אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בחזרה לשמיים

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
מחקרי השינה והאור..
הקשר בין אור ציבעו עוצמתו וזוית ההארה שלו והתפקוד הביולוגי שלנו כבני אדם נחקר כבר תקופה.. לא מזמן התגלו התאים המאפסים את השעונים בעיין. ניתן למצוא די הרבה מידע מחקרי אצל פרופסור אברהם חיים מאוניברסיטת חיפה שעוסק במחקר של הדברים משנות השבעים.
דורית מלין | 28.10.13
28.
מעניין מאוד! יש לי שאלה
תרגמתי בעבר את הערך הוויקיפדי "שינה פוליפאזית". תחת הכותרת "שינה ביפאזית" כתבתי: "לפני המצאת התאורה המלאכותית, אירופאים היו מתעוררים משינתם הראשונה במהלך הלילה למשך כשעה, ואז חוזרים לשנתם השנייה." (המקור לכך מצורף בערך). לעומת זאת, לפי הכתבה שלכם הם היו מתעוררים למשך כשעתיים. האם טעיתי? או שמשך הזמן היה מושא לשינוי?
משתמש:נו, טוב | 20.05.12
27.
תודה, יצא לי לתהות מעט על התופעה באופן אישי.
אני עובד במשרד ללא חלונות, אלא רק תאורת פלורסנט, וכשאני במשרד אני די עירני. כשאני יוצא ועולה לאוטובוס, 5 דק' אחרי שאני עולה אני מרגיש עייף ונרדם עד לתחנתי. ניסית מעט לתהות על כך, כיון שלא הבנתי מה הקטע, אחרי הכל 10 דק' לפני העייפות נהלתי דיון עירני במיוחד, אומנם ניחשתי שמשהו קשור לעיניים והמוח, דהיינו שהעיניים לא רואות את המצב בחוץ, כמו בחורף או בקיץ כשרואים יום קייצי חם במיוחד אנשים דואגים למזג את המקום טוב במיוחד גם אם באמת אין צורך, ולעומת זאת כשיורד גשם חזק ורוחות חזקות נושבת, גם אם קיים בידוד מצויין, הדרישה להגברת החימום עולה. ניחשתי שאכן זה קשור לעיניים ולמוח, ועכשיו יותר פרטו את העניין. כיף לראות שכשאתה מתבונן אתה אולי לא תהיה חוקר, אך תוכל להבין מעט דברים לעומקם לפני כולם.
צחי | 19.05.12
23.
תודה עבור כתבה מרתקת. שלושת הדברים החשובים בעצוב הם אור, אור ואור. סוף, סוף, משהו בארץ שם לב.
קל לבנות מבנים מבריאים. תקוותי רבת השנים שענף הבניה בארץ יתעורר ויאסור על בנית מבנים חולים שהורסים את בריאותנו ומקצרים את חיינו. גם אם לא אכפת לכם מאיכות חייו של האזרח הקטן, תעשו את החישוב הכלכלי. אור הוא רפואת העתיד. חתני פרס נובל כמו אלברט אינשטיין חקרו את סגולותיו הבריאותיות. המצאת הפניצילון סתמה את הגולל על מחקרים אלה. עם הגיעו של הפניצילון לסוף דרכו (כבר לא ניתן להגדיל את מנת התרופות) הגיע העת לחזור לטבע - המרפא האולטימטיבי. העולם המערבי כבר מזמן שם.
מעצבת פנים | 19.05.12
21.
כתבה מעולה ומעניינת!
והמשפט הרלוונטי לי כתלמידה , "בניסוי בבית הספר העמק המערבי תלמידים שהחלו את יום הלימודים שעה אחת מאוחר יותר עקפו בתוך שבוע את אלה שהחלו בשעת אפס. המסקנה: התאמת המערכת לשעון הביולוגי יעילה יותר מנוהלי משמעת" אין ספק שכאשר פועלים עם הטבע ולא כנגדו- התוצאות מדברות בעד עצמן...מנסיון.
אלה | 19.05.12
18.
שמתי לב...
שברגע שאני גולשת או בכלל על המחשב, אני יכולה למצוא עצמי עירה אפילו עד 5 - 5:30 לפנות בוקר, כאילו אין שינה...ואילו - אם אני צופה בטלוויזיה - אני נרדמת מוקדם! אפילו ב-22:30-23:00 וישנה שינת ישרים, כמו תינוק! עוד שמתי לב - שאם אלך לישון לפנות בוקר ואשן אפילו 10 שעות לא אראה טוב ולא ארגיש טוב כמו אם אלך לישון גג ב- 1:30. התופעות הן : עיניים שורפות, חוסר סבלנות, עצבנות, גלי חום (אפילו בגיל 20 היו לי גלי חום מחוסר בשעות שינה), לב מאיץ, פה יבש, עצבנות, חוסר ריכוז. מראה - השיער לא מסתדר,נראה יבש, העיניים לא נראות טוב,עור פנים יבש ואפור, לא משנה כמה מייק אפ אשים - הוא נראה יותר גרוע,ובימים שאני ישנה טוב - אני שמה מעט מייק אפ והעור פנים קורן. השפתיים- נראות דקות והליפסטיק לא נקלט בשפתיים ואף צבעו שונה מבאופן קבוע! אפילו השיניים - שהן ישרות ולבנות - נראות צהבהבות! ממש מוזר! לא סתם אומרים "שנת היופי" אומרים שבמהלך השינה (בשעות הראויות לכך) הגוף מפריש חומר שאין לו תחליף בשעות השינה לפנות בוקר!
אני | 19.05.12
11.
מחזור השינה ע"פ היהדות - תואם את ממצאי המחקר
על פי היהדות מקובל שיש לישון סמוך אחר צאת הכוכבים. ( אחר תפילת ערבית וארוחת ערב קלה ) כמו כן יש להתעורר אחר חצות לצורך תפילה פרטית שכולה הבעה חופשית של תחנונים ורגש פרטי בצורה אינטימית ( תיקון חצות ), ואחר כך שוב יש לחזור לישון עד סמוך להנץ החמה. אם נסתכל נגלה שיש כאן מחזור של 4-2-4 . 4 שעות שינה בתחילת הלילה עד אחר חצות. עירנות לתפילה והתבודדות שלכל היותר זמנם שעתיים.( כך נהגו צדיקים בדורות עברו ). ואחר כך שוב שינה עד סמוך לנץ החמה שהוא בערך 4 שעות לאחר מכן. זהו בדיוק כפי המתואר בסוף הכתבה אודות מחזור השינה שהיה מקובל בימי הבינים בטרם החלה תרבות ההארה של הלילה באורות מלאכותיים. * בעידן המאוחר היהדות תפסה לעיקר את גישת הרמב"ם בדבר שעות השינה, והמליצה על 8 שעות שינה. נתנו על כך רמז בפסוק " אז ינוח לי " , כשהמילה אז עולה בגימטריה כמניין 8. כלומר 8 שעות מנוחה. אותם 8 שעות מנוחה נמצאות גם במסלול שציינתי קודם, אלא שהן מפוצלות ל 2. 4 שעות ראשונות. עירנות. 4 שעות אחרונות. בדורינו ישנו ויכוח על מספר השעות הרצויים לאדם בוגר. כאשר רבנים זקנים מופלגים מאד בשנים מתווכחים מהי הכמות הרצויה. צדיק אחד שנודע בהחמרותיו הורה שכמות השינה היא 6. הרב שך הורה על 7-8. ואילו אחד מגדולי המקובלים בדור שעבר אמר שבימינו די לאדם בוגר ב 5 שעות. אבל לגבי ילדים ונוער ישנה הסכמה שכמות השינה לא תפחת מ 8 שעות !
מוטי פילוסוף  | 19.05.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת