אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הקנס שהוטל על לימור גרובר הוא בדיחה - וגורם ליותר נזק מהרתעה"

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
קרקס מדראנו יותר רציני מהרשות ! שום חקירה על עסקאות בעלי ענין ועסקאות עם מידע פנימי !
הרשות תורמת באוזלת ידה, לכל הסרחונות שקיימים בשוק ההון ומביאים להפסדי עתק לאזרחים תמימים ! הרשות הזאת היא כסות של עלה תאנה, היה עדיף אם לא היתה קיימת בכלל, כי ככה אזרחים תמימים לא היו חושבים שיש מי שמפקח ואוכף את האתיקה והחוק ! בלי הרשות, אזרחים משקיעים היו נזהרים הרבה יותר. הרשות אינה מוסד רציני ! 7,500 שקל קנס לסירחון כזה זה רציני ?!?! זה לא קנס זה פרס !!! עד לכאן שומעים את הצחוק המתגלגל של לימור גרובר !!!
אורי | 29.04.12
43.
הרשות לניירות ערך אינה ממלאת את תפקידה
תיפקודה של הרשות לניירות ערך בענין הזה הפוך למטרה שלשמה היא קיימת. האנליסט הבא שייכשל בניגוד ענייים בולט ובחוסר גילוי נאות יטען להתחשבות בתקדים לימור גרובר. הקנס שהוטל עליה הוא מגוחך. לימור גרובר היתה צריכה לעמוד בפני בית משפט פלילי. הרשות לניירות ערך צריכה לבדוק שוב לשם מה היא קיימת ואת מי היא אמורה לשרת.
אמיר | 29.04.12
34.
במדינה נורמלית זאת עבירה פלילית
אני הפסדתי 15000 ש"ח ביום אחד בגלל המלצה שקרית של אנליסט בעל אינטרס שלא טרח לעשות גילוי נאות (לא הוא ולא העיתון שפרסם אותו) כשהייתי ירוק. זאת עבירת הונאה לכל דבר ועניין וקנס של 7500 ש"ח הוא פחות ממגוכח לעומת המיליונים שאנשים הפסידו בגלל המלצה מהסוג הזה. זאת יריקה בפנים לכולם. מדינת ישראל, ככה אני מבין, מצטיינת במתן קנסות לחונים בכחול לבן שלא מפריעים לאף אחד. אבל כשזה מגיע לדברים שמפריעים למישהו המדינה מגלה אפס עניין, יש לנו מערכת משפט שמכבדת עשירים ומבזה עניים, שנותנת לחזק עדיפות על החלש -זה בדיוק זה. אם מישהו שלא לובש חליפה ולא עובד בתפקיד בכיר עבור חברה כלכלית היה עושה עבירה כזאת הוא היה משלם הרבה יותר. לדעתי הקנס היה צריך להיות מיליון ש"ח וחצי שנת מאסר על תנאי, עם הרשעה פלילית. לא פחות.
 | 28.04.12
31.
פיקציה
הרשות לניירות ערך אינה יותר מאשר פיקציה על מנת להציג לכאורה "כאילו" בקרה הרי העומד בראש הרשות אם תום תפקידו יצורף לאחד מחברות ההשקעה בשכר דמיוני. אם כך איזה מוטיבציות מוליכות אותו כלום נאדה לכן האנשים המכהנים בתפקיד זה לאורך השנים הם פיקציה ואיני בטוח שחלקם מקומם הוא לא מאחרי סורג ובריח.
דוד | 29.04.12
22.
הבעיה שאנשים צעירים מידי מגיעים לעמדות בכירות מידי
ובהרבה יותר מידי מקומות: בתקשורת ובתיאטרון, בבידור ואפילו בבאקדמיה: דוקטורים צעירים בסנט, ובכלל בתפקידים ובעמדות הרבה יותר מידי מרכזיים לגילם, למעמדם, ולניסיון חייהם - ויהיו חוכמתם, תבונתם, ובקיאותם - רבים ככל שיהיו: זה מוגזם התופעה הזאת של שלטון הצעירים והתפקידים הבכירים שהם מאיישים. לא טבעי, מעוות, ולכן לא פלא שיש עם זה כל-כך הרבה בעיות !!!!!!!!!!!!!!!!!
כולם כוכבים נולדים | 28.04.12
13.
יפה הנפ' -והשחיטות
השופטים במדינה -במקום לשפוט- מתפלספים-תן קנס מתאים- ותן עונש כבד- אבל השופטים כותבים -10-עמודים עים התפלסות ארוכה - עים עונשים -של עלבון לציבור-פשוט- רוב השופטים הם מאונניים פילוסופיים וענישה אין הרגולטורים חלק מהם מושחתים- מקווים להטבות-מהחברות העבריניות- וחלק גדול מהם לא מבינים את התפקיד שלהם -הם לא מבינים שצריך ענישה כבדה - - חברה עיסקית שרימתה לקוח תמים- תאלץ להחזיר לאזרח את מה שגנבה ממנו- וזהו - אולי גם ריבית אבל קנס - 2- או 3- מיליון שקל בכלל לא חשבו על זה- הקנסות לחברות שמרמות צריכות להיות 120000-או 150- מיליון- ולא 1000 שקל - המנטליות של הרגולטורים -והשופטים נילקחה מסיפרי ילדים -לא מהמציאות
peter dekel | 28.04.12
7.
כשבכירים בפיקוח על שוק ההון עוברים לעבוד בחברות ביטוח - מה לנו כי נלין על גרובר?
גל הסדרי החוב, עסקאות מקורבים, נפוטיזם בחברות ציבוריות, היעדר אכיפה ורגולציה נאותה (המתחבאת מאחורי קנסות דרקוניים דווקא על עבירות טכניות כשהשחיתות לא מטופלת), מעבר של פקידי ממשלה (רגולטורים) לתפקידים בכירים בגופים מסוקרים כשכל כישוריהם מסתכמים בקשרים שהם מביאים עמם מתפקידם הממשלתי.
טוהר מידות אינו לוקסוס, תראו מה קורה לשוק בעקבות ההתנהלות בבורסה | 28.04.12
5.
חשוב לזכור את השם מרב גרובר
באין מחוקק ורשות שיגנו עלינו כל שנותר לנו הוא לזכור את שמה ולהגיש נקמה קרה כשזה יתאפשר. רשות ני"ע אומרת כי "אין ספק שהיא היתה מעדיפה לשלם הרבה יותר בשביל שכל זה לא יתפרסם". גם משה קצב והירשזון היו מעדיפים לשלם יותר. אז מה? איך זה יכול להיות נימוק של רשות ציבורית?
משקיע מבוזה | 28.04.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת