אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

2012 - השנה של גרמניה

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
נראה שמגיב מספר 16 צריך לאכול את הכובע שלו...
מעולם לא ראיתי תגובה כל כך מתנשאת וכל כך טועה - כל השחקנים שציין לשלילה הפכו לכוכבי על, באיירן מינכן הגיעה תוך שנתיים פעמיים לגמר ליגת האלופות וזכתה בו פעם אחת, דורטמונד גם כן הגיעה לגמר ליגת האלופות, נבחרת גרמניה זכתה במונדיאל 2014, קלוזה מלך השערים של המונדיאל בכל הזמנים.
מאיר | 11.10.15
17.
תדובה ל1 ושאר הטיעונים הלא רלוונטיים
ומה יש לכם להגיד על השוואה להולנד, בלגיה, דנמרק, שבדיה, נורווגיה? מדינות עם אוכלוסיה באותו סדר גודל שלנו. איפה אנחנו ואיפה הם? הבעיה פה כמו בהרבה תחומים זה 1. חוסר מקצועיות ושיטת סמוך 2. אצלנו תכנון לטווח ארוך הכוונה היא לעוד חצי שנה, אצלם זה לעשר שנים 3. עסקנות, עסקנים ועסקאות מפוקפקות.
קרויף | 25.12.11
16.
בואו נצנן מעט את ההתלהבות מהמודל הגרמני
כתבה מעניינת, אבל שגויה מיסודה. למה? כי הכדורגל הגרמני קוצר הרבה פחות הצלחות מכפי שמנסים להציג את זה. איזה כוכבים גדולים יצאו משם בעשור האחרון? מולר לעולם לא יהיה הטוב בעולם בעמדתו. ישנה שורה ארוכה של קשרים/חלוצים טובים ממנו בעולם. נוייר, עם כל הכבוד, הוא שוער טוב, אולי אפילו בין עשרת הטובים בעולם. אבל הכי טוב? הצחקתם אותי. האיזכור של אוזיל בכלל פתטי. הוא בקושי רואה דשא בריאל, פרט אולי לאימונים. מתי ראיתם אותו עולה בהרכב הפותח? מתי ראיתם אותו משלים 90 דקות? מתי ראיתם אותו מבצע פעולה משמעותית? כובש שער חשוב? הלאה: באיירן מינכן ממש לא מועמדת ריאלית לזכיה בצ'מפיונס. מישהו באמת מאמין שהם טובים יותר מברצלונה או ריאל? ולברקוזן - מה הסיכוי שלהם לעצור את ברצלונה, כפי שמציעים כאן? פחות או יותר אפס. גצה, רויס והבנדרים הם לא יותר מקוריוז. נראה אותם עוד שנתיים-שלוש, אם מישהו בכלל יזכור אותם. מאז קלוזה לא צמח בגרמניה שחקן גדול, והוא כבר מתקרב לגיל פרישה. שורה תחתונה: אקדמיות זה נחמד, אבל לא ראיתי איזה שינוי גדול עבר הכדורגל הגרמני בזכותן. הגרמנים היו חזקים לפני השיטה הזו, ויהיו חזקים גם אחריה. אבל לא בזכותה. ובכל מקרה, הדור הנוכחי רחוק מלהרשים, אקדמיות או לא. הקבוצות שלהם בינוניות לעומת הספרדיות, האנגליות והאיטלקיות, הנבחרת שלהם נכשלה בכל הטורנירים הגדולים של השנים האחרונות. גם בספרד שיטת האקדמיות יצרה נבחרת נהדרת כזו? אלופת העולם ואירופה, להזכירכם. אז מספיק עם גניבת הדעת הזו. הכתבה הזו, בפשטות, נעדרת כל בסיס עובדתי.
אילן | 25.12.11
13.
תגובה ל1
אתה גם שוכח דבר אחד חשוב שמצויין בתחילת הכתבה. הגרמנים במשך שנתיים חקרו ובדקו את כל המודלים שיש בעולם וחיפשו איך אפשר להתאים את זה לגרמניה. אף אחד לא אומר שצריך להעתיק אחד לאחד, כן צריך ללמוד מהם ולבנות משהו שיתאים למנטליות הישראלית ולמשאבים הישראלים.
אלעד | 25.12.11
12.
תגובה ל-8
כמה ישראלי מצידך לכתוב תגובה כול כך שיטחית וחסרת פואנטה המכילה הלקאה עצמית לא ממוקדת. הבעיה בישראל היא הגישה והחינוך הבסיסי שאינו כשור דווקא לכדורגל. בישראל כול אחד חושב שהוא.הבן שלו כוכב ברגע וכולם רוצים הכול עכשיו. אין סבלנות, אין חשיבה מיקצועית ורצינית לתווך ארוך. צריך להתחיל בגיל צעיר עם כמות גדולה של ילדים ולהבין שרובם לא יגיעו בסוף לשום מקום וזה לא סוף העולם אבל עשרה יהיו תותחים. צריך מראש להביא מאמנים בעלי מקצועיות ורצינות המבוססת על למידה. שחקן הוא כישרון משולב עם השקעה. מאמן הוא מאה אחוז השקעה וריצינות. אימון ספורט יש ללמוד בדיוק כמו שלומדים עריכת דין והנדסה וכול דבר אחר. בקשר לזה שנהיה מאחורה וזה בסדר. מה בדיוק הטיעון שלך פה?! כמו שהזכרת, בארצות הברית הגדולה בהרבה מאוד מכול מדינה אירופאית אין רמת כדורגל גבוה למרות שסטטיסטית הסבירות למציאת כמה מאות שחקנים הוא גבוה בהרבה. הכול עיניין של תרבות והשקעה. עובדה שבענפי ספורט אחרים אנו מגיעים רחוק עד כדי מדליות אולימפיות. אבל כדורגל אינו מיקצוע בישראל הוא סתם עוד משהוא שכולם אוהבים ואימצנו כאילו הוא שלנו. קצת כמו חומוס לא?
יונתן | 25.12.11
10.
חבל שאצלנו זה בחיים לא יקרה
ככה זה כשהענף מנוהל ע"י עסקנים שאין להם שום קשר לטובת הכלל... בתחום הזה לפחות אירופה מקדימה אותנו בעשרות שנים. מישהו מצליח לדמיין את שטרן חלובה וחבריו מרימים תוכנית דומה עם חשיבה לכמה שנים קדימה? חבל גם שבתקשורת מעדיפים לדבר על מאור בוזגלו או כל בלוף תורן במקום על הדברים החשובים באמת
דימה | 25.12.11
8.
ל1, הבעיה היא לא כסף ולא שטחים, כמה ישראלי מצדך לחפש תירוצים
מכבי ת"א השקיעה 3 מיליון שקל במחלקה שלהם כל שנה. הבעיה תמיד תהיה הילד. מועדונים כמו הפועל ומכבי מפעילים אפילו פנימיות, כמו שצויין בכתבה על המועדונים הגרמנים. אבל אף מועדון ואף מאמן אישי לא יכול להיות עם השחקן 24 שעות ביממה ובסופו של דבר המקצוענות תקבע. תראו את נבחרות הנערים והנוער מקבלות בראש... בגיל הזה רואים פערים, ואי אפשר להגיד שזה בגלל מאמן, עסקנים, או קהל. מקצועית אנחנו נחותים. אי אפשר לקוות שיבוא אליך למועדון ילד בן 15 עם כשרון. אתה חייב לגדל אותו מגיל 7. אבל משהו שאני ממש לא מבין... למה כל ההשוואה הזאת לישראל? אני נורא מתלהב מהכתבות בכלכליסט על הכדורגל ובמיוחד הנוער האירופאי, מאוד מתלהב, אבל חבל לקשר את זה לישראל... תהיו אובייקטיבים. אם יש טופ 20 מדינות אירופאיות בכדורגל. תמיד תהיה הכי טובה בדירוג (ספרד, גרמניה) ותמיד תהיה הכי פחות טובה בדירוג (ישראל חחח) ככה זה. אני לא רואה בזה מינוס כלכך גדול... כל ההשוואות האלה... כאילו משה רבנו הוריד לנו את הכדור מהר סיני ואנחנו לא מנצלים אותו ... בישראל אוהבים כדורגל (לא יותר מבארה"ב ...) אבל אי אפשר להשוות את ישראל למדינות כמו סרביה הולנד וצרפת. אז אנחנו לא בטופ 10, אז? מה קרה? אסור להנות מהכדורגל שלא שלנו? בארה"ב יש המוני אוהבי כדורגל שמשחקים במדינתם, ומתמוגגים בכל שבת ממסי, אבל הם לא נכנסים לדכאונות שהכדורגל שלהם לא בשמיים... צאו מזה. אני לא רואה השוואות כאלה למצב החברה, החינוך, והבריאות. ואת זה אני אומר בתור אוהד נלהב מאוד של המשחק. אבל אני מבין שבטופ 10 לא יכולות להיות 11 מדינות. וכמה שאנחנו לא נרצה לא נוכל להדחף לספרד גרמניה ובריטניה.
מכבי ת"א השקיעה המון | 25.12.11
4.
ל1 זה לא בדיוק נכון. הבעייה היא שהכסף מתפזר על יותר מדי קבוצות
גודל ישראל ומספר התושבים כאחד המחוזות (LAND) של גרמניה וגם אין לנו קבוצה אחת ברמה של הבונדסליגה, ראה ההפסדים של מכבי חיפה לשאלקה שהיא לא הקבוצה מהדרג הראשון... בכל זאת יש שחקנים ישראלים שיכולים לשחק בבונדסליגה. אם היו מאחדים את המשאבים של יותר קבוצות לאזור אחד אז היינו יכולים להשקיע ברמה האירופית. בינתיים לכל עיר בישראל של 50 עד מאה אלף יש קבוצת כדורגל, ומקבלים רמה של ליגה שלישית או רביעית בגרמניה וזה לא עוזר לכלום. צריך לקצץ דראסטי בגודל הליגה, ל 7 עד 8 קבוצות : שתיים-שלוש לגוש דן, אחת לדרום, שתיים לצפון, אחת לירושלים .
ד | 25.12.11
1.
השיטה הגרמנית פועלת על מרחבי המדינה העצומים שלה..
אם לכל קבוצת כדורגל יש שטח עצום לאימונים וכוח אדם לתחזק כ״כ הרבה ילדים כישרוניים זה לאו דווקא אומר שגם אצלנו זה יהיה ככה.. אצלנו בקושי יש מקום בכל עיר לפתוח מגרש אימונים.. אז 3-4 כמו בלברקוזן? אני מקווה שבארץ לא ינסו את השיטה הזאת.. לפי דעתי צריך להקים 2-3 מגרשים כלל איזוריים.. ולפתח סוג של דראפט כמו באנ בי איי בשביל ההצלחה המיוחלת 
רון | 25.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת