44. אחלה של כתבה מאוד אהבתי את הכתיבה שלך עם המון הומור. גם לי מאוד כואב על הים.אני דייג חוף חובב. נקווה שבסוף יגיע השינוי המיוחל. שמואל | 14.08.19 (ל"ת)
43. זה חבל מאוד אני ואבא שלי חברים קרובים לדייגים אילו ואני חושב שזה חבל האמירה מפרסמת הידוע איניה יותר נכון שאומרת : "יש הרבה דגים בבים" ,זה לא עוד נכוןן צריך לדאוג לדייגים ולפני כחל הדגים המים נגמרים ומהר אריאל גולני | 20.04.14 (ל"ת)
42. אין דגים בים ממש מציאות מחרידה. צריך לעצור את כל הדייג בים במיידי כולל חוף רשתות וסירות לפחות לשישה חודשים , הכל כולל הכל ואז לחוקק חוקים שיתנו לדגים להתרבות ולהיתקיים. הים פשוט מת . אני כל יומיים בים יוצא לדוג ומרגיש את היתדלדלות החיים בים. ליאור | 19.04.14 (ל"ת)
41. כתבה מצויינת ולעניין מראה את 2 הצדדים (אם לא 3 או 4) לנושא אקוטי שאנשים בכלל לא מודעים אליו, או כמו הרגלנו בקודש - נתוודא אליו כמה דקות אחרי שיהיה מאוחר מדי. עמית רבין | 19.04.14 (ל"ת)
40. אחת כתבות היותר יפות מאוזנות ומשקפות את המצב, שקראתי בשנים האחרונות. מה שנשא זה שמישהו יתייחס לזה שם למעלה. לא צריך הרבה כסף בכדי לטפל בעניין. רק רצון ניר | 19.04.14 (ל"ת)
38. כתבה איכותית ומאוזנת. לגבי המצב העגום - אגף הדיג אשם בהכל. הוחלט לפרקו אולם בפועל עושים מהציבור צחוק. מפחדים לקבל החלטות וצריך לבדוק - למה ? Zigi | 15.06.12 (ל"ת)
36. כתבה מעולה שילוב של כלכלה אם אקולוגיה בצורה כל כך אנושית. כלכליסט, שוב הוכחתם שאתם העיתון היחידי שרשאי לקרוא לעצמו מוסף! | 14.05.12 (ל"ת)
34. למה שלא ימציאו רישיון לדייג כל אחד שרוצה לצאת לים עם סירה ומכמורת יהיה חייב לקבל רשיון שיבדק באיזה שהיא דרך ככה אולי המצב ישתפר?.... דייג חובב | 13.05.12 (ל"ת)
33. עכשיו אני מבין מדוע שרימפס אינו כשר הם הג'וקים של הים, אוכלים את הצואה של כל הדגים ובשנים האחרונות את צואת האדם. ידעו את זה קודם לפני , זה לא משנה .. חילוני מתקדם | 12.05.12 (ל"ת)
31. שרימפסים זה אוכלי צואת אדם ולקרוא להם פירות ים זו המצאה שיווקית ועבודה בעיניים לא לחינם אוסרת התורה לאכול "פירות ים" מסתבר שיש הוראות הפעלה לגוף האדם ומי שברא את העולם ואת האדם יודע בדיוק מה מתאים לו לאדם שיאכל ומה אסור ושרימפסים אסור! יהודי אוהב דגים כשרים | 12.05.12 (ל"ת)
30. בתור דייג חובב ולא מוצלח איך זה ששפרוט כותב על דגים....... כתבה נהדרת !!! מדייג חובב ולא מוצלח שלעיתים רחוקות עולה על השובר גלים בסירונית נתניה ונאבק בקרסים ובננות קטנות, ואוהב את הים כמו את החיים, שניהם קשים ורעים לעיתים, אבל הטוב שבהם מחזיק אותנו חזק. יאיר | 12.05.12 (ל"ת)
28. נהנתי לקרוא- חבל שקוצרים את הים לאחר הקריאה קשה לי להבין מאיפה הדגים "המשובחים" שאנחנו אוכלים במסעדות מגיעים, | 12.05.12 (ל"ת)
24. אין לי רחמים על פרנסתו של אף דייג, המשתמש במכמורת הנגררת על קרקעית הים והורסת הכל. לדייגים אחריות לא פחותה מהרשויות. אם הדגים קטנים, מעבירים חוק שכל מי שנתפס עם דג מתחת לגודל מסוים, ייקנס קשות. רק כך, יתאפשר לדגים להתרבות!! איך אתם חושבים הצליחו להעלות את מספריו של דג ה-Rockfish הנפלא (משפחת דגי הבס) במפרץ הצ'ספייק במרילנד? דני | 11.05.12 (ל"ת)
23. כתבה ממש לעניין אבל גדול ,לא עושים כלום יש לפטר מייד את שר החקלאות וחבר מרעב במישרד החקלאות ואגף הדייג,שלא נוקפים אצבע לשיפור המצב.אני אפנה בראשונה לאגף הפיקוח שלא עושה את עבודתו כלל.קחו דוגמא להרס הדגה מאות רשתות שפרוסות יום יום על ידי המצילים לאורך כל חופי מדינת ישראל באופן לא חוקי,בנוסף רשתות של חובבנים שפורסים רשתות על הריפים הקרובים לחוף ,ולא מאפשרים לדגה לגדול.וכמוון לא חוקי.צוללני הרובים למינהם שמוציאים בגאוה דג עלוב של 400 גרם,על כל אלה המכמורתנים שהם והם עצמם יורים ברגל שלהם והורסים את פרנסתם. מאיר | 11.05.12 (ל"ת)
21. יש דברים שאפשר לעשות.... "יש אפילו דברים שאפשר לעשות בפייסבוק: לדוגמה לנסות להתאגד ולקנות ספינות מכמורתן מבעליהן כדי לצמצם את הצי, או לדרוש מתוכניות בישול לצלם גם מעדנים מסרדינים, לא רק מלוקוס וטונה"".... תמר | 11.05.12 (ל"ת)
20. אני זוכר תקופות יפות אני דייג כבר כ 15 שנה דייג חובבני...ללא רשת ללא צילצל רק עם חכה פשוטה קרס ופתיונות לפני כ 10 שנים העלתי בחכתי בין היתר לוקוס 13 ק''ג פלמידה 10 ק''ג גומבר 17 ק''ג והיום?...?????... מה נשאר...אני יוצא לדיג לבד או עם חברים יושן על החוף שלושה לילות....החכה במים רוב הזמן והפתיון חוזר כמו שהוא על הקרס כי פשוט אין מי שיאכל ואלו שכן אוכלים לא ניתנים לאכילה אז נכון שמדי פעם יש פה ושם דניס יפה של 1 ק''ג או סרגוס 500 גרם או טרכונים של בין 1 ק''ג ל- 4 ק''ג אבל לא יותר מזה........ ג'רבידות לא חסר ....זה אני מודה דג קטן טעים חי בלהקות במים רדודים בקרבה לחוף אבל לפרנסה או למלא את הים זה לא מספיק הלוואי ויעשו משהו כבר במדינות אחרות יש שמורות תת קרקעיות במים של דגים ובכמויות כאלו שזה פנומנאלי ממש שורץ דגים אז למה אצלינו לא?...... יוסי | 11.05.12 (ל"ת)
19. אחת היותר טובות אחת הכתבות היותר טובות שקראתי מזה זמן רב. מחכימה, מקיפה ומעניינת. אהבתי ושיתפתי בה אחרים. תודה. רוני שדה | 11.05.12 (ל"ת)
17. נו, באמת המכמורתנים הם אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לחיסול הדגה. כי הם פשוט "קוצרים" הכל. הורגים הכל. מה שלא יימכר מושלך בחזרה למים, אחרי שמת. ועל כל ה"שלל" שהוציאו בכל השנים, שרובו בכלל נזרק לפח, ולא באמת נאכל, הם משלמים עכשיו (ואנחנו בעתיד). הם, שהתנגדו לפיקוח, למגבלות על הדיג, למגבלות על גילאי הדגים, ועל גודלם (לא להוציא דג שגילו פחות מ X ומשקלו פחות מ Y), הביאו כלייה על הדגים, ועכשיו בוכים שאין מה לדוג. | 10.05.12 (ל"ת)
16. נמרוד גליקמן לא רק הכתבה, גם הצילום הנהדר של נמרוד גליקמן מצליח להפוך דג רקק לכריש נוצץ. כבוד לצוות כותבים וצלמים מעולה! ג'ף | 11.05.12 (ל"ת)
15. למרות שהפרנסה לא משהו, כיף של חיים יש לדייגים אמיתיים. הייתי בכיף מצטרף ליום כזה על הספינה? דייג חובב | 10.05.12 (ל"ת)
14. ל-10 מה בכלל מצפה לדור הבא, יידעו את משפח' החתולים הגדולים לדוגמא? אנו בדרך לכליה! כ"כ עצוב מצד אחד, מצד שני זו נוסחה שפועלת ולא ניתן לעצור, אנחנו מנסרים את הענף עליו אנו יושבים במרץ, וככל שרב מספרנו (וממילא אנחנו כבר בתהליך של פיצוץ אוכלוסין) גלגל השלג הזה מתגלגל מהר יותר... מה נישאר לנכדים שלי? כל הסיכויים שלא ידעו מה זה מטוסים אפילו, שאלה אם יהיה להם מזון בכלל... הדגה ניגמרת? מה לא??? אנו צועדים אל סיפו של צוק! חוטם | 11.05.12 (ל"ת)
13. יש מה לעשות, פשוט לא לאכול את הדגים. המצב במקומות אחרים לא יותר טוב ובקרוב באמת לא יהיה מה לעשות. כואב הלב לדמיין את ההרס שגורמת הרשת שנגררת על הקרקעית, פשוט הרס של סביבות חיים. כל כך קשר לוותר על הדג שבצלחת? אורן | 10.05.12 (ל"ת)
11. מה עוד צריך לקראת כדי שיאפשרו לבצע מחקרים ואכיפה שבת שלום, מה עוד צריך לקראת בים התיכון באגם הכנרת ובמפרץ אילת כדי שהנהלת משרד החקלאות תאפשר לעובדים המסורים המושתקים וסתומי הפיות לבצע מחקרים ואכיפה. תפסיקו להתעסק בלשמר ראש אגף כושל ולישם את כל הפנטזיות הלא מציאותיות שלו. תתנו לפקידים/חוקרים שלכם לעבוד ותישמו את מה שהם אומרים לכם שצריך לעשות. כך אולי באמת תעשו משהוא טוב לבע"ח בים ולמדינה. חוט דרפיל | 11.05.12 (ל"ת)
10. תוך 15 שנה אין דגים יותר. בשום מקום. ואף אחד אפילו לא מעלה בדעתו להפסיק את הטבח הנורא, שגוף האדם ב-כ-ל-ל לא זקוק לו (כמו בשר. כמו חלב פרה). הדור הבא לא ידע מה זה דגים, ובטח מה זה לאכול אותם. ליאור | 10.05.12 (ל"ת)
7. עדיין לא קראתי, אבל 2 הערות לסדר 1. צר לי, אבל איני יכולה לכאוב את כאבו של הדייג על ההעדר השלל, כי ל"שלל" הזה היו פעם חיים, והם נגמרו בצורה די אלימה. 2. שמתם לב לשם כותב המאמר? גידי שפרוט. גדול. 3. (אז מה אם אמרתי 2 הערות, יש לי גם הערה שלישית עכשיו). מדובר במוסף פשוט מ-עו-לה. בטוח שגם הכתבה הזאת מרתקת, אך אדע בוודאות רק בהמשך.. אני ממש חייבת: | 10.05.12 (ל"ת)
4. איך מנהל אגף הדייג הודח מתפקידו,ועדיין ממשיך להיות מנהל אגף הדייג? רק במדינה מפגרת, מנכ"ל משרד החקלאות מצהיר בועדת הכלכלה של הכנסת על פיטורי מנהל אגף הדייג חיים אנגוני, ומתברר שהכול שקר ,האיש ממשיך לתפקד כמנהל אגף הדייג , בקיצור ישראבלוף נינו הדייג | 10.05.12 (ל"ת)
3. כתבה מקסימה! אשמח אם תהיינה יותר כתבות בתחומי הביולוגיה ובעלי החיים, תודה! שמעון ש | 10.05.12 (ל"ת)
אין הדג
44 תגובות לכתיבת תגובה