אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"לאף יועץ השקעות אין יעד חודשי של טובת הלקוח"

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

54.
תשובה ל-8
במידה ויועץ או מנהל תיקי השקעות יקבל בונוסים על סמך הרווחים הוא פשוט ייקח יותר סיכונים על מנת להגדיל את התשואה ככל האפשר, במידה והוא הפסיד אז הוא לא יקבל בונוס אבל אתה תפסיד המון כסף. לכן, שכרו של מנהל תיקי ההשקעות קבוע פלוס עמלות מחבר הבורסה דרכו הוא סוחר פלוס עמלה מהלקוח שנגזרת משווי נפח התיק.
מאור  | 29.06.12
53.
זה רק קצה הקרחון !!! כנסו שנייה...
קודם, נאמר מילה טובה ל "שובר השתיקה" ישר כח! להזכירכם התפרסמה פה כתבה ב 14.03.12 שכותרתה הייתה : "סערה בגולדמן זאקס: מנהל בכיר פורש ומאשים את החברה בהונאת לקוחות" תגובה אחת יש שם, למה ? מה לא ראיתם? ולידיעתכם יצא דוקומנטרי בשם "Thrive" שיפתח לכם את העיניים, במקרה הטוב,או שיכניס אתכם ל "שוק" קיומי. חפשו ב פייסבוק או בגוגל שווה צפייה בלשון המעטה.
2G | 30.04.12
52.
כל כך הרבה צדק בכתבה אחת
למנהלי תיק ההשקעות שלנו אין אינטרס לתת לנו להרוויח ולהשיג תשואות גבוהות, הם אוהבים להמר כשזה על הגב שלנו.. בגלל זה אני כבר מזמן לא סומך עליהם, כמו שפעם היו שמים כסף מתחת לבלטות, היום אני פשוט עושה א תזה בגרסא המודרנית וסוחר לבד בשוק. נכנס לאתר אינבסט, קורא את המידע ברשת, בורר לי את ההשקעות הנכונות עבורי, סולידיות בד"כ וממשיך הלאה.. לא צריך לשלם להם דמי ניהול מגוכחים אפילו
רמי | 29.04.12
50.
תגובה למגיב מספר 30 מבנק לאומי
פשוט התרגשתי לקרוא את מה שכתבת. אני נטשתי את בנק לאומי יחסית מהר, אחרי שנחשפתי בדיוק לשיטה שאתה תארת. נגעלתי !!! הבנתי מהר מאד לאיזו מעורת עכבישים נכנסתי, וברחתי. אפשר לחתום על כל מילה שאתה כתבת. האובססיה לדחוף ללקוחות מכל סוג "פאסיב" ו"אקטיב", והתחרות בין יחידות שונות, גורמת לפקידים הקטנים שם לעשות דברים איומים. כשאני התלוננתי, בפני הנהלה הכי בכירה על מה שנעשה, התחלתי לסבול מהתנכלויות מצד דגי הרקק הקטנים שאתם עבדתי. פקיד לפקיד זאב. בנק זה ביוב. לא מומלץ לאנשים ישרים.
ריגשת אותי | 29.04.12
49.
יועץ השקעות אוביקטיבי
אף אחד לא התיחס ליועץ השקעות פרטי, אוביקטיבי שאינו מנהל את התיק אלא בונה ללקוח תיק. הכסף אצל הלקוח ואין ליועץ כל שליטה בחשבון. במידה ויש לו מה לשנות הוא מעדכן את הלקוח . הלקוח יכול לבצע את השינוי בעצמו או להחליט שאינו מתיחס ליעוץ, או לאפשר ליועץ באישור הלקוח לבצע את הפעולה. נכון ששכ"ט של היועץ גזור מאחוז מסוים מהתיק ולא קשור לרווחים או הפסדים. למי שאינו מבין דבר ועדיין מעוניין להיות חלק משוק ההון אולי זה הפיתרון הראוי, בתנאי שמצאתם את היועץ הישר שטובת הלקוח באמת מול עיניו.
מלי2 | 28.04.12
46.
ל-11 דוקא אדם שבא משוק ההון ואינו בתחילת הדרך יכול לשפוך אור על המתרחש יותר!!!
אתה היית מאמין למשהו בתחילת דרכו שבקושי מבין איך מתנהלים ומי נגד מי וכו? - לא נראה לי..... ואם יהיה רעב ללחם אז אתה "תחזיק ממנו" - באמת תודה לך שממשהו אתה מחזיק אבל לא גילית לנו ממי - שתיהיה בריא וחזק ולא רעב ללחם אף פעם.
יהודי | 29.04.12
44.
קנו מניות גז ושבו עליהם עד אחרית הימים/או עד שתצטרכו את הכסף ,לא להחליף ני"ע
היועצים מקבלים את המשכורת מהבנק , אז הם מחויבים למעביד שלהם וזה הבנק לכן הם יעשו הכול לשכנע אותנו לשנות את הרכב התיק בכדי לזכות בעמלות ,וכול המרבה הרי הוא משובח ויתוגמל בקידום בדרגה ובהערכה ממקום עבודתו , הבנק, על כן לא להאמין ליועצי ההשקעות בבנק ולא להחליף במניות שבתיק ההשקעות שלכם ללא סיבות בדוקות
ותיק בבורסה.לא להאמין ליועצים מהנסיון | 27.04.12
40.
תשובה ל-8, הסיבה שאסור ששכר היועץ ייגזר מרווח הלקוח
אם בשכר היועץ יהיה מרכיב שהוא אחוז מסויים מרווח הלקוח, ליועץ יהיה אינטרס להמליץ על המניות הכי מסוכנות. אם הלקוח יפסיד את כל כספו, אז בהנחה שאותו אחוז שהיועץ מקבל מכל הכסף של הלקוח נמוך ממשכורתו של היועץ, היועץ לא חשוף להפסדים באותה מידה שהוא חשוף לרווחים.
עומר כורך | 27.04.12
39.
בוקר טוב אליהו , נזכרת עכשיו ?
פתאום נמאס לך לאחר שנים שהיית בדיוק כמו אלה שאתה מבקר עכשיו בחריפות גדולה כ"כ ? הדברים שאתה מדבר עליהם הם קצה הקרחון של מה שעושה המערכת הפיננסית ללקוחותיה במשך שנים רבות מאוד . רק דוגמה : בשנות ה 80 ו ה 90 לקוחות שפרעו הלוואות צמודות ארוכות טווח בפרעון מוקדם שילמו ריבית על ימים נוספים לאחר הפרעון בפועל והגדירו את זה כצורך למקרה שהיתה טעות בחישוב . כהתרעתי ע"כ באיזו תוכנית רדיו מיהרה דוברת בנק שלא אחשוף את שמו ,רק אומר שזה הבנק שמפרסם שלהיות ראשון זה מחייב :-) להתקשר לתוכנית ולהכחיש . זה קרה כשנה לאחר שפרשתי מתפקידי כסגן מנהל סניף ומנהל מחלקת אשראי .
חיים | 27.04.12
36.
יש כתבה באתר כלשהו שאינה פרסומת?
אם קיבלתי שירות מאיש מקצוע טוב, ואני מרוצה - למה שלא אפרסם אותו? כמו כן ציינתי כאן יותר מחברה אחת ואיני מקבל שכר מהחברה שממנה קיבלתי את שירות ההכשרה. השירות חשוב. חשוב שאנשים ילמדו איך להוציא את המכסימום מהחסכונות שלהם, אלא אם הם חושבים שלקטר בטוקבקים זה כל מה שצריך כדי להצליח
מנחם אש | 26.04.12
34.
אם כבר מתוודים - עדיף לומר את כל האמת
האמת היא שהתשובה הנכונה לכל אזרח היא לקבל הכשרת משקיעים, וללמוד לבד איך הוא יכול לנהל את הפנסיה והחסכונות שלו באופן עצמאי. כואב הלב שלא מגלים לציבור את האמת - עד כמה זה פשוט וריווחי, עד כמה שאין צורך ביועצים האלו. הכשרת משקיעים היא הפיתרון. למשל כמו בחברת גרניט הכשרת משקיעים, או טראון הכשרות...
מנחם אש | 26.04.12
32.
ילד, הגיע זמן שתלמד כשיש קפיטליזם חזירי הכל מותר
ואני מניח מבלי לפגוע, שכל אחד מהדור הצעיר גדל לתוך חברה אטומה, כאשר באנגליה ארה"ב וקנדה, תמיד דופקים אותך ואומרים יש לי סמפטיה למצבך, ובישראל רק הלכו צעד קדימה ואחרי שדופקים אותך ואם אתה בגיל מבוגר ואינך יכול יותר לתקן... פשוט משליכים אותך .... ומיד משמיעים לך השיר הנהדר..."אל תשליכני לעת זקנה. מי פעם העז לקבל 100 מיליון ובעת משבר לבקש שמיטת חובות ולא לשלם גם מהכסף המוגזם שהוא קבל בעצם גנב? מי פעם העז לעשוק ולגרום בכל מיני תרגילים מסריחים אבל חוקיים שהעני ישלם תמיד ואם אין לו אז שיקבל פשיטת רגל, כי איזה חזיר קפיטליזטי לקח קיבל גנב קראו לזה איך שתרצו ולפתע אין בקופה כסף אם זה לא רק עבור הכיס שלו? אבל רציתם אינטרנט? אז יש היום מהפכה, שתחסל העולם! כי אינטרנט עם קפיטליזם חזירי זה מירשם להרס, במיוחד בחברה אטומה, אבל אל תאשימו גם בזה את ישראל, אלו הם פני החברה המערבית הנאורה!!!!
איתי יהל | 26.04.12
30.
למה זה לא מפתיעה אותי....פשוט כי הייתי בצד הזה של המיתרס ועזבתי בגועל נפש
עבדתי בבנק לאומי וראיתי דברים שגרמו לי לריב עם מנהל הסניף שלי ואחר כך עם ההנהלה וכך ללא תמיכת הוועד ואחרי שכולם ראו בי "טראבל מייקר" קמתי ועזבתי היום אני לא מאמין לפקיד בנק בכלום - גם אם יגיד לי שעכשיו יום אגש לחלון לוודא כולם חייבים לעמוד ב"יעדים" שזו מילה מכובסת של לדחוף הכל ובכל מחיר ולכן אני מציע לכל מי שקורא פשוט להיזהר כי יש פקידים שמוכנים למכור את אמא שלהם בשביל להתקדם וקשה מאוד למי שבאמת יש מצפון לעבוד במקום כזה אני עזבתי לפני שנים ,מעולם לא הצטערתי על הצעד הזה ומעולם לא הסתכלתי לאחור
בת יענה | 26.04.12
29.
ארז כל הכבוד - כתבה אמיצה
התשוקה והשאיפה לשפע הם מה שמניע את גלגלי הכלכלה בארץ ובעולם כולו, שנמשיך לרצות להיות טייקונים. חשוב שנדע לעשות כל דבר בשיתוף פעולה בחלוקה צודקת והוגנת ולא לדרוך על אחרים כדי שלאחד יהיה יותר ולרבים פחות. כך כולם יהנו מהשפע שיחלחל לשכבות החלשות, כולנו אחד וכולם קשורים זה בזה. המחאה מצליחה בעצם הכתבה שאתה מדבר בה. בהצלחה בהמשך הדרך
נועה | 26.04.12
28.
אכן נגעת בשורשי הטרגדיה של העם היהודי - רבים מדי לוקים בתאוות-בצע שגורמת
לנו לליקוי מאורות כללי, בכל נושא הערכים שעליהם אפשר ללכד עם מוקף אויבים ולמנוע את השסעים הפנימיים הקורעים אותנו מבפנים, רק 64 שנים לאחר הגשמת חלום של 2000 שנה. הרגולציה היתה אמורה להגן על האזרח מכל אותה התנהלות מעוותת של הגופים הפיננסיים השונים. מעטים בעמדות מפתח מגלים את היושרה והאומץ לדבר על הדברים הכאובים והתוצאה הינה הדרדרות באמון הציבור בכל מה שנאמר ע"י הממסד. אגב, כלל לא מפליא שגופים פיננסיים אינם מעמידים את הלקוח בראש סולם העדיפויות, הרי ממשלתינו בעצמה התנערה כבר מזמן מן ההתחיבות לבטחונו הסוציאלי של האזרח (אין עוד איגרות חוב ממשלתיות מיועדות לקופות פנסיה וגמל). אני סבור שדרוש שינוי גדול ומהותי בהגדרת החיובי והשלילי. במוקדם או במאוחר המציאות תוריד אותנו מהעץ הגבוה עליו טיפסנו ( רוצים אמריקה כאן ועכשיו ). גם הלגיטימציה לנהנתנות ולראוותנות הינה בעוכרנו ומעמיקה את הפערים, הקנאה והתיסכול של שכבות נרחבות.
מיכה | 26.04.12
25.
אותו לקוח דפק אתמול את יועץ ההשקעות במחיר המופקע שלקח ממנו בעסק שלו
נחמד לזכור רק צד אחד של המשוואה. יועץ ההשקעות הוא נוכל גדול, כמובן. אבל אל תחשבו שהלקוח הוא כזה צדיק. הוא הגיע למצב שיש לו כסף לשים אצל אותו יועץ, דרך אותן נוכלויות, ניגודי עניינים ותאוות בצע, שיש לבנקים.
 | 26.04.12
24.
קל להגיד וקשה לעשות...
גילוי נאות: אני עובד בתחום ההשקעות אך איני מנהל השקעות. את כספי אני מנהל בעצמי, אך לאחרים אני ממליץ לנהל את כספם באמצעות מנהל השקעות, ואלה הן הסיבות לכך: 1. ראשית, למען הסר ספק, לצורך שיווק ופרסום מנהלי השקעות מתהדרים בתשואות שלהם ומבטיחים שביכולתם להכות את השוק. כמובן שזה לא נכון, אך זהו מס שפתיים שנדרש מהם. 2. כל אדם שרוצה להוציא את כספו מאפיקי הפק"מ העלובים ולהעביר אותם אל שוק ההון - בין אם מדובר בהשקעה מסוכנת במניות ובין אם מדובר בהשקעה סולידית יותר באג"ח מדינה יעבור עקומת למידה ארוכה מאוד, וזאת בגלל שכדי להשקיע בשוק ההון לא מספיק ידע תאורטי, וגם לא ידע מעשי אלא גם יכולות נפשיות שנרכשות רק לאחר שנים של השקעות (כושלות או מוצלחות) כי בין תכנון לביצוע פעולות בשוק ההון ישנו הבדל גדול, בעיקר בעיתות משבר. 3. דבר אחרון, מלמי שנכנס בעצמו לשוק ההון, תמיד יש את הסיכוי ליפול לאחד מהגנבים הקרויים "בתי ספר למסחר יומי" או מטבע חוץ, ומכאן הדרך להפסדים כואבים קצרה מאוד. לסיכום, אם אתם רוצים שכספכם יושקע באפיק מתאים ובתבונה, פנו למנהל השקעות.
ג'ו | 26.04.12
21.
אין על מי לסמוך לא רק בהשקעת כסף.
אין על מי לסמוך במוסך, אין על מי לסמוך כשאת הולך לרופא, כשאתה מקבל תרופות לפי מה שכדאי לרופא ולא לפי מה שטוב לך, אין על מי לסמוך בכל קשר עם מוסדות הממשלה , העיריה, וכל מוסד ציבורי אחר. אין על מי לסמוך כשאתה קונה בחנות כי המוכר ישכנע אותך לרכוש את מה שיותר כדאי לו למכור. בקיצור אפשר לסמוך רק על עצמנו. ורק אם יש לך אופי חזק ואתה מגובש בדעתך.
עמליה | 26.04.12
19.
להציל את הלקוח מעצמו
התפקיד העיקרי של מנהל ההשקעות איננו להכות את השווקים. אם הוא יכול לעשות זאת באופן מתמשך אין לו צורך כלל בלקוחות. אדם המשקיע עבור עצמו חשוף להטיות רגשיות שבדרך כלל גורמות לו להפסדים מתמשכים. הוא מוכר בבהלה אחרי ירידות בשווקים, ומצטרף אליהם בחדווה אחרי מהלך עליות קיצוני. יועץ טוב צריך להמליץ ללקוח להמעיט בפעולות ככל האפשר, ולההקצות את השקעותיו באופן יעיל, למשל באמצעות תעודות סל. יש מספר קטן של מנהלים ויועצים טובים, שהסתמכות עליהם עיקר תועלתה בניתוק האמור של המשקיע מהחלטות שגויות.
מנהל השקעות | 26.04.12
18.
יועצי השקעות מייעצים כמו עדר, ספק אם הם מבינים בכלל
על מה הם מייעצים, בוקר יום א' כל היועצים בכל הסניפים מקבלים את אותה החוברת עם אותה ההמלצה, לבסוף כל העדר מרוויח או שכל העדר מפסיד, אין חידושים, הלקוח לא באמת מקבל משהו שמותאם עבורו לפי אופי הלקוח התיק, בקיצור דוחפים משהו שדוחפים לכולם.
בנץ | 26.04.12
16.
שוק
ההון של היום זה כמו לקפוץ בנגי בלי חבל.רק שאלה של זמן מתי תפסיד את הכל.רק כאשר השקעתי ללא עצות של מומחים ראיתי רווחים.אם אתה רוצה להרוויח צריך לעבוד עם סכומים של מליון שקל לפחות, וגם אז העמלות, מס רווחי הון ,העצבים ,אוכלים לך את רוב הרווח.בתקופת אי ודאות של היום תתרחקו משוק ההון.
אזרח | 26.04.12
11.
אתה צודק בגדול אך מאוד מתחסד
רוב מה שמסופר בכתבה הוא נכון בהחלט, אך לטעמי אתה פחדן ומתחסד כמו רוב האנשים שנמצאים בתחום (כולל אותי), השיטה היום מאוד קפיטליסטית ואכזרית ובזוייה בעיני , כמו כן מעטים ובודדים (אם בכלל נותרו כאלה) שיש להם האומץ לדבר כך בתחילת דרכם, וזאת מאחר וזו הפרנסה שלהם הם משתפים את עצמם בעל כורחם באותה שיטה, כי בסוף יום צריך להביא פרנסה הביתה וכנראה מכתיבת ספרים הסיכוי נמוך מאוד במדינתו, היום אתה חכם גדול כי אתה מסודר מבחינה פיננסית והצליח לך כנראה עם ספר מסויים ואתה מרגיש מספיק "חזק" לעבור למצב של כתיבת ספרים (כי זה מה שאתה אוהב ואשריך על כך), חבל לי שאנשים צבועים כמוך חכמים ונהורים רק לאחר שחשבון הבנק שלהם תפח מספיק מבחינה פיננסית לעשות מהלך של יציאה מהתחום, אז חוץ מזה שקיבלת פרסום בכלכליסט על הספרים שלך אני לא תופס ממך כלל כי גם אתה מבחינתי צבוע וחסדן וחכם רק אחריך שריפדת את הישבן. הלוואי ויקומו אנשים כמוך שיהיה להם את התעוזה עוד בתחילת דרכם שאין להם גרוש על התחת לצאת נגד השיטה ורק אז אני יחזיק מאנשים כאלה, סלח לי אך ממך אני לא מחזיק כלל
פלוני | 26.04.12
8.
מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד למה אסור שהרווח של היועץ יגזר מהתשואה ?
הסבירו לי כבר אלף פעם שזה לא חוקי ליועץ השקעות לקחת עמלה לפי הרווח, אני מבין שזה כנראה כדי לסגור איזו פירצה או משהו אבל אף אחד לא הצליח להסביר לי את ההגיון שבדבר. למה רק דמי ניהול + עמלות לפי פעולה. למה אי אפשר שיועץ ההשקעות שלי ירוויח ויפסיד ביחד עם התשואה של התיק שלי ?
משה | 26.04.12
4.
נכון...ולא נכון... (להלן הרחבה:)
אני מסכים לחלוטין עם האבחנות לפיהן קיים ניגוד אינטרסים מובהק בבנקים ואצל יועצי השקעות ושלדחוף לאנשים הלוואה שהם לא צריכים גובל בפשע. יחד עם זאת, אני כן סבור שקיימים מודלים שלפחות מתיימרים לייצר WIN-WIN הן למנהל ההשקעות והן ללקוח. קרנות גידור הן דוגמא טובה לכך. לא דוגמא מושלמת אבל הכיוון הנכון: קביעת סף תשואה מינימלי (HURDLE RATE) שעד אליו המנהל לא מקבל דמי הצלחה וכשהתשואה גבוהה מאותו סף - שיתוף המנהל ברווחים, במידה ויש כאלה, ויצירת קורלציה גבוהה בין הצלחת הלקוח להצלחת המנהל. כמו"כ, כפיפות המנהל לתשואה מצטברת (HIGH WATER MARK) כך שדמי ההצלחה משולמים רק עבור הצלחה מתמשכת ולא חד פעמית או זמנית. בעולם מושלם, הקורלציה תהיה גם הפוכה: השתתפות המנהל בהפסדי הלקוח, במידה וקיימים כאלה. ברור שבמצב דברים כזה שיעור השתתפות המנהל ברווחים צריך להיות גבוה משיעור ההשתתפות המקובל בקרנות גידור (20%) וסביר ששיעור ההשתתפות ברווחים צ"ל גבוה משיעור ההשתתפות בהפסדים, אחרת אף אחד לא ייטה לעסוק בניהול השקעות.
מנהל קרן | 26.04.12
2.
כשעולם הערכים משתנה למעמד, כסף ותאוות בצע, על כל אחד
על כל אחד ואחת מוטלת האחריות להבין כדי שהבנקאי לא ידפוק אותו. ולגבי הטייקונים והמנהלים שתאוות הבצע מושלת בחייהם, האמן לי שהם לא יישנים טוב בלילה והאושר לא שם. דוגמא טובה לכך זה אתה, ברגע שיוכלת ברחת משם. מחיר אישי כבד הם משלמים על הסחרור שלא נגמר הנקרא תאוות בצע. לא שווה.
מרבה נכסים מרבה דאגה | 26.04.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת