אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המאגר הביומטרי מוגן? "אי אפשר להבטיח שעובד לא יעתיק מידע"

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
סוף עידן התמימות
חברים חייבים לגנוז את הרעיון וביצועו למרות שעל פניו נראה שזה כבר מאוחר והוא מגובה על ידי המשטרה ושרי הממשלה . הפרוייקט נותן עבודה וכסף הרבה כסף למי שמתעסק עפ הפרוייקט אולי זה היה אחד מהמחשבות שהחליטו להקים את המאגר מעבר לזה אני ממש חושש ודואג . זהו סוף לפרטיות האזרח באשר הוא . החוק הזה הופך כול אחד ואחת מאיתנו לעבריין ופושע מועד . אנא מכם , צריך משאל עם בקשר לחוק כזה דרקוני שישלול באחת את כול זכויות היסוד של האזרחים במדינה . תתארי לעצמך שאת בבליינד דייט עם בחור ולאחר מכן אתם עוברים לילה סוער ונפרדים כאנשים בוגרים .אך הוא מחליט שנאנס ובבית המלון תביעות האצבעות שלו על הסדינים . אותו הדבר לגבי בגידה שלך עם גבר אחר . נסיעת מבחן תמימה שלך ברכב להשכרה ולאחר מכן הרכב נגנב וכבר את ברשימת החשודים . חברה המדינה שלנו תזדקק להרבה עורכי דין ושופטים כדי להכריע ולהפריך מהר את החשדות נגדנו . ויש מספיק במדינה , עו"ד . האם בגלל זה הולחט על החוק כדי לתת להם עו"ד פרנסה . ישמור עלינו האל. כול ילד מבין שהחוק הזה הוא גרוע מיסודו ושם כול אחד ואחת מאיתנו כחשודים מידיים בזירת הפשע , סליחה בזירת הימצאותנו היום יומית . ואל תגידו שלא אמרנו לכם את זה .
גברי | 22.01.12
49.
להלן הדרך לפריצת המאגר
1. אפשר לשנות חוקים, תקנות ואפילו חוקה. מדוע שלא יחליטו יום אחד שכן טוב לחבר את המאגר לרשת? 2. עובד/פושע שנגיש למידע יחליט שהוא מפיץ את המידע. כדוגמת החיילת שהפיצה מסמכים סודיים של צהל או עובד עם "מצפון" כמו ואנונו שלטובתתו הפיץ תמונות של הכור בדימונה. 3. עובד, מכור לסמים/הימורים/חייב כסף/חברה שלו בת ארובה/נסחט ע"י גורם עויין. נשמע הזוי? עם המידע קיים ומספיק חשוב למישהו, יש דרך להשיגו. 4. פריצה פיזית למתקן. הוא יאובטח כמו כור גרעיני? כי גם לכור גרעיני אפשר לחדור. כמו שאומרים גשש החיוור, לא צריך לפרוץ "העוזרת פתחה להם את הדלת" לא למאגר ביומטרי, זה יגמר באסון!
בני אבידר | 18.01.12
46.
כמה קשקשת ברשת
כמה אפשר לקשקש ? רוב המגיבים בכלל לא קראו את הכתבה ומדקלמים ססמאות נבובות שאין מאחוריהן שום דבר כל מיני מומחים מטעם עצמם ומומחים בשקל יודעים להגיד למומחי אבטחה מה נכוו ואיך לעשות ככה זה פה - כל חייל רמטכל - לא יזיק קצת פחות זלזול ושחצנות. לא כל החוכמה נמצאת במקום אחד. אחרי שקראתי את הכתבה לעומק אני מבינה שמפציצים אותי בדיסאינפורמציה לא רלוונטית על סכנות המאגר. הרי נתונים שלנו נאגרים בקופת חולים בבנק בחברות כרטיסי אשראי בסופר ובעוד עשרות מוסדות. מי שכל כך חושש מוזמן לעבור למערה ולזרוק את הטלפון הנייד והפייסבוק לפח.
דנה | 17.01.12
45.
הכל אגדות לטיפשים שלא מבינים באבטחת מידע הכל יחסי וניתן לפריצה וגניבה יש הוכחות
גם אז עם האגרון במשך זמן מסויים לא נגעו בו עד שמישהוא קיבל כסף והעתיק אותו מי שהיה צריך את המאגר הם חוקרים פרטיים וציידי ראשים מי שלא מבין במאומה בשום דבר ובכל זאת הוא חבר כנסת והיה שר זה שיט -רית זה רק מראה לנו בידי מי אנו מפקירים את המדינה ובנוסף לכל עוד משלמים עבור שרותים שהיו עד לא מזמן בחינם אבל הפקידונים וכו יום שר חדש וראש מכשלה - כן זו לא טעות שלא סופר את העם עם שר אוצר אטום עוד מעט יעופו מיערת הדבש והעם ינשום לרווחה יש פתרון - על פניו המצע שך יאיר לפיד מ נ צ ח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נקוה שלא יעלה לו השתן לראש כשניתן לו להיות שם בע'ה
hawk | 17.01.12
43.
תארו לכם, וזה לא דמיוני בכלל, ש
השלטון כאן מדרדר מדמוקרטיה לשלטון רודני, עריץ שבטוח שהוא הקומץ הצודק ומאגר כזה נמצא אצלו בידיים.. רדיפות פוליטיות יהיו חלק מהיומיום תחשבו על מאגר כזה במדינה כמו סין פחד אלוהים. ולא שבחברה דמוקרטית לא יקומו אנשים בעלי שררה שיעשו שימוש חורג מכוונתו הראשונית. אני נגד!
רוסיה הקטנה | 17.01.12
36.
מסיחים את הציבור לשאלת האבטחה. זו לא השאלה. השאלה היא למה מדינה דמוקרטית
צריכה אמצעי ריגול אחרי 100% מאזרחיה? האם זה בית כלא? מדוע צריכים תמונה ביומטרית (סריקת פנים כך שמחשב יוכל לזהות אותך בצילום גם ממרחק קילומטרים) או טביעת אצבע ביומטרית? בשביל שלא יהיו זיופים.... קשקוש. בשום מדינה דמוקרטית אין זאת ומתמודדים עם זיופים. תעודה חכמה מונעת 99.9% מהזיופים. לא צריך להקים מאגר מיותר שמטרתו היא רק אמצעי ריגול על אנשים. השאלה היא לא אם היא מאובטח או לא, השאלה היא מדוע מדינה דמוקרטית צריכה אותו? האם אנחנו עבדים של המדינה? או האם המדינה רואה באנשים נכס וערך עליון שעליה לשרת שכל אדם ישר יוכל לחיות בכבוד, בבטחון, ועל פי השקפת עולמו? אלו השאלות שיש לשאול כשמדברים על המאגר הביומטרי. הסוגיה של האבטחה של המאגר היא ממש משנית. מי שמבין מה זה מאגר ביומטרי - יש מצגת אגב שמסתובבת ברשת שמסבירה את זה. חפשו בגוגל "ביומטרי מצגת" או משהו כזה. תראו על מה מדובר.
דמוקרטיה וזכויות לכולם  | 17.01.12
34.
אפשר לסמוך על המאגר אך לא על הממשלות בארץ
כמו שהיום יש הצעות חוק שרומסות את הדמוקרטיה בארץ , מחר איזה קואליציה הזויה תוכל לשנות את חוק המאגר הביומטרי שגם משטרה וצבא אולי גם משרד העבודה וכל מיני גופים יוכלו לשאוב מידע מהמאגר הביומטרי הזה . זה יותר מפחיד מאשר 0.001% אפשרות פריצה\גניבה מהמערכת . האח הגדול יכול להיות האח הרע .
צביקה  | 17.01.12
33.
ומה יקרה כשהאוצר יצמצם את תקציב המאגר?
נניח שהמאגר בטוח כרגע. (אינני חושבת כך, אבל נניח) בעתיד קרוב, במסגרת הקיצוצים של כל תוכנית שמתחילה טוב, באוצר יקצצו את שכר העובדים במאגר כדי לחסוך (כמו שהם "חוסכים" בשכר והופכים את כל עובדי המדינה לעובדי קבלן) ברגע שהאוצר יפעל כך, האפשרות לשחד את העובדים היא עניין של זמן (קצר ביותר)
תמר | 17.01.12
32.
לא רוצים מאגר!!! מדינה מטורפת! שיטרית מטורף!
מה רע בתעודות זהות ביומטריות בלי לייצר מאגר??? מאיפה פתאום מצאתם כסף למאגרים מיותרים עם עלויות אבטחה מטורפים וסכנות קטסטרופליות לאזרחים??? מי המושחתים שקיבלו שוחד כדי שזה יעבור?? מתי ועדת חקירה כבר תקום על הדבר הזה? אחרי האסון הבלתי הפיך??
אזרח זועם | 17.01.12
31.
אז איך מסתדרים בשב"כ ובמוסד למשל ?
למה לא דולף שום מידע מהמוסד ? זה לא דבר מובן מאליו כי כבר היה לנו מרגל בצמרת המכון הביולוגי ואפילו דג רקק מהכור בדימונה אבל עברו מאז כמה שנים והיום יודעים לאבטח דברים רגישים אם רוצים ואם מוכנים להשקיע את המשאבים בזה גיוס כוח אדם ברמה מתאימה מידור בקרה אמצעים טכנולגיים המאגר הביומטרי יוקם בסוו של דבר צריך רק לודא שמגינים עליו
אפשר לפתור את זה | 17.01.12
30.
לא שהמאגר מטריד אותי ,, אבל ,,,,
כידוע אנחנו חיים בישראל והשלטון כאן מרגיש כאילו אנחנו אימפריה כשבמציאות אנחנו בקושי שכונה . בהקמת המאגר יבטיחו כל האינטרסנטים עולם ומלואו אך בעוד כמה חודשים כל ההבטחות לא יהיו שוות אגורה כי - עובדי המאגר יהיו מקורבים לאנשי השלטון שיסדרו להם ג'ובים וכאשר מקורב להם יבקש פרטים ,לא יקבל ?? וכאשר אנשי השוק האפור ירצו פרטים , לא יקבלו ? אשרי המאמין !
אישית - מה 'כפתלי | 17.01.12
28.
הבעיה היא שמעורב במאגר הזה כסף גדול ולכן נימוקים הגיוניים לא יעזרו
הרי בתהליך קבלת ההחלטות, ואתה יודע את זה טוב מאוד, הייתה התעלמות מוחלטת של שיטרית וחבורתו מכל מה שהמומחים ניסו להסביר לו. הוא פשוט היה אטום לחלוטין! כמו הרבה דברים בארץ, כשיש כסף גדול, טובת הציבור לרוב מפסידה.
תגובה לאור | 17.01.12
22.
בתור איש אבטחת מידע (ד"ר למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה)
אם המאגר מנותק מהכל, אין שום טעם לשים פיירוול. פיירוול הוא רכיב אבטחת מידע ששמים ברשתות (כאשר מחברים שתי רשתות, או רשת מסוימת לאינטרנט). מה שאומר שבכל זאת תהיה איזושהי רשת. מעבר לזה, מספר רב של חוקרים (חלקם בעלי שם) הציעו מספר הצעות שמאפשרות _ניתוק מוחלט_ בין הזהות השמורה במאגר למידע האמיתי של המשתמש. לדוגמא, בהצעה שפירסמתי יחד עם עמיתה מחברת מיקרוסופט ריסרץ' הראנו שאפשר להשיג את היעדים הרשמיים של המאגר בצורה כזו שבטיחות ופרטיות המשתמשים נשמרת גם אם כל המאגר כולו מפורסם ברשת. לפרטים נוספים - http://www.cs.haifa.ac.il/~orrd/crypt/biometric.pdf
אור דונקלמן | 17.01.12
21.
סתכלו, קמני משרה ביטחון
אני חייבת לציין שקריאת הכתבה כן שיפרה את הגישה שלי לרעיון- עושה רושם שחשבו לעומק ושהסיכונים לא גבוהים כמו שחשבנו. בעיקרון, לפי מה שהוא אומר, עכשיו גם לא קשה לזייף זהות, ואולי יהיה קשה יותר עם המאגר. אבל חסר לי משהו מהותי- שמישהו יסביר לי, מה היתרונות המופלאים במאגר הזה, עד כדי כך שכה הרבה כסף ומאמצים מושקעים בו? לא מספיק לדעת שהוא לא מסוכן כפי שחשבתי, חשוב לי גם לדעת למה זה כל כך חשוב שהוא יוקם, למה אין להסתפק בתעודות זהות חכמות בלבד?
אנה | 17.01.12
19.
מגיב 13 צודק. מי מבטיח שהבחור במדי השוטר שעצר אותך ומבקש ת"ז ואח"כ טביעת אצבע
אינו מקליט אותך? כמה אנשים יסרבו להוראה של שוטר? אפילו שומרים בכל מיני מקומות התחילו להתלבש כמו שוטרים וללכת עם סירנות, זה נעשה במכוון כדי שאנשים יתבלבלו וישתפו פעולה. אני נפלתי בפח הזה לפני כמה חודשים כשצמד שומרים ניגש אלי והתחיל לתחקר אותי. הייתי בטוח שאני מדבר עם המשטרה ועניתי להם בצורה מלאה עם פרטים שבחיים לא הייתי עונה לשומר רגיל. הם שאלו לכתובת שלי, לשם המלא, ועוד דברים. רק בבית נפל לי האסימון ואז אני פשוט רתחתי מזעם. ממש רתחתי. ואני עוד אחד שתמיד חשב את עצמו כמישהו מתוחכם, אחד שמכיר עוקצים ויודע ממה להיזהר. ואפילו ידעתי על הטריק של הלבוש, רק כשאתה שם, ממש ברגע האמת, כל הידע שלך מתנדף. אתה נופל כמו אחרון הפתיים.
רועי | 17.01.12
17.
הביאו מישהו שנשמע שקול כדי לנסות לשכנע אתכם להצטרף למאגר. לא כדאי!
אל תאמינו לטיעון של קמני שחייבים מאגר כדי למנוע זיופי זהות. תעודה חכמה מספיקה. כל מאגר סופו להיפרץ, והדרך היחידה להימנע מפריצה היא לא להקים את המאגר מלכתחילה. האינטרס העיקרי להקמת המאגר הוא שיפור יכולת המעקב אחרי האזרחים. מערכת הביטחון לא מתנגדת כי גם היא מעוניינת באותו דבר בדיוק. ושטרית? הוא התחייב בחוזה להנפקת התעודות עם HP ולא נעים לו לאכזב אותם
עדית | 17.01.12
16.
מגיב 4 - קראתי את הכתבה שעליה הגבתי
אין לי מושג על מה אתה הגבת, עם זאת. בכל אופן - או שאתה מכיר (ומוקיר) את האיש ופועלו באופן אישי או שאתה עיוור (וגם די טיפש) מכדי להבחין בעובדה הפשוטה: גון קמני, לאורך כל הראיון, אינו מביא טיעונים רציונליים או הגיוניים, אלא טיעונים שבאים ממקום של שכנוע ותוכחה לדבריו של המראיין. הדיבור הזה אין לא מקום כלל וכלל באבטחת מידע (לפחות לא במגזר הפרטי) ולכל היותר עשוי למלא את המשבצת של עושה דברם של בעלי אינטרסים שקיים בד"כ במשרד הממשלתי. והבחור, כידוע לך, צמח גדל והתפתח במגזר הממשלתי.
אני | 17.01.12
15.
אולי מספיק עם הפראנויות ???
אולי מספיק כבר עם הפראנויות ??? אל תאמינו לכלום. כל מה שאומרים לכם אלה מסרים ששוטפים לכם את המוח כל מה שהאח הגדול רוצה הוא להקים מאגר ענק ולשאוב לתוכו את המוח שלכם ואת מידת הנעליים יאללה - תרגיעו כבר. נמאס לקרוא את התגובות שנראות לקוחות מתוך אתרי אינטרנט שמכוונים את העדר מה לחשוב ומה להגיד לא תזיק קצת צניעות בתגובות ומעט פחות החלטיות בביקורת החד משמעית גם אם אתם מתנגדים, לפעמים המציאות קצת יותר מורכבת ולא צבועה בשחור לבן
רפי | 17.01.12
14.
מצטער, כל מה שאתה אומר לא רלוונטי
היום אנחנו חיים במדינת חוק ואפשר לטעון שהנהלים לטיפול במאגר יהיו טובים ותקינים. אבל כולנו רואים לאן המדינה מתדרדרת. כבר היום בגיל בית הספר היסודי התלמידים היהודים החילוניים הם מיעוט. עוד 10 שנים הדור הזה יגיע לקלפי, והסיכוי שישראל תישאר דמוקרטיה ליברלית הולך ומצטמצם. למזלי אני אדם משכיל עם מקצוע מבוקש. במקרה הכי גרוע אברח לאוסטרליה. אבל הנתונים הביומטרים שלי ישארו אצל השליטים העתידיים של ישראל לנצח, ומשום מה אני בספק אם הם ישמרו על המידע שלא ידלוף.
ספקן | 17.01.12
13.
אנשים מטורפים. למי אכפת מהמאגר?!?!?! גם אם לא יהיה מאגר, הפירצה היא בתעודה!!!
יש בעיה של אנשים שמציגים ת"ז שהיא לא שלהם. כדי להתגבר על הבעיה הזו רוצים לוודא שנושא התעודה יסרוק פרטים שעל הגוף שלו והם יושוו לפרטים שצרובים בתעודה/נמצאים במאגר. זה אומר ש*כל* נקודה שבה אתה סורק את פרטיך- יכולה להקליט אותם וליצור מאגר משלה! אחרי מספיק שנים כל אזרחי ישראל יכולו להיות מוקלטים. איך זה יבוצע בפועל? במגוון שיטות. -אפשר לשים סקימרים/להתעסק קצת בקרביים של המכונות/להציב מכונות מזויפות ולהקליט מסות של מידע. -אפשר אפשר לפתוח עסק/להתחזות לשוטר/ לקנות שוטר/להתנדב במשטרה/ למג"ב/ סתם חייל/ פקיד עיריה/ פקח/ פקיד בנק/המון גורמים אחרים שמוודאים את הת"ז שלכם (ושיש להם סמכות מתוקף חוק לדרוש את התעודה)- ולערוך הקלטה סודית של כל הנתונים (שוב ע"י מכונה מזויפת). - אפשר להקליט ישירות מהאדם(אבל למעט מקרים מיוחדים זו שיטה יקרה ולא כלכלית בעליל). -אני בטוח שישנם אנשים חכמים ממני שיכולים לחשוב על עוד שיטות. חברה, המציאות לא פועלת כמו מכונה. בפועל כולם (וביחוד בישראל) מעגלים פינות. זה אומר שאתה לא יכול לצפות מאנשים נורמליים לקיים אורח חיים של איש אבטחת מידע ולחשוד בכל דבר. העובדה הזו מקילה על הרמאים את עבודתם אפילו עוד יותר. גם בכרטיסי אשראי שכולם מוקירים עד מאוד ישנם לא מעט כאלו שנופלים למלכודות. ההבדלשכרטיס אשראי ניתן להחליף- פרטים ביומטריים ישארו לנצח! בשיטה שאמורה להתקיים במשך לפחות עשרות שנים- זה מתכון בטוח ליציאה של הרבה פרטים מהרבה אנשים לכל מיני ידיים פרטיות (ואפילו יותר סביר ממשלתיות- זרות כמובן). ההגנה היחידה שיש היום לאנשים ברחבי עולם מאיסוף כזה של פרטים הוא חוסר רלוונטיות שלהם חוסר לגיטימציה לאסוף אותם. ממשלת ישראל כעת שוברת את 2 הטאבואים היחידם שמונעים אסון כזה.
 | 17.01.12
11.
גם אם יש סיכוי של 0.0001% שהמאגר יחשף, לא עושים שטות כזאת
הממשלה מסכנת את כולנו ושולחת את אדון קמני שירגיע את כולנו, וגם הוא מודה שקיים סיכון. לגבי שיכפול טביעות אצבע..אתם מוזמנים לצפות בקטעי וידאו ביוטיוב שמראים לכם כמה פשוט להשתמש בטביעת אצבע של אדם אחר. כן כן, גם על הסורקים המתקדמים ביותר כיום.
דני | 17.01.12
9.
אל תאמינו שהמאגר הביומטרי בטוח - הוא ממש לא
המאגר הביומטרי לא בטוח. ברגע שוועדת השרים ליישומים ביומטרים החליטה לוותר על שיטת עדי שמיר לאבטחת מידע כדי לאפשר לכל רשויות הביטחון לגשת למידע של כל אזרח, המאגר איבד כל שביב של ביטחון מידע. שיטת עדי שמיר מונעת כמעט כל אפשרות של זיוף זהות, אבל במקביל גם מונעת כמעט כל אפשרות של דליפת המאגר. החיסרון שלה שהיא אינה מאפשרת לרשויות החוק להשתמש במאגר שלא למטרות שלהן הוא יועד.
Dosh | 17.01.12
5.
ברגע שגופי הביטחון מאבטחים את המאגר - מה הבעיה בדיוק ???
המרואיין מציין בכתבה שגופי הביטחון היו מעורבים, התייחסו לשיקול הדעת שלהם בהליך הבנייה של החוק, ותמכו. אני חושבת שרוב מי שתוקף את המאגר עושה את זה כי יש לו מה להסתיר. ברגע שאותו גורם שמאבטח את השב"כ והמוסד יאבטח את מאגר המידע הזה, אני חושבת שאין ממש מקום לכל מסכת ההפחדות והחרדות שזורקים עלינו תחת כל טוקבק רענן.
מיכל | 17.01.12
4.
אותי הכתבה די שכנעה
קראתי את הראיון בעיון רב ויש לי כמה מסקנות: 1. לא ממש ברור לי על מה מתבססים מתנגדי הביומטרי. אני משוכנע שלרובם יש טלפון חכם ופייסבוק והם מעלים מידע על עצמם. 2. מאגר שיאובטח כמו השבכ והמוסד הוא מאגר בטוח 3. הכותרת ממש לא מייצגת את רוח הראיון אלא תופסת שורה שמנותקתת לחלוטין מההקשר שלה 4. מגיב 2: כנראה לא קראנו את אותה כתבה,או שמה שנאמר שם לא רלוונטי מבחינתך...
שרוני | 17.01.12
2.
האקרים כמו גון קמני יותר מסוכנים מכל האקר סעודי עלי אדמות
האיש יודע, מכיר ומבין את כל הסיכונים ועד כמה העסק הזה מלוכלך -אבל- מסתיר ומצניע אותו בכל דרך אפשרית. מה שהוא עוד יודע, זה שכל עוד קיים אדם אפילו אחד (אפילו אם זה הוא עצמו) שיודע בדיוק איך המערכת עובדת ובנויה, המערכת פריצה וניתן לפרק אותה לגורמים ולהרכיב מחדש בצורה מושלמת. גון קמני כנראה מאוד אוהב את המשרה, השכר והתנאים עד כדי כך שהוא מוכן להטמין פח ל-7 מליון אנשים אחרים. להזכירכם, המאגר של מרשם האוכלוסין דלף בעזרת עובד מבפנים!
אני | 17.01.12
1.
נרגעתי מעט
כתבה משכנעת ויוצרת אמון במנהל הפרוייקט ועובדיו. כל המבקרים מוטב היה לו הפנו את חששותיהם למערכות אבטחת המידע של חברות מסחריות שמפקירות את זהותנו לכל האקר. ראה מקרה אל על . בעולם מודרני מי שמחפש להשאר אנונימי שיעבור לאי עם קוקוסים. לי עדיף שלא יגיע מתחזה אל מאגרי המידע של מתקנים בטחוניים ותשתיות.
גיל שלישי | 17.01.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת