וזה מה שהם רוצים לעשות בחיים ולשם כך הם מוכנים לעבור את כל הקשיים הללו. אי אפשר לצפות מהם ללכת ללמוד ראיית חשבון... .
 | 23.12.11
22.
כמה עצוב המצב פה
יש כאן אנשים מוכשרים הכי בעולם, קורעים להם את האימאימא של התחת במהלך הלימודים מבחינת עבודות וכספים ואחכ יוצאים לשוק העבודה - ועוד יותר עצוב. אלו שבאמת רוצים לעצב - פשוט אורזים את החוט ומחט ועוברים למעבר לים. ומה נשאר לנו כאן? אופנה חסרת השראה, קודרת, חד גונית ומשעממת במחירים מופרכים. פשוט בא לבכות
פאשניסטה פרברית | 22.12.11
21.
לכו ללמוד משהו אחר !!!! ישראל לא מדינה של מעצבי אופנה !!!
לפי דעתי פשוט בזיון מה שקורה בישראל היום לסטודנטים של עיצוב אופנה מוצאים אלפי שקלים , לומדים כמה שנים , בסוף מוצאים את עצמם ללא עבודה בכלל בתחום . אין שום פיקוח , ואין תמיכה או עזרה להכנס לשוק העבודה . שורה תחתונה מוכרים לכולם חלום גדול מאד שהסיכוי שלו להתגשם הוא אפסי !!!! אנשים לכו ללמוד משהו אחר ישראל לא מדינה של אופנה נקודה !!!!!
חסוי | 22.12.11
19.
שנקר עיצוב תעשייתי
רני יכול לומר שאין עם מי לדבר! המערכת אטומה לכל בקשה שניצבת והשינוי יגיע אך ורק אם אנחנו הבטודנטים נסרב לשלם שכר לימוד לפני תחילת שנה. אני כבר בשנה הרביעית שלי ובמהלך כל התואר אני מכין דברים ומודלים רק מחומרים שאני מוצא או שהם בחינם כי אין לי כסף. אין לי כסף לשר דירה ולא לביטוח של האופנוע ושלא נדבר על חומרים. המציאות בשנקר מאלצת אותנו להבין שאם אנו רוצים מודל טוב אנחנו צריכים לשלם. לצורך העניין במחלקה לעיצוב תעשייתי שנה ג בשנקר מתוך 46 סטודנטים בממוצע הוציא כל סטודנט בין 1600-4000ש"ח על מודל של מכונת קפה אסור לשכוח שמדובר בקור אחד מתוך 7 באותה שנה אשר דורשים מטלות והוצאות כספיות כבדות.כמו כן המחלקה אינה מעודדת עבודה עצמית של הסטודנטים ואינה מספקת את החומרים שעבורם הסטודנטים משלמים,ז"א אם נדרש הסטודנט לשלם 250 שח על ציוד אין הוא מקבל אותו בפועל ,אלא נאמר לו שהכסף משמש לתחזוקה שוטפת של הסדנא . אם בעבר היו ניסיונות להרים את הראש ולמחות הרי שהם הושקטו מייד על ידי ראש המחלקה והסגל הבכיר. הסטודנטים אינם מגובשים מספיק בכדי לבצע מהלך שכזה ולכן הם סותמים את פיותיהם וממשיכים לשלם את המחיר.כמו כן ישנם בתי ספר שכן מעודדים עבודה עצמית וחיסכון העלויות רק על ידי חשיבה נכונה ומעט מאמץ, לדוגמא: סמינר הקיבוצים ששם הסטודנטים משלמים 700 שח חומרים אך הכסף משמש לקנייה מרוכזת של חומרים ושיפור סדנאת העבודה ,כמו כן הם מקבלים תרומות של חומרים מסטודיו למידול ויאמר לזכותם שהרמה הניהולית שלהם גבוהה והם דואגים לסטודנטים שלהם. בשנקר רגילים שבגלל השם שלהם אנשים יהיו מוכנים לשלם. בתור מישהו שהיה שם ויודע של ההוצאות אני יכול לומר ששום דבר לא ישתנה כי הסטודנטים המסכנים כל כך עסוקים שאין זמן למחאות כאלה וכמו כן אם הם יעשו בעיות אז כמובן שזה יתבטא בציון שלהם ובאפשרות שלהם לסיים את התואר ישנה אווירה לא טובה במחלקות לעיצוב כי הן סגורות ומנוהלות באופן עצמאי ואין אף אחד מבחוץ שיודע מה קורה שם. יש עוד הרבה לאמר אך אקצר במילים,פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים, אחרי 4 שנים במוסד אני יצאתי ואחרים באו במקומי משתתף בצערכם המודל שלא עובד...
מודל עובד | 22.12.11
16.
לתגובה 14- גם בצלאל, שנקר ו HIT מקבלים יותר מידי סטודנטים. כ-80 למחלקה
זה המון.. סיימנו פחות מ 50 למחזור ומדובר בכמה שנים אחורה. לא עשור! וגם אז, חצי לא ברור מה הם עשו שם...אבל צריך היה כנראה למלא מכסה כדי שיהיה כלכלי. כשהולכים ללמוד עיצוב מראש ברור שזה תחום שקשה להשתלב בו, זה דבר ידוע. מסוג המקצועות שאם הוא לא בדמו של הבנאדם- רצוי שילמד משהו אחר. בכל אופן , הרבה הצלחה (וכיסוי חובות מהיר:).
* | 22.12.11
15.
מה עם מי שלא זכאי למלגה..?
גם מי שבמצב סוציו-אקונומי נורמלי, מתקשה מאוד לשרוד את התואר, אז מה אם ההורים שלי מרוויחים טוב ואין לי איזו מצוקה כלכלית בבית ההורים. הרי שנתונים אלו מייד הופכים אותי ללא זכאית למלגות שונות. ועדיין, סטודנט מפרנס את עצמו ולא צריך להוציא כמויות אדירות של כספים על חומרים, שנזרקים אחרי הגשה. המדינה במשבר סביבתי וחברתי ובתי הספר לעיצוב עוצמים עיניים, אין שום התייחסויות לעלויות וההוצאות הן מובנות מאליהן. הסטודנטים נמצאים במערבולת מאוד גדולה, הכסף שיוצא הופך להיות לא רלוונטי נוכח הלחץ האדיר בו נתונים הסטודנטים.
חני | 22.12.11
14.
ספונסר לפרוייקט גמר
ב HIT הציעו לנו הסטודנטים למצוא ספונסרים לפרוייקט גמר. כמובן שמדובר במשימה מאוד לא פשוטה... מיותר לציין שלא גויסו הרבה ספונסרים. אחרי הוצאה של 10,000 ש"ח על פרוייקט הגמר בלבד, מסיימים את הלימודים עם חובות גדולים ואפילו לא מוצאים עבודה נורמלית בתחום... בעצם - רוב הבוגרים לא מוצאים עבודה בכלל. מסכימה עם תגובה מס' 7! המכללה למנהל ערערה את שוק העבודה עבור בוגרי המחלקות לעיצוב עם מאות הסטודנטים (המבוססים כלכלית) שהיא משחררת כל שנה...
 | 22.12.11
13.
שילמתי מחירים מאוד כבדים על התואר, וכיום ממליצה לעשות קורס ולא תואר
עבדתי בכמה משרות בו זמנית כולל ניקיון, לקחתי הלוואות, עליהן שילמתי שנים (אה,יש אחת שעדיין יורדת..) יצאתי לשנת חופש כדי לצבור כסף לפרוייקט גמר. הייתי ענייה. שנים מאוד קשות. התמורה בהכשרה? לא משהו ששווה את מסלול הייסורים. לקח לי הרבה זמן להתיישר כלכלית ורגשית מהדבר הזה. ואכן, סטודנטים שהעבודות שלהם הסריחו מכסף זכו לציונים הכי גבוהים, ואיכות ויצירתיות נדחקו לפינה כפרמטר שבאמת הכי חשוב. הנחמה שלי היא שמקצועית הולך לי מגניב. זה הודות לכושר הישרדות וכישורים אישיים, ולכך שבעולם האמיתי אין ראשי מחלקות שיכורים מכוח. ואני קצת מצטערת על כך שאילולא התואר, הייתי כבר על המסלול לפני שנים!!! המלצה- תעשו תואר ראשון אם חשוב לכם תואר באו"פ, ותלכו להכשרות ממוקדות. כך תוכלו להמשיך לעבוד ולהתפרנס, ובמקביל לטעום ולקבל כלים ולראות אם אכן אתם בנויים למקצוע. בהצלחה!
* | 22.12.11
11.
ובנוסף אין אופציה לעבוד!
מעבר לסכומים שצריך להוציא (שׁהם הרבה יותר מ100 אלף שקל...) יש הוצאות שוטפות של חנייה (שעולה הון באזור) ועוד אחזקת רכב.. וכן זה מקל כי כל יום מגיעים עם 3 תיקים ענקיים מלאים בציוד... שכר דירה (כי כבר עברנו את גיל 25 וכי ההורים גרים רחוק) ומה עם קצת לחיות??? חוצמזה שכרגע בשנקר אין קפיטריה (!!!) וכדי להשיג קפה נורמלי (מצרך הכרחי בלימודים האלו) צריך לצאת החוצה ולשלם מחיר של בית קפה.... בקיצור בית ספר גבוה לעיצוב - נמוך בתנאים
סטודנטית לאופנה בשנקר | 21.12.11
10.
ולמרות זאת, כל הסטונדטים יושבים ושותקים ומפחדים מהמרצים.
5 אש"ח מחשב (מינ'), דרמל (לא כולל ראשים מתכלים) כ 500 ש"ח, ארגז כלים מינ' 300 ש"ח, צבע למודל? כ50 ש"ח לרמה הבסיסית ביותר. חומרי גלם? השמיים הם הגבול. כל מקום שפוי בעולם נותן לסטודנטים שלו להדפיס מודלים תלת מימדיים, שירותי CNC וחיתוך לייזר ומודלייה מתקדמת. בארץ? כל דבר צריך לפנות לבעלי עסקים ולשלם בהתאם. מתעסקים בלבנות מודלים במקום לעבוד על קונספט ולהדפיס בצבע בגליונות שלמים.. מזלי שההורים שלי יכולים לתמוך בי!
חי | 21.12.11
9.
ומה עם מוסדות פרטיים?
אני לומדת במכללה למנהל ורק לימודי התואר עולים מעל 120,000 ש״ח בלי החומרים שמסביב.... אנחנו מגיעים ל 200,000 ש״ח בכל התואר בלי למצמץ, וכנגד כל הדעות לרוב הסטודנטים לעיצוב פנים במכללה למנהל אין תמיכה מההורים ומעבר לשעות הרבות שצריך להשקיע בלימודים רובם צריכים גם לעבוד
רותם | 21.12.11
8.
61 אלף שקל זה באמת על קצה הקרחון
מה עם מצלמה מקצועית? ועדשות? לי עלה בסביבות ה7 אלף שקל.. וקשה מאוד להסתדר בלי מצלמה ולקחת כל הזמן מהמחסן.. כי הביקוש הוא עצום ואי אפשר להתרוצץ כל הזמן ולהסתמך על המחסן... במיוחד עם כל הלחץ מסביב... ותמיד יש עדיפות ראושנה לסטודנטים ותיקים יותר. ולוח גרפי? בשלב כל שהוא בלימודים כל סטודנט לתקש"ח ירגיש שהוא צריך את זה... וגם זה נע בין אלף לאלפיים ש"ח... נכון שלא "חובה" לקנות את הדברים האלה, אבל מי שהציוד הזה חסר לו מרגיש מוגבל באפשרויות הביצוע שלו, ועם הציפיות הסופר-גבוהות והלחץ הרב במחלקה יותר ויותר אנשים מבינים שבמוקדם או במאוחר בכל זאת הם יצטרכו את הציוד הזה...
סטודנטית לתקשורת חזותית | 21.12.11
7.
הפתרון פשוט מאוד...
להוריד את כמות הסטודנטים פר שנה, ככה יהיה יותר תקציב לכל סטודנט (בהנחה שההנהלה לא תיקח אותו לעצמה), כמות המעצבים שמסיימים בכל שנה תרד (גם ככה מסיימים יותר מדי סטודנטים והשוק מוצף), אמנם הביקוש יעלה, אבל כך האיכות תעלה, ורק הטובים ביותר יוכלו לעצב. אלו שלא מספיק טובים כנראה שלא צריכים לעסוק במקצוע, ואני בטוח שיוכלו לעסוק במשהו אחר שהם באמת טובים בו... זוהי מצויינות! ולא מק בוק פרו!
סטודנט | 21.12.11
5.
לא הגיוני בעליל
מעודדים עבודות יקרות ועתירות תקציב, העשירים גורפים את הציונים ואלה שיש להם קצת פחות (או יותר נכון להוריהם) נשארים מאחור. איפה המסר החינוכי??? משרד החינוך לא מתערב ולא עושה כלום. ואני באופן אישי ממש לא מהתחום אבל מכירה באופן אישי כאלה שנפגעו בנפשם עקב המצב הבלתי הוגן הזה, ובנוסף להלוואות שעוד מחזירים מוצאים כספים רבים על פסיכולוגים ותרופות. פשוט לא הוגן! ומשרד החינוך מוכרח!!! לפקח על כך ולהגן על התלמידים שאינם עשירים.
אנונימי | 21.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת