אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פיטורים בפריימסנס: 50 עובדים מתוך 190 יילכו הביתה

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
פריימסנס מנסה לצייר תמונה שונה אבל בסוף היא כמו כולם
החברה שמנסה להצטייר כשחקן שונה וחריג מתגלה בסוף כמו כל החברות עליהן היא התנשאה. מאיה (מנהלת כוח האדם) משחקת את עצמה רגישה ואנושית וינון כציוני נלהב אבל כשמגיע רגע האמת אין אנושיות ואין ציונות. אנשים שנתנו ימים כלילות לטובת החברה נזרקו כפסולת שאין בה צורך. בקשות פשוטות להקל בצורה כזאת או אחרת על הפיטורים האכזריים נדחו על הסף בצורה גורפת. אז נכון שמייקרוסופט עוזבת ונכון שעוד 3-4 חברות שהיו על סף חתימה ויתרו ברגע האחרון אבל כרגיל, מי סופג את האש - אחרון העובדים. לא חלילה מנהלי המכירות שכשלו להביא חוזה אחרי חוזה וגם לא ינון בעצמו שבארבע שנים לא הכניס לחברה אפילו שקל (שלא לדבר על ההחלטה לפתח צ'יפ חדש שנזרק בסוף לפח יחד עם 5 מליון הדולרים שהושקעו בו). אז היה סבב ראשון ויהיה גם כנראה סבב שני (מקווה שנצליח לחמוק ממנו או למצוא משהו אחר לפני שיפטרו גם אותי) וכנראה שאם לא ישתנו דברים ינון עצמו יהיה בסבב השלישי (אבל לא צריך לדאוג לו - כשהוא ייזרק זה יהיה עם חבילת נחיתה קצת יותר נוחה מזאת שהוא נתן לאנשים אותם הוא זרק). לפחות עכשיו כולם יודעים את האמת - גם אנחנו חלק מהבלוף.
אחד מבפנים | 19.03.12
43.
פריימסנס ,כל הכבוד לכם.
מסטארט אפ שזינק כמו טיל ופרץ את השמים ועמד בכל דרישות הצרכנים על מנת לספק את המצרך ולצורך כך גייס עובדים לא איבדתם כיוון ועל אף שאתם עדין מצליחים אתם מבינים שאינכם יכולים לה משיך בשיא מתמשך של שיאי גינס, לי אישית הפיטורים מעידים על כך שאתם יודעים היטב מה אתם עושים וכעת זה גם מסביר את ההצלחה שהיתה ןשעדין ממשיכה ואיחולי שתימשך , אשית אין לי ספק שבעתיד תכבשו עוד שיאי גינס ושוב כל הכבוד שאתם עושים את הדברים הנכונים
 | 11.03.12
42.
אין מי שילחץ ברקס למדינה הזאת? הטמטום הישראלי מדרדר אותנו לתהום.
הגיע הזמן שנתחיל להתנהג כמו עם ולא כמו אסופת אנשים עם חלום אמריקני שמתנהגים כאילו הם בבזאר טורקי. הייתי מצפה מעם שהוליד יותר מרבע מפרסי הנובל במדעים, את רובם הגדול של גאוני השחמט, תעשיות ענק בארה"ב ובמקומות אחרים על הגלובוס מאפריקה ועד אירופה, שלאורך כל ההיסטוריה הוליד והוביל מהפיכות תרבותיות, חברתיות, כלכליות ומדעיות, להוציא קצת יותר מזה במדינה שבה חצי מבניו ובנותיו דרים.
גלעד | 11.03.12
40.
כל הבכיינים כאן שמאשימים את ה"קפיטליזם"
תזכרו שמשמעותו של הקפיטליזם היא שאתם מקבלים משכורת, ושמותר לכם לעבוד איפה שאתם רוצים, ושמותר לכם להקים חברות ולגייס עובדים וכן, גם לפטר אותם אח"כ אם בא לכם. חופש בא עם מחיר. זכויות באות עם חובות. אתם רוצים לוותר על הקפיטליזם? שאסור יהיה לכם לקנות בית משלכם? שאסור יהיה לכם להקים חברות? שהמדינה תקבע לכל אדם במה יעבוד ואיפה והוא לא יוכל להתפטר לעולם?
הייטקיסט | 11.03.12
39.
עובד הייטק - דע את מקומך בחברה
היחס לחברה צריך להיות כמו היחס של החברה אליך. מבחוץ, חיוכים והסכמה עם סיסמאות המשפחה הנבובות מבפנים, נשארים כל עוד זה משרת את האינטרסים שלך (ורק שלך). כבר עזבתי חברות בנקודות קרטיות כי הם הפסיקו לשרת את האינטרסים שלי או כי מצאתי מישהו שיתן לי ערך גבוה יותר. לא היו נקיפות מצפון כי לא היה לי ספק שאם המצב היה הפוך הייתי נבעט ללא מחשבה שנייה
 | 11.03.12
33.
ארוגנטיות וחוסר שיתוף מנהלי הייטק בני 50 ומעלה שהיו בסרטים כאלה
שתי הערות: 1. אחד הסממנים של סטרטאפיסטים ישראלים בזמנים שהם יושבים בחדרי הנהלה של מיקרוסופט או כל חברה גדולה אחרת עולמית ומגיעים להסכמים היא הופעת מחלת הארוגנטיות שגורמת לסרטן שאוכל את החברה מבפנים. 2. הצעתי פעמים רבות לחברות כאלה לשלב מנהלי הייטק בני 50 פלוס שהיו בסרטים כאלה - לא רק בדירקטוריון שבהם באים לבקר פעם בתקופה משמיעים דברי חוכמה (עצות) ולא אחראים לדבר, אלא שילוב כמה כאלה בחיי היומיום עם אחריות. אותם אנשי 50 פלוס לא חכמים יותר אלא חוו חוויות שצעירי ההייטק עדיין לא חלמו עליהם. אבל זה לא קורה כי הארוגנטיות אוכלת כל חלקה טובה. חבל....
ברנהרד | 11.03.12
31.
אח של עובד שפוטר - צריך פלקסיקיוריטי כמו בדנמרק לעובדי ההיטק
מה שצריך בתחום ההיטק זאתהגישה שקיימת בדנמרק המושג פלקסיקיוריטי (Flexicurity) מייצג גישה לפיה יש ליצור מערך איזונים בשוק העבודה1 בין: ביטחון לעובדים - הגברת יכולת ההסתגלות של עובדים לשינויים במשק שעלולים לפגוע ברווחתם, קרי פיטורין או פגיעה בשכר. לבין גמישות למעסיקים - היכולת להתאים את השימוש במשאב העבודה, כגון: היקף המועסקים, השכר, שעות העבודה או כישורי העובדים, לצרכים המשתנים של המשק. מתוך מאמר של מכון ראות
נירס | 11.03.12
21.
אין, ההיגיון שולט
כשרע, מפטרים. כשטוב, מפטרים. מדהים איך עובד ההיגיון הקפיטליסטי. אף אחד לא מוכן לומר "בשבילי הצלחה זו לא רק השורה התחתונה בדו"ח, אלא גם תמיכה בקהילה ובמדינה על-ידי העסקה של כמה שיותר עובדים". מר ברכה מחויב אך ורק למשקיעים שלו. לאנשים שהביאו אותו למצב שבו מישהו מוכן להשקיע בו? בובקעס.
אורי בורי | 11.03.12
15.
לא מתבייש להשוות עצמו לסרט 127 שעות?! לך תמכור למישהו אחר את הבולשיט
של בשר מבשרך, וחלק ממשפחה וכל ה... הזה. ברגע שניתן לוותר על מישהו, אתם - מנהלים בכירים ומנכלים, זורקים אותו ברגע, ואתה יודע בדיוק את מה זה מזיז לכם. ועוד לעשות את זה כשהחברה רווחית ומצליחה - תתבייש שאתה לא אומר את האמת במקום להתייפייף - אין לנו צורך עוד בכוח האדם שהיה לנו, לאור הפרויקטים שיש לנו שועמדים בפנינו. צריך שיחוקקו חוק שהופך את העבדים לעובדים שותפיםבחברה, בפרט אלו שהשקיעו את נשמתם לאורך זמן תוך הקרבת חייהם האישיים. כך שכשמפטרים את אלו שהחברה נבנתה עליהם, יגיעו להם יוצר מסתם פיצויי פיטורין, או האופציות המועטות שטרחו לתת להם בדרך, אם בכלל. וכל הליך השימוע המטופש הזה, בשביל מה בכלל צריך אותו, הרי אין לו משמעות מעשית בכלל.
 | 11.03.12
10.
זהו, המפתחים הזוטרים סיימו להעביר את הידע על המוצר, אז יאללה הביתה
כמו כל חברת הזנק בארץ שנמכרת, ברגע שהטכנולוגיה שלה בשלה והידע שלה הועבר בהצלחה לידי מהנדסים במדינות אחרות, הגיע זמנם ללכת הבייתה. המפתחים הראשיים שמחזיקים את החברה בביצים ימשיכו לעבוד. הזוטרים שניתנים להחלפה, יקבלו במקרה הטוב מכתב שמודה להם על הלילות והימים שהשקיעו ויפנה אותם ללשכת העבדים הקרובה. כל הכבוד לתעשיית ההיטק הישראלית.
שלומי | 11.03.12
9.
עבד בעולם המודרני
צריך לזכור שאנחנו פועלים פשוטים המייצרים לבעלי החברות (בדגש על בעלי החברות) המון כסף ובשביל זה אנחנו מרוויחים כסף אבל אף פעם לא נרוויח מספיק כסף בשביל לפרוש מהעבודה, זה גלגל שמשאיר אותנו במצב של עבדות תמידית. החברות היום מנסות לגרום לנו לחשוב שאנחנו חלק מההצלחה, חלק ממשפחה... אסור לטעות! אנחנו עובדים בשביל כסף, ומעסיקים אותנו פה רק בשביל לייצר כסף (יותר מהעלות שכר שלנו).
עבד בעולם המודרני | 11.03.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת