אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רק על עצמי לשקר ידעתי

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

73.
טכניקות הישרדות שונות לאנשים שונים
היכולת לספוג את השקר משתנה מאדם לאדם. מי שמצליח לא ימצא סיבה להפסיק, אולם מי שמשלם מחיר נפשי יהיה חכם אם ימצא פתרון. המח האנושי נתון למניפולציות מהסביבה ומהפרט וזוהי מין תרבות שנוצרה. מי שמוצלח בה מעורר הערצה ואף הופך לדמות לחיקוי. אדם שאינו בנוי לכך ישלם מחיר נפשי בעייתי. אז או שיכולים או שלא. אם לא יש פתרונות ל"כח מתפרץ" - שיטה חדשנית של תרגול גופני שאפשר לקרוא עליה בפייסבוק
אסף וייס | 16.04.13
70.
קראתי את הספר. הכתבה הזו מוטה כמעט כמו הספר והסופר.
ראשית, רוב חוקרי מדעי ההתנהגות, הפילוסופיה ופסיכולוגיה יעידו שעיקר הקיום שלנו הוא עינין של תפיסה סובייקטיבית ולא של עובדות אובייקטיביות. יש מעט מאד עובדות אובייקטיביות אם בכלל. לכנות זאת כחיים בתוך שקר עצמי זו לעומתיות וקנטרנות. לשמה. המחקרים המוצגים לא עומדים בשום סטנדרט מדעי. זהו אוסף אנגדותות ותפיסות אידיאולוגיות - לא פרספקטיבה מדעית. למשל, התפיסה שהממוצע צריך להיות מורכב מערכים בתוך סטיית תקן נמוכה ולא מערכים בעלי סטייה גבוהה היא קישקוש ומשאלת לב סוציאל-קומוניסטית. כך שלמשל הדוגמאות של ההבדלים בהערכה העצמית של הסטודנטים מצביעה רק על משאלת לב של הכותב ותו לא. יש עוד דוגמאות רבות אך הכיוון ברור. מעבר לכך, הסופר למעשה טוען שכל מי שלא מסכים עם תפיסתו הפוליטית החולנית חי בשקר עצמי. נו באמת. הסופר. נמנה עם שונאי. ישראל והמערב הגדולים. בז לציונות וסוגד למתאבדים המוסלמים. כי הרי הם לא חיים בשקר. כמה עלוב. עצוב כלכליסט, עצוב.
אריק שטרן  | 19.01.12
68.
קצת מאורח להגיב אבל ציפיתי לתגובות קצת יותר ביקורתיות
יש הבדל בין זה שאדם מדרג את תכונותיו ביתר , לבין להאשים את הקפיטליזם בצרות העולם. אומנם הקפיטליזם שיטת כלכלתי גרועה אבל האלטרנטיבות גרועות פי כמה. ואנשים שחולים בשיגעון גדלות בקומוניזים למשל, לא לוקחים את הרווחים הכלכליים מהאחרים, אלא את החיים עצמם.
גרופי | 18.01.12
66.
מוזר שהוא בחר "סטודנטים" מגרמניה\סקנדינביה לתאר את רמתם ביחס לשאר
כאשר במדינות אלו הלימודים באוניברסיטה בסבסוד מלא\כימעט מלא. (כך שלומדים מכל השכבות). לעומת ישראל\ארה"ב שם הלימודים יקרים והרבה פחות אנשים הולכים ללמוד. ולכן אנשים אלו מרגישים "נעלים" מהאחרים.
גם סיבה | 15.01.12
64.
במימסד משקר והאזרחים מובלים על ידיו
מספרים לנו שרוצים את טובתינו , תהיו ישרים נאמנים למדינה , תשלמ מיסים, תרתו בצבא, תביאו ילדים שגם הם ילכו לצבא , תהיו פועלים ועובדים נאמנים ו ה כ ל בשביל מה?? בשביל לשרת את האינטרסים של החזקים (מרמים, גונבים, משקרים ומשרתים קומץ של אנשים חזקים ובעלי אינטרסים שלא תורמים כלום למדינה וניזונים על חשבון האזרח העבוד על מנת לשמור על הקואליציה, לכן עלינו לעשות מה טוב לנו ולחיות לפי האמת שלנו בלבד בלי לעשות חשבון מה יגידו !
יעקב  | 14.01.12
63.
99% חיים חיי שקר - חיים לא אמיתיים.....
אם למשל יש כלכך הרבה הונאות וגניבות ע"י האזרחים והאזרחים מחרימים אזרח שגנב למשל מהסופר ומוציאים עליו לשון הרע בעוד שאין אדם נקי , כולם עוברים עבירות כלומר האנשים פחדנים ומוגי לב וזו הדוגמא של "הפוסל במומו פוסל" וחיים חיים מזויפים ומפחדים מהצל של אמא שלהם.....
אמיר  | 14.01.12
62.
בלי המגלומאניה, הם ואחרים, לא היו מצליחים להתמודד עם התפקיד הכפוי טובה של רוה"מ!
אבל האמת היא, שגם הזולת מחפש אנשים שהם "גדולים מהחיים"....וידוע, שאדם שמציג את עצמו כ"פחות" או "שווה", סיכויו להתקבל לעבודה ו/או להצליח עם אשה,הם פחותים. בתרבות שסוגדת לכח ולמצליחנות, אנשים לומדים "לשחק את המשחק"...עד שהמציאות מפילה אותם "בפח". והאמת היותר מוזרה, שבלי מגלומאניה קולומבוס לא היה מגלה את אמריקה, ומשה לא היה מוציא אותנו ממצרים....
מה אתם רוצים מביבי? | 14.01.12
58.
הבנה של האבולוציה תגלה גם התפתחות של היכולת לאמינות ולמבט יותר אובייקטיבי
למעשה הפריצה הכי גדולה של המדע עד היום התרחשה בזכות היכולת והדרישה לאמות מידה יותר אובייקטיביות ומה שמשפר בהתמדה את איכות החיים בכל התחומים זה היכולת ההולכת וגוברת של אנשים לראיה יותר צלולה וכנה, אנחנו עדיין חיים בחברה שמתגמלת שקרנים ומענישה דוברי אמת אבל בטווחי זמן יותר גדולים אפשר לזהות תנועה ברורה לקראת שקיפות (מונח שבכלל לא היה קיים לפני מאה שנה) ומתן יותר משאבים לחיפוש האמת על חשבון קידוש ההטעיה והתחבולה, גם במקומות עבודה מתחילים לזהות את הנזק שנגרם מאנשים מניפולטיבים ולתת יותר תשומת לב לאנשים יצירתיים שנשענים על חתירה לאמת, החץ האבולוציוני בפירוש מצביע על אמירת אמת כיתרון, היום השקרנים עדיין שולטים בעולם(יש לנו ראש ממשלה שהוא ממש אמן בזה) אבל כדאי לזכור שפעם גם הדינוזאורים שלטו בעולם, יש התפתחות והיא תכחיד את השקרנים
משה | 14.01.12
55.
טריברס הוא סמולן קיצוני, מרקסיסט וולגרי ואנטישמי שכל רצונו הוא להוכיח את קיומה של "תודעה כוזבת"
ברמה הפסיכולוגית. וזה אומר כמובן שרק סמולנים כמוהו יודעים מהי "התודעה האמיתית" בניגוד לשאר האנשים שהם רובוטים טיפשים החיים ב"תודעה כוזבת" המבוססת על הונאה עצמית שהיא חלק מתרבות קפיטליסטית (שמקודמת ע"י יהודים). כל המוזג הזה של תודעה כוזבת התפתח מתוך רגשי נחיתות של הסמול בתגובה לכך שהפועלים תמכו בימין ולא בסמול. אז בצתגובה המרקסיסטים פתחו תיאוריה שלמה על כך שההמונים שרויים במצב של הונאה עצמית, עיוורים למה שהסמול הקיצוני רואה. זו לא תיאוריה מדעית אלא דמגוגיה שמלמדת הרבה על מצבו הנפשי של הסמול (לא פלא שטריברס סובל מהפרעה דו-קוטבית)
מה שלא מסופר בכתבה | 14.01.12
54.
בהמשך להודעה הקודמת שלי- יאפ. הוא מקושר עם נועם חומסקי והפנתרים השחורים
טריברס אכן שלח מכתבי איום לדרשוביץ, קרא לו נאצי, ואיים "להתעמת" איתו פנים מול פנים. הוא התרברב על כך במכתב ששלח לעיתון. דרשוביץ לא גילה בעצמו מי שלח לו את המכתב. כנראה שטריברס היה חייב להתרברב ולקבל את ה"קרדיט". האיומים על דרשוביץ, דרך אגב, נשלחו בגלל שדרשוביץ כתב מאמר המבקר את פינקלשטיין- עוד "אקדמאי" כל כך מוצלח שאף עיתון מדעי לא פרסם אי פעם מאמר שלו והעיפו אותו מכל מוסד שהוא היה בו. כמו כן, הוא מרואיין עם האוטואנטישמי המוביל- נועם חומסקי. והוא באופן גלוי מביע אהדתו לחיזבאללה (כמו חבריו). מעניין אם טריברס היה נאלץ לבדוק את הערכים שלו לפי מדדים אובייקטיבים של שמירה על חופש הפרט איזה ציון הוא היה נותן לעצמו ואיזה "ציון" הוא היה מקבל- בלתי מספיק בעליל.
גלעד | 14.01.12
53.
מה זה "טובים יותר"? איך זה מוגדר?
מה שלא מובן בכל הכתבה הזו מה זו ההערכה העצמית הזו שהוא מדבר עליה. האם זה פשוט לא אומר שבמדינות קפיטליסטיות ההערכה העצמית של אנשים היא יותר גדולה, מה שהגיוני יותר מכיוון שמדינות קפיטליסטיות בנויות על חופש הפרט ורווחים שנמצאים בהתאמה ליצירתיות ולפרודוקטיביות- כלומר הערכה עצמית שיש לה כיסוי מוסרי? העובדה שהוא קרא ללוחם החופש והציוויליזציה אלן דרשוביץ נאצי צריכה להדליק נורה אדומה אצל כולם. יש לי הרגשה שטריברס הוא רלטיביסט מוסרי שחושב שכל התרבויות לגיטימיות באותה מידה, לכן כשבא אדם כמו דרשוביץ שמגן על תרבויות שמגנות על חופש הפרט ונלחם בתרבויות ברבריות וטוטאליטריות גם כחלק מהמלחמה הזו, זה פשוט עולה לו על העצבים. חשוד מאוד. אין כאן שום הגדרה מה זה "טוב" ו"רע". זה סימן גם כן שצריך להדליק נורה אדומה. טריברס הוא בטח עוד רלטיביסט מוסרי.
גלעד | 14.01.12
51.
הניסוי עם הE קילקל את כל התאוריה המתלהמת שלו
קראתי בהנאה ועניין, עד שהגעתי לניסוי עם האות E (ל37 - הכוונה אם זה בכיוון הנכון למי שעומד מולך, או הפוך, בכתב מראה), ואז נזכרתי כמה פסיכולוגיה עוד רחוקה מלהחשב מדע. 90% מהאנשים עם החוויה השלילית ציירו E "ישר", וכן שני שליש מהאנשים עם החוויה החיובית (ואפשר לנסח את זה כמו שבכתבה העדיפו: שליש רשמו E הפוך). עכשיו נשאלת השאלה כמה אנשים השתתפו בניסוי, האם חזרו עליו והאם התוצאות מובהקות. כי אם השתתפו 20 אנשים, אזי 9 מתוך 10 ו7 מתוך 10 ציירו את הE ישר, וזה לא כזה נתון מרגש. הבחירה במספרים כמו 90% ו"שני שליש" יש בה בעיקר כדי לבלבל. בשורה התחתונה, לא השתכנעתי מהניסויים האלה בכלום. גם בניסוי של הפרצופים בהתחלה, הרבה יותר קל לנו לאשר שאנו אלה שבתמונה כאשר התמונה מחמיאה לנו, פשוט כי זה מחמיא. זה לא אומר שלא זיהינו שאנחנו המכוערים מהתמונה השניה, וכנ"ל ה"שקר" שאנו טובים יותר כשמדובר בכלכלה קפיטליסטית. אנחנו יודעים שאנחנו לא טובים יותר, אבל התחרות מאלצת אותנו לשקר להם, לבוס, למי ששואל. את החסרונות יגלו כבר, את הייתרונות כדאי להציג. זה לא מעיד על שקר עצמי. השקר העצמי היחיד כאן זה שניסויים פסיכולוגים זה משהו מדעי. עדיין לא.
חוקרת מוח | 14.01.12
49.
כמי שהתעסקה בנושא הזה מגיל צעיר מבחינה חברתית ואישית
יש לי תיעוד לכך שעליתי על זה כבר מזמן. הסיבה שלא אני עמדתי והצגתי את המחקר הזה היא בדיוק השקר העצמי שהשאיר אותי נכשלת. אבל במקומות אחרים, השקר העצמי הוא כלי אדיר. הוא עוזר לי לשווק את עצמי מצוין. ולאף אחד לא אכפת, כי לאנשים אכפת רק כשמשקרים להם- ולא כשאתה משקר לעצמך. או בקיצור, תתבוססו לכם בדמכם, שקרנים. אבל אנחנו עוד נוכיח שבמינון הנכון, השקר העצמי מוביל למקומות הכי גבוהים (עוד שקר עצמי?)
משקרת רק לעצמי | 14.01.12
46.
ל- 25, אם כך תגיד לאוייב, מה תכניות ההגנה וההתקפה של המדינה שלך
תקבל מערכת חיסון סופר על. בתקופתינו, עם כל הכבוד, לא צ'רציל ולא בן- גוריון היה עובר מסך. לא היה להם שום סיכוי להיבחר להנהגה. צ'רציל, למרות התהילה לה זכה במלחמת העולם השנייה, נחל מפלה מוחצת בבחירות שלאחר המלחמה. כללית כל אישה מתאפרת למשוך תשומת לב, נכון עם איפור אישה נראת יותר יפה, מאשר בלי איפור.
 | 14.01.12
44.
פועל יוצא והרחבה של "טעות הייחוס הבסיסית" בפסיכולוגיה, הנטייה של האדם לשפוט בחומרה
את האחרים ולהבין יותר את עצמו בכל מיני סיטואציות, לעשות "הנחות" לעצמו. למשל: אם נראה אדם שנוהג במכונית בכביש וכמעט עשה תאונה הנטייה הטבעית שלנו תהיה לשפוט אותו לחומרה ולחשוב שהוא נהג גרוע, לא זהיר, טמבל וכן הלאה.. אבל, כשאני למשל כמעט אעשה תאונה אני אחשוב איזה לא זהיר הנהג השני או שכנראה אני עייפה וצריכה לנוח, שהיה לי יום קשה וכל מיני הסברים ותירוצים כביכול הגיוניים. זו טעות שכולנו עושים כשמדובר באחרים ולעומת זאת בנו.
טינקרבל | 14.01.12
41.
תודה על עוד כתבה מצוינת. וכמה מחשבות.
1. הרעיון של הונאה עצמית כתכונה אנושית טבעית וגם מתוחכמת עשה לי מייד אסוציאציה למשה קצב ולאנשים אחרים בעלי עמדת השפעה וכוח, שממשיכים להתכחש לאשמתם ולמעשיהם הבלתי תקינים. מצד אחד - אם זו תכונה אנושית טבעית - על מה בעצם שופטים אותם? מצד שני, יש אולי דרכים למתן את התכונה הזאת כדי שבכל זאת האדם ה'נגוע' בה לא יאבד כל רסן. 2. כתבתם: "אחת התכונות שמאפשרות לבשאר אסד לישון טוב בלילה בעוד בני עמו נטבחים..." מה שייך המחט ל-XXX? אסד מנסה למגר התקוממות. כשליט - זה מה שמצופה ממנו. הוא מנסה לדכא מרידה, וכן, זה עולה בחיי אדם. אם כאן יפרוץ מרי אזרחי, ועל אחת כמה וכמה מרי של מגזר מסוים שלא ננקוב בשמו, גם כאן יישפך דם. הקישור של רעיון ההונאה העצמית לפעילות צבאית-כוחנית-שלטונית מיותר לחלוטין. 3. גם הקישור בין אלטרואיזם לבין הונאה עצמית לא מובן. מה הקשר? 4. מהכתבה עולה שככל שהאדם מתוחכם יותר, כך הוא ישקר באופן מוצלח יותר. זה כמעט ברור מאליו. והמסקנה המתבקשת היא, שאנשים מתוחכמים מאוד יצליחו לשקר גם מכונת אמת וגם שופטים ומושבעים, מה שמחליש את יכולת החברה להתגונן מפני פושעים מתוחכמים מכל סוג שהוא (בין אם הם פושעים ממש ובין אם הם סתם פוליטיקאים). 5. אלן דרשוביץ הוא לא רק "פרקליט אוהד ישראל" אלא גם מי שהן על או ג'יי סימפסון ועל מייק טייסון, וכנראה הרוויח ביושר את התואר הלא מחמיא שהדביק לו טריברס. 6. "הניסוי המפורסם שהראה איך תחושת כוח גורמת לאדם לאבד את יכולתו להזדהות עם הזולת" - גם זו נקודה למחשבה. אנחנו מתלוננים על פוליטיקאים ומנהיגים שהשתן עלה להם לראש והם שכחו מאיפה באו וכו'. מסתבר שזו תכונה טבעית, ואם כך, כנראה שאין על מה להתלונן: פשוט ככה זה. 7. הקשר בין הונאה עצמית לבין מערכת החוסין - מרתק. תודה רבה על כתבה מצוינת!
 | 14.01.12
36.
אכן כתבה מרתקת, אם כי הניסיון הפסאודו מדעי למצוא קשר בין
ריבוי השקרים לפערים חברתיים במדינה הוא דיי בנאלי, ותלוש מהמציאות. הסוגייה המרכזית בכתבה, או שמא קול התרועה האמיתי הוא עצם קיום השקר העצמי, אצל רוב בני האדם כניסיון אבולציוני אפילו לשרוד, ולזכות ברמת חיים גבוהה יותר.
הסובייטי | 14.01.12
31.
מוקדש במיוחד למס' 1 (שבטוח שהוא יודע יותר טוב מכולם....)
2 חברים יוצאים לטוס בכדור פורח. לפתע אופפים אותם עננים למשך זמן ניכר, וכשמתבהר הם מגלים שאין להם מוזג היכן הם, והם לא מצליחים לזהות את הסביבה אפילו באמצעות המפה שברשותם. הם רואים שהם מתקרבים לגבעה די גבוהה שעליה מטייל אדם, וכשהם ממש מעליו צועקים ביחד: אתה יכול לומר לנו איפה אנחנו נמצאים? הבחור מקרב את כפות ידיו לפיו וצועק חזרה: "אתם בכדור פורח בערך 100 מ' מעל הקרקע"!! תוך שהרוח מרחיקה אותם ממנו, אחד מהשניים אומר לשני: איזה ביש מזל להיתקל דווקא בכלכלן! שואל חברו: מאיפה אתה יודע שהוא כלכלן? עונה לו השני: "כי התשובה שלו היתה מדוייקת אבל לגמרי לא רלוונטית....." כלכלה זה המקצוע היחיד שמתייחס להסתכלות במבט לאחור כאל תיכנון מעולה.....
 | 14.01.12
30.
אנחנו משקרים מפחד הסנקציה שבאמירת האמת
כשהייתי בצבא, קידשו את ערך האמינות ביחידה בה שירתתי. היינו אמורים לדווח על פאשלות שעשינו, גם אם לא ראו אותנו כשעשינו אותן. מי שדיווח קיבל עונש, בלי רחמים ובלי הערכה לעצם זה שדיווח. מהר מאוד, רוב האנשים הפסיקו לדווח. זאת אומרת, המשיכו לדווח כי אחרת זה היה נראה מוזר, אבל דווחו על פאשלות שהעונש עליהן הוא לא יותר משעה או שעתיים ביציאה ולא שבת שלמה. המהלך הזה, שאולי היה אצילי בכוונותיו, לימד אותנו, צעירים אידאליסטים בני 18, לשקר בצורה יותר מתוחכמת. אבדנו את התמימות. כנראה שממילא היינו מאבדים אותה שנתיים שלוש אחר כך. כך נוהג העולם.
יורם | 14.01.12
24.
פיתרון למחלות רבות: להוציא את מירב הנושאים מתחום ההכרעה הפוליטית
גם כלכלה אמורה להישאר מחוץ להכרעה הפוליטית. כך הרבה אנשים שחושבים שהם חכמים יותר מכולם לא יוכלו לכפות את דעתם על אחרים. ימשיכו לחשוב. בריא יותא לכל חברה היכן שלא חברי כנסת, אפילו לא מ"שיקולים ענייניים" יוכלו להחליט איזו דיעה טובה או נכונה ואיזו לא. גם לא הרכב של 11 שופטים בביהמ"ש העליון. כל אחד - בתנאי שאינו פוגע פיזית בזולת במימוש החלטתו - ינהג ע"פ מצפונו ושיקוליו.
דורון רז | 14.01.12
23.
ל12, אנא חזור על הכתבה שוב
מי שנמנע מלשקר לעצמו, מתמודד. בהתחלה זה נראה קשה, אבל מתהפך לחיובי מהר מאוד. עד כדי כך שהמערכת החיסונית עצמה מתחזקת, וזה רק מדד אחד. כל מערכת הרגשות והאנרגייה של האדם משתפרת. אישה בלי איפור לא תמשוך תשומת לב? אתה צוחק עלי נכון? וככל שהיא יותר מאופרת ויותר מנותחת? ככה היא יותר יפה? אני מכיר הרבה נשים ונערות שלא מתאפרות (לא פודרה ולא סומק ולא כלום) והן יפות. דעתך לא חייבת להיות דומה, וכמובן שזה גם עניין של איזון. כל המועמדים שרצו עם הבטחות שווא, זכורים כשנואים אם תחשוב על מנהיגים גדולים בהיסטוריה אתה תראה שהם לא הבטיחו כלום! רק דרשו מהעם. צ'רצ'יל דרש מהעם שלו והבטיח להם "דם יזע ודמעות" והוסיף להם גם "אל תשאלו מה המדינה יכולה לעשות בשבילכם, אלא מה אתם יכולים לעשות בשביל המדינה" והתוצאה? יש היום מוזיאון צ'רצ'יל מפואר בלונדון, והוא זכור כמנהיג דגול בן גוריון גם דרש מהציבור אין סוף, (מיסי חירום, יישוב הנגב, בקיצור תעבדו בשביל המדינה - לא זרה חול בעיננו) וגם הוא זכור לטוב. הרבה יותר מכל אלה שהבטיחו הבטחות. לטווח הארוך, האמת תמיד תנצח, כי לשקר, אמרו לפני, אין רגליים.
שי | 14.01.12
16.
המשך מרתק לכתבה מלפני שבוע על פרופ' ברוק. אפילו הכותרות משלימות
"אף אחד לא יודע כמעט כלום, רק על עצמי לשקר ידעתי.." מעניין מה תהיה כותרת סוף השבוע הבא. בכלל נראה כאילו החלוקה המוכרת למדעים משתנה לנגד עינינו, מתגלית שכבה של תיאורתיקאים רב תחומיים, אנשים מרתקים שמסוגלים לקחת ידע מתחומים נפרדים ולחבר למרקם משולב, מעין מקרו אינטגרטורים שעושים את החיבורים בין אבני לגו מתחומים שונים ומציגים תפיסה הוליסטית יותר שרק היא עשויה לקדם את הבנתנו את העולם. ולמרבה הפלא הם לא חייבים להיות בהכרח מלומדים פורמלית או חוקרים ברמת לצפות בצלחות תרבית במעבדה, רק מספיק שונים ואוטודידקטים ונון קונפורמיסטים, מה שבהכרח גורם להם לרמות פחות את עצמם.
רונן | 14.01.12
10.
אנו מוקפים שקרים מכול עבר ובכול תחומי החיים.
פרסומת, דת ואמונה, אישה עם איפור, תרופות, פוליטיקה, כלכלה, רפואה, מדע, ממשל ושלטון ועוד... הכול מבוסס על שקרים ושטיפת מוח . נאלצים לשקר מאחר ואין יודעים את האמת הודאית ומה נכון לעשות. מגבלות האדם וכורח המציאות, מאלצים אותו לשקר. אישה ללא איפור לא תמשוך תשומת לב, ללא הבטחות שווא אין סיכוי למועמד לזכות במערכת בחירות. סוחר ללא שכנוע שקרי, יוותר ללא פרנסה. החיות לא משקרות, תראו באיזה מצב נורא הן נמצאות. כמו כל דבר אחר, שקרים במידה לא מזיקים ויכולים אף להועיל. אין ודאות שאם לא היו שקרים, העולם היה יותר טוב. כבר נאמר בכתובים, שכול בני האדם שחקנים, מי פחות, מי יותר.
 | 13.01.12
3.
פשוט! - גאוני!
כ"כ אינטואטיבי, כ"כ פשוט וכ"כ גאוני! השאלה הגדולה היא איך שומרים על האיזון? הרי מודעות מלאה תביא את מרביתינו לדיכאון ולנטיות אובדניות, לאור העדר התקווה... וחוסר מודעות ככתוב בכתבה מביא להגדלת הפערים ומעמידה את החברה בסיכון... התקדמנו 50% עם ההבחנה בבעיה, מה עושים עכשיו?
אורן | 12.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת