אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"לית אינטל ישראל: "גילוי נפט או גז הוא הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לנו"

103 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

102.
לאבא המודאג מ 47
לפי דבריך יכול להיות שאתה בכלל לא אבא ובוודאי שבתך לא סיימה הנדסת חשמל בטכניון למעשה אני לא בטוח שאתה בכלל קיים !!! אני מאחל לעצמי שביתי היקרה תסיים טכניון בהנדסת חשמל - עתידה יהיה מובטח . קולנוע תאטרון תקשורת וכדומה - מסכן מי שילמד את זה - פרנסה לא תצא לו מזה - בדוק !!
חיים ישראל | 11.02.12
100.
מנכלית אינטל -מקסין צודקת היא מזהירה
נכס אנושי חשוב יותר מכל נכס אחר, ואסור לנו לסמוך רק על נפט או גז אם נמצא אותם ,צריך כל הזמן לשאוף ולהיות ראשונים בכל תחום. מנכלית אינטל מכירה טוב את מערכת החינוך וחשיבותה לקידום החברה וכלכת המדינה, היא התחילה בעבודת החינוך ואחר כך המשיכה בהצלחה באינטל. חינוך הוא הבסיס לכל הצלחה מתמדת לטווח הארוך
מג'ד | 07.02.12
99.
לא נכון
מה רע בקצת לימודי תרבות בבתי הספר למה הכל צריך להיות רק סביב היי טק? ברגע שיש הכנסות למדינה ממקורות אחרים חוץ מהיי טק, מערכת החינוך יכולה להתפתח ולהרכיב את ההופק של התלמדים לנושאים אחרים חוץ מאך מפעילים WINDOWS. איך יכול להיות שמהנדס תוכנה שיוצא מאוניברסיטה , לא מכיר גיאוגרפיה והיסטוריה?!
רוני | 07.02.12
97.
חינוך טכנולוגי
למה תחום המים הכלכליים הם רק עבור ההון ולא האזרח העובד בכל תחום הגז/נפט יש הרבה עבודות טכנולוגיות שגם מצריכות חינוך טכנולוגי מתאים זה מתחיל מרתחים ועבודות צווארון כחול אחרות אז כמו שלא מאפשרים לזרים לעבוד בשטחי ישראל גם שמה החוק צריך לחול ולפתח את מקומות העבודה לישראלים ולהגן עליהם לא כולם עבודי הייטק גם לשאר מגזרי האוכלוסיה צריך לדאוג כרגע עובדים שם רק זרים על חשבון באזרח הקטן ולהגדלת רווח בעלי ההון
מחפש גז | 07.02.12
94.
בדיוק להיפך - הייטק אינו מטרה קדושה אלא אמצעי
אם המדינה תתעשר ממשאבי טבע אפשר יהיה לגדל כאן דור של אנשים משכילים באמת, להשקיע בהון אנושי איכותי, של יודעי ספר ותרבות, אינטלקטואלים, בוגרי פקולטות למדעי הרוח, תחום שהיום מוזנח ולא מוערך. עם של בורים לא יתקיים לאורך זמן, אלא רק עם המטפח את התרבות הגבוהה, ויסלחו לי כל גאוני המחשב, אבל היכולות המתמטיות שלהם עדיין לא הופכות אותם לאנשים משכילים.
 | 07.02.12
92.
ל 47 אני אשכנזי עם תואר מאוניברסיטת תל אביב
גם בהנדסת חשמל ולא מצליח למצוא עבודה. המנכלית סותרת את עצמה. מצד אחד היא אומרת שחסרים מהנדסים אבל מצד שני היא טוענת שהאוניברסיטאות מייצרות כמות ולא איכות. ז"א שיש כמות אז אין מחסור. אולי היא התכוונה שיש מחסור במהנדסים איכותיים. הבעיה היא שכולם אומרים שהם מחפשים מהנדסים כשבעצם הם מחפשים מתכנתים. בכל מודעת דרושים מבקשים ידע וניסיון בשפות תכנות. אומרים שאין מהנדסים בתחום התשתיות אבל אני מנסה כבר לפחות שנה להתקבל למישרות בחשמל והספק ואין תשובה. זה מדהים שאי אפשר להתקבל לכלום אם אין לך ניסיון או קשרים ואין לך שום דרך לצבור ידע רלוונטי כי כל קורס או השתלמות בתחום הזה הם תיאורטיים ואין להם שום קשר למה שקורה בשטח. אז אומנם יש לי תואר אבל אני יכול להתקבל רק לעבודות שלא דרוש בהם ניסיון אבטחה/מכירות/שירות לקוחות.
 | 07.02.12
91.
גברתי, קודם כל תדאגי שהמורים בבתי הספר היסודיים ילמדו!!!! ולא יטילו על ההורים ללמד על
פי הספרים הניתנים לתלמידים, שיפסיקו להטיל עבודות באמצעות המחשב על ילדים בכיתה א' - כמובן שזו מטלה להורים. ובכלל, כשיפסיקו לדרוש ציונים ויתחילו ללמד כמו פעם, תקבלי בני אדם כמו פעם, על כל המשתמע מכך.
אחת משם | 07.02.12
85.
הנדסה זה לא חינוך ותכנות זו לא חשיבה
אני בהיי טק 20 שנה, מתכנת מחשבים ומנתח מערכות, יזם ומנהל של מאות עובדים טכניים. נמאס לי לשמוע שוב ושוב את עמיתי מבלבלים בין הכשרה טכנית למקצועות הנדסה (כמו תכנות) ובין חינוך אנשים לחשיבה, יצירה והתמודדות. את מה שצריך לדעת בתכנות או מיומנות של הפעלת מכונות אפשר להשלים בקלות ובזמן קצר של חודשים אחדים, אין מה לבזבז על זה שנים של למידה. את המאמץ צריך להשקיע במדעי הרוח, בחינוך והכשרה של אנשים חושבים שלומדים ומתמודדים באמצעות הכרה של הידע האנושי בן אלפי השנים.
ישראלי 1 | 07.02.12
81.
רציתי שהבת שלי תלמד במגמה ראלית
הציונים שלה במתמטיקה ופיזיקה היו 85. בבית הספר לא הסכימו שתילמד במגמה הראלית כי הציונים שלה נמוכים מדי ולמגמה הראלית צריכים ציונים מעל 90. אמרתי ליועצת שאני מוכנה להשקיע במורים פרטיים אך היועצת אמרה לי שעדיף לי להשקיע במקצועות רבי מלל כגון תנ"ך ששם היא הייתה יותר חלשה. היועצת טענה שגם אם תצליח בבמקצועות הראלים ותכשל בתנ"ך לא יהיה לה תעודת בגרות לכן עדיף לדעתה לתת לה לנוח ב 3 יחידות מתמטיקה כדי שיהיה לה זמן להשקיע בתנ"ך.
 | 07.02.12
77.
זה נכון במידה והכסף מהגז יתגלגל לצריכה חד פעמית ומיידית
כמו בסעודיה מה שיוצר חברה מפגרת עצלנית ולא פרודקטיבית אשר ביום שבו הנפט ייגמר לא תהייה מסוגלת לתמוך בעצמה. בקיצור ובפשטות אם הכסף מהגז יילך לידיים של החרדים בצורה של קצבאות ילדים,סבסוד מזון תלושי דלק וכדומה, הלך עלינו וישראל תהפוך להיות מדינה מפגרת כמו איראן סעודיה וונצואלה. רק השקעה של כספי הנפט בתשתיות תביא תועלת, אם לא עדיף שלא היינו מוצאים אותו כי כסף קל רק מביא צרות.
יוסי | 07.02.12
76.
מחסור במהנדסים???
יש ערמות של מהנדסים ללא ניסיון שלא מוצאים עבודה והגברת מדברת על מחסור במהנדסים??? אני בוגר אוניברסיטת תל אביב בהנדסת חשמל וכבר שנה וחצי מחפש עבודה בתחום. כך גם רבים מחבריי. בתחום החומרה אם אתה לא מצטיין עם כמה שנות ניסיון אף אחד לא מסתכל עליך...
אנונימי,אי שם | 07.02.12
75.
ל-47 המקופח המקצועי: מזרחים שלמדו איתי הנדסת חשמל בטכניון, הצליחו יפה מאד, ולא קופחו
בחורה מזרחית שלמדה איתי במחזור, ממוצעת ביכולותיה בלבד, זכתה להרבה הטבות בחברה בה עבדנו, כי החברה רצתה לקדם דווקא נשים במקצוע זה, שהיו בו יותר מ-95% גברים. למוצא העדתי שלה לא התייחסו כלל. במחלקה מקבילה עבד מהנדס מזרחי אחר, כוכב, שהנושא העדתי מעולם לא עלה באשר אליו. בהמשך הוא סיים דוקטורט, ובשנים האחרונות הוא מנכ"ל של אחד הסטארטאפים הנחשבים בארץ. אלה רק דוגמאות מתוך הרבה מקרים אחרים. אז אל תבלבל את המוח עם טענות על קיפוח עדתי בתעסוקה בתחום הנדסת חשמל.
בלי להזכיר שמות | 07.02.12
74.
בישראל לא חסרים מהנדסים. המוני מהנדסים מעולים בגיל 50+ נדחים על הסף עקב אפלייה על בסיס גיל
כתבתי 50+, אבל האפלייה מתחילה כבר בגיל 40+, ויש אומרים שגם פחות מזה. כשסיימתי את לימודי הנדסת האלקטרוניקה שלי בגיל 25, עם נסיון אפס, מצאתי עבודה ביום הראשון שחיפשתי. ואילולא אותה משרה, היו משרות נוספות אחרות בהישג ידי. בגיל 50+, עם תואר דוקטורט, וניסיון רב ומגוון בארץ ובחו"ל, בלי להתעצל ובלי להציב דרישות מוגזמות, זה בלתי אפשרי עבורי להגיע אף לריאיון. אנשים אחרים בגילי, עם קריירה מוכחת בהייטק, תואר שני, וכדומה, עברו לתיווך דירות, לשיפוצי דירות, ועוד ברוח הדברים, לאחר שהבינו שמיצו את האופציות שלהם להשיג משרה בהייטק.
שלא יספרו לכם מעשיות | 07.02.12
66.
במקום לקשקש תני תשובה בנוגע להעסקת עובדי קבלן
לפני כמה שבועות קבוצת עובדי קבלן שמועסקים באינטל פתחו דף בפייסבוק ובו מידע על תנאי העסקתם בחברה. תנאי עבדות השפלה וביזוי - זה מה שסיפרו עובדי הקבלן הכואבים. בכל תולדות מדינת ישראל לא היה מיזם שגזל גוזל ויגזול כל כך הרבה תקציבי מדינה כמו אינטל, (מדובר במיליארדים) ונתן בחזרה כל כך מעט. ומה יש למנכלית לומר? ביקורת שיש לנו גז. אז מקסין נשמה לכי לטפל בבעית עובדי הקבלן אצלך בבית ותני לעם ישראל להנות מעצמאות אנרגטית, (ממנה תהנה גם אינטל שהיא צרכנית אנרגיה מהגדולות בארץ), תני להנות מאיכות אויר משופרת תני להנות מהכנסות עתידיות שאמורות לממן הקמת קרן השקעות שתניב הכנסות לדורות הבאים. צריך לקוות ולדרוש מהפוליטיקאים שלנו שהכסף הזה יוזרם למערכת החינוך וליצירת מקומות עבודה ולא למימון מיזמים כמו אינטל או לטיפוח חרדים טפילים
אבריימלה | 07.02.12
65.
עידוד ההשכלה מכספי התמלוגים
מכספי התמלוגים ניתן להעביר כספים ללימודי השכלה ומקצוע לסטודנטים שידם אינם משגת ולעודד ולשדרג את החינוך וההשכלה בפריפריה וכן לחלק מילגות רפואה לסטודנטים כדי להגדיל את הסטודנטים שלומדים רפואה כדי שלא יהיה מחסור ברופאים כמו כן להגדיל את שילוב החרדים והערבים בתום התעסוקה כן לשלב מוגבלים ומובטלים בתעסוקה להקים חדרי מיון קידמיים בפריפריה להקים בתי חולים חדשים בפריפריה להגביר את קידום הגדלת התעסוקה בפריפריה כמו כן הוזלת מחיר הגז והנפט תיטיב עם אזרחי המדינה ותפחית להם קצת בהוצאות אזרחי המדינה נאנקים מספיק תחת יוקר המחיה בישראל והלוואי ונגלה בארות נפט רבים וכמה שיותר מחצבים -כסף-נחושת-זהב ומאגרי גז עצומים כמה שהמדינה תהיה יותר עשירה היא תוכל להשקיע יותר בפיתוח הארץ והכלכלה ולהוזיל את יוקר המחיה הכה גבוה
רן | 07.02.12
63.
בישראל הכסף קודם כל לביטחון,, וגם אז לא למען הרווחה, שכאשר תהיה ,תגיע לחינוך מתאים.
כשחסר בקופת האוצר (לטענת ביבי) ביבימעלה מיסים במכה אחת, דואג להרוס, את האזרחים במדינה, ויוצר פער חברתי ענק,, הקופה מתמלאת ,,אבל אז השימוש ברזרבה הולך למשרד הבטחון, והשאר נשאר בקופה, וגם המיסים ממשיכים לעלות,,, החינוך יקר, שכר הלימוד באוניברסיטאות גדל, ולמעשה כמו שאנו רואים הרבה מאוד אקדמאים בעלי תואר, ללא עבודה, ומה לעשות כל העם לא לומד טכנולוגיה, כל העם לא הולך לאוניברסיטה, ואפילו כל העם לומד מקצועות הליבה, (חרדים), עד שלא התחילה המחאה בקיץ, ביבי לא מצמץ ,ולא חשב אפילו על חינוך מגיל נמוך, בקיצור עד שמשהו דרסטי קורה פה במדינה,, אפילו חיי אדם שנהרגים,,, (כמו אסון הכרמל) ביבי אפילו יתערב,,, גם בשביתות מסוכנות לציבור, כמו שביתת הרופאים, הוא לא התערב שביתה שהתמשכה חודשים ארוכים,,,,,, את האחריות הכבדה הוא נותן לשרים שלו כמו שטייניץ, ישי, כץ, שדואגים להעלאת מחירים מיסים , מוצרים בסיסים. דואגים לא להתערב, פיקוח על המחירים, המונופולים מנצלים את כוחם, מייקרים מכירים, והשליטה במדינה ובכלכלה נעשית עי" קרטל של מס' משפחות בלבד, מדברים כאן על החינוך, כשיהיה קודם אוכל לאכול, דירה אם לא לקנות (שזה נראה הזוי כמעט בימים כאילו, )רק לשכור,במחיר סביר,, לשלוח את הילדים לגן במחיר לא בעלות המשכורת שאתה מקבל, ולהשאר לא באוברדראפט כל חודש גם אם שני בני הזוג עובדים במשרות מכובדות, אפילו בהייטק.
התקציב הבלתי משומש, | 07.02.12
62.
בישראל הכסף קודם כל לביטחון,, וגם אז לא למען הרווחה, שכאשר תהיה ,תגיע לחינוך מתאים.
כשחסר בקופת האוצר (לטענת ביבי) ביבימעלה מיסים במכה אחת, דואג להרוס, את האזרחים במדינה, ויוצר פער חברתי ענק,, הקופה מתמלאת ,,אבל אז השימוש ברזרבה הולך למשרד הבטחון, והשאר נשאר בקופה, וגם המיסים ממשיכים לעלות,,, החינוך יקר, שכר הלימוד באוניברסיטאות גדל, ולמעשה כמו שאנו רואים הרבה מאוד אקדמאים בעלי תואר, ללא עבודה, ומה לעשות כל העם לא לומד טכנולוגיה, כל העם לא הולך לאוניברסיטה, ואפילו כל העם לומד מקצועות הליבה, (חרדים), עד שלא התחילה המחאה בקיץ, ביבי לא מצמץ ,ולא חשב אפילו על חינוך מגיל נמוך, בקיצור עד שמשהו דרסטי קורה פה במדינה,, אפילו חיי אדם שנהרגים,,, (כמו אסון הכרמל) ביבי אפילו יתערב,,, גם בשביתות מסוכנות לציבור, כמו שביתת הרופאים, הוא לא התערב שביתה שהתמשכה חודשים ארוכים,,,,,, את האחריות הכבדה הוא נותן לשרים שלו כמו שטייניץ, ישי, כץ, שדואגים להעלאת מחירים מיסים , מוצרים בסיסים. דואגים לא להתערב, פיקוח על המחירים, המונופולים מנצלים את כוחם, מייקרים מכירים, והשליטה במדינה ובכלכלה נעשית עי" קרטל של מס' משפחות בלבד, מדברים כאן על החינוך, כשיהיה קודם אוכל לאכול, דירה אם לא לקנות (שזה נראה הזוי כמעט בימים כאילו, )רק לשכור,במחיר סביר,, לשלוח את הילדים לגן במחיר לא בעלות המשכורת שאתה מקבל, ולהשאר לא באוברדראפט כל חודש גם אם שני בני הזוג עובדים במשרות מכובדות, אפילו בהייטק.
התקציב הבלתי משומש, | 07.02.12
58.
אינטל כבר השקו מספיק את המדינה.
מפחדים שנפסיק לשלם להם שוחד בדמות מענקים מפוצצים שהולכים למגזר אחד במשק. ולכל החכמים שיגידו - שכר הייטק מגיע אחרי זה לכל האוכלוסיה - אז: א. זה לא ממש נכון ב. זה עדיין לא סיבה לשלם לעשירים כל שקל שהולך לעני משמש להנעת המשק כל שקל שהולך לעשיר משמש לטיולים בחו"ל
איתמר | 07.02.12
54.
צודקת בקשר לנפט
הנפט לאורך זמן מנוון, איראן דוגמא מצויינת לכך. בקשר לחינוך - ברור שיש להשקיע יותר, אבל בשביל להקים חברות מצליחות היום, כמו מייקרוסופט וגוגל, לא צריך להיות מהנדס גדול. צריך חזון, יוזמה ומזל. הצד הטכנולוגי הוא הרבה יותר קטן - לא צריך לפתח צ'יפים, תשאירו את זה לחברות כמו אינטל.
יורם | 07.02.12
49.
הדת השתלתה לחים ואינה מעוניינת שילמדו מדעים,כך גרם במאה ה19 המפיכה של היהדות בגרמניה
ללמוד מעדים,דבר נוסף שגרם לפתיחת האוניברסיטה הישיבה לימוד מדעים בניו יורק,בא לומדים את עולם הדת ביחד עם מדעים. אצלינו נממשלה והרבנים מעוניינים שיהיו יתר חסרי השכלה מאשר אקדמים.
דרומי | 07.02.12
47.
שיכנעתי את הבת שלי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון והיא עדיין מובטלת
בניגוד לנטיות ליבה של ביתי המוכשרת שיכלה להצטיין בכל תחום כמעט שכנעתי אותה ללמוד בטכניון הנדסת חשמל - הנימוק שלי היה שכמזרחיים תושבי הפריפריה אין לה סיכוי להרוויח משכורת גבוהה אם לא תביא כנדוניה תואר נחשב במקצוע הנדסי והנה כבר כמה חודשים אחרי סיום התואר היא עדיין לא עובדת - לא הוזמנה לראיון אחד אפילו ואילו חברותיה (האשכנזיות יש לציין ) שלמדו קולנוע ותקשורת או קישקוש דומה - כבר עובדות ומרוויחות אז הגברת סתם מבלבלת את המוח
אבא מודאג  | 07.02.12
45.
השאלה היא למה הכותרת נוסחה
כפי שנוסחה, היינו מתייחסת לגז ונפט כאשר מרבית הכתבה מדברת על קשיים בחינוך טכנולוגי שהם כידוע לא נוצרו לא מהיום ולא מאתמול. מדובר בבעיה בסיסית ומהותית שמלווה אותנו שנים וזה לא חכם לכרוך את הגז והנפט בענין זה. עייפתי מעיתונות כזו.
המאתגר | 07.02.12
41.
מחסור חמור במהנדסים ? מנטרה או בעיה אמיתית?
כבר כמה שנים שמדברים על מחסור חמור במהנדסים והצורך להשקיע יותר בחינוך טכנולוגי. עם זאת, המשכורות של מהנדסים היום נמוכות יותר ממה שהיו בערך לפני 4-5 שנים, אני לא רואה התנפלות בשוק על מהנדסים ומזהה המשך של מגמה ותיקה של "לפחות X שנות נסיון". השאלה היא אם יש מחסור במהנדסים, מהנדסים מנוסים או במהנדסים שמוכנים לעבוד עבור חצי מהשכר המגיע להם.
דוד | 07.02.12
38.
אינסטנט פודינג.
הכול אינסטנט, תארים, ניסיון ובעצם מה לא. הרצינות איננה קיימת עוד במקצועות מבוקשים. מה שמתבקש זו 'המכה'. להרביץ מיליונים ומהר ושהמדינה תלך לעזעזאל. ראו נא את איכות האנשים היושבים בבית המחוקקים, בחינוך לערכים, באידיאלים הבסיסיים לקיום חברה שאיננה נרקיסיסטית אגוצנטרית המתנהגת כאילו ואין מחר.
יואב | 07.02.12
34.
פשוט אישה מצחיקה רק בעלי ההון הכבדים מרוויחם מהנפט והגז הציבור לא רואה כלום מזה למעט מס לאוצר
שום אדם מהישוב לא יוכל לשבת בבית ולהיות העצלן כי אף אחד מהעם הרגיל ממילא לא רואה שקל מהגז והנפט על מה את מדברת אולי על סעודיה שם 5000 אנשים מקבלים תמלוגי נפט כאן אולי 30 אנשים שממילא היו מיליונרים גם לפני כן. הכסף שמגיע לאוצר מהמס הולך לחרדים והשאר משכורות ולישכות ל120 הנאלחים שמפוצצים את עצמם במשכורות בכנסת.
שגיא | 07.02.12
32.
איזה שטויות בעגבניה
למה שלא נשתמש במכירות של גז או נפט על מנת לשלם למורים כמו שצריך , ועל איזה חינוך את מדברת ? החינוך בארץ היה ירוד עוד משהייתי ילד, והמורים קיבלו כבר אז משכורות של כלב... אוליי הפתרון הוא להפנות את המשאבים לכיוון הנכון ? מה את מודאגת שאם תהיה יותר רווחה אז תוכלי לנצל פחות את העובדים שלך וחס וחלילה תצטרכי לשלם יותר ?? כל פעם מפתיע אותי מחדש הרמה של האנשים שמגיעים לדרגה כל כך גבוהה עם ניתוק כל כך חזק מהמציאות ומההגיון
 | 07.02.12
31.
אם אין לך מושג עדיף שתשתקי
כמה דברים: 1. בישראל אומנם יש המון חתמי פרס נובל, אבל ישנן מדינות שעוקפות אותנו גם במספר חני פרס הנובל וגם ביחס לאוכלוסיה. לדוגמא דנמרק (אשר מחזיקה בפרס נובל אחד יותר ובאוכלוסיה הקטנה ב33% כמעט) 2. אם ימצאו משאבי טבע ובתקווה גם תהיה הנהגה אמיתית ולא מושחטת יהיה ניתן להוריד את נטל המיסים ולהשקיע את התקציב במקומות הנדרשים 3. הבעיה בחינוך תהיה עם ובלי משאבי טבע כל עוד אנחנו חיים ברפובליקת בננות.
דיבורים בעלמא | 07.02.12
23.
עם החינוך שמקבלים כאן, ההיטק באמת יעבור להודו
כל המדע וההיטק במדינת ישראל מושתת על חינוך של דור קודם, דור שעדיין קיבל השכלה בבי"ס (לא משנה אם בברה"מ או כאן). הדור הנוכחי, ולמעשה ב-20 השנים האחרונות, הוא לא יותר מאשר שפני ניסיון של שרי חינוך לדורותיהם שמטילים "רפורמה" אחת יותר מפגרת מן השנייה, שנועדו בסופו של דבר לגרום לכולם ללמוד באותה רמה בינונית ומטה. כיום, בגרות לא שווה את הנייר אשר עליו הודפסה. הרמה שבה מלמדים את מקצועות הליב"ה היא מבישה. מה שילדינו לומדים בכיתה י"ב, באירופה כבר פיצחו בכיתה ח'. כשילד באירופה כבר מקשקש ב-3-4 שפות (ביניהן לטינית), הישראלי לומד בקושי אנגלית - וגם זה מסדרות טלוויזיה ולא בכיתה. על בתי ספר מקצועיים אין מה לדבר בכלל. כשסיימתי תיכון כבר לא היו באופק מגמות תב"מ, או מכונאות רכב וגם מגמת אלקטרוניקה הייתה בשלבי גסיסה מתקדמים (אשר מכרים רבים שלי סיימו בהם ומשתכרים היום שכר נאה). במקום זה יש מגמות כמו עיצוב גראפי - כאילו שהמדינה צריכה אלפי גרפיקאים שייפלטו ממערכת החינוך מדי שנה, וזאת אחרי שלמדו ברמה שהדבר היחיד שהם יוכלו לעשות זה בדיחות פוטושופ. אין היום כמעט חשמלאים ומפעילי מכונות - אבל יש שפע של גרפיקאים בשקל, אשר הוריהם שרפו אלפי שקלים עבור ציוד יקר לבי"ס. ועוד לא דיברתי על ילדים עם בעיות התנהגות וקשיי למידה, אשר צריכים מסגרת מיוחדת, אך נתקעים בכיתות "רגילות", לא עוזרים לעצמם ומושכים מטה את חבריהם לכיתה. פעם הם היו נרגעים במכונאות רכב והיה יוצא מהם משהו, היום הם יושבים על ברזלים. זה העתיד שלנו.
StoutViking | 07.02.12
22.
פשיטת רגל
ישראל כבר לא מייצרת חתני פרס נובל. היא ייצרה כאלה בעבר, כאשר ההשקעה בחינוך הייתה עמוקה, רחבה ועשירה. איך אפשר לייצר מצויינות כאשר מדכאים יצירתיות? איך אפשר להשקיע בתלמידים כאשר כל מה שנדרש מהם הוא לעמוד בבחינות המיצב המייצגות את בית הספר, ואליהן נדרשים תלמידים חלשים שלא להגיע? מערכת החינוך - שתפקידה אינו לחנך אלא להעניק השכלה - מועלת בתפקידה. היא הפכה למשאבת תקציבים - הן מגופים ממשלתיים והן מההורים, ואלה האחרונים מעדיפים היום לשלם לבתי ספר אקסטרניים כדי שלנוער תהיה תעודת בגרות, שלא הצליחו להגיע אליה במערכת. יש לחזור למערכת החינוך של פעם, זו המספקת מגוון רחב של נושאי לימוד - מאמנות למדע, מהיסטוריה לכימיה, ממלאכת-יד למתמטיקה. יש לחזור למערכת בה כל תלמיד מוצא לעצמו את הנישה בה הוא יכול להתפתח, את מקומו בעולם. איך אפשר לצפות מהמערכת הזו להפיק אוכלוסיה איכותית? ממערכת המתנגדת להכתבות לא ייצאו הבלשנים, הכותבים והעורכים הבאים. ממערכת המצמצמת למידה יצירתית לא ייצאו הממציאים הבאים. ממערכת התובעת מצויינות אך אינה מספקת את הקרקע הפוריה לכך לא יצאו גם המחנכים הדגולים הבאים. אז אולי כן כדאי שנמצא גז ונפט. אולי אלה יממנו מערכת חינוך שתפיק בעוד כמה עשורים זוכי פרס נובל.
יצירתית | 07.02.12
3.
לא מדוייק. מצטטת בעקיפין את תומס פרידמן. הוא מביא את המודל הנורווגי כדוגמא הפוכה.
הגב' צודקת רק בחלק מהתיזה שלה. את אותה טענה השמיע בעבר תומס פרידמן שהראה איך הישענות על נפט גוררת רודנות ונחשלות. כדוגמא טובה נתן את רוסיה וונצואלה, אשר עקב הימצאות הגאז \ נפט איפשרה לממשלה להוריד מיסים באופן דראסטי. המהלך הזה הוביל להרגשה בשלטון שההכנסה שלהם (הכוח ) מגיע מהנפט, ולא מהעם. העם שמח כי פחות מיסים = יותר נטו. בעקיפין, חוסר הנתינה של העם לשלטון מחד, וחוסר הצורך של השלטון מאידך, הובילו לנתק, ולרודנות נוסח פוטין וצ'אבס. no representation without taxation. (למי שמכיר, פתגם הפוך לפתגם של מחוללי מסיבת התה). וזה עוד מבלי להיכנס לעובדה שהישענות על סקטור אחד היא בלתי רצוייה, ועל הפער הכלכלי שבין עשירי הנפט לכלל, עליות המחירים וכו'. אך, פרידמן הביא את המודל הנורווגי כדוגמא למדינה שמציאת נפט לא גררה סחרחרה. כל רוויח הנפט מושקעים בדורות הבאים מבלי להיכנס למחזור הכספים. זה קשה, במיוחד במדינה כמו שלנו, אך זו חובה.
משה | 07.02.12
1.
חינוך וטכנולוגיה
אף כי יש צדק בדבריה של פסברג לגבי החינוך כמנוע צמיחה מרכזי לכל חברה באשר היא, היא מתייחסת בעיקר לחינוך תומך היי טק. כיום במדינת ישראל, אין כמעט התייחסות בתחומי העבודה והחינוך לכל תחום שאינו קשור ישירות ל-IT. דבר זה יוצר מצב בו מערכות חשיבה והתפתחות מוזנחות לטובת חישובים והכשרה ריאלית, ללא התייחסות למחשבה ההומנית, שהיא בסיס ההתקדמות החברתית, הלא כלכלית. אכן, על החינוך להיות המרכז ועל המערכת לנצל את מירב היכולות שיש לכל אדם, אך יכולות אלה אינן שייכות לתחום אחד בלבד, אלא מתפרשות על גבי כל טווח התחומים האפשריים במחשבה האנושית.
מחשבה | 07.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת