88. הפיתרון הזה הוא גרוע ומגעיל הפיתרון שנתתם הוא גרוע ומגעיל אבל אפשר להישתמש בגנים של חרקים להנדסה גנטית המכונות (רק אם אלה שמשתמשים במכונות מסכימים לזה) מישהו | 25.04.20 (ל"ת)
87. יש דברים אחרים שאפשר לעשות הפתרון שנתתם הוא גרוע (ודרך אגב גם אסור לפי היהדות) ולדעתי אפילו צריך יותר להדביר כדי להוציא לגמרי את החרקים מהמזון והפתרונות הכי טובים לחיסכון באנרגיה הוא הנדסה גנטית לצורכי חקלאות, סיבסוד של חקלאות לצורכי דלק ביולוגי, לבטל את הרגולציה ולבטל את הקביעות כדי לסבסד את החקלאות , לבטל את הפיקוח (ולעשות חופש חוזים מלא שהולכים רק לפי החוזה) ולקצץ במשטרה ולקצץ בבית המשפט כדי שיהיה כסף לחקלאות מישהו | 25.04.20 (ל"ת)
84. איכסס אני לא מזמן צמחונית כך שאני לא יוכל את זה גם אם זה יהיה ב"אופנה" וחוץ מזה איכסס חרקים זה תמיד יהיה מגעיל לרוב האנשים וגם אם בשר זה העיה למה שלא נפסיק פשוט לאכול בשר??! המלכה | 19.08.17 (ל"ת)
83. ולאכול כבד מוח רגל מעיים חזה זה יותר טוב? תתאפסו, מסבירים לכם שבשר הכי מזהם סטודנטית | 18.01.12 (ל"ת)
82. לאכול חרקים כל הכבוד לכתבת ולנושא הזה. אני אישית מגדל ואוכל . יש אפשרות לטבל על פי טעם אישי. לדעתי התחום הזה יתפתח אם נרצה או לא. גם אני לא אוכל הכל אך חגבים צרצרים ותולעי קמח זה מזין ביותר. הלוחש לחגבים | 15.01.12 (ל"ת)
80. אני מפחדת שזה יתפוס וכשאלך עם בתי/ חברים למסעדה אצטרך לראות בשולחני צלחות עם חרקים. איכסססססססססס פנינה | 15.01.12 (ל"ת)
79. יש סיבה למה זה מגעיל אותנו. סיבה אמיתית! בכתבה הקלו ראש כאילו כל העניין הזה שהחרקים ובעיקר התולעים באים מרקבון, מהביוב, מלכלוך זה כאילו פרט שולי. זהו פרט מאוד מרכזי שגרם לתרבות המערבית לא לאכול אותם. בארצות פרמיטיביות תראו אנשים אוכלים זאת כי קשה להשיג אוכל וחרקים יש בשפע, וקל מאוד להשיג אותם - גם מתחת לספה שלכם וגם בצינורות הביוב. בדיוק כמו שהם שותים את המים המזוהמים שלהם. אז אפשר לומר שאם מטגנים ומבשלים כל החיידקים מתים, אבל אני בטוחה שלא הייתם שותים מי ביוב רתוחים, נכון?! תולעים וחרקים נמצאים במזון מקולקל! איפה שיש חרקים ותולעים יש גם חיידקים, עובשים ורעלנים. כל הדברים הנ"ל הם סיבה מספיק מוצדקת לכך שהחברה המערבית בחרה שלא לגעת בהם. נטע | 14.01.12 (ל"ת)
76. רמיסת ערכינו היהודיים כל ההסטוריה יהודים היו מוכנים למות כדי שלא להתגעל בחזיר ואתם לא בושים להציג כתבה שמהללת ומשבחת את רמיסת אחד מקודשי האומה שלנו יאיר | 14.01.12 (ל"ת)
64. אם זה היה מעובד - אז סבבה. אבל ככה? זה לא יעבוד במערב אם יטחנו את החגבים החמודים, וייצרו שניצל או קציצה נראה לי שיהיה יותר קל לעכל (תרתי משמע..) את העניין אסף | 14.01.12 (ל"ת)
63. מה שיפתור את בעיית הרעב העולמית זה לא חרקים ב11 דולר למנה, זה שינוי של השיטה המוניטרית כשמדינות עולם שלישי משועבדות לבנק העולמי כדי שהמערב העשיר יוכל לשדוד מהן את משאבי הטבע אז אשים רעבים. מנת חגבים ב11 דולר זה גימיק קוריוזי מסקרן..אם אתה מערבי. 11 דולר יוכלו להאכיל 10 אנשים בצד השני של העולם. אל תתבלבלו בין מוסכמות תרבותיות, לאקטיביזם ולאמת הערומה.. חכמולוגיסט | 13.01.12 (ל"ת)
62. ל-ס' - כן חרקים יכולים להיות כשרים יש סוגים מסויימים של חרקים שהם כשרים - זה כתוב בכתבה בתימן אכלו חגבים כמו ג'חנון מוטי | 14.01.12 (ל"ת)
57. יש לי שמונה ילדים ותמיד כשאני מבשלת להם עוף,הם כולם מבקשים רגל.מחר אבשל להם - מרבה רגליים. רותי | 14.01.12 (ל"ת)
54. אכלתי פעם חגב בדבש - מה שנקרא צפיחית בדבש וחגב... מאוד טעים..אני תופס את החגב בחצר...ואז יש לי אוכל טרי טרי וזה גם חסכוני. ממליץ גם על חגב בשמנת ובמסקרפונה. מעדן ששווה ללקק את הידיים. מונו | 14.01.12 (ל"ת)
51. תעשיית המזון מהחי היא אסון אקולוגי סיבה טובה להפסיק את צריכת הבשר, אבל לא חייבים להרוג עשרות-מאות חרקים בשביל לשבוע בכל ארוחה... יש מספיק חלבונים מהצומח. חלבון מלא אפשר להשיג מכל שילוב של קטניות עם דגנים, סויה, קינואה, אצת ספירולינה, ועוד. ממש לא קשה לספק את כל החלבון שאנו צריכים רק מהצומח. למשל, רוב אבקות החלבון לספורטאים מורכבות מחלבון סויה, שהוא חלבון איכותי וזמין. אם נפסיק להאכיל תרנגולות ובקר בכל החלבונים האלה ונאכל אותם בעצמנו, נפתור את בעיית הרעב בעולם. אהבתי את הפסקה על משמעות נורמות האכילה לזהות שלנו. אני לא חושבת שצריך להיות קשר בין הרגלי התזונה של אדם לתפיסה העצמית שלו. אדם טבעוני הוא לא בהכרח "יפה נפש", אדם שאוכל בשר הוא לא בהכרח "מחוספס" יותר, הוא סתם אכזרי. טבעונית ספורטאית | 14.01.12 (ל"ת)
45. יאמי יאמי,אכלתי במסעדת גורמה בסין ג׳וק ברוטב חמוץ מתוק... ממש ללקק את האצבעות.בתאילנד הזמננו אורז עם תוספות.. והילדים של בעל המקום צדו את כל הפרפרים במסעדה שהוגשו לנו,מטוגנים עם בצל,על מצע אורז.מעדן! | 13.01.12 (ל"ת)
44. זה פשוט דוחה !!! פאי תולעים ?? צרצרים? ג'וקים ??? איך אנשים מסוגלים להכניס את הגועל הזה לתוך הפה ?? זה מגעיל ברמות. אמיר | 13.01.12 (ל"ת)
41. אכילת חרקים אולי תעזור לפתור בעיות רבות, אבל... לאחר שנים רבות שאני ושאר בני העולם המערבי התחנכנו על הרחקת חרקים ממזוננו, לרובנו יהיה בלתי אפשרי להכניס חרקים לפה. הרעיון מאוד מוצדק, אך אני בספק אם יתממש בזמן הקרוב. מציאותי | 13.01.12 (ל"ת)
40. במזרח הרחוק אכלתי פחות או יותר כל סוג של חרק ורמש שאפשר להעלות על הדעת חלקם טעימים, חלקם לא טעימים, חלקם סתם.. הכי היה טעים: סלט נמלים בבצל לימון ועשבי תיבול. מ מ ש טעים. גם צרצרים לא רע. אמיר | 13.01.12 (ל"ת)
38. מה איכס מה? ומה שמקדונלד מאכילים אתכם זה טוב? כי זה בצורה של קציצה? עדיף כבר לאכול צרצר, לפחות זה לא זבל כימי ג'ק | 13.01.12 (ל"ת)
36. בשביל לפתור את הרעב צריך לעבור לצמחונות או טבעונות-כל קלוריה בשרית היא 16 קלוריות צמחיות הומניסט | 13.01.12 (ל"ת)
35. לכל הנגעלים - מאחד שאכל אכלתי צרצרים מטוגנים במקסיקו (צ'פולינס, כפי שנאמר בכתבה). זה בכלל לא מגעיל, הם מטוגנים ויש עליהם לימון, וזה חטיף טעים עם הבירה. אכלתי את זה פעמים רבות שם והייתי מת לאכול זאת שוב. קרנף | 13.01.12 (ל"ת)
32. אכלתי ארבה מטוגן. מאד טעים (עם מלח) ופריך. הולך מעולה עם בירה קרה. וזה גם כשר ב- 100% למה שרימפס זה לא חרקים?? | 13.01.12 (ל"ת)
31. אכלתי תולעת קמח חיה באודישנים להישרדות חמישה ימים לקח לי להיפטר מהטעם ומהחוויה הטראומטית משהו (בעיקר לחרק) משה | 13.01.12 (ל"ת)
28. מלצר, יש לי זבוב במרק! במסעדה בסין, איש אחד אמר למלצר: "אני לא מוכן לאכול את נזיד הג'וקים שהגשתם לי, יש בזה תולעים! חחח | 13.01.12 (ל"ת)
27. שמעתי שלחרקים למינהם הם עשירים בחלבון איכותי אבל למרות זאת אין סיכוי שאני אטעם מאכלים עם חרקים, בשבילי זה איכס ואני לא אשפוט אדם אחר שאוכל חרקיםכל אחד לפי טעמו שיהיה לו לבריאות. הייתי בפריז בקיץ וראיתי את כמות האנשים שאוכלים שם חלזונות מטוגנים שמים להם בשקית והם אוכלים את זה כמו פופקורן. שיר | 13.01.12 (ל"ת)
26. וואו!!! זהו בהחלט העתיד של המין האנושי!! הארתם את עיני... תודה ועכשיו בואו נעשה מזה כסףףףףףףףףף :))))))))))))))) עידו | 13.01.12 (ל"ת)
24. לא לטגן חגבים שומן רווי יחד עם החלבון סתם הופך את זה לסוג של שווארמה חובב בריאות | 13.01.12 (ל"ת)
23. הכתבה פשוט מעולה. ממש כל הכבוד על הכתיבה !! ותודה על המידע. אם אפתח פעם מסעדת חרקים בישראל, אקרא לה מסעדת "חרקירי". שב"ש ! גבי | 13.01.12 (ל"ת)
20. כשרעבים, כל מאכל טעים. עם הזמן אנשים יתרגלו לאכול גם חרקים, בעידוד השלטונות. אם אוכלים "חרקים" מהים, מדוע לא חרקים שעל היבשה. | 13.01.12 (ל"ת)
19. על פי התנ"ך - ארבה הוא כשר, ואכלו אותו לתיאבון "כרעים מעל לרגליו לנתר בהם על הארץ" (ויקרא יא,כא) אולי אפשר לחזור ולנסות? עצבן לאללה | 13.01.12 (ל"ת)
16. יאכלו חרקים 'טובים' לחקלאות ,מזיקי צמחים קטנטנים יתרבו וישמידו את החקלאות !! איבדו את ההגיון !!! רונית | 13.01.12 (ל"ת)
15. מה שיעזור לכדור הארץ, זה שתפסיקי לאכול בשר בכלל זה אפילו לא כזה קשה כמו שנדמה לך. יעל | 12.01.12 (ל"ת)
14. אלוהים ישמור.... ואני בכלל אתיאסט. התחלתי לקרוא את הכתבה וקיבלתי צמרמורת אמיתית. לא יכלתי להמשיך יותר....לא משנה כמה ומה תגידו, את הדבר הזה אני בחיים לא אוכל! שגיא | 13.01.12 (ל"ת)
13. וואו, זה נראה גועלי. אבל אנשים אוכלים גם חלקים של דג ופרות שנראים מגעיל דג זו העובדה שרואים לו את הפנים. פרה זה השם ירחם - בשר רגל, מוח... וכו'... אני אישית לא מסוגל לאכול גם את אילו מסיבה אסתטית, אז בטח שגם לא חרקים. אבל בהצלחה למי שכן.... רונן | 12.01.12 (ל"ת)
10. זה מסוכן גופנית ונפשית דעת התנ"ך והדת היהודית כי מאכלים אלו מזיקים לגוף ולנפש ליהודים אסור לאכול זאת אורן | 12.01.12 (ל"ת)
9. איכס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איכס!!!!!!!!!!!!! בא לי להקיא!!!!!!!!!!!! איזה גועל!!!!!!!!!!!! תנו לחיות לחיות!!!!!!!!!!!! איכס!!!!!!!!!!!!! | 12.01.12 (ל"ת)
6. מעניין מאד! האמת היא שקצת נגעלתי בהתחלה אבל אחר כך המשכתי לקרוא והבנתי שמדובר בדבר הגיוני לגמרי למה שנוציא לגמרי מהדיאטה שלנו משפחה שלמה של בעלי חיים? אין לזה שום סיבה רציונלית אוריה | 12.01.12 (ל"ת)
4. חגב (ארבה) זה מאכל כשר לאכילה ומקובל אצל היהודים בעיקר אצל התימנים הוותיקים - חדש? נתן | 12.01.12 (ל"ת)
3. כתבה טובה וחשובה, ועכשיו איפה מזמינים פה חגבים מטוגנים פריכים ומלוחים אני במאנצ'. | 12.01.12 (ל"ת)
לא אומרים איכס על אוכל
88 תגובות לכתיבת תגובה