אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עוד מילה על הריכוזיות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
מזכיר קצת את סיפור הבריאה של מדריך הטרמפיסט לגלקסיה
הטענה בכתבה חלשה מאוד היות ולא מובאים לה תימוכין או סטטיסטיקות. מה שנחמד בכתבה בעיניי זה שהיא מראה איך אפשר לתפור הסברים שונים לגמרי לאותה תופעה. לי זה הזכיר את סיפור בריאת העולם של דוגלס אדאמס, שדוקא יש בו מוסר השכל בעיניי. כמובן המוסר השכל אינו שהתשובה לשאלה של החיים היקום וכל השאר הנה 42, אלא שאם טענות מגוחכות יכולות להסביר תופעות באותה מידה של לוגיות כמו התיאוריות המקובלות, אז מעמדן של התיאוריות המקובלות מאוד רעוע. וזה מוביל למסקנה שחוזרת על עצמה שוב ושוב בספרו של נאסים טאלב, הברבור השחור: אנחנו לא יודעים (כמעט) כלום. חפרתי.
עומר כורך | 23.02.12
48.
אינטראקציה צרכנית מעניינת!
ניתוח אינטראקיטבי מעניין ומעורר סקרנות של פרופ' מבורך והגברת נייגר. בעניין זה, ראויי יהיה להמשיך ולבחון את ההיפותיזה במשתנים נוספים - הנמצאים באינטראקציה קורלטיבית עם מדד ה-"ביג מק" ומדד התחרותיות - אשר עשויים לשפוך אור נוסף, על השערה "מרעננת" מסוג זה.
יניב פז | 22.02.12
46.
תקראו.
ארצות הברית הוקמה ע"י קבוצות אנגלו-סקסיים שברחו מהכנסייה העושקת באירופה כדי להקים חברה אמנם די דתית, אך ליברלית, סובלנית,, חופשית ודמוקרטית ובעיקר שהיא תשרת את האזרחים ולא להיפך. אח"כ זה קצת התקלקל בגלל העבדות ומלחמת האזרחים. ואולם, אותם ערכים שעליהם הקימו אבות אבותיהם את ארה"ב, מנחים עד היום את האמריקאים. כלומר, אין שם מקום לעשוק את הצרכן, משום שהקמעונאי העושק במקום אחד יהיה צרכן בעצמו במקום אחר. הם השכילו להבין זאת מקדמת דנן ולכן אין שם מנטליות חזירית מצד היצרנים, המשווקים והקמעונאים. התנהגות 'אמריקאית' שכזו אינה מתאימה לאופי הישראלי שרוצה ל'הרביץ מכה' ולברוח עם הכסף, משום שאין לישראלי וליהודי הנרדף מהגלות, תכנון לטווח ארוך. הוא רוצה כאן, עכשיו וכמה שיותר. יעזור השם.
רני | 22.02.12
44.
סליחה, זה שטחי וקצר מדי. להלן ביקורת
היכן עוד בא לידי ביטוי האתוס היהודי הנ"ל? האם הוא מעוגן במחקרי איכות? בתשובות שנותנים אנשים על נכונותם לשלם? והאם אין הבדל בין מוצר צריכה רגיל לבין מוצר מותג? - כי הייתי מצפה שעל מוצר מותג יהיו קיימים רגשי אשמה לכאורה על החמדנות. בנוסף, האתוס הפרוטסטנטי מדבר על חיים בסגפנות ועל אגירה נצחית. החוקרים המכובדים (שאחד מהם פרופסור) לא מתייחסים לחוקי ה"אתיקה."
יורם | 22.02.12
42.
אני רואה את הקניינים הנס-ציוניים ההזויים בעירי
שנכנסים לסניף מגה-בעיר (שהוא כנראה הסופר היחידי במרכז העיר), ועושים שם את הקנייה הגדולה(!!) שלהם, לא כי סתם נתקעו בלי מוצר מסויים..... יוצאים עם עגלות מפוצצות! שתבינו, זה מקום שבו מוכרים קופסת חומוס צבר קטנה ב 18 שקל!!!!!!!!!!!!! אנשים שם יש להם כסף כמו מיים לא רואים ממטר וקונים מכל הבא ליד. כשבעצם יש כמה סופרים במרחק 10 דקות נסיעה שמוכרים בממוצע ב -1/2 עד 2/3 מחיר... בדוק. אני בהלם וכל פעם מחדש! עכשיו תגידו לי, איך אפשר להלחם בתאגידי המזון עם צרכנים כאלה??????
אודי | 22.02.12
35.
חרם צרכנים זה שם המשחק -
אין צורך כלל לצאת להפגנות או לגור באוהלים. אפשר מהמטבח לבצע מהפכה ושינויים. לא לקנות, לא לקנות, לא לקנות, להחזיק מעמד (בלי פסק זמן, בלי שוקו של עלית, בלי נס קפה) הבעיה לא טמונה רק ביצרנים אלא ברשתות השיווק. לדוגמא: במגה בול מוכרים נס קפה ברזילי של עלית ב-36 ש"ח כשביוחננוף 29 ש"ח מי העושק?? וכשכל יד גוזרת קופון המחירים מטורפים. להחרים רשתות, להחרים יצרנים להסתפק במועט לחנך את ילדנו לנהוג באיפוק וגם את עצמנו.
לימור | 22.02.12
30.
מילים מילים... בסוף יש ביקוש והיצע
ועוד יותר חשוב: עלויות ייצור. ויש עלויות מנופחות. עליויות מיותרות שהמדינה מעמיסה על כל עסק. וכל זה מגולגל לצרכנים. והריכוזיות משפיעה ועוד איך. כי ריכוזיות זה ההיפך מתחרות. והריכוזיות נתמכת ע"י מארג פסיכדילי של רגולציה וחקיקה. מחיר הדבש בארץ גבוה מאוד. למה? כי יש מכסים של 200 אחוז על יבוא. הבנתם? השלטון עסוק בלי הרף בהעברת כספים ממי שמרוויח אודות לכשרונו ועבודתו ומעביר לאחרים שיש להם כישרון ללחוץ על השלטון. בשם כל מיני עקרונות השלטון מחליט מה לאסור ומה להתיר ומשבש את הפעילות של השוק החופשי. הממשלה מסבסדת ביד אחת את הנורות "הירוקות" (על חשבון מי?) וביד השניה קיים כבר חוק שאוסר מכירה של נורות הלהט הישנות. רציתם דוגמא להון-שלטון? זו הדוגמה! אנחנו היהודים לא חמדנים ולא תאבי בצע יותר מאחרים. יהודים עושים עסקים גם באמריקה.לא שמעתי שיצא להם שם של תאבי בצע / חמדנים / נצלנים דווקא שם. הם פועלים בכלכלה כמו כל גורם אחר. והעיסוק בביג-מק או פסק זמן הוא סתמי וחסר משמעות. צריך לעסוק במוצרי היסוד. יש שני גורמי יסוד גם לצרכן וגם ליצרן: נדל"ן ודלק. שם זה מתחיל. בשני גורמים אלה המעורובות של המדינה מחרבת כל צורה של שוק חופשי. על המיסוי של דלק לא נדבר בכלל.... אז הנה לכם למה רמות המחירים גבוהות כל כך.
רפאל | 22.02.12
28.
לא מדוייק
אנחנו קהל שבוי וככזה הפיתרון של חרמות יכול להועיל עד נקודה מסויימת ולא מעבר. אני אתן דוגמא - אם כולם יפסיקו לצרוך הכל חוץ מלחם ומים הרבה חברות יקרסו , ואם נרצה לחזור לצרוך (בעולם פוסט אפוקליפטי שכזה )נגלה שיש פחות חברות קרי פחות תחרות והחברות על מנת לכסות את הסיכון הגבוה שהן מצוייות בו ( הסכנה בחרם וזריקת מלאי ) יגלגלו את עלות הסיכון על גב הקונים. רק עודף תחרות מוריד מחירים - פתיחת השוק לייבוא מקביל, הורדת מכסים לא רלוונטים או מכסים משעבדים, והוספת שחקנים לייצור או פיצול הקיימים .
שגיא | 22.02.12
26.
ריכוזיות
יהודי בעל רשת מרכולים בחו"ל היה מעלה מחירים מדי פעם ושולח את אנשיו לראות כיצד הקונים מגיבים לכך בפעם הראשונה הם אמרו לו אל תשאל כולם בוכים העלה שוב מחירים חזרו אנשיו ואמרו לו כולם בוכים הוא אמר להם אל תדאגו זה בסדר העלה שוב את המחירים ואז אנשיו חזרו אליו ואמרו לו להפתעתינו כולם צוחקים ואז הוא אמר להם אוו סימן שאין להם על מה לבכות !!!!!!!!!!! תרתי משמע
zakif | 22.02.12
21.
כל מילה בסלע
וזה נכון לגבי כל תחום. אתם לא חייבים לקנות מוצרים של עלית או תנובה. עשקו אתכם? תחרימו! התכנים בערוץ 2 נחותים ולא לטעמכם? אל תצפו! מחירי הפוםקורן בקולנוע גבוהים בצורה מגוחכת? אל תקנו! הכדור בידיים שלנו ועלינו לעשות את השינוי. יש הרבה מוצרים (כולל מצרי מזון) שאני מזמין מחו"ל ועם עלות משלוח ומע"מ זה עדיין יוצא זול משמעותית מהמחירים בארץ.
ג'ק | 22.02.12
17.
איזה אטוס?
המחירים פה זה מהאטוס של היהודים לנצל את הזולת ולעשות עליו רווח קל ומהיר. בעוד היהודים ניצלו בחו"ל את הגויים, הם מנצלים עכשיו את אחיהם. מחיר היצור של מוצרים אילו זהה לישראל ולחו"ל (יצוא). לחו"ל יש יותר עלויות (הובלה ועוד יד בדרך). ובכל זאת שם זול כדי 1/2 מכאן. החלק המצחיק (או עצוב), שבארץ יש מיסוי על תוצרת מתחרה, כדי להגן על התוצרת המקומית. אז התוצרת המקומית עושה בה שימוש ומעלה מחירים בהתאם. בחו"ל, אין להם הגנה, אז הם מוכרים במחיר תחרותי והמחיר כדי חצי מזה בארץ. הפתרון: פתחו את השוק ליבוא ללא מס, ונראה אותם. כשיקנו תוצרת חו"ץ משובחת בחצי מחיר, גם המוצרים תוצרת ארץ יעלו בהתאם. ואם לא, לא צריך אותם. שיסגרו ויעלמו. ממתקים זה מוצר כל כך חיוני, שחובה שיהיה לנו ממנו יצרן מקומי. גם לא לפסטה, או לקפה. והרשימה ארוכה... לגבי כשרות - ראה חוק טל. מי שרוצה גלאט כשר ומוכן לשלם מחיר ישראלי, שישלם. ומי שטוב לו K או U ומוכן לרכוש תוצרת חוץ, הרוויח.
מיכאל | 22.02.12
15.
הנקודה היא לא ה"חטא" אלא המותרות
גם ממתקים כמו פסק זמן וגם ביג מק הם מוצרי מותרות, מוצרים לא נחוצים - ובמקרה גם ממש לא בריאים - שאנשים "מרשים לעצמם" כי הם יכולים כנראה. במוצרי מותרות אין משמעות לדיון על גודל האוכלוסיה, פתיחות שוק, וגם לא אגב - על מאפיינים תרבותיים. זה כמו להשוות בין צריכת וילות יוקרה בישראל, סינגפור ובריטניה נניח. או מחיר רכב ספורט כמו פורשה ולמבורגיני בישראל, ארה"ב וסין. אין שום קשר בין ממוצעים וצרכים של האוכלוסיה למחירים של המוצרים האלה. את המאבק והדיון צריך לנהל על מחירם של מוצרי ההכרח - דיור, דלק, ארנונה, מים, חינוך, בריאות ותרופות וכמובן סל מוצרי מזון בסיסי, בריא ומגוון. הדיון על הקוטג' משמעותי. הדיון על פסק זמן וביג מק הוא מטופש. נניח שיורידו את מחירי פסק זמן ל- 2.5 ש"ח, האם הוא יהפוך פתאום למוצר הכרח? האם זה ישנה את המדד או את העובדה שיתר העלויות רק עולות ועולות? כשהדיון מסתובב סביב איזוטריה ובוכלטריה, במקום סביב קיום סביר ובריא והוגן, הוא הופך להיות שולי וחזר חשיבות ומשחק לידיים של מי שרוצים שנשכח שמאז הקיץ המחירים רק עולים. את הדלק הוזילו באופן פופליסטי בכמה אגורות, וזה החזיק מעמד פחות מחודש, מאז הדלק התייקר שוב אל מעל למחירו לפני ההוזלה. אז מי שיכול להרשות לעצמו פסק זמן מבחינה בריאותית, שישלם עליו כפול מאשר בארצות הברית, אבל לפחות שעל הבריאות שלו ישלם פחות או לא יותר מזה...
מיכל | 22.02.12
14.
הצרכן הישראלי אשם ולא היצרנים
כבעל עסק בענף האלקטרוניקה,אין עסקה שנסגרת בלי בקשה מצד הלקוח להנחה גם כאשר כבר יש הנחה או מבצע וגם כשהמחיר חצי ממחירו בחו"ל, הלקוח הישראלי {הטיפש}כל כך רגיל שדופקים אותו ושחס וחלילה הוא יצא פראייר שלעולם הוא אינו מקבל את המחיר הנקוב אלא אם אין לא ברירה . מה עושה בעל עסק חכם ? מעלה פיקטיבית את המחיר הרגיל כדי להשאיר מירווח להנחה ואז הישראלי {הטיפש} מבסוט ש"הוציא" הנחה ובעצם תרם במו ידיו להנצחת השיטה והמחירים הגבוהים בישראל. מצד שני עלויות הנדל"ן,העובדים והמיסים העקיפים והישירים על בעלי עסקים מחייבות מירווחי מחירים גבוהים מהרגיל כי כשאתה נאלץ לשלם 100$ למטר שכ"ד ועוד ארנונה גבוהה ומס שלטים,ואגרת שמירה ודמי ניהול וכו וכו אי אפשר רק להאשים אותנו.
רן | 22.02.12
10.
שטויות! הכי קל להאשים את הצרכן
הסיבה היחידה היא חוסר תחרות מובהקת גם אצל היצרנים, וגם אצל הקמעוניים. במדינה קטנה כמו שלנו התפתחו מספר קבוצות דורסניות שבחסות הממשלה לא מאפשרות שום תחרות כדי לגזור קופון עצום על הציבור. אם היו מוכרים מוצרים מובילים מתחרים בחצי מחיר כמו בארה"ב, אף אחד לא היה קונה פסק זמן ב-6 שקלים.
עודד | 22.02.12
8.
כתבה מצויינת - עם של נהנתנים חסרי יכולת שליטה עצמית ועקרונות !!!
החברים קוראים לי חמור גרם, אחד שמתחשבן על כל דבר ... כבר שנים שאני לא צורך מוצרים יקרים. ההיתרון הגדול שזה מונע ממני בעיקר לאכול זבל תעשיתי עכשיו כולם מתפקחים .... כניראה טוב מאוחר מאשר בכלל לא. הא... ויש לי דירה משלי בת"א. ההורים לימדו אותי - התנהלות כלכלית בסיסית. מה שלרוב כניראה אין.
 | 22.02.12
5.
צודק הפרו' המלומד, כל מילה בסלע !
מספיק להיסתובב בסוף השבוע באחד מסניפי מגה או שופר סל בכדי לראות עד כמההצרכן הישראלי הכי פראייר שיש ! אמא(או אבא) ישראלית ממצועת, מגיעה עם שני הילדים לקניות "ודוחפת" לעגלה מכל הבא ליד. כאילו מחר מתחילה מלחמה... הקטנים כמובן צורחים ומשטטחים על הריצפה לכל סירוב של האם לקנות מוצר מסויים ולבסוף היא מוותר בלית ברירה... אין שום מודעות צרכנית,היא לא משווה מחירים וכמובן שהיא תיקנה רק מותגים ! התוצאה ידועה לכל- הספקים ורשתות השיווק גוזרים קופון שמן !
צ'ומפי | 22.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת