אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הספורט מדיר נשים?

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
הבדל בין הדרת נשים חרדית להדרת נשים חילונית
אצל החרדים (וגם אצל המוסלמים) קיים לחץ חברתי ברוטלי. חרדי (וחרדית בכלל זה) שמעיז לצאת נגד המוסכמות, אחת דינו - חרם, וילדיו יידונו לשידוכים יותר גרועים. מצב זה מנציח כל מדיניות אפלייתית שמוחם הקודח של הרבנים הוגה. ואין הדבר כך אצל החילונים. חילוני יכול לצאת נגד המוסכמות וילדיו לא יינזקו כלל. וגם הוא עצמו יינזק רק אם דעותיו מסוכנות במיוחד (למשל, אם הוא תומך בפדופיליה או ברצח). לכן אין ספק שבעקבות המאמר יהיה שינוי לטובה בנוכחות נשית בפרשנות הספורט ובספורט מקצועי. מה שאין כך בעקבות מאמרים הדנים בהדרת נשים חרדית.
שודד הטלכתבים | 09.01.12
17.
ערימת הבלים. הסיבה שבישראל אין שוויון לנשים בספורט היא שבישראל אין ספורט.
וכותב המאמר מדגים זאת היטב במוטיבים במאמרו. כדורגל כדורסל כדורסל כדורגל כדורגל כדורסל. אין טעם לנסות בכח לגרום לכך שכדורגל וכדורסל נשים יהיו פופולאריים כמו אלה של הגברים, וגם לא לקדם נשים לפרשן אותם. זה בדיוק הטעות של הפמיניזם הקיצוני: השובניזם מדיר נשים - אז במקום לקדם את הנשים כנשים, נהפוך אותן לגברים. במדינות בהן יש תרבות ספורט מפותחת יש ספורטאיות שזוכות לכבוד מלכות. זה קורה בענפים שבהם באופן טבעי תחרויות הנשים מעניינות בערך באותה מידה, בעיקר ספורט של יחידים. הציבור יתעניין יותר באתלטית, שחיינית או שייטת שמגיעה להישגים, מאשר באתלט, שחיין או שייט שמאכזב. לא כי היא אשה, אלא פשוט כי עליה יש טעם לדבר. כשאני אומר שבישראל אין ספורט אני לא מתכוון שאין ספורטאים. אין תרבות ספורט, אין תקצוב ואין סיקור לענפי "לא-כדורגל-וכדורסל". אם היה ספורט אז גם היה מעמד של ספורטאית, פרשנית וכו'. במקום לנסות לרבע את המעגל, תנו במה לצורות אחרות...
עובר ושווא | 09.01.12
14.
רוב הנשים שונאות ספורט
יש הרבה שמעמידות פנים שהן אוהדות ונהנות, אבל מספר שנים אחרי החתונה מסתבר שזה היה בלוף. אין אפילו 10% מהנשים שממש אוהדות ספורט. אשה מסוגלת לומר "נבחרת מכבי ת"א" או לחשוב שתוצאת משחק טניס היא 761-643 במקום 7-6, 6-4, 1-3 . אם תנסה להסביר להן תראה שאין ענין, הן מעונינות יותר ברגליים היפות של השחקן ה"חתיך"...אם אשה תראה אתך משחק כדורגל בטלויזיה זה רק יפריע והיא תגיב לא לענין. כפרשניות בעולם, כמעט אין פרשניות בליגה האנגלית, ב NBA או בפוטבול או בבייסבול, יש כמה וכמה שדרניות קוים. הסיבה היא לא אפלייה, אלא שלהיות פרשן זה ענין של שנים, אתה חייב להיות מומחה, ונשים לא משקיעות את הזמן.
אבי | 09.01.12
12.
תגידו - השתגעתם לגמריי
לכאורה עצם הקיום של התחרויות הנפרדות לגברים ולנשים הוא בעצמו הדרת הנשים. למה לא נותנים להם להתחרות ביחד בשוויון גמור? הסיבה לכך היא שלמעט מספר מצומצם של ענפי ספורט, נשים לא מסוגלות להתחרות עם גברים באופן שוויוני, פיזיולוגית (כמה נשים יגיעו לחצי הגמר במאה מטר ריצה או שחייה?). שוויון זה לא אותו דבר כמו זהות. שני המינים אינם זהים לגמריי (הפתעה...), והיכולות הפיזיות של נשים נמוכות יותר. הסיבה שספורט נשים לא משודר היא שהוא פחות איכותי ופחות מעניין. האיכות של ריצת הגמר במאה מטר של נשים באולימפידה נמוכה מגמר המאה מטר באליפות ישראל לגברים - שלא מעניינת אף אחד בעולם ומשודרת אפילו פחות. דוגמא מתחום הכדורסל - בכיתה של אחי היתה שחקנית נבחרת ישראל בכדורסל. היא שיחקה עם הבנים, אבל בד"כ נסחרה שישית או שביעית. זה לא בגלל הדרת נשים, אלא כי היתה פחות טובה. אף אחד משאר הבנים בכיתה לא שיחק בקבוצת כדורסל מקצועית, או חובבנית. בדיוק כמו שכדורסל התיכונים כמעט ולא משודר, כך גם כדורסל הנשים. הוא לא איכותי ולא מעניין (אגב התיכוניסטים הרבה יותר טובים מהנשים). לא מדובר בהדרת נשים, אלא בעובדת חיים פשוטה - על מנת שיהיה פופולרי - ספורט צריך רמה מינימלית של איכות. גם ספורט הנכים תופס פחות עניין מספורט הבריאים. זו פשוט דרכו של עולם. כך גם בשירה - לא שמעתי על שידור הופעות של זמרים חירשים ואילמים. בגלל הדרה? או אולי בגלל ביצועים פחות טובים? יש הרבה מקומות עם הדרת נשים אמיתית שצריך להילחם בה בכל כוח. הדוגמא שמביא הכותב היא פשוט לא רלוונטית ופגעת בעצם העניין עצמו ולפני שאתם כותבים שיש בנות שהרבה יותר טובות ממני בספורט שלהן - ברור לגמריי. אני פשוט לא מצפה שמישהו יתעניין בביצועי הספורט שלי. השאלה היא אם הן הרבה יותר טובות מאלוף העולם הגברי בספורט שלהן.
הדרת נשים? | 09.01.12
10.
תקשורת ספורט
אכן צודק ד"ר אילן תמיר בכתבתו. הדבר נובע ראשית מהיחס לנשים בכלל והסטיגמה עתיקת היומין כלפיהם. שנית אין בעולם הספורט נשים כפרשניות לאור חוסר מתן הזדמנות שווה. שלישית יסלחו לי הפרשנים למיניהם מעטים מאוד מביניהם הוכשרו ולמדו תקשורת ספורט כפי שעושים זאת בחו"ל. אין בארץ מוסד אקדמי שכולל לימודי הספורט והחשוב ביותר תקשורת הספורט באופן מקצועי. לא כל ספורטאי עם כל הכבוד יודע לפרשן ולנתח באופן מקצועי אירועי ספורט ויש לכך שלל דוגמאות בערוצי הספורט בארץ היות ואני מכיר זאת מקרוב- לדוגמא: בתי למדה באנגליה תואר ראשון בספורט ותקשורת למדה קורס מקצועי כיצד להגיש לנתח ולפרשן . הגישה תכנית ספורט בתחנת רדיו איזורי בצפון אנגליהת ומעורה מאוד בכל סוגי הספורט ובעקר בכדורגל ויש לה כשרון לנושא שזה לא פחות חשוב וכעת נערכת ללמוד תואר שני. קיים אבדל גדול בכל הנושא בחו"ל לארץ וניתן לראות זאת עפ"י רמת השדרים הפרשנים בערוצי התקשורת שם לבין מקביליהם בארץ.
יצחק טלמור | 09.01.12
4.
כמה עצוב שכל מילה בסלע..
ד'ר תמיר, נפעמתי לקרוא את הכתבה שלך שמסקרת בצורה מצוינת את עניין ייצוג נשים וכיצד מקובעת התפיסה הפטריארכלי,בתחום זה בעודנו במאה ה-21.. כמה עצוב וחבל! האם נשים הן חפץ?!מה יגרום לכך שייתחסו אליהן כשוות לכל דבר??? כנראה שלא כסף ופרסים עושה הכול,את דעת העולם והתקשורת יש לשנות מהבסיס,ובאמת חבל שערוץ הספורט שהשיק תכנית ספורט 'אתנה' לנשים אינו נוהג בצורה טובה יותר בסיקור ופרשנויות והבאת נשים דעתניות(שכלל אינן חסרות)לקדמת הבמה. האם תוכל להחכים אותנו מה קורה באירופה ושבאר העולם בתחום זה? ושוב תודה ושאפו על הכתבה!
ברוריה | 09.01.12
2.
כמה עצוב שכל מילה בסלע..
ד'ר תמיר, נפעמתי לקרוא את הכתבה שלך שמסקרת בצורה מצוינת את עניין ייצוג נשים וכיצד מקובעת התפיסה הפטריארכלי,בתחום זה בעודנו במאה ה-21.. כמה עצוב וחבל! האם נשים הן חפץ?!מה יגרום לכך שייתחסו אליהן כשוות לכל דבר??? כנראה שלא כסף ופרסים עושה הכול,את דעת העולם והתקשורת יש לשנות מהבסיס,ובאמת חבל שערוץ הספורט שהשיק תכנית ספורט 'אתנה' לנשים אינו נוהג בצורה טובה יותר בסיקור ופרשנויות והבאת נשים דעתניות(שכלל אינן חסרות)לקדמת הבמה. האם תוכל להחכים אותנו מה קורה באירופה ושבאר העולם בתחום זה? ושוב תודה ושפו על הכתבה!
ברוריה | 09.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת