אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מודלים כלכליים לא אומרים כלום. כדי להבין את המשבר, צריך ללכת להיסטוריה"

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
הסיבה האמיתית מדוע המודלים הכלכלים נכשלו כישלון חרוץ היא
הסיבה האמיתית מדוע המודלים הכלכלים נכשלו כישלון חרוץ היא כי לצערנו דיסציפלינת הכלכלה המודרנית מתיימרת להיות מדע מדויק- כמו פיזקה למשל, ושוכחת שזה כמעט בלתי אפשרי (וגם לא חכם במיוחד) לכמת רצונות, מאוויים, פחדים ושאר רגשות של אנשים. (ועוד לא התחלתי לדבר על החזיונות שהמודלים האלה מייצרים...) עכשיו תנסו להגיד את זה בפקולטות לכלכלה ותראו איך צולבים אתכם קדימה ואחורה עוד לפני שסיימתם להגיד את המשפט.
קרן קולינס | 31.12.11
27.
כתבה מעולה. איש חכם מאוד
זה נכון מאוד שתאוריות כלכליות לא מחוברות למציאות. וכל משבר חדש שלא נחזה מנפץ את התאוריה הישנה ומוליד חדשה וחוזר חלילה. הגישה שלו הרבה יותר משכנעת לכן החוגים לכלכלה היום מייצרים טלרים בבנק.. או מיומנים ששלוטים ב- excel... עשו לעצמכם טובה ועשו תואר במשהו אחר
מיה | 31.12.11
26.
כתבה גרועה
המון מילים ללא שום תוכן. מעבר לסופרלטיבים אין כל אמירה ולא שום דבר שאפשר ללמוד ממנו. כרגיל ממשיכים עם תאוריות שעבד עליהם הכלח ואינן מתאימות למצב. כל מה שאנחנו מכירים לא רלוונטי וצריך לשנות לחלוטין את דרך החשיבה. אין שום פתרון למשבר בדרכי החשיבה הרגילות, הפסיקו לדבר על צמיחה דברו על קיימות. הפסיקו לדבר על צריכה, דברו על מחזור ושימוש חוזר. הפסיקו לדבר על שוק חופשי והתחילו לדבר על תכנון לטווח ארוך. הפסיקו לדבר על מדינה ותתחילו לדבר על קהילה. הפסיקו לדבר על אלוהים והתחילו לפתור את הבעיות שלכם בעצמכם. הפסיקו לעודד ילודה ועסקו בתכנון ילודה. בקיצור תתחילו להיות מה שהאנטיליגנציה שלכם מאפשרת ולא מה שמכתיבים לכם כל מיני אינטרסנטים. תתחילו להתנהג כמי שחי במאה העשרים ואחת.
יהודה | 31.12.11
24.
ככה זה שיש זמן לחשוב וממנים אותך אתה חייב להצדיק את המקום שלך.....
הרי זה ברור שכסף הוא המצאה של הדמיון שלנו וכל בר דעת לא יוכל להסביר לי את התמחור של כל מוצר בלי 1000 הסברים כדי להצדיק את המחיר שהוא מחרטט..... וכמו כן כל תהליך פיזי ומטאפיזי תלוי זמן טומן בתוכו את היפוכו.... יותר מידיי קפטליזים בסוף נהפך לסוציאליזים........
יונתן | 30.12.11
21.
מישהו ציפה לדעות קונסרבטיביות מברקלי?
המשבר רק מחריף, איסלנד זוכרים? היום איסלנד כסף קטן. והשמאלנים בשלהם. הבעיה היא שהכספים שממשלות נותנות, עוברים לספקולנטים, ולא "מחלחלים למטה". עובדה: אין אינפלציה. זה מגדיל אישיויון חברתי ותיסכול, שומר על בורסות גבוהות כשהעם נשחק. צריך לתת לגדולים ליפול כדי שילמדו לא לקחת יותר מידי סיכונים. הכסף המוזרם כרגע רק מגדיל את הנפילה שבוא תבוא.
 | 30.12.11
20.
הכלכלה חיבת להיות אנושית ומוסרית
וכאן קבור הכלב: השיטה המוניטרית שבאה לשכלל את שוק החליפין, לעולם לא תהיה מוסרית משום ששוק החליפין אננו מוסרי (מוסריות= איש כפי יכולתו ולפי צרכיו). כך גם בנושא התחרות ובנושאי הספקולנטיות וההימור, שהינן אבן הראשה בכלכלה המודרנית. כלומר התארגנות חברתית על בסיס טכנולוגי שפוי ומוסרי, דורשת מהפיכה יסודית (ראה שיטת שרי העשרות של משה רבנו) ועד אז נוכל רק לחלום על הארץ המובטחת תוך כדי תנועה אקראית במדבר צחיח של אסונות כלכליים בו עמלק טייקוני מזנב בנו ללא רחם.
השפוי האחרון | 30.12.11
18.
יעילות בכלכלה משמעותה מיצוי המשאבים ע"י כלל המדינה והקטנת הביזבוז.
בכלכלה מאז לפני 3000 שנה, לא השתנה כלום. כי מי שמייצר מסוגל להחליף מוצריו בשוק עם חברו. פעם אלו היו המיקנה והחיטה. החליפו עז, פרה וסוס בזרעים, בשמן ובכלי עבודה. היום בכפר הגלובאלי, מחליפים סחורות מכול העולם לכול העולם. מי שיעיל ומייצר יותר נעשה עשיר. מי שלא מנצל את המשאבים במיטב, הרי הוא מבזבז משאביו ולמעשה מכריע בהתנהלות זו בכיוון העוני והקריסה הכלכלית. רשימת המשאבים גדולה משהיתה בעבר: היא כוללת, משאבי טבע, טכנולוגיה ועובדים מלומדים. גם רפואה נכללת במשאבים וכן על האוצרות צריך להגן. הנוסחה של הפעלת המשאבים מול הצרכים מבטיחה עוצמה ואו כישלון. לצערינו, פחות מידי מנצלים את המשאבים ומעט מידי מפיקים מהם. חלקים גדולים באוכלוסיית המערב כלל לא מועילים לכלכלה. חלק גדול פועל למנוע פריחה ושיגשוג. ניהול משאבי המדינות נעשה ע"י המגזר הציבורי שלא נבחן כלל ביעילות. יותר מכך המגזר הציבורי צבר עוצמה שמייתרת ממנו את החובה לתרום לצמיחה, לשרת את האזרח ולתת דין על התנהלותו ולמעשה על תרומתו להצלחה ואחריותו לכישלון. קבוצה גדולה באוכלוסיה כלל לא מועילה ורק אוכלת את פירות מאמצי המגזר היצרני. כך קרה ביוון, כך קרה בספרד ואיטליה. כך מתנהלת החברה האמריקאית וכך גם מתנהלת מדינת ישראל. בשורה התחתונה, מדינות וחברות חלשות, לא יעילות, קורסות ונמוגות.
נועם בלום- לוחם מיל | 30.12.11
17.
תוכנית כלכלית ותיאוריות כלכליות לא מביאים לצמיחה
מה כן? שימוש מושכל בטכנולוגיה למינוף חינוך רווחה ואיכות חיים!!! קחו את התיאוריה הכלכלית הטובה ביותר תיישמו אותה במדינה ללא מכוניות וטכנולוגיה התוצאות שתקבלו ידועות. בכלל המקצוע כלכלן לא היה בא לעולם ללא התקדמות טכנולוגית, אבל, הכלכלה רחוקה מלהיות מדע מדוייק ולכן כל תיאוריה זוכה.
יואל | 30.12.11
15.
איו שום משבר בכללכה, כאשר משכורת של מרצה לכלכלה במערב ישתווה למרצה מסיו יהיה איזון
"הבעיה של אירופה, בחלקה, היא שהיא צריכה לעבור תהליך של איזון פנימי" -זה נכון, עם גלובליזציה לא חשוב איפו אני מייצר , מרפא, מתכנת או מוכר : בסין, בהודו או בניורק. כמו בכימיה כאשר שמים בוואתו כלי דברים עם ריכוז מלח שונה - יש תלהיך של דיפוזיה (איזון). גם בכלכלה . גרגע אינטרנט שם את כולנו בכלי אחד. הבעיה שמשכורת של מתכנת בסין הוא 4 אלף דולר לשנה, ובאירופה 60 אלף. כרגע דווקא מדינות מפותחות הם שבולמים אץ האיזון. אבל א-אפשר ללכת נגד הטבע.
בוריס | 30.12.11
13.
לעניות דעתי
לדעתי גם ובעיקר בכלכלה אנו מרגישים שאנו סביב הגלובוס תלויים זה בזה. לכן עלינו לשנות צורת חשיבה . מה שיפתור את בעיותינו היא חשיבה גלובאלית. כלומר, חשיבה של וין וין ,חשיבה של איחוד ביננו נסו לחשוב כאילו אנו באותה משפחה. זה אולי נשמע מוזר, אך חשיבה כזאת בעולמינו תפתור הכל. כי העולם גלןבאלי. תישבו על כך.
בעלת דיעה | 30.12.11
9.
שלא יבלבלו אתכם בסיפורים ! כנסו
א. החובות של המדינות אינןם ניתנים להחזר. ב. על כן או שמדינות יבצעו הסדרי חוב דבר שיוביל למיתון או שהמדינות ידפיסו הרבה כסף יצרו אינפלציה מכוונת כדי להפוך החוב הגדול הריאלי לחוב ריאלי קטן. גם מהלך זה יוביל למיתון. ג. ושלא ישלו אתכם: מדובר במיתון ממושך ולא פשוט ! סביר שהמיתון יארך עשור או משהו דומה. ד. כל התיאוריות על צמיחה וכו' התגלו ככושלות: מדינות יצרו גרעונות וכדי לכסותן הן היו חייבות להראות צמיחה הולכת וגדלה, וזה לא יכול לעבוד לאורך זמן. צריך לחזור לכלכלה בסיסית ללא גרעונות וללא צמיחה מיוחדת. לחיות חיים יותר פשוטים ולעסוק בלהיות קצת יותר אנושיים ופחות כפרודות עלובות המנסות לאגור כמה שיותר כסף .
עדו | 30.12.11
6.
כל שיטה עובדת, עד שמפסיקה לעבוד.
לעתים לוקח עשרות שנים ולעתים לאחר שנים בודדות. כל העניין הוא לדעת לשנות כיוון, לפני שהשיטה מפסיקה לעבוד. אם ניקח לדוגמה את ברה"מ, לאחר שבעה עשורים של משטר קומוניסטי, כמה ממנהיגי ברה"מ הבינו שהשיטה כבר לא עובדת. בסופו של דבר, ברה"מ התפרקה ורוסיה בחרה בדמוקרטיה. ההתעקשות לדגול בשיטה, מטעמים אידאולוגים על אף שהיא כבר לא עובדת, מהווה המכשלה העיקרית, ליצירת משברים. ויש ההולכים באותה הדרך, עד הסוף המר. כך זה לגבי מדינה, כלכלה, מוסדות פיננסיים ולגבי הפרט. שינוי כיוון בשעת אמת, כשהשיטה כבר לא עובדת, הוא הדבר אשר ימנע משברים בעתיד. (מובארך, קדאפי, אסד ועוד מנהיגים, לא היו ערים מספיק, שיש לשנות כיוון, התעקשו להמשיך באותה השיטה ואכלו אותה).
 | 30.12.11
5.
הבעיות של המערב לא קשורות בכלל לכלכלה
ולא ניתן אפילו להבין אותן במונחים כלכליים. הבעיה של המערב זהה לבעיה שהיתה לברה"מ - מודל סוציאליסטי הזוי שנכשל בצורה מוחלטת.ושום דבר שהמערכת הפוליטית בארה"ב או באירופה תעשה לא ימנע את הקריסה המוחלטת שתגיעה עד סוף 2013. קשה לכלכלנים להודות כי התחום שלהם לא רלוונטי. לבזבז כסף שאין במדינה השקועה בחובות וגרעונות זה כמו להזריק איידס לאדם חולה סרטן.
אאא | 30.12.11
4.
מישהו צריך להגיד לכל הליצנים האלה שמציגים כל אחד מהם כ"אחד הכלכלנים החשובים כיום"
שהקיינסיאניזם פשט את הרגל עוד במאה הקודמת. אף אחד מהם לא מציע משהו חדש בכלל הם כולם קיינסיאנים. לכל אחד פשוט יש גישה אחרת של "איך הממשלה צריכה להתערב כדי שהכלכלה תעבוד טוב". הרפובליקנים בארצות הברית שטוענים כי יש להחזיר עטרה ליושנה ולחזור לקפיטליזם (שדרך אגב ארצות הברית לא קפיטליסטית באמת כבר מאז שנות ה-30) שהביא לצמיחה המהירה ביותר ברמת החיים של האדם שהאנושות ראתה אי פעם. ויש לזה שם - קוראים לזה המאה ה-19.
קפיטליסט גאה | 30.12.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת