אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדריך "כלכליסט": איך לבחור כונן חיצוני?

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
מחירי ה-NAS עדיין גבוהים מדי ובלי פרופורציה
צריכים לרדת ל-500 ש"ח (מאה דולר), ולקבל עידוד מחברות הדיסקים. כי להרבה אנשים יש דיסקים מיותרים (מי מחזיק 500 כש-2T עולה רק 100 ש"ח יותר - כמובן לפני ההצפות בתאילנד), והכי נוח לאכסן אותם בקופסה שתשמש כשרת קבצים. מכשיר כזה יכול גם להיות קופסת גיבוי אוטומטי או העתקה מדיסק אחד לשני.
עוד | 28.01.12
14.
שובו של הטוסטר
למגוון חברות יש פתרון חיצוני דמוי טוסטר, המתחבר למחשב במגוון סוגי חיבורים (מ-USB ועד eSATA ו- Firewire), ואליו ניתן להכניס דיסקים פנימיים ללא הטרחה של פתיחת מארזים חיצוניים רוויי ברגים. בקלות ניתן להחליף בין הדיסקים, ולא צריך לשלם בנפרד על כל מארז חיצוני, משום שהטוסטר מתאים לכולם. במקרה של חיבור Firewire אני חוסך 50% ממחיר דיסק חיצוני, משום שמארזים חיצוניים התומכים בחיבור הזה מייקרים אותם פי שתיים בדרך כלל. אני משתמש מאושר ב-VoyagerQ של NewerTech. מומ-לץ בחום (ולא, זה לא מתחמם :))
יניב | 18.01.12
13.
מומלץ להצפין את הקבצים האישיים לפני שמגבים ב"ענן" או באיכסון רשת (על קרן הצבי...)
רוב התגובות לפני הן מועילות ורצוי לשקול אותן ובנוסף להצפין את המידע ברשת אם אתם לא רוצים לגלות תמונות מביכות שלכם איפה שלא הייתם רוצים.... לדוגמה: 1 לגבות עם תוכנת גיבוי התומכת בהצפנה ע"י סיסמה כגון: True image backup 2 לדחוס את תיקיות הנתונים בZIP או RAR עם סיסמה ארוכה ואז להעתיק לרשת 3 להצפין עם תוכנה יעודי, ולגבות את את התוכן המוצפן בתוכנות שתמצאו ב: www.truecrypt.org או ב www.jetico.com/encryption-bestcrypt (הדוגמה מתאימה גם למגיב8 - הצפנת כל הדיסק) וכו' וכו
חיים טובים | 15.01.12
10.
הפרד ומשול
בעלי win 7 הכי חשוב להפריד בין system disk ו data disk. לדיסק C גיבוי image לא יותר מ 70GB + סידי לשיחזור מערכת. דיסק D רק מסמכים, שירים, סרטים וכו'. יצירת אימג' פעם בחודש, גיבוי נתונים פעם בשבוע. הכי פשוט שיש והכול מובנה ב win 7. אני מניח שקיים גם במק. הגיבוי כמובן לדיסק חיצוני וכפי שאמר אחד המגיבים לפני, להשקיע ב יו אס בי 3 או ב esata שעןבד מהר יותר ברצף על קבצים גדולים כמו סרטים.
יוסי צפוני | 13.01.12
9.
ל4
בדיוק בגלל זה יש את הNAS שהראו בסוף הכתבה. אם תשקיע באחד כזה עם דיסקים מספיק גדולים ותשים אותם בRAID 1 או 5 גם אם יקרוס כונן אחד לא יקרה כלום. אני מקווה לרכוש אחד כזה עם דיסקים מאוד גדולים ולשים בRAID5. זה יקר אבל בטווח הארוך זה שווה. אגב, אפשר לעשות דבר דומה עם מחשב ישן ומערכת הפעלה ייעודית לאכסון בשם FreeNAS.
EJ | 13.01.12
5.
כתבה פשוטה וטובה, אבל לא מומלץ להשתמש בעצה האחרונה, משום שכונן ישן -
הוא מוקד לפורענות. אם הדיסק קשיח עבר את שנתו הרביעית, מומלץ לזורקו או להשתמש בו כגיבוי לגיבוי. לא יותר. נ.ב. המלצה חמה חמה - למי שהדיסק קשיח שלו הישן(בדגש על הישן ) קרס, ניתן להכניס למקפיא בתוך שקית ניילון (שלא יכנסו אדי מים) למשך 12 שעות ויש סיכוי גבוה שהוא יחזור לשימוש למס' שעות להצלת מידע! מנסיון!!!
קוזמו קריימר | 12.01.12
4.
3 צודק, וגם
כדאי, דברים חשובים לגבות גם בשירותי ענן, כך שאם הדיסק פתאום מחליט להתאבד, יש לך גיבוי מרוחק. עכשיו - אמרתי בכוונה שירותי ענן, ברבים, כי חלקם נסגרים, לחלקם יש מקרים של איבוד נתונים (קרה גם למיקרוסופט, וגם לאפל), אז - לגבות לפחות בשני שירותי ענן שונים, כך שאם אחד נופל / נסגר - יש גיבוי נוסף.
 | 12.01.12
2.
בשלב זה כדאי לשמור את הכתבה במועדפים.
פשוט מאוד - מחיר הכוננים קפץ בעשרות אחוזים לאור השיטפונות במזרח הרחוק. שאלה: איזה תיקיות כדאי לגבות לכונן (מעבר למסמכים וכו')? לאור עליית המחירים שציינתי, קניתי מארז חיצוני (80 ש"ח) עבור כונן קשיח חדש בגודל 80GB, שקניתי למטרה אחרת ולא ניצלתי. בעת הגיבוי, קפצה לי התרעה שאין מספיק מקום בכונן לגיבוי מלא. ביטלתי בחירה של קובצי מוזיקה וסרטים ועדיין אין מקום. מה לעשות?
אודה לתשובה | 12.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת