אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גן עדן לעבריינות אינטרנט

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
דעה נכונה יש חוסר עקביות ולעיתים חוסר הגיון בפסיקה
כשאחד מבעלי אתר הימורים (שחוקיים באנגליה) ביקר בישראל קבעו שהאתר שלו מבצע פעילות עבריינית ועצרו את האיש אז או שזה חוקי או שזה לא חוקי, להגיד שהאתר לא חוקי בפסק דין אחד, ובפסק דין אחר להגיד שבגלל ניואנסים טכנולוגיים המשטרה חגרה מסמכותה כשהיא חוסמת גישה נראה מאולץ ומוזר דווקא כשמדובר בעבירות האקבטיביזם עומד דום. בענייני מינויים פוליטיים, בטחון, כלכלה יחסים בינו לבינה ובכל השאר מתערבים ודווקא בעבריינות לא. המשפט בארץ לא ממש ברור. או שאולי עורכי דין לא מספיק חכמים בשביל להבין אותו.
עורך דין | 19.04.12
2.
תשובה לחברי
חיים היקר ראיתי באיחור את תגובתך ואשיב בקצרה: טענתי נסמכת על שורת פסיקות בהן "השתמט" בית המשפט - ואינני נכנס לטעמים - מכל מתן סעד כנגד הפרה. במיוחד הפסיקות של ריבלין ואגמון-גונן. כך שתאורטית - הכל מותר. בארה"ב יש הסדרים שבהם ניתן להיאבק משפטית בהימורים באינטרנט. בישראל אין חקיקה ואין פסיקה המאפשרים זאת. ועוד משהו - במקרה שלפנינו אולי צודק בית המשפט. אבל האם התוצאה הייתה דומה, אילו נניח היה מוצא צו לחסימת הגישה לאתר פדופיליה? האם גם אז בית המשפט היה מבטל את הצו. תאמין לי שאז לפתע היו מוצאים את הסמכות. הימורים, בגלל שהם חוקיים בחו"ל, בגלל שזו "עבירה ללא קרבן", אז קל יותר להגן על חופש הביטוי והתנועה ברשת.
משה גורלי | 19.04.12
1.
דעה שגויה
משה גורלי טוען בטור שלמעלה, ש"ישראל הפכה גן עדן להפרות ועבריינות באינטרנט". זוהי טענה שאין לה ביסוס מחקרי ולו משום כך צריך לקרוא אותה עם יותר מאשר קורטוב של מלח. היא אינה יותר מדעתו האישית של חברי הכותב. אבל למעלה מזה, דומה שהוא נתפס לכדי טעות. כביכול, העובדה שביהמ"ש אוסר למנוע גישה לאתרי הימורים היא-היא, בין השאר, ההופכת את ישראל לגן-עדן כזה. צריך לזכור, שבית המשפט לא אסר על המשטרה להגיש כתבי אישום נגד אתרי ההימורים המנהלים לשיטתה פעילות לא חוקית בישראל. מדינות שונות בארצות-הברית עשו זאת ואף גרמו למעצרם של מנהלים בכירים בתאגידי הימורים, כאשר נחתו בצפון אמריקה. גם איגוד האינטרנט הדגיש בעתירתו ובדיון בה שלו היו מוגשים כתבי אישום כאלה, לא היה מלין על כך בחצי מילה. אדרבא, זה יהיה תקדים משפטי מרתק שיעורר סוגיות חדשניות של סמכות שיפוט ותחולת הדין על פעילות אקסטרא-טריטוריאלית (אם אמנם היא כזו). אלא שאכיפת הדין הפלילי אינה יכולה להיעשות כלפי מי שאינם מבצעים עבירה כלל ועיקר (גולשים) תוך מתן פטור דה-פקטו למי שהמדינה רואה כעבריינים (בעלי האתרים). יש דרכים שונות להיאבק בעבריינות אינטרנט, משה. הן אינן כוללות מאבק במי שאינם עבריינים. גילוי נאות: המגיב ייצג את איגוד האינטרנט בעתירה שהביאה לביטול צווי המשטרה.
עו"ד חיים רביה | 04.04.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת