אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך החיידקים שולטים בנו

300 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

351.
אלטרואיזם
אם פעם מישהו חשב שגנים של פרט אחד צריכים לזהות פרט אחר שנושא אותם כדי לעזור דווקא לו (ולא לכל פרט מזדמן) ובכך להגדיל את הכשירות שלו, חיידקים יכולים לעשות זאת בקלות רבה יותר, ע"י הפרשת כימיקלים מהגוף שיגרמו לנו לזהות לפי ריח פרטים שנושאים את אותם החיידקים. בשני המקרים (גן/חיידק) הברירה היא לא ברמת הפרט שמשמש שק להעברת גנים/חיידקים.
יתרו | 23.10.20
325.
אני נפעם
מאלו שמיד באופן כפייתי מחברים את הכתבה לאלוהים... ואוו הרגע התעטשתי... מה יפים הם מעשיך אלוהים... ואוו הרגע העברתי נפיחה... מה יפים הם מעשיך אלוהים... לא משנה להם מה רשום הם מוצאים את אלוהים בכל דבר ומשייכים אליו את כל מה שהם לא מבינים או יכולים להסביר. הכתבה בעיניי היא בדיוק ההפך, ניצחון הברירה הטבעית אבל ניחא, דעתי לא חשובה כאן, רק בורא עולם ישתבח שמו לעד.... ואוו שמתי הרבה פעמים שלוש נקודות ישתבח שמו... כתבה מעניינת מאין כמותה
אלון | 03.01.13
323.
שאפו
כתבה מצויינת שגורמת לי, ההדיוט הממוצע, לחשוב. כל חלק בכתבה הזאת יכל להיות פרק אחד מתוך סדרה של כתבות, כל חלק מדהים. לחשוב שחיידקים גרמו לילד קטן לחרמנות בלתי נשלטת. להבין שאנחנו לא יודעים דבר וחצי דבר על התהליכים שמניעים את העולם הזה באמת ועל המטרה הכי חשובה של כל יצור חי - התרבות. ועכשיו אני שואל, אם הצליחו להרוג חיידקים "רעים" במקרים מסויימים ובמקרים אחרים, הצליחו להשתיל חיידקים "טובים", למה לא מבצעים את התהליך הזה אצל אנשים שמנים? מתואר פה ניסוי כשהתברר כמוצלח - בידדו חיידקים שגרומים להשמנה וחיידקים שמרזים או לפחות לא גורמים להשמנה, והצליחו לשתוך אותם בעכברים אחרים. מה מונע ממנו לעשות את אותו תהליך עם בני אדם ולסיים את המחלה של המאה ה21?
שחר | 03.01.13
322.
יכול להיות שכאן גם טמון הסבר לריבוי מקרי אוטיזם לדוגמא?
אם החידקים אחראים לחלק מהתובנה שלנו, הרי בטיפולים אנטיביוטיים כאלה ואחרים אנחנו הורגים אותם בשיטתיות - יכול להיות שאנחנו הורגים לדוגמא חידקים שאחראים ליכולת תקשורת בין אישית? הצעה למחקר: לבדוק האם אצל אוטיסטים חסר סוג של חידק שקיים בדרך כלל באוכלוסיה, במידה ויימצא כזה - לנסות להוסיף את החידק?
ניר | 01.01.13
319.
רעיון מעניין
הכוח של החיידקים, כך מסתבר, הוא הרבה יותר גדול ממה שחשבנו. אולי ייתכן שהוא כל כך חזק עד שהוא מכיל חלק מהתודעה האנושית. אם כן- ייתכן שבמידה מוגבלת ביותר יש חיים אחרי המוות- כל עוד החיידקים נשארים חיים- כלומר עם למשל מוציאים את המוח מהגוף המת, מכניסים למיכל מיוחד בו מוזרק מזון המתאים לחיידקים, והם נשארים לחיות במושבות במקום שהיה המוח. אין ספק שלא מדובר באותו סוג תודעה- שכן לתאי המוח, אחרי הכל, כן יש את רוב השליטה על התודעה(לפחות עד כמה שידועה לנו), אך ייתכן שחלק כן מוחזק ע"י החיידקים. אולי מה שדרוש זה גם לספק מן "שידרה" מתאימה, שאליה יועברו החיידקים מייד אחרי מות הנשאי המקורי. כך הם ישמרו את התודעה בצורה יותר יעילה.
עמית רובין | 31.08.12
318.
תגובה ל 300
אמר "מה רבו מעשיך ה'!!! בריאת העולם, מפיל ועד חיידק, כולו כרובו אוסף של מיליארדי חלקיים שלכל אחד מהם מטרה וייעוד...מי שעדיין לא מאמין בבורא עולם - האם תעלו על דעתכם שכל זה נוצר במקרה?? ". אז לא- לא מדובר במקרה. האבולוציה היא המדע של אילימינציה על פי מקרה. בו נומר שיש עכבר אם עיניים כחולות. בעקבות מוטציה הן הופכות לירוקות. הדבר לא ישנה את סיכויי ההישרדות בטבע, ולכן לא תהיה אילימינציה. לעומת זאת- בו נאמר שנוצר כתוצאה ממוטציה העכבר מפתח זנב יותר ארוך. הזנב היותר ארוך מסתבך בדברים- והזן החדש לא שורד לאורך זמן. על לכם לשכוח שעד לפני 400 שנים רק 1 מכל 3 נערים היה מגיעה לגיל הבגרות- 16, ושבטבע אילומינציה היא מהירה הרבה יותר, ובגלל הפרטים הקטנים ביותר. חושב והגיעו למסקנה שרק 2 מכל 7 מוטציות מועיל לחיידק ממוצע. 1 מכל 31 לתלת תאי- ו1 ל210 מיליון מועיל לאדם. אולי זה נישמע כאילו שלכן לא ייתכן התפתחות מבוססת שכזאת- אלמלא העובדה הפשוטה שבכל יממה מתרחשים בבן אדם 970 מוטציות בממוצע(בארץ ישראל-במדינות אירופאיות יש פחות מוטציות בגלל שיש פחות קרינה מהשמש.דוגמא למוטציה מואצת ו"פלאית" היא לאחר הנחטת הפצצות האטומיות ביפן: אנשים עם יותר אצבעות מהטבעי, צוואר עקום, ללא עיניים- ואפילו ללא איברים שלמים כמו הרגליים והלבלב.). בנוסף העובדה שיש כל כך הרבה בני אדם(33 מוטציות חיוביות בבני האדם ככלל בכל יום בבמוצע), ושהאבולוציהה מתרחשת במשך יותר ממיליארד שנה- השאלה האמיתית היא האם יכול להיות שלא היו מתפתחים יצורים מפותחים ומסובכים. זה בלתי אפשרי כמאט שלא היו מתפתחים יצורים כאלה. אז כן- אין אלוהים. באמת שחבל לי להביא לך את העובדות (בכפית זהב, אם יורשה לי להוסיף)- אבל הכל מוביל למסקנה הפשוטה שאין אלוהים. שלום
אנונימי | 31.08.12
313.
במלחמה כמו במלחמה....
אכן כתבה מדהימה... הרעיונות לפתרון שהועלו - ללמוד מהחיידקים הטובים, לשבש את התקשורת כמו לוחמה אלקטרונית... אך מה לגבי סוכנים כפולים? מה עם הפיכת חיידק קיים לסוכן המשדר מסרים שגויים? אפשרי???? או שמא צריך באמת לפצח את קוד הגנום שלהם תחילה?
אריאל סטריקובסקי | 01.06.12
298.
בני חלה וקיבל אנטיביוטיקה
תקשיבו טוב לפני חצי שנה בני חלה ווקיבל אנטיביוטיקה בפעם הראשונה בחייו בגיל שש וחצי מערכת החיסון שלו חזקה מאין כמוה ואז גילינו שהוא אלרגי אליה והוא עבר לאנביטיקה אחרת כשבועיים לאחר המחלה הילד התחיל להשמין בצורה מוזרה ולא אופיינית ייחסתי את זה לצהרון החדש שהלך אלוי פתאום מילד רזה הוא הפך לשמן כשצייניתי בפני הרופאה שלי יש תחושה שזה קשור למחלה היא ביטלה את השערתי. עכשוי אני מבינה שפשוט הרגתי לו את החיידקים הטובים בגוף השאלה מה באמת עושים עכשוי??? ורד
ורד  | 01.03.12
283.
ואו.....אחת הכתבות המעניינות
כמה דברים מדהימים יש פה, וכמה מחשבות מוזרות ואפילו פילוסופיות. צריך לזכור רק שכנראה מודעות כמו שלנו אין לחיידקים ^^ אבל זה כנראה לא ממש משנה בשביל ההישרדות עצמה, כי זה כנראה כל מה שהם עושים, ועושים את זה ממש טוב (שלא כמונו שעסוקים בפילוסופיות ומיליון דברים אחרים שהופכים אותנו לאנושיים). הכתבה הזאת פתחה עולם חדש, מציגה תאוריות חדשות לגמרי לאדם הממוצע, דרך מחשבה חדשה, דרך חדשה להסתכל על המציאות ועל האדם ועל המציאות האנושית. בהקשר המעשי, האם מסקנה אמתית היא שתרופות, עולם התרופות של הרפואה המודרנית, הוא לעשות סיבובים ולופים ובסוף לא להגיע למקום המדויק שרצית להגיע אליו? כלומר דרך מסובכת ולא כל כך יעילה לעשות את מה שתוכנן? וחקר החיידקים יביא תוצאות מהירות וטובות הרבה יותר כשנלמד את השיטה? משהו שכרגע נשמע כמו תרופות פלא? אבל שוב, אם נמצא דרכים לשבש את התקשורת החיידקית, ואולי להכניס מסרים משלנו, כנראה בסופו של דבר החיידקים ילמדו להתגבר גם על זה, גם אם ייקח זמן. ואז מה? אולי לחזור לתרופות הישנות בתקווה שהחוסן של החיידקים לתרופות הישנות התחלף בחוסן לתרופות מהסוג החדש? ואז חוזר חלילה? וכאשר יהיה זה דפוס, האם החיידקים ילמדו אותו ויתגברו על שני סוגי התרופות? לפחות בזמנים מתאימים? בקיצור, ממש מדהים, עולם חדש. תודה גדולה לך אורן הוברמן.
romanon5 | 18.02.12
270.
אחת הכתבות הכי מעניינות שקראתי! תודה רבה! :-)
רק חשוב לזכור שהחיידקים לא "שולטים בנו", כי אנחנו לא הגוף שלנו.. לכל נשמה יש בחירה חופשית ויש לנו כוח יותר גדול ממה שנראה.. חוץ מזה כל דבר שקורה הוא מלמעלה, זה לא ככה סתם.. אלוהים נמצא גם מאחורי הפעילות של החיידקים.. הכל לטובה! אם זה בבריאות או במחלה.. הכל חשוב כדי שנתפתח ונגדל, בדבר הזה שנקרא חיים! :-) המון אהבה לכולם ותודה! גיל :-)
גיל בר-און | 13.02.12
264.
1. בני אדם כמכשיר של החיידקים 2. קאפרופאגיה-אכילת גללים
נתחיל מ2. אכילת גללים- קאפרופאגיה- היא תופעה ידועה בטבע ואחת ממטרותיה היא השלמת עולם החיידקים במערכת העיכול, חבל שרק בשנים האחרונות בני האדם לומדים להשתמש בה (אכילת צואה לצרכי מרפא), 1. לשאלה מה קדם למה- הביצה או התרנגולת?- התשובה הביולוגית היא- הבחצה. הדרך היחידה של ביצה לייצר עוד ביצה זה לייצר תרנגולת.. לא בהומולוגיה אך באנאלוגיה, כנראה שהדרך הטובה של יצור ננו לייצר עוד יצור ננו (חיידק וכדומה) זה ליצור יצור מאקרו !! כלומר, אם שאלנו את עצמנו- מדוע האבולוציה ייצרה יצור ששוקל 75 ק"ג, חי כ 75 שנה וכל זה בשביל להכפיל את עצמו לא יותר מ 12 פעמים (אדם בחברה מסורתית)? הרי שחוסר יעילות גנטית זו, ובכלל חוסר היעילות שבג'יגנטיזם, ב-ענקיות, כל יצור גדול מחיידק הוא ענק, שעה שבודקים איזה יצור צריך כדי להכפיל גנים בזמן ובמרחב, שזו "מטרת" תופעת החיים, אם כן ההסבר ל"חוסר היעילות" שבקיומם של יצורים גדולים מחיידקים הוא, שזו כנראה המצאה של החיידקים ..!! הם סידרו לעצמם בית גידול נוח להתרבותם..!!
צבי סבר | 12.02.12
262.
מה כל הטלאולוגיה הזאת
כתבה מדהימה, מרתקת בלי שום ספק. אבל חוקרים יקרים, למה כל ההסברים שלכם מנוסחים באופן טלאולוגי, כאילו מישהו (החיידק?) "תכנן"/"אימץ" תכונה מסוימת "כדי" להתרבות ולשרוד. למה לא להיצמד לניסוח ההפוך, הלא-טלאולוגי והנאמן יותר לאמת, שלפיו התכונות (שנוצרו תחילה באופן מקרי) שרדו מפני שהשיגו את ה"מטרה" של התרבות והישרדות? ברור, הניסוח הטלאולוגי יותר "ידידותי" לאוזן המשתמש, אבל איפה המחויבות לתיאוריית האבולוציה המהפכנית והמבריקה? ואיפה הניסיון לחנך את האוזן , הנוטה להישען לנוחותה על מיסטיקה ואלוהויות למיניהן, לדת-המדע החמורה והלא מתפשרת?
תרשו לי להתקרצץ | 11.02.12
252.
3 הערות
1) אתה טוען כי חלב צריך להיות חסכוני ויעיל מאחר ועוצב במליוני שנות אבולוציה. האם אותו מדע לא טוען כי הגנום שלנו,שעוצב בהרבה יותר שנות אבולוציה,מורכב מ 95 אחוזים של דנא זבל שלא מקודד לחלבון ? 2) התיאוריה מגוחכת של המאמר מזכירה תיאוריה מגוחכת אחרת של ליצן בריטי בשם ריצ'רד דוקינס (הבריטים כבר עשורים לא מעטים,לא מצליחים לייר מדענים של ממש אלא רק ליצנים שזוכים להרבה תשומת לב תקשורתית.גם כדורגלנים בעצם) לגבי "הגן האנוכי". 3) אם תקרא קצת על מנגנוני העברת גנים בין חידקים לבין עצמם,תבין שהאפשרות לפיה חידק אחד ירכוש לעצמו מיומנות שימושית כלכך כמו פרוק הסוכר הנ"ל ושום חידק אחר לא יוכל לשים עליה את ידיו,היא אפילו לא תיאורטית.היא פשוט לא קיימת.
אאא | 10.02.12
247.
וואו - וואו - וואו - וואו -וואו !!! איזה כתבה מעלפת !!! ממחיש לנו עד כמה אנחנו
לא מבינים מהחיים שלנו פה.... פשוט כתבה מעולה - עוד יותר מזו על הפטריות (שהשאירה בי חותם עמוק עד עכשיו) שאפו לטבע ולרמת התיחכום שלו ! ותודה רבה ענקית לך הוברמן על התכבות המדהימות האלו - באמת !
סטפטוקוקוס | 09.02.12
244.
טלי - ההשמנה אצל העכברים היא כתוצאה מחיידקים לא מוירוסים
ודווקא יש הפרדה ברורה ומדויקת בכתבה בין וירוסים לחיידקים ולטפילים אחרים (כשמדובר בוירוס כתוב וירוס, בחיידק חיידק וכו'). מה שכן, אולי היה ראוי לכתוב שוירוסים הם צורת חיים שונה מחיידקים ולטפל בהם קצת באופן מקיף יותר (אגב, התאוריה המקובלת כיום היא שהוירוסים הם חיידקים-לשעבר, שעברו ניוון).
ד"ר לביולוגיה | 09.02.12
242.
איסוף מידע סביבתי מחולים - המחקר הכי חשוב ומפוספס , תגלית שלי לחוקרים-הכנסו
לפני כמה שנים סבלתי מכאבי בטן ,בבדיקה התגלה הליקובקטור , קיבלתי טיפול לכחודש ויותר ,,בהתחלה הרגשתי ממש רע בטיפול ,ולאחר כשבוע גיליתי שנעלם לי התיאבון המוגבר שהיה לי. שנים של דיאטות לא עזרו ובחודש של הטיפול ירדתי 5 ק"ג בלי להניד עפעף. סיפרתי לרופא שלי , אבל חבל הרבה מידע מפוספס בצורה כזו. כשהפסקתי את הטיפול חזר התיאבון.
or | 09.02.12
235.
החיידקים של אורן
כתבה מעולה. פותחת חלון לעולם לא מוכר ומרתק. הטיפול הרציני - ציטוט מחקרים ישנים וחדשניים, כולל חוקרים ישראלים - מוסיף אמינות ועניין. האם יש לקשישים חיידקים משלהם? האם יש מחקרים שמורים על חיידקים האחראיים לזקנה ולמחלות זקנה? מעניין לדעת, עשי
עשי וינשטיין | 08.02.12
232.
החיידקים והחיים
כתבה מרתקת שפותחת צוהר מעמיק לנפלאות החיים והבריאה. לחשוב מה רבים הדברים שאיננו יודעים עדיין ויש לנו בני האדם מסע ארוך לגלות את הרב הלא ידוע ולהמשיך להתפעל בענווה ובהשתאות ממה שידוע ובעיקר ממה שעוד ממתין להגלות. תודה על הכתבה המחכימה בכל כל כך הרבה רמות.
אור | 07.02.12
222.
יש לי רק בעיה אחת קטנה
אם 21% מהסוכר בחלב האם נשאר לא מעוכל סימן שגם החיידק הזה לא עיכל אותם. כי אם החיידק, כפי שנטען בכתבה, מפרק את סוג הסוכר הזה איך זה שבכל זאת הוא יוצא לא מפורק. ואם הוא כן מפרק אותו, למה כמות כל כך גדולה יוצאת לא מפורקת וסתם מבוזבזת במערכת שלפי הכתבה חייבת להיות חסכונית מאוד?
 | 06.02.12
219.
כתבה מצויינת - מחזקת מה שאנו יודעים מתטא הילינג
בטיפולי תטא הילינג אנו יודעים שאפשר "לדבר" עם החיידקים ולשכנע אותם לעזוב את הגוף. אנו גם יודעים שרוב החיידקים הנם טובים לגוף או שחיים בשקט ולא מפריעים. אנו יודעים שאם יש לנו אמונה כלשהי שמשרתת חיידק מסויים, הוא יתלבש עליה וינצל אותה לטובתו. העובדות בשטח מראות שזה עובד. מחקרים מדעיים אלה רק מחזקים מה שהתטא מביא בצורה אינטואיטיבית. כתבה מרתקת ביותר!
נורית טל דורות | 06.02.12
212.
זאת פשוט טעות, עוד כמה שנים יהיה טרנד חדש
עכשיו אנחנו בטרנד חיידקי, קודם היינו בטרנד של תאי גזע, לפני כן ויטמינים, גם במדע יש אופנה מה חשבתם ? כותבים מחקרים לפי מה שמעניין את הציבור , ויתן להם פרס נובל, לא לפי מה שבאמת חשוב, ככה זה הכל כסף גם במדע או במיוחד במדע.
הכל שטויות | 06.02.12
209.
מלחמה?! החיידקים יכריזו על גיוס כללי ויתחילו להוציא צווי 8
האם המדענים לוקחים בחשבון תגובת החיידקים להכרזת המלחמה הזו?! ראינו את האנטיביוטיקה ואת כל תחלואי תופעות הלוואי הנובעות ממנה. אם 99% מהחיידקים הם חיידקים טובים (כמו שנאמר בכתבה) אולי כדאי להתחיל בשיחות שלום. אם לא ייצא מזה שלום לפחות ניכנס למסגרת של "ניהול הסכסוך"- תהליך שמתים בו פחות מאשר במלחמה.
 | 06.02.12
208.
150 מיליון דולר כדי לבצע ניתוח גנטי מלא של יותר מ־600 חיידקים?
" 150 מיליון דולר מהממשל האמריקאי, כדי שתוכל לבצע ניתוח גנטי מלא של יותר מ־600 חיידקים" . 150 מיליון דולר זה מחירו של מטוס F35 אחד. איך זה כל כך מעט תקציב? כנראה שהיכולת של האדם לזהות את אלה שבאמת מסכנים את קיומו נמצאת בשליטת החיידקים.
זכי חלטורה | 05.02.12
174.
כדוקנטורנט לביולוגיה מוקולרית, אני מקבל דיגדוג נעים וחם בבטן מלקרוא כתבות כאלו.
זו בדיוק סוג העיתונות המדעית שחסרה לנו, בין העיתונות המדעית-מקצועית של nature, science ו-cell, לבין השטויות הרופפות של סינטיפיק מעריב וישראל היום. זה לא סתם מדויק יחסית ומרתק, זה משהו שיכול לשנות תודעה תרבותית ופוליטית! אני כתבות כמו זו וכתבת הפטריות מביאות לחידוד התובנות שלנו לגבי מקומינו בעולם ולגבי האופן בו אנו חיים את חיינו. ממליץ ממליץ ממליץ.
גיל | 04.02.12
167.
זה לא טריוויאלי להבין שאתה מפעיל את עצמך
כל מדע שפועל בכיוון של להפוך את האדם לחסר אחריות בגלל שהוא רק תרכובת כימית, או ביולוגית, זה מדע שימכור הרבה מאוד כדורים אבל לא יהפכו אף אדם לשמח יותר, ישר יותר, אכפתי יותר, ובאמת בריא יותר. הוא אולי יטפל באיזה סימפטום או מחלה ספציפית, אבל האדם הוא לא אוסף של תרכובות כימיות , או חיידקים ביולוגיים. האדם הוא רוח, ויש לו גוף והגוף מושפע מהרוח ומשפיע עליה. אבל אם משנים את המצב של האדם לטובה, הוא יכול להתגבר על מחלה אבל הוא הופך לאדם טוב יותר ועם חשיבה חופשית. אם רק משפרים את הגוף, מקבלים (אולי) מכונה יותר טובה.
המטריאליזם לא תופס | 04.02.12
155.
ההקשר הראשון שעלה לי הוא כסיסת הציפורניים האובססיסית שלי מאז ומתמיד.
עם סיגריות כבר הפסקתי . הציפורניים - אני כוסס מאז שאני זוכר את עצמי ולא מצליח להפסיק. יכול להיות שיותר מאשר הרגל מגונה זהו צריכה של חיידקים מסוימים שגורמים לי לכסוס בעל כורחי ?! מעניין מה סוג החיידקים שיושבים לי בציפורניים ואיך אני יכול לנטרל אותם. למישהו יש איזה ביולוג ומיקורוסקופ להשאיל לי ??
כוסס | 04.02.12
154.
כל טריליוני החיידקים שבי נהנו בטירוף מהמאמר, אבל ביקשו ממני להקליד שאלה
מצד אחד, ההסבר הדרוויניסטי שניתן להתנהגות של החיידקים, מאד משכנע. מצד שני - ניתוח "בחירות" ו"העדפות" של בעלי החיים (והאדם) על פי אותה פרדיגמה, גם הוא הניב תוצאות משכנעות לאורך זמן . אלא שעכשיו מסתבר שלכל פרט אינו פרט, אלא קולקטיב עם צרכים שונים, ואולי מנוגדים. מכאן עולה השאלה - איך התאוריה הדרוויניסטית הצליחה לנפק הסבר ש"מצדיק" כל התנהגות כיעילה מבחינה השרדותית באופן מוחלט, כשחלק משמעותי מהגורמים המשפיעים עליה נסתר מהחוקרים עד כה? (זה אינו נסיון בריאתני משוקץ להקניט את תורת האבולוציה, חלילה. אני באמת רוצה להבין ) ונדמה לי, שלאור התיאוריות החדשות האלו ניתן להפנות את השאלה גם לעבר תחום הפסיכולוגיה, למשל, שמנסה לספק הסברים לגבי אופי הבחירות שהאדם עושה, מבלי לדעת שאולי הוא משמש לעיתים כבובת גרב - לטריליוני מפעילו
גלי בת חורין | 03.02.12
150.
מרתק, נותן פרספקטיבה רעננה ורחבה לגבי החיים שלנו
נראה לי שאולי זאת הסיבה שתזונה מקוביוטית כלכך אפקטיית בטיפול במגוון רב של בעיות בריאותיות. הם מציעים לאכול דגנים מלאים באחוזים מאוד גבוהים מהתזונה ולהמנע מסוכר ועוד אין סוף דברים ובכך "מרעיבים" כנראה את החיידקים. ממש מרתק
מריה | 04.02.12
144.
כתבה בה' הידיעה.
אתחיל בכך שאין לי ממש סבלנות לקרוא כתבות עד המשפט האחרון , בגלל חוסר המשכיות המשיכה של כמה מהשורות הראשונות. בכתבה זו , פשוט נדבקתי לכיסא , בעצם, החיידקים הטובים גרמו לי לרצות ולקרוא עד הסוף. כתבה מופלאה ומעוררת סקרנות. כתיבה מהימנה וניתנת לקריאה אפילו לכאלה שלא מבינים כלום. תודתי לכולם. לכותב , לנושאי המחקר, לחוקרים שעמלים שעות וימים, לחידקים הטובים, לעכברים המסכנים , ובכלל , לכל הדורות שחושבים על הדור הבא. מאוד מעניין הסיפור של חלב האם .. מסתבר שחובה להניק לפי כתבה זו.
mosh | 04.02.12
139.
זה פשוט מגניב
איך שהכתבות של אורן מתפשטות בפייסבוק כמו הדבקה ויראלית :) מדי פעם צצה כתבה כזאת וגורמת פתאום גם לכל האנשים שביום-יום לא מתעניינים בביולוגיה להרגיש מחוברים. כסטודנט לתואר שני בתחום ביולוגי אני מעריך אותך אפילו יותר! הלוואי וכולם היו יודעים להסביר מדע פופלרי בצורה הזאת :)
עמוס  | 04.02.12
138.
תודה!! כתוב טוב מאד והנושא מעניין ביותר.
גם אנחנו ממש כמו החיידקים והפטריות ובעצם כל כמו היצורים החיים עוסקים בהישרדות ובהמשכיות. הדרך שלנו להתמודד היא ללמוד- לחקור, לדעת וליישם. אם נניח שקיים בורא עולם ודאי הייתה לו כוונה ליצור אותנו חקרנים . חישבו על זה אחי המאמינים. ובמופלא ממך אל תחקור? מי אמר את זה? ומהיכן בדיוק מתחיל המופלא?
רואה | 03.02.12
124.
תודה רבה על הכתבה!!! ממש מרתקת!! מי חשב שאי פעם אקרא כתבה כזאת
בעניין כל כך רב, כתבה ארוכה בעידן הטוויטר שפשוט קראתי בנשימה אחת. תודה לכם שהעלתם כתבה כזאת ותודה לכתב שעשה מלאכה מדהימה של הפיכת נושא שהרבה מאוד ירתעו ממנו ויתרחקו ממנו ישר, לכתבה מרתקת פשוט. מי היה מאמין שיהיה משהו שיגרום לי לרצות ולקרוא עוד על חיידקים.....
יוסי | 04.02.12
111.
חיידקים מועילים-פרוביוטיים
בשקיקה קראתי את הכתבה המענינת , מזה 20 שנים אני עוסק בין השאר בתצפיות שדה של חיות המשק הבוחנות את תגובתן לתוספי מזון פרוביוטיים . עיקר ההתרשמות היא בחשיבותם של החיידקים הפרוביוטיים ב "מלחמתם" כנגד חיידקים בעלי פוטנציאל פתוגני שמאפשרת פעילות תקינה של מערכת העיכול ושמירה על בריאותם של בע"ח.
אילן בן גל | 03.02.12
110.
וואו!
אני חייב לציין שזאת אחת הכתבות הארוכות, המעניינות ולמעשה נראה לי אחת הכתבות הטובות שיותר שקראתי עד היום. אני אומנם לא קורא מושבע, אין לי עניין מיוחד בבילוגיה/חיידקים או מה שזה לא יהיה, אבל אני חייב לציין שלא יכלתי להפסיק לקרוא, כל מילה משכה אותי למילה הבאה!
אדיר | 03.02.12
94.
שאלה? ומה אם החיידקים כל כך מתוחכמים שהם יוכלו להגביל אותנו שכלית
כי אמרת שהם יכולים לעשות כמעט הכל עם תקשורת נשבש להם את התקשורת ואז הם ישבשו את שלנו(בתוכנו ואז להפיץ חיידק שישבש את התקשורת ביננו) האם זה אפשרי??? האמת אחת הכתבות הכי מעניינות שקראתי כמעט מעניין בצורה מפחידה!
עופר | 03.02.12
84.
סיפור אישי...
לפני כעשר שנים טיילתי בהודו, במשך 4 חודשים סבלתי קשות מבעיות בבטן, שום תרופה לא עזרה וגם לא הבינו מה זה. חשבו אמבות אבל לא ראו אמבות, ניסיתי מלא דברים... עד שנתקלתי ברופא סקוטי צעיר, מתנדב בבית חולים מקומי, הוא המליץ לי על "תרופת הפלא": כדורי פרוביוטיקה שניתן לקנות בכל בית מרקחת בהודו ומיותר לציין שעולים גרושים. ניסיתי והפלא ופלא - הכל התאזן. מאז בכל פעם שאני מרגישה שהבטן יוצאת מאיזון אני ישר לוקחת כדור אחד ... אז כנראה שהרופא הזה כבר אז הבין ששם התשובה... מערכת העיכול שלנו מלאה בחיידקים טובים והרבה פעמים, בעיקר בטיולים, היא קצת יוצאת מאיזון, וכמות החיידקים הטובים מתמעטת ואפשר לעזור לה ממש בקלות... כנראה שאנחנו צריכים למצוא את הדרך לחזק את הטובים במקום ללחום מלחמת חורמה בלא טובים... הטובים עושים את העבודה בשבילנו...
אליק בליק | 03.02.12
82.
לגבי השפעת החיידקים על הנטייה להשמנה
זה לא מדוייק לומר שיש אנשים שאוכלים מעט ונשארים רזים ולהיפך,ישנם אנשים שמבחינה גנטית יש להם תאווה גדולה יותר לאוכל מאחרים.אם תשאל אדם שמן ואדם רזה כמה הם אוכלים ביום השמן תמיד יעריך את הכמות שהוא אוכל פחות ממה שהוא אוכל בפועלוהרזה להיפך.אם נבדוק באמת באופן מדוייק כמה אנו אוכלים נראה שההשמנה היא תוצאה ישירה של צריכת יותר כמות קלוריות מאשר שריפת הקלוריות.כל אדם,ולא משנה מה הגנטיקה שלו-אם יצרוך יותר קלוריות ממה שהוא שורף ישמין ואם יצרוך פחות ממה שהוא שורף הוא ירזה-אין חוכמות ואין תירוצים. אני סבלתי מתת משקל שגבל באנורקסיה והייתי משוכנע שאני אוכל מספיק עד שבדקתי כמה אני אוכל באמת וכשהתחלתי לאכול כמות נכונה התחלתי לעלות במשקל וזה עובד גם הפוך.
מאמן כושר | 03.02.12
80.
קראתי והתאהבתי
התאהבתי בכתבות של אורן הכישרוני מהכתבה הראשונה שלו שפורסמה. אורן- קריאת הכתבות שלך= עונג צרוף. בורכת בכישרון מיוחד ויוצא דופן לכתוב על נושאים שהסבירות שמישהו חשב עליהם ועוד יותר מזה, חשב שיעניינו אחרים ובנוסף לדעת איך לכתוב כדי להשאיר את הקורא עם המון המון טעם של עוד.- זו מתנה שקיבלת ובמתנה זו אתה משתף את הקראים- ישר כוח
צביה גולובוק | 03.02.12
71.
בינתחומי
ציטוט: "משם גם מגיע אחד מכיווני המחקר המבטיחים ביותר בתחום: מלחמה בחיידקים באמצעות שימוש בטכנולוגיה שלהם. "אם אנחנו יודעים שיכולתם לתכנן מתקפה אלימה קשורה ישירות ליכולתם לשוחח זה עם זה", אומרת בוני בסלר, "מה יקרה אם נשבש להם את התקשורת הזאת?". יפה לראות כיצד המלחמה הביולוגית הזאת מזכירה לפרטי פרטים את לוחמת הסייבר ברשת. כאילו אנחנו והעולם צועדים זה לצד זה, עקב בצד אגודל, ומודלים שלכאורה מתאימים לעולם אחד, פתאום נמצאים גם במקומות אחרים. זה יפה מאד.
נאפ | 03.02.12
61.
ההשראה של המון צעירים ללכת ללמוד מדעים - אורן הוברמן והכתבות
אני לא אתפלא אם בעוד עשור או שניים חוקרים מובילים יגידו שבצעירותם, הם קראו כתבה של כתב מוכשר בשם אורן הוברמן, שגרמה להם להתעניינות בלתי פוסקת בנושא ומש זה התגלגל לפיתוחים ומחקרים יוצאי דופן בתחום המדעים. כל הכבוד! אורן, עבודתך שקולה לעבודת קודש במצב המדרדר כיום של חינוך החובה בארץ.
דימה ט. | 03.02.12
60.
שתוף פעולה!
"התקשורת הגלובלית, ושיתוף הפעולה שהיא מאפשרת, נותנת לחיידקים יכולות אדירות. " תחשבו מה אנחנו, בני האדם, נוכל לעשות אם נשתף פעולה בינינו, כשהמטרה של כולנו זה התחשבות, ערבות, עזרה הדדית... נוכל להזיז עולמות :-)))) באמת יש לנו מה ללמוד מהחיידקים והפטריות. שבת שלום לכולנו. ועוד דבר קטן, כל הכבוד לכלכליסט על כתבות משובחות ומעוררת חשיבה!!! תודה!!!
לי | 03.02.12
57.
חיידקים
כתבה מעולה, מעניינת ומעוררת חשיבה, גם למי שמכיר את הנושא. אתחיל לקרוא כלכליסט, בתקווה שיהיו עוד כתבות מרתקות כאלה. אורן הוברמן כותב בצורה מרתקת, מעוררת סקרנות, הוא מעביר את התוכן כך שזה מעניין לכולם – לעוסקים וללא עוסקים בתחומי ביולוגיה/רפואה. ממש כל הכבוד.
דר' אולגה רז | 03.02.12
55.
תגובה לניסים היקר מ 16. אתה טועה וחבל. כנסו חשוב.
בהרבה מחקרים רואים דווקא שהמחקר ואמונה דווקא הולכים יד ביד בעיקר עם הגילויים החדשים. פה לא דברו נגד אלוקים אלא פשוט ציינו עובדות מרתקות. צריך לזכור שהקב"ה ברא את הכל כולל החיידקים ,נגיפים וכו' וגם אם זה גורם לנו להתנהגות כזו או אחרת יש לזה סיבה- תקרא לזה ניסיון, יצר הרע, יסורים המכפרים וכו' - ועדיין הבחירה ביד האדם. לא סתם אמרו חז"ל "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"- אף פעם לא נגיע למקומו - אף פעם לא נדע עם איזה דברים השני מתמודד- אם זה נגיפים שגורמים לו התנהגויות לא מכובדות או חינוך לקוי או אינטיליגנציה נמוכה. מוטב שלא נשפוט אחרים אלא ננסה להתמודד בצורה מייטבית עם ה"חבילה"שלנו. ונזכור שמלכותו יתברך בכל משלה. והמכה והתרופה גם כן בידו. והמאמר לא סותר זאת. בא נתפלל שיצליחו לפתור את הקוד של הנגיפים ווירוסים.שתהיה לחוקרים סייעתא דשמייא. אמן.
שרונה | 03.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת