אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סוף עידן "4 ב-100"? הצעת חוק הסופרים מבקשת למנוע התניית מכירה

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
תיקון קטן לחוק הספרים
תיקון קטן אך משמעותי לחוק הספרים. לדעתי אין צורך להגן על הסופרים במשך 18 חודשים. ברגע שהוצאת ספרים רואה לנכון להוציא ספר, מן הסתם לאחר העורכים קראו בכתב היד והעריכו נכונה שהספר טוב ויש לו פוטנציאל מכירה, היא תשלם את שמונת האחוזים לסופר מהעותק הראשון בלי להגביל אותו במספר עותקים, ואחר כך שההוצאות יתחרו ביניהן. אם הספר "תופס" ויש מכירה כולם מרוויחים, אם הספר לא "תפס" ונמכרו הרבה פחות מהמצופה, זה הסיכון של הוצאת הספרים, כמו כול מוצר אחר בשוק. אבל לסופר מובטח כבר מהעותק הראשון שכר מתאים ליצירתו. הרי בלי הסופר "המוצר" לא היה מתקיים! הרי גם כך הוצאות הספרים משלמות למגיהים, למדפיסים, למאיירים, למשווקים וכול העולם ואחותו עוד לפני שהן יודעות אם "המוצר" יימכר טוב או לא. אז למה ששכר הסופר ייגרע? שקודם ישלמו ליוצר 8% מהעותק הראשון ואחר שהן יתמודדו עם השוק.
םררה אלי | 18.11.13
69.
עליית מחירים חדה כזו תביא לשוק פיראטי של הורדות ספרים בחינם
הסופרים היום במצב טוב יותר מהזמרים והקולנוענים, כי גם אם המחיר נמוך - יש מחיר שכולם מסכימים לשלם. אם תהיה עליית מחירים תלולה כל כך, נעבור כולנו להוריד ספרים לטאבלטים בדיוק כמו הסרטים והשירים שאנחנו כבר היום מורידים. לדעתי, זה השוק היחיד שקרוב להיות תקין. כנראה שדרושה עליית מחירים קטנה (נניח 40 ש"ח לספר), אבל חזרה ל-100 ש"ח תבריח את כולנו.
דן | 03.03.12
68.
עם הספר
החוק הזה לא לוקח בחשבון את הצרכן - ובעיקר לא לוקח בחשבון את העובדה שהנוער כבר לא קורא ספרים. הטמטום הזה של הנחה "עד 10%" בשבוע הספר העברי הוא דבר שמעולם לא היה פה. שבוע הספר העברי היה תקופה שבה הייתי קונה כמויות אדירות של ספרים, במשך שנים - ולמעשה זה קרה גם בשנים האחרונות. אם לבנת וחבריה חושבים שהם יצליחו בצורה מלאכותית להכניס לנו את קניוק, עוז, יהושע וכל השאר דרך הווריד או הגרון - היא טועה. ההיפך הוא הנכון - כל עוד המחירים היו שפויים, קניתי את ספריהם בשמחה, ופחות התעצבנתי אם הספרים היו "נפילה". עכשיו - אני לא אקח את הסיכון בכלל. אני אחכה את השנה וחצי-שנתיים, ורק אז אקנה (אם בכלל) את הספרים הללו. שלא תבינו לא נכון - אני חושב שצריך לסייע לסופרים בישראל לחיות בכבוד. אבל הדבר הזה צריך להתבצע ע"י הורדת המרווח של כל "אנשי הביניים" כמו ההוצאות הגדולות, אנשי השיווק וכו'. אם המתווכים יקחו קצת פחות לעצמם - כולם יחיו טוב יותר. מצחיק אותי שלבנת חושבת שהמחירים יירדו בעשרות אחוזים כתוצאה מהרפורמה שלה. אם הרפורמה שלה אכן תעבוד, מה שהיא תגרום זה רק דבר אחד: כתוצאה מההוזלה - הסופרים שוב יקבלו פחות (כי הרי מדובר ב-8-10 אחוז מהמחיר בכל מקרה!). צריך היה לחוקק חוק שמסדיר את שכר הסופרים - אבל לא על חשבון אלו שעוד רוצים לרכוש ספרים ולקרוא - ואלה, לצערי, הולכים ומתמעטים.
גיא | 02.03.12
67.
איזה תגובות מכורות
מה רע בהצעה?? הרי ההצעה באה להילחם במספר תופעות נוראיות. תופעת הספר חסר הערך, במחיר ובתוכן. בארץ יוצאים כמויות רבות של ספרים פשוט הצפה. כל אדם שני במדינה הוא סופר. והסופרים האמיתיים נבלעים ומתמוססים יחד עם הסופרים הנבובים על אותו מדף של 4 ב100 שקלים. למה לקחת 4 ספרים כשאולי 1 איכותי. לא עדיף לקנות 2 ספרים בצורה מבוקרת וחכמה באותו המחיר. אבל מה הרשתות הגדולות מטמטמות את הציבור עם ספרים ריקים. ממלאים אותנו בפרסומות ברדיו. דוחפים ספרים בכניסה לחנות בשלטים ענקיים. העטיפות מהממות אבל מה עם קצת תוכן. מה עם ספר בועט? הולך ונעשה נדיר. מי ששולט על המציאות זה סופרים כמו אשכול נבו הרדוד שחוץ מלפנק אותנו ביופי של סיפור אין בו שום עוז או אתגר. הספרים הם כבר לא ספרים אלא כותרים חמים ישר מהתנור. איך שהם יוצאים כבר נמכרים במבצע אז איך לעזאזל סופר אמור להרוויח?? אה סופר לא צריך להרוויח רק ההוצאה וחנויות הספרים. סופר הוא רוח. לקדם את החוק ומייד
דנה | 29.02.12
63.
נעשה חשבון פשוט
מה יותר לנבחר ציבור לעשות? ללכת ולהילחם בטייקונים ששותים לנו כל חיסכון אפשרי החל מפנסיה וקלה בקוט'ג וחטיף שוקולד ושעשויים להיות (בסבירות גבוהה מאוד) המעסיקים הבאים של אותו ח"כ להיום או למצוא שוק שיש בו תחרות אמיתית שגרמה להורדה של עשרות אחוזים במחירי הספרים מאז שנכנסה צומת ספרים כשחקן משפיע וגרמה לאנשים לקנות יותר ספרים ולצרוך תרבות במחירים ששוים לאלה של מדינות המערב שאנחנו כל כך אוהבים להשוות את עצמנו אליהם ואז לנגח את אבי שומר שהוא הבעלים של צומת ספרים ובואו נהיה כנים על אף שלימור כפרה עליה שרת החינוך קשה לי לראות אותה כעובדת בתחום? בקיצור פופולריות היא לא מילה גסה בכנסת ישראל והדרך הכי קלה להשיג אותה היא לתקוף בבטן הרכה ואז בסופו של יום לחזור ולהנות מספל תה עם ספר טוב של קניוק/גרוסמן/שלו שאני ממעמד הבניים יחשוב עכשיו פעמיים אם לרכוש כי בכל זאת התקשרו היום מהבנק....
חיליק | 29.02.12
62.
אנשים, פספסתם משהו
אחת הסיבות שספרים מתומחרים ב 90 ש"ח היא שההוצאות יודעות שתוך חודש הן חייבות להכניס את הספר למבצע של 3 במאה אחרת הוא לא ימכר לעולם. אם לא יהיה "איום המבצע" הזה על הראש שלהן (ובלי המבצע הן לא ימכרו), הספר מראש יתומחר בסביבות ה 40 או 50 ש"ח. אולי יותר מהמבצע, אבל לא משהו שבלתי אפשרי לעמוד בו. וככה הצרכן לא יאלץ לקנות ספרים שהוא לא רוצה רק כדי להנות ממחיר המבצע.
יעל | 29.02.12
61.
חוק שיפגע בדור העתיד של הסופרים - מדוע התעלמו מהמלצות הוועדה?
הבעיה האמיתית בשוק הספרים היא הריכוזיות! אם באמת מעוניינים לפתור - צריך לחוקק חוק שיפרק את הדואופול הקיים כיום, למעשה מדובר בדואופול כפול (גם של הרשת וגם של הוצאות הספרים). שנית, הוועדה שלימור לבנת כינסה נתנה המלצות ברורות - להקים קרן מהכנסות המע"מ על הספרים, ומהקרן הזו להשלים לסופרים עמלת מינימום. זה פתרון זמני מצויין, היות והוא מבטיח שמבצעי 4 ב 100 ימשיכו - ורק בזכותם הקהל נחשף לספרות חדשה. שלישית - מדוע לא מקדמים את הספרות הדיגיטאלית בארץ? (רמז..דואופול) הספרות הדיגיטאלית גם מוכרת ספרים בזול, גם מבטיחה עמלות גבוהות לסופרים, גם מפחיתה עלויות הוצאה לאור, וגם פחות מזיקה לסביבה ופותחת את השוק להוצאות קטנות ולתחרות!!!
סופרת מתחילה | 29.02.12
59.
תעשיית הספרים בארץ תלך בדרכה של תעשיית המוסיקה בעולם ושל העיתונות הכתובה
כשהמחיר גבוה מדי, מוצאים דרך אחרת. אם אפשר להוריד מוסיקה, סרטים ותכנות מחשב, אפשר יהיה גם להוריד ספרים. בנוסף, כפי שגדל דור צעיר שלא מכיר מוסיקה שבאה בפורמט של יותר מ-3-4 דקות, ומוכן לוותר על שמיעת מוסיקה בהקלטה איכותית, ככה יגדל דור שלא יתעניין במשהו ארוך יותר מבלוגים, וגם המילה הכתובה על גבידף תהפוך להיסטוריה, כפי שלאט לאט קורה לעיתונים. תודה לך לימור.
חיפאי | 29.02.12
57.
תגובה ל-44 - אם יש פה ממומנים של סטימצקי, זה אתה. הצעת החוק קובעת מחירי
מינימום שחנויות הספרים לוקחות. איך לעזאזל זה לרעת החנויות?! מחר יהיה חוק שאסור לתחנת דלק לגבות פחות מ10ש"ח לליטר דלק, ואסור למכולת או סופר לגבות פחות מ10ש"ח לקוטג' ו15 ש"ח לפסקזמן. זה נשמע לך הגיוני? זה נשמע לך *לטובת* הצרכנים? איך לעזאזל?! היחידים שמרוויחים הם המשווקים וההוצאות שהם בעליהן. את הסופרים ימצאו דרך אחרת לדפוק, למשל יתנו להם בחוזים מעתה רבע מההכנסות שנתנו פעם, ובסוף גם נשלם יותר וגם הסופרים ירוויחו פחות.
הייטקיסט | 29.02.12
55.
זה חוק רע. הרבה יותר הגיוני לפטור סופרים ממס הכנסה ולפטור ספרות יפה ממע"מ.
חשוב לעודד ספרות יפה ולהקל על הסופרים בישראל. אבל ההצעה הנדונה רק תפעל הפוך מהנדרש. הספרים ייתיקרו ותפחת הרכישה של ספרים. במקום ההצעה צריך להקל על הסופרים בישראל ועל ספרות מקור על ידי פטור ממס הכנסה לסופרים על הכנסות מספריהם ופטור ממע"מ על ספרות מקור בעברית.
אוהב ספרים | 29.02.12
53.
הכותרת מטעה, לבנת בסה"כ שוב מנסה לדחוף את ההצעה לוועדת השרים לחקיקה
אחרי שכבר נכשלה בכך פעמיים בעבר, ואין שום בטחון שתצליח בכך גם הפעם, אם כי כמובן יש לעמוד על המשמר נגד הצעת החוק המסוכנת והבולשביקית הזאת שכל מטרתה לקדם את האינטרסים של הבעלים העשירים של הוצאות הספרים הגדולות ושל סופרי רבי המכר העשירים שמעדיפים שנקנה ספר אחד שלהם ב-60 ש"ח במקום 4 ספרים של סופרים קטנים ב-100 ש"ח.
כלכלן | 29.02.12
52.
חיסול הענף
עד לפני 10 שנים חנויות הספרים עמדו ריקות כמו מוזיאונים, אף אחד לא הרשה לעצמו ספר חדש אלא אם זה כמתנה. בזכות מבצעי ההנחה הרבה יותר אנשים קונים וקוראים ספרים חדשים. אין מי שיכול שירשה לעצמו לקנות ספר חדש ב 100 ש"ח. או שהמחיר המלא יירד (לא סביר) או שהענף יתחסל.
יאיר | 29.02.12
51.
תמכרו ספר גם ב 500 ש"ח - העידן הדיגיטלי יגמור את השוק סופית
ברגע שספרים דיגיטליים בעברית יהיו נפוצים - הציבור יעתיק אותם בדיוק כמו שמעתיקים סרטים. מי קונה היום סרטים בDVD? מי קונה היום דיסקים? כוננית הספרים תהפוך למוצג ארכיוני, לחובבי וינטג' פלצנים, בדיוק כמו מעריצי תקליטי ויניל שמעדיפים איכות מחורבנת בגלל הנוסטלגיה.
דור | 29.02.12
44.
התאכזבתי לקרוא כ"כ הרבה תגובות נגד החוק המצויין הזה
היה נדמה שאנשים הפנימו משהו בקיץ האחרון ולפי התגובות פה (ומספר ההמלצות) זה לא כך. מהות החיים והכלכלה היא לא תחרות אלא שיגשוג וצדק לכולם נכון, תחרות משיגה בד"כ את התוצאות האלה אבל צריך לדעת מתי לעצור אותה. המקרה של הסופרים הוא קלאסי: השוק נשלט ע"י כמה הוצאות דורסניות שחנקו סופרים צעירים ע"י תגמולים מגוכחים. אז לקחו חוק שעובד בצרפת ויישמו אותו בארץ. ההבדל הוא שפה אנשים מתלהמים וצורחים בלי לחשוב: אוי אוי אוי - איך אני אקנה עכשיו 4 במאה או קילו בשנקל. אז קודם כל אפשר להירגע: ההגנה היא על ספרים חדשים. 4 במאה ימשיך עם ספרים ישנים. ובינינו: מי שבאמת אוהב לקרוא נהנה גם מספר בן שנתיים. לא מדובר בדגם חדש של סמארטפון. במקום לפרגן לסופרים שזוכים סופסוף להגנה פתאום כל החזירות יוצאת החוצה. ככה בדיוק הטייקונים שולטים בעם הזה: הפרד ומשול.
גיל ג | 29.02.12
40.
האלימות של השלטון פשוט הולכת ומחריפה
לסופר, למוכר ולמתווך עומדת הזכות להנות מזמנם ופרי עמלם, ללא התערבותו האלימה של המחוקק. אם חנות רוצה למכור במבצע, או להגיע להסכם כלשהוא עם המוכר, או עם הקונה, אין זה מעניינו של המחוקק לשלוח בריונים שיפריעו לו. "כשל השוק" קיים רק בדימיונה של לבנת. תמונת השוק משקפת את העדפותיהם של הקונים בכל רגע נתון. כל עוד לא מופעלת אלימות כלפי אף אחד מהצדדים, שתניח לבנת את ידיה המטונפות בכיסה, ותפסיק לשלוח את הבבונים לאכוף את העדפותיה.
יעקב | 29.02.12
39.
מדינה קומוניסטית
קודם כל החוק רק יעלה אתה המחיר. לספק כדאי להוזיל בתנאי שהוא מוכר כמות. אחרת , הוא יוזיל פחות. שנית , יש גבול לרמת המעורבות הממשלתית. עוד מעט יאסרו לעשות מבצעים על פינוקיו , כי הוא מעץ , על קישקשתא , כי הוא צמח מוגן.... התחרפנתם ? זה שיווק , זה בכל העולם , זה בסדר. מי שלא רוצה לא חייב. אם לקוחות לא ייקנו , הרשתות יעשו משהו אחר. אולי הממשלה צלאים את צומת ספרים ואת סטימצקי והיא זו שתשווק ספרים ? כי בנתיים המדינה עודה עבודה פשו נפלאה, עבודת קודש של ממש בנשוא הדלק , החשמל , הנמלים , הרכבת. אז יאללה , שתמכור גם ספרים.
שרה טפשה | 29.02.12
38.
נשמע יותר כחוק נזק מחוק תועלת
אם אמנם המחיר לצרכן מעתה ואילך יהיה נמוך בעשרות אחוזים, נניח 50%, ממה שהיה עד כה, הרי שהתמורה לסופר תרד אף היא באותו שיעור פר ספר, עם תקווה שאולי הכמות הנמכרת תגדל, אך בטוח שהיא לא תגדל ב 100%, לכן בסופו של יום התמורה הכולל לסופר תקטן. אם שיעור ירידת המחיר יהיה נמוך יותר נאמר 20%, ההשפעה על הכמות הנרכשת תהיה זניחה. באשר לשבוע בספר, אם שיעור ההנחה המרבי יהיה 10% - פירוש הדבר מוות מוחלט לשבוע הספר. אף אחד לא ירוץ לדוכנים בשביל 10% הנחה. אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
מר ישראלי | 29.02.12
37.
חוק בולשביקי דרושה התערבות של בית המשפט
המדינה מידרדרת לבולשביזם קיצוני. הליכוד היה פעם ביתם של אזרחים ליברלים התומכים בשוק חופשי וסולדים מתכנון מרכזי. לא עוד. הם אסופת פופוליסטים הזויים שחושבים שתפקידם הוא לנהל את חיי האזרחים בכל אספקט אפשרי. אני פשוט לא מאמין שהממשלה יוזמת חוק שמשמעותו סירוס ועיקור הזכות הבסיסית של אנשים לבצע עסקאות ביניהם מתוך בחירה חופשית. זה הזוי. מה השלב הבא? לקבוע בכמה ימכרו נעליים ומלפפונים? זה בדיוק מה שהיה ברוסיה הסובייטית וכולנו יודעים איך זה נגמר ברגעים כאלה לא נותר אלא לסמוך על בית המשפט שיעמוד בפרץ ויקבע שלממשלה אין סמכות להתערבות כזאת. האמת? קשה לי להאמין שזה יקרה, בכל זאת לא מדובר פה על זכויות של פלסטינים...
חתם סופר | 29.02.12
34.
הצעת חוק איומה שפוגעת בסופרים ובצרכני הספרות גם יחד.
היום סופר מתחיל מקבל 10% תמלוגים, ואם אתה לא מתחיל ויודע גם להתמקח אתה בקלות יכול להגיע ל15% על 3000 הספרים הראשונים, ומעבר לכך אפילו 24%. חתמתי עד כה בשלוש הוצאות שונות ואלו האחוזים שקיבלתי. ממילא מדובר בהכנסה זעומה ביותר למי שלא כותב רבי מכר, אז מה ניזכרתם לקחת כסף מהסופרים בטענה שאתה 'מגנים' עליהם? באשר להתניית המכירה גם זו מטופשת: אף חנות לא מכריחה אותך לקנות ארבעה ספרים. אתה רשאי לקנות ספר יחיד. כל מה שהחנות אומרת הוא שאם תרכוש ארבעה ספרים תקבל אותם במאה שקלים. אני חושב שהמבצעים האלה רק מביאים קונים לחנויות ועוזרים להוצאות לרוקן מחסנים מספרים שלא נמכרים. השמירה לכאורה על ערך הספר תוביל לכך שמחסני ההוצאות יתמלאו בספרים במחיר מלא שאיש אינו קונה. אם אני קונה מותחן של סילבה או בלדאצ'י , שנועדו לקריאה אחת - אין סיכוי שאשקיע בהם יותר מעשרים וחמישה שקלים. אני קונה ספרי מתח רק במבצעים. לא יהיו מבצעים? נחזור לספריה. ומה יהיה על ההוצאות לאור?
סופר | 29.02.12
33.
היתנהלות דו ערכית!! אין הגמל רואה את דבשתו גב ליבנת!!!!!
הקריטריונים של פקידי ממשלה חברי כנסת ושרים ללא כל פרופורציה למציאות !!אנשים שבמעמד הנל משכורתם והתנאים הנילוים!! גדולה לאין ערוך ממעמד הביניים מדבר במשכורות ותנאים של למעלה מחמישים אלף שקלים בחודש!!!!עם כל הכבוד לגברת ליבנת היתנהלותה אינה רלבנטית בנושא כמו בנושאים רבים שבהם שמה ידה!!לא יעלה על הדעת שקניית ספרים תיהיה מנת חלקם של בעלי משכורות גבוהות!!לא יעלה על הדעת שבעלי הממון כמוחבריה של ליבנת בממשלת ישראל יקבעו למעמד דלמטה ויחסמו אותו מקריאת ספרים וכל הכרוך בכך!!המיבצעים נועדו לרצות את כל רבדי האוכלוסיה ולא רק את מעמד העל!!העם שוקק ליקרוא להיתעמק ולרצות את האינטלקט ובהחלט מיבצעים של מכירת סםרים נועדו לכך !עם כל הכבוד ודאגתה הרבה כביכול לסופרים יכולה הגברת להקציב אחוז מסך התקציב של מישרד החינוך על מנת לרצות את המערכת שכוללת סופרים והוצאות סביב עריכת ספר!!עוד אפשרות על מנת לחסוך וכסף רב לאחד את מישרד החינות והתרבות יחדיו תחת שרביטו של מר סער ואת ההפרש מביטול מישרד פיקטיבי להעביר לסופרים!!מישרד התרבות הוא פיקציה שערוריתית על מנת לרצות אקט וצינויי פוליטי זניח שגוזל את כספי הציבור!!
זאב דוד | 29.02.12
32.
החוק לא פותר את הבעיה ולא רלבנטי
החוק לא פותר את בעיית הדואופול, ובעיקר את עניין הבעלות המשותפת של הוצאת ספרים גדולה ושל רשת גדולה, שמאפשרת שליטה מוחלטת בשוק. אם היו מפרקים את המונופול הזה, זה היה מציל את החנויות הפרטיות ומעודד תחרות בשוק הספרים. בנוסף, החוק לא מתייחס לעתיד הקרוב, בו יימכרו בעיקר ספרים אלקטרונים, שלפי החוק מוגדרים כשירות או כרישיון לקריאה ולא כמוצר, ועל כן החוק לא חל עליהם.
דוד | 29.02.12
31.
מה את נדחפת עכשיו???
משום מה אני מתקשה לראות את סופרי ישראל נוברים בפחי האשפה כדי למצוא אוכל, יש להם מספיק כסף וזמן לחיות חיי איכות, לעומת זאת כחצי מהשכירים במשך מרוויחים בסביבות ה 5000 ש"ח , וקניית ספרים (בעיקר כמתנה לילדים או בן/בת זוג) הייתה הוצאה שיכלו לעמוד בה וליהנות ממנה!! עכשיו שספר יעלה 100 ש"ח!!! מי יכניס את היד לכיס?? אם עד עכשיו הרשיתי לעצמי לגוון בספרים ולנסות ספרים מסוג שונה כי מחירם זול- אז עכשיו אין מצב שזה יקרה!! תוציאו את הראש מהתחת ותתחברו לעם!!! תמיד מטיפים לנו ששוק חופשי זה טוב (ובגלל זה קורעים את עובדי התעשיה במשכורות נמוכות) אז אל תתערבו!!! אישית ,בתור אחד שמוציא בסביבות 400 ש"ח בשנה על ספרים, אם החוק המכוער והאליטיסטי הזה יעבור- אני לא מתכוון לרכוש שום ספר במדינת ישראל!!! עד שהענף הזה יקרוס ואז אתם חברי הכנסת המנופחים מטיפשות, תבינו שמספר הדרכים שבהן ניתן לדפוק את הציבור הוא מצומצם יותר ממה שחשבתם!! לפחות על פי החוק הזה התנ"ך יוכל להמכר במבצעים....
ישראלי מודאג | 29.02.12
27.
רעיון טיפשי לחלוטין. עד שאנשים קוראים ספרים.
אין סיבה בעולם שספר יעלה 88 ש"ח. זה המחיר המיניאלי של ספר בקטגוריית סיפורת. ההיצע גדל והסופרים הבכיינים מוכרים הרבה יותר ספרים ומתפרסמים. רק את זה הם לא לוקחים בחשבון. חכו שספר יעלה 88 ש"ח, אף אחד לא יקנה! צריכים לשמוח שיש מבצעים על ספרים. חוץ מזה, מה הבעיה להתנות מכירת ספר? זה גם מוצר. לא צריכה להיות שום בעיה. הם עוד יתחרטו על השטות הזאת. אני אחרים את חנויות הספרים והסופרים אם ספר יעלה 88 ש"ח.
י.ש | 29.02.12
26.
להפסיק לקרוא בעברית. יש תחליף!
שפת העולם היא אנגלית. שפת המדע היא אנגלית. שפת האינטרנט היא אנגלית. כל אחד צריך לדעת אנגלית. ספרים באנגלית זולים, והיבוא שלהם פטור ממס. ממילא רוב הספרים מקורם באנגלית. לכל קינדל (זול מאד וטוב, לא כמו הקורא הדפוק של סטימצקי), אייפד, ועוד ניתן להוריד ספרים באנגלית באופן מיידי ובזול!!!. אז חסל סדר קריאה בעברית. שלימור לבנת תהיה הקוראת היחידה. ואת א.ב. יהושוע נשאיל בספריה.
צפוני | 29.02.12
25.
"יופי" של רעיון.
ילדים, עיזרו לגברת הנחמדה לנחש מה יקרה אם ספרים של סופרים ישראלים ימכרו במחיר מופקע שאין לחנויות יכולת חוקית להוריד אותו, וספרים של סופרים זרים ימכרו ברבע מחיר באמזון (או אפילו פחות ישירות לקינדל/אייפד)? לבטח כל הסופרים יתעשרו. זה הרי ידוע שככל שמעלים את המחיר הרווחים עולים. תמיד.
יוכבד | 29.02.12
22.
איפה הכסף....
כל המגיבים כאן לא מבינים שהסכום המשולם בחנות מתחלק לכל מיני אנשים וגופים שאין להם שום זכות ביצירה הסופית: 16% הולך למדינה (מע"מ) 40% הולך ישירות לחנות (סטימצקי או צומת ספרים ברוב המקרים) 18% הולך לחברת ההפצה. ההוצאה לאור לא יכולה להעביר את הספרים לסטימצקי - אלא באמצעות מפיץ מורשה 4-8% עלות ההפקה וההדפסה בקיצור מה שנשאר (בערך 30% מהסכום ששילמנו) צריך להתחלק בין ההוצאה לאור לבין הסופר. בקיצור אם לא ישמרו על התגמול שיקבל הסופר (שכמו שניתן לראות, האחוז שלו הוא נגזרת של המחיר לצרכן), לא יהיו ספרים וסופרים. בדיוק כמו שחברות התקליטים מעדיפות להוציא כיום תקיטורים, רק ללהקות וזמרים/ות עם פוטנציאל גבוה למכור ולא משקיעות בז'אנרים אולי פחות "רחבים" אבל מעניינים וייחודיים.
אחד שיודע (לכתוב) | 29.02.12
21.
יש לי זיכוי של 200 ש"ח בסטימצקי.
כבר יותר משנה, יושב לי בארנק. בכל פעם שאני נכנס לחנות ורואה את הספרים הנחותים, המבצעים המוזרים והמבלבלים ובעיקר - מחירי המחירון האסטרונומיים - אני יוצא מהחנות ואומר לעצמי - נו, נחכה לשבוע הספר... נמאס. להדביק מחירים של 80-120 ש"ח לספר ולשלב זאת במבצעי הנחות מסוג "בעל הבית השתגע" - הצרכנים לא טיפשים, הם בורחים מהחנות!
קורא | 29.02.12
15.
תעברו לקרוא ספרים באנגלית, קונים קינדל ויש אלפי ספרים להורדה בחינם או בזול
רוצים להחליט לי כמה אני צריך לשלם עבור הקריאה? וצים בעצם להרחיק את המעט שנשארו בארץ ועדיין קוראים...אין בעייה, עלי אי אפשר לאיים כבר. קינדל חדש מהחנות באמזון ומשלוח לארץ עלה לי 150 דולר כולל משלוח ומכס. חיפוש של חמש דקות מעלה המון תוצאות של ספריות שלמות בקבצי EPUB ברשת ונשאר רק להוריד. כרגע יש לי כמה אלפי ספרים במחשב וכמה מאות על הקינדל.... אני כבר לא אכנס לחנות ספרים בארץ כנראה. אם יהיה אי פעם ספר טוב בעברית אז אני כבר אעדיף לחכות לתרגום שלו :) זה פשוט מגוחך מה שקורה בארץ ומנסים "להגן" על הסופרים, כאשר כל הסופרים הבאמת גדולים בחו"ל כבר מוכרים מזמן גרסאות דיגיטליות דרך אמזון (חוסכים את כל עניין ההדפסה וההפצה של הספרים וגם ככה הספר נכתב בפורמט דיגיטלי), אז למה לשלם הרבה? אין שום סיבה לשלם לספר יותר מעלות הפורמט הדיגיטלי שהיא 10-15 דולר באמזון כלומר איזור 40 - 50 ש"ח לספר נקודה!
אורי | 29.02.12
14.
אני לא מבין,
מה בליכוד בחרו להחריב את המדינה? לא משאירים אבן על אבן במדינה שלא הופכים מיסים,יוקר מחיה מטורף ועוד .... כנראה שאנחנו הכנסנו וירוס למחשבים של האירנים בכורים שלהם אבל הם בתגובה הכניסו לנו וירוס קטלני יותר בדמות הליכוד שמחריב אותה אחרת אין לי הסבר לכל מה שקורה פה במדינה עם הממשלה שלנו בטוח זה מזימה של האירנים
N | 29.02.12
9.
בתחום היחיד שהיינו קרובים למחירי חו"ל (בארה"ב לא תוציא יותר מ10$ על ספר קריאה חדש
ולא יותר מ5$ על ספר שיצא בשנה שעברה), דופקים אותנו ובעצם מכריחים את משווקי הספרים לפעול כקרטל מתואם מחירים?! זה מריח כמו רגולציה שסטימצקי וההוצאות דחפו דרך לוביסטים. אם באמת היה אכפת להם מרווחי הסופרים, היו מגינים עליהם ישירות (למשל ע"י קביעת סף מינימום של למשל 5ש"ח לספר שנמכר שיועברו לסופר, לא משנה בכמה נמכר). עכשיו ההוצאות יוכלו פשוט להוריד את האחוזים שהם נותנים לסופרים ולצאת ברווח של פי 4. בזיון.
הייטקיסט | 29.02.12
7.
אנשים קונים היום פי 4 ספרים, הספרים ממש נדחפים לידיים בגלל מחירם. בעתיד אנשים יפסיקו לקנות ספרים
הרי שנים אנשים בוכים על מחירי הדיסקים שעומדים על 70 ש"ח... איפה טאוור רקורד?איפה המוני האנשים שאמורים לצרוך מוזיקה? מחפשים אותה באניטרנט.. מעט מאוד אנשים הולכים לקנות דיסקים וגם זה רק כדיי לקנות אחד ספציפי ולחזור הביתה. ענף הספרים היה עד כה נגיש מבחינת מחיר ולכן אנשים פשוט הלכו לקנות ספרים כמו שהולכים לעשות שופינג.. אנשים קנו 4 ספרים לעצמם ועוד 4 ספרים לכל ילד בערך. גם אם ההורים לא היו בטוחים שהילדים יקראו את הספר או ש"זה לא הספר שהם היו בוחרים לילדיהם" עדיין ה4 ב100 היה דוחף את הצרכנים לנסות לקרוא ספרים ולמלא את בתיהם בספרות. המרוויחים מכך היו בצרכנים שיכלו לקנות ספרים והרבה ולהמר על ספר שהם לא בטוח יאהבו רק בגלל שהוא זול. בתור תולעת ספרים, אני קונה בערך 20 ספרים בשנה (מאז שנולדו הילדים יותר קשה למצוא זמן לקרוא)... אז אם פעם תקציב הקריאה שלי השנתי היה 500 ש"ח וזה היה מספיק לי לשנה, כעת זה מספיק רק לכמה חודשים ואין סיכוי שאני אוציא פי 4 סכום על הספרים. כמוני כך רוב האוכלוסייה תעשה - מי שלא רגיל לקנות בכלל ספרים ועד היום סתם הלך ל"שופינג" פשוט לא יעשה את זה ומי שכן רגיל לקרוא פשוט יצמצםאת הקריאה. אז מה הרווח יהיה? אם עד היום חברות הספרים הרוויחו על כל ספר X ומכרו 10000 פריטים, אחרי החוק הם ירוויחו אוליי 4X אבל המכירות תהיינה בהתאמה - 2500 פריטים. אז אוליי יהיה שינוי קטן למעלה או למטה אבל מה שבטוח - הרווח לא יקפוץ פתאום. זה
חבל, התוצאה תהיה הפוכה לרצוי | 29.02.12
3.
חבל שבגלל לחץ של הסופרים הציבור הרחב הוא זה שיפסיד וישלם הרבה יותר
לא קידמו את התרבות אלא הרחיקו אותה מהציבור, שיקנה הרבה פחות ספרים. אני אישית, אגב, לא מתכוון לקנות שום ספר במחיר השערורייתי הנקוב עליו ללא הנחה (לא פעם 110-150 ש"ח). אולי אחרי שיראו את הירידה במכירות, יבינו איזו שטות עשו בחוק הזה.
תגובתה של ליבנת היא פשוט ספין | 29.02.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת