אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מגיע לכם? 10 מיתוסים על הזכויות במקום העבודה

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
כתבה מצויינת, הופתעתי לגלות דברים שחשבתי שידעתי
כתבה שימושית ורהוטה. הייתי שמח אם תהיה כתבת המשך - אני מתחיל לפקפק בכל מיני דברים שחשבתי שידעתי. שאלות לדגומה שאפשר לבדוק: מה מותר ואסור לשאול בראיונות עבודה לגבי שירות צבאי ושירות מילואים? מה זכוייתי לגבי החזרי אוכל והפסקות כאשר עובדים שעות מרובות? מתי צריך לנפק אישור על יום מחלה או על חצי יום מחלה? מתי שעות ארוכות בטלפון מהבית נחשבות כשעות נוספות?
כפיר | 11.02.12
17.
"תום לב"
"תום לב"... מושג יפה, שמערכת המשפט והחוק בישראל שכחה להפעיל לטובת העובדים מזה תקופה ארוכה... אדם הוא לא עבד, וצריך לתת לו עבודה עם תנאים סבירים ומשמעות לעבודתו. אפשרי לתבוע מעסיק על התנהגות מעליבה (זאת הפרה של חוק חופש האדם וחירותו - מעשה עוולה חוקתית, וכן הפרת חובת תחום הלב, ע"פ חוק החוזים - חלק כללי).... אבל כאשר עובד פונה לבית הדין בישראל, השופטים "שוכחים" את ספר החוקים...
יובל | 12.02.12
16.
זכויות
יש סעיפים שאינם מובנים לי כגון: 1. לפני שנה דובר על חיוב בקבלת חוזה חתום. 2.הפסקה - על חשבון העובד? נראה לי שעורכי דין אחרים מפרשים זאת אחרת. 3.במקומות פרטיים - אין דיון מקדים,ועדה מסוימת שנותן הסבר כלשהו, פשוט מפטרים וזהו. מידע אישי!!. 4. לפני שנים הבוס שלי הכריח אותי לבוא לאירועי לא חשוב על אף שהייתי עם דלת ריאות - מאוד משפיל, ואני בטוח שאני לא היחידי .
אלן | 11.02.12
10.
תספרו את זה לשופטים בבית הדין לעבודה
בכל המקרים שפטרתי עובד הם שמו פס ענק על הכתבה הזו, בבית הדין לעבודה העובד הוא האלוהים והמעסיק הינו קופה הנתנת לניצול, ההמיתוס: מעסיק חייב לתת אזהרה לפני פיטורים, האמת: לא צריך להזהיר, אבל לעובד מגיעה זכות טיעון, נסו מעסיקים יקרים לא לתת לעובד התראה בכתב חודש מראש על סיום העבודה, להשאיר אותו ולאכול נזקים ואז תראו אייך מתייחס אילכם אדון שופט שכיר עובד מדינה, היום אני מפחד להעסיק עובדים וגם ביחס לקבלני משנה צריך לשים לב טוב טוב שלא מתקיימים יחסי עובד מעביד,
אלן-אילת אקסטרים, | 12.02.12
8.
סעיף 3
לגבי סעיף 3 לא בטוח שאת צודקת: להשפלה/הטרדה ישנן פנים רבות: מינית, מילולית, צורת דיבור, התנהגותית וכד'. השאלות הן האם נגרם/ הועצם לך נזק פיזי ו/או נפשי מהתנהגות המעביד (התקף לב/ חרדות/ וכד)? האם התנהגות איננה בגדר הסביר (צרחות/ השפלות וכד אינן סבירות)? האם המעביד/חברה ניסו למנוע את הנזק (הדרכות מנע/ בטיחות וכד)? האם העובדים/ מנהלים האחרים ידעו ושתקו, אזי הם שותפים לעברה)? האם הייתה כוונה כל שהיא להשפיל (למשל למען יראו ויראו אחרים, כדי שתעבדי קשה יותר וכד')? גם אם המנהל לא יציב/ה החברה עדיין נושאת באחריות.......
ישראל | 12.02.12
6.
את האמת שהתשובה למיתוס מס' 9 לא מדוייקת!
אסור להעליב עובד ברבים, שכן מדובר בהוצאת לשון הרע בהתאם לחוק איסור לשון הרע. עניינים אלו נדונו לאחרונה בהרחבה במסגרת בתי הדין לעבודה ונקבע במפורש שאסור לעובד להעליב עובד ברבים. הייתי מצפה שעורכי דין מהמשרדים המובילים במשק יכירו את הפסיקה הזו ויציינו אותה!
בוריס | 12.02.12
5.
שאלה מס' 11 - את מי מייצגים עורכי הדין המצוינים בכתבה אשר עובדים במשרדי ענק ?
המיתוס: כל לקוח שמגיע עם בעיה משפטית והממון בכיסו. המציאות: את אותם מעבידים שמפרים מדי יום ביומו את שלל חוקי המגן במגוון דרכים יצירתיות ובאמצעות ייעוץ משפטי שניתן על ידי האדון והגברת הנ"ל (לא רק, יש עוד הרבה כמוהם).
דיקנס | 12.02.12
3.
ל1, שום עבדים. למעשה לעובד יש יותר זכויות מהמעביד
אם מסתכלים על הוגנות ושוויון בסיסי, המעביד משלם כסף על עבודה והעובד נותן עבודה תמורת כסף. וזהו. [זה גם המצב עם פרילנסרים]. כל הזכויות הסוציאליות על פי חוק נקבעו בגלל שבדכ המעסיק חזק והעובד חלש, ואם לא יקבעו לו זכויות בחוק הוא ינוצל עד צאת נשמתו [כמו שהיה לפני החוקים האלו]; אבל אם חושבים מאופן לוגי, זה לא הוגן. המצב הקיים הוא בעד העובד ונגד המעביד. עובד שמפוטר- זכאי לפיצויים מהמעסיק. עובד שמתפטר- המעסיק לא זכאי לפיצויים ממנו. עובד זכאי להפסקת צהרים*, חופשות, מחלות- מעסיק לא זכאי לכלום ויפסיד כסף אם יקח חופשה, [וכמובן, גם מפסיד כשהעובד לוקח חופשה]. למעסיק אסור לפטר אישה בהריון וכאלה- אבל כל עובד יכול להתפטר מתי שמתחשק לו. תכלס לעובדים יש יותר זכויות מלמעבידים וכמובן שמורה להם הזכות לקום וללכת אם משהו לא מוצא חן בעיניהם. הם ממש לא עבדים. *הפסקת צהרים: אין הכוונה שהעובד יצום יום שלהם אלא שההפסקות שלו יהיו על חשבונו. כיום המצב שעל פי חוק עובד זכאי לחצי שעה הפסקת צהרים על חשבון המעבי.
רז | 12.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת