אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": מי דורש מהמתמחים לעבוד 12 שעות ביום

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
ללמוד היום משפטים זה בזבוז זמן ! בעבודות המפורטות להלן מרוויחים טוב יותר עם תנאים טובים יותר:
צלם חתונות מקבל 8,000 ש"ח לאירוע, לאחר הוצאות, נניח שנשאר לו 4,000 לאירוע. מספיק שהוא עבד יום אחד בשבוע, יש לו כבר 16,000 ש"ח. כנ"ל תקליטן של אירועים. סטודיו לסלון כלות: 2,000 ש"ח לכמה שעות של עבודה שכר חודשי של כ 20,000 ש"ח בחודש. כנ"ל משכירת שמלת כלה, השכרה עולה מ 6,000 ש"ח לערב אחד עד 12,000 ש"ח והרי לכם הכנסה של עשרות אלפי שקלים בחודש. אז למה להתאמץ בשביל משכורות שבקושי מגיעה ל 10,000 ש"ח נטו ???? המוסכניק שלי, עושה בשעה כמה אלפי ש"ח, על כל פיפס הוא לוקח כמה מאות ש"ח ועובד בעבודה הרבה יותר חיובית ושמחה, במקום לריב עם אנשים כל היום. אז למה בכלל לעבוד בזה היום ? אין בזה כסף וגם היוקרה ירדה מקצוע מעצבן עם שעות נוראיות כשכיר ותחרות איומה עדיף לפתוח גן פרטי ולקחת 2,000 ש"ח עבור כל ילד זאת לפחות עבודה מתגמלת עם שמחת חיים בקיצור, היום הספר, המוסכניק, הצלם, התקליטן, בעל המסעדה, מרוויח הרבה יותר מעו"ד ממוצע. אז תחשבו על זה.
 | 01.01.12
37.
תגובה לבצלאל מתגובה 21
קודם כל אתה צודק - התמחות היא חלק מהלימודים. אבל, ויש כאן אבל - השאלה היא האם אין כאן ניצול. אם היה כאן עניין של לימוד, אז מדוע שלשכת עורכי הדין לא הייתה קובעת שכמו שסטודנטים משלמים מכספם לפקולטות למשפטים - אז שישלמו גם למשרדים בהם הם מתמחים! הרי יש כאן את אותו היגיון! בנוסף, מה שאתה מגדיר ידוע כ"תסמונת סטוקהולם" - המתמחים, שמאמניהם רודים בהם, מעבידים אותם שעות על שעות ללא שכר הולם (ומילא אם היה מדובר בעבודה משפטית, אבל כולי תקווה שגם על זה יתחיל פיקוח ביום מן הימים) מסיימים את התמחותם ומועסקים כעורכי דין שכירים-זוטרים; או אז הם מתחילים להזדהות עם מאמניהם לשעבר (תוך התבשמות קלה משכרון הכוח, שלא באמת קיים) - ומתחילים להתנהג למתמחים במשרד באותה צורה. זו לא הדרך להוציא עורכי דין טובים, וזו לא הדרך לחנכם.
סטודנט לפני התמחות | 23.12.11
35.
ועדיין עדיף להתמחות בגורניצקי.
אני עשיתי התמחות במשרד קטן לפני 3 שנים. שעות העבודה שלי היו 9 עד 19 רשמית. בפועל לא יצאתי מהמשרד לפני 21 ולפחות פעמיים בשבוע נשארתי גם אחרי - עד 22:00, 23:00- הכל לפי הצורך. ההבדל הוא שאני קיבלתי על זה 4.500 ש"ח וגם זה אחרי מלחמה. בעוד שגורניצקי מתמחים מקבלים שכר גבוה ואחרי שהם עוזבים - הם יכולים לומר שהם התמחו בגורניצקי......... השורה הזו שווה הכל- לאורך כל הקריירה שלכם..תפנימו. במקצוע שלנו כל מה שמעניין זה ה"מותג"- מאיזה משרד אתה, באיזה שם נוצץ נגעת... לא טורחים אפילו לבדוק מה אתה יודע ומהי הכשרתך בפועל. מיותר לציין שכשאני יצאתי מההתמחות במשרד קטן ידעתי את המקצוע על בוריו כי עשיתי הכל, לעומת עמיתיי מהמשרדים הנחשבים שעשו חוות דעת לבד כי מאמן לא יכול להרשות למתמחה לכתוב סיכומים בתיק של 30 מיליון דולר...
גם אני | 23.12.11
32.
התמחות היא חלק מהלימודים כמתמחה עבדתי גם 20 שעות ברציפות ותמיד אזכור את ההתמחות לטובה
אמנם ההתמחות היתה לפני 38 שנים, במשרד של מספר עורכי דין וכיום גדל והוא אחד המובילים, לא נדרשתי לעבוד מעבר ל 8 שעות עבודה אבל נאמר לי ששותף אחד מתחיל את יומו בשעה 06.15 ואילו שותף אחר מנהל את פגישותיו משעה 20.00. זכותי ולא חובתי להיות נוכח בכל הפגישות וללמוד. כבן לעו"ד, אמר לי אבי, זו תקופת לימודים, יש לך הזדמנות ללמוד מטובי עוה"ד באותו תחום תנצל את הזמן. כך עשיתי משך שנתיים (תקופת ההתמחות אז). ולימים הבנתי כי אבי צדק את מה שלמדתי אז,אני ממשיך ליישם גם כיום. עם זאת לא קופחתי ושכרי ושכר חבריי להתמחות היה מראש כפול מהשכר הגבוה ביותר ששולם למתמחה . בשנה השניה קיבלנו שכר גבוה מזה ששולם לעו"ד שכיר מתחיל. אגב, מתמחים בבית המשפם העליון עבדו אז מסביב לשעון, לא היו לשופטים עוזרים משפטיים. אם מסתכלים על ההתמחות כתקופת לימוד ויש מאמן שמשקיע במתמחה, שווה לעבוד מספר שעות ככל שנדרש.
בצלאל | 22.12.11
31.
תעשו כתבה על המתמחים באדריכלות ותראו איזה מחדל- 3 שנים של התמחות
לא מספיק שהם לומדים 5 שנים צריכים להרשם במשרד התמ"ת (שגורם לקשיים ומושך סטודנטים מעל חצי שנה) עושים התמחות 3 שנים במשרדים מסוימים (מה שמקשה על הקבלה להתמחות) ולאחר מכן בחינה וכל זה רק כדי לקבל רשיון מסכנים
שמואל | 22.12.11
29.
אתם עבדים! יש לכם זמן לילדים שלכם ? אנחנו מדינה של עבדים!
ואו, איך מגדלים ככה ילדים ? התוצאה היא שנשים נשברות ומפסיקות לעבוד כי אי אפשר שהילדים יגדלו את עצמם. מצב כזה לא מאפשר לאמהות להשתלב בשוק העבודה. אם כן- כל הכסף הולך למטפלות/ שיעורים פרטיים ופסיכולוגים והה- יש פחות עורכי דין (עורכות דין..)
 | 22.12.11
20.
ומה קורה אחרי ההתמחות? אנשים יוצאים "מוקדם" הביתה ב 20:00 בערב
כלומר, אין שום סיכוי נורמלי לחיי משפחה/ תחביבים/ סתם להספיק לעשות סידורים במהלך השבוע. ניחא שבמהלך שנה אחת מחייך אתה עובד מאוד קשה מסביב לשעון, אבל מתי הסיפור הזה מפסיק? בדקתם כמה שעות ביום עובדים עורכי דין זוטרים או עוזרים משפטיים בבית המשפט העליון?
מאוד עצוב | 22.12.11
19.
אבוי לנו
חברים אם תמשיכו ללמוד משפטים כתואר כללי במקום להקדיש זמן למחשבה על מה אתם באמת רוצים לעשות בחייכם, אל תתפלאו שאתם נרמסים ומנוצלים. הכלל של ביקוש והיצע חל גם כאן. במדינה שבה יש אינפלציה של עורכי דין, עולה השאלה מי יוצר ערך אמיתי. האם אנחנו בדרך להיות מדינה שמה שיש לה להציע זה טפסים וחוזים, במקום חדשנות, מדע , ואומנות?
אחד שניצל בעור שיניו | 22.12.11
13.
בהתמחות עבדתי מ-8:30 עד 19:30 באופן רשמי
אבל רוב הזמן לא יצאתי לפני 20:30 ולעיתים גם יצא לי לעבוד עד 22:00 ואפילו לתוך הלילה. לרוב כשחזרתי הביתה התחברתי מהבית למשרד והמשכתי לעבוד. אם יש דיון במקום רחוק אז לפעמים צריך להיות במשרד כבר ב-7.תבינו, אם לא עובדים ככה לא מספיקים לעשות כלום. טונות של עבודה, טונות של מיילים ודברים לקרוא, טונות לסדר ולתייק, וכל הזמן מצפים שתגדיל ראש. לא אומרים לך שהיום אתה נשאר עד 12, אלא פשוט נותנים מלא עבודה ומלא אחריות עליך והכל דחוף דחוף דחוף אז זה כאילו אשליה שאתה נשאר שם מרצונך... אבל זה ממש לא היה רק המתמחים. גם שאר עורכי הדין במשרד עבדו ככה, ולעיתים אפילו יותר ממני. וגם חלק מהשותפים לא עבדו פחות ממני. כולנו חולי נפש כנראה...(:
עורכת דין | 22.12.11
10.
התמחיתי באחד המשרדים המוזכרים בכתבה - 11-12 שעות עבודה רק ביום רגוע !
רק המזכירות עובדות 9-10 שעות, אין מתמחה שעובד פחות מ 11-12 שעות ביום. אך בפועל, הרבה פעמים נאלצים לעבוד הרבה יותר ולהשלים עבודה בסופי שבוע (גם ללא דרישה מפורשת)... העניין הוא, שעורכי הדין הצעירים לא עובדים פחות....פחות משפילים אותם, הם יותר שוליטים בלו"ז...אבל בסוף החודש הם עדיין צריכים לספק 250-350 שעות חיוב.
עו"ד צעיר | 22.12.11
2.
התמחיתי באחד מהמשרדים הגדולים ...
הדרישה היא למינימום 12 שעות עבודה, כאשר פעמים רבות מצפים מהמתמחים לעבוד שעות ארוכות יותר, ולעיתים גם להשלים עבודה בסוף השבוע. אבל, אם המצב היה כזה רק בתקופת ההתמחות - מילא, הבעיה היא שהשעות האלו משקפות גם את המצב לאחר ההתמחות, ולא רק במשרדים התל אביביים אלא גם במשרדים שבפריפריה. לא כזה גליק גדול להיות עו"ד בימים אלו...
דן  | 22.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת