אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניתוח "כלכליסט": האם הקיצוץ בסולל מסמן את סוף החלום הסולארי?

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אנשים כאן מחמיצים את הנקודה המכריעה:
הטכנולוגיה הסולארית אינה מהווה תחליף אמיתי לנפט וגז. זה הכל. כמות האנרגיה שניתן להפיק מהשמש/רוח היא כל כך זניחה ביחס לצריכה שכל ההשקעות הללו היו מלכתחילה ביזבוז אדיר של כסף ציבורי. מי שהתריע על כך ננזף על ידי הבורים. אולם מספיק לקחת עיפרון ונייר ולבצע חישוב פשוט כדי להבין שכדי להגיע ל 10% של אנרגיה "ירוקה" (במירכאות, כי האנרגיה הזו מ א ד מזהמת, לא במקום עצמו, אלא בתהליכי הייצור ולאחר השימוש, שלא לדבר על עתודות הקרקע האדירות שהיא צורכת) הממשלה פשוט תפשוט את הרגל, ועדיין התרומה תהיה שלילית. שוק מסובסד לעולם לא ייתן פיתרון אמיתי. אם יש ממש בטכנולוגיה הזו, היא אמורה להתפתח באופן עצמאי ללא סיבסוד.
איל | 17.04.12
13.
אנרגיה סולארית היא פתרון לחיפוש הפרוטה תחת השמש.
טכנולוגיה יקרה-ללא סבסוד מסיבי אינה כדאית. לא התקדמה ב-50 השנים האחרונות אלא במעט. גם הרוח מאכזבת. יחפשו לנו המומחים טכנולוגיות אחרות כמו מימן וכו'. כל תחנות הכח יהיו גרעיניות ,מוגנות וברמת סיכון נמוכה. בטח לא כמו פוקושימה או צ'רנוביל. גם בישראל.
קין | 17.04.12
11.
"שוק ההון אינו מאמין באנרגיה סולארית" - איך אפשר שלא להאמין???
מה עוד נראה כתחליף סביר למקורות אנרגיה מתכלים? מה לדעתכם יחליף את הנפט והפחם כשיהפכו פחות ופחות זמינים? אנרגיה אטומית? - שכחתם את פוקושימה? ברור לי שזאת אנרגיה סולארית שייצורה יהפוך עם זמן ליותר ויותר כלכלי.
אדי | 17.04.12
9.
ושוב הטייקונים היכו את העם וברחו עם הסובסידיות
כמו כל תעשייה החייה על סובסידיות, יש תלות מוחלטת בממשלות ובפוליטיקאים, ולכן כאשר הפוליטיקאים הבורים (במקרים רבים) מולכים שולל ע"י בעלי ההון ש"מוצצים" סובסדיות, מנפיקים בבורסה, לוקחים אג"ח (הכל כפי שאתם מבינים בלי להוציא שקל מכיסם) ונעלמים לאחר מספר שנים בהן חלק מהפוליטיקאים מתפקחים ומקטינים את הסיבסוד. השיטה הנוכחית כשלה!! ניתן בקלות לפעול אחרת. השיטה הינה פשוטה: 1. במקום סובסדיות, העמדת ערבות מדינה לטכנולוגיות נבחרות. 2. בחירת הטכנולוגיות תעשה ע"י המדען הראשי ותגדיר לכל טכנולוגיה כמה אחוז ערבות המדינה מוכנה להעמיד, לטכנולוגיות "מועדפות" עד 80% ערבות, ולטכנולוגיות פחות מועדפות מ20 עד 50%. וכך עם הערבות יוכלו הייזמים ללכת לבנקים ולגייס כסף (דבר שהיום הוא באופן מעשי בלתי אפשרי)! 3. בנוסף לערבות, על המדינה להציע מענק, לכל טכנולוגיה שתבצע ייצור בארץ
יוסי | 17.04.12
7.
איך זה שמחיר הנפט עולה וכדאיות הסולארי יורדת ??
יש כאן סתירה רצינית! רק אתמול היית כתבה על זמן סיום מאגרי הנפט משהו כמו 20 שנה ומחיר הנפט בשמיים ועוד צפוי לעלות..אז איך כל התנאים המעולים האלה לאנרגיה סולרית לא מספיקים לכל העוסקים בה? אולי בגלל שהם סתם מברברים ולא עשו שום התקדמות של ממש?
שקר הסולרי | 17.04.12
2.
שימוש/ניצול אנרגיית השמש לטובהתנו
זה חשוב להתעסק עם השקעות/כספים/יזמות/פיתוח וכד',אבל זה גם הזוי ולא הגיוני שבמדינה שטופת שמש כשלנו אין ממש עידוד/תיגמול/רגולציה ובכלל החלטה לאומית בהקשר לניצול השמש ליצירת חשמל(ולא מעניין באיזו טכנולוגיה) ברמת האזרח הפרטי(משפחתי)-דוגמת דודי השמש!! זה ממש מחדל לאומי ובושה של אי אכפתיות ממשלתית לקדם חסכון ואפילו חלקי לפרט/למדינה ולגלובוס-כאן ועכשיו.ומספיק אם ההצהרות כמה נושא זה חשוב,דרושה החלטה ועשייה מיידית....אגב,יש כמה מדינות בעולם שיש בהן פחות שעות שמש שכבר יודעות לנצל אותה לטובת הפרט ומותר לנו ללמוד מהן,לא נורא...
אבירם גינת | 17.04.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת