36. יש פטנט מצויין שפותר את בעיית בריחת הגזים בגלל בעיה דומה יש משאבה שהיא פקק לבקבוקי יין. יש סוג אחד שיוצר ואקום בבקבוק וסוג שני שדוחס אוויר לבקבוק, הסוג השני משולב בד"כ עם בלון שמתנפח בתוך הבקבוק ולכן מצמצם משמעותית את כמות האוויר בבקבוק. אבי | 18.02.15 (ל"ת)
34. יש לי פטנט שמונע בריחת גזים גם אחרי הפתיחה - מי שמעוניין להשקיע שיגיב ואחזור אליו רני | 13.11.12 (ל"ת)
33. יש לך טעות אחת - השאלה היא אם נוצר לחץ בבקבוק או לא לחץ גזים משמעותי יכול למנוע מבועות של גז להשתחרר מתוך נוזל הקולה, כי הוא משנה את נקודת שיווי המשקל - כלומר, אם הלחץ שיוצר הפקק משמעותי (ואני לא יודע אם הוא משמעותי או לא) הרי שככל שיש יותר לחץ פחות גזים משתחררים והקולה תהיה יותר תוססת! אם אין השפעה אמיתית של הפקק על הלחץ של הגזים באזור "האוויר" של הקולה, אז זה לא משנה מוןטי | 26.08.12 (ל"ת)
32. פטנט לצמצום בריחת גזים מהקולה לאחרונה החליפה חברת קוקה קולה את הפקק של הבקבוק שלה לפקק פחות אטים. מעשה מכוער זה הינו ככל הנראה אקט שיווקי שנועד להגביר את כמויות הצריכה שלנו. פטנט אפשרי הוא להעמיד את הבקבוק במקרר בצורה הפוכה [על הפקק!] כך יוצאים פחות גזים מכיוון שהפלסטיק עצמו יותר אטום מאשר הפקק. איתי | 28.05.12 (ל"ת)
30. לא בשכיבה!!! דבר נוסף וחשוב לא פחות על מנת לשמור את המשקה מוגז, לעולם לא בשכיבה!! לאחסן בעמידה על מנת למנוע מכמות גבוה של אויר רגיל לבוא במגע עם המשקה. אחלה יום. יובל | 20.05.12 (ל"ת)
29. רעל רעל - אבל טעים. בסוף כל ההזויים הטבעוניים מתים כמו כל השאר - רק שהם מעולם לא חיו באמת. תרגיעו , קיו איזה קולה זירו עם הסטייק והצ׳יפס! דיאט זירו | 19.05.12 (ל"ת)
26. שניכם דבילים באותה מידה אם אתם קונים קוקה קולה במחירי שוד וגם שותים אותה... דיאט קולה למשל משמשת דיילים לפתיחת סתימות בכיור מטבח המטוס בעת טיסה. זה סודה קאוסטיק עם סוכר... ללא תיווך | 19.05.12 (ל"ת)
25. מה זה השפה הזו דביל ? כינוי לאדם שאין לו דעה משל עצמו, שסופח את טעמם של הסובבים אותו. (דבר התבטא באורז כסופח הטעם של הרוטב/תבלינים שישימו עליו) בד"כ אנשים מסוג זה יהיו לא מבריקים בלשון המעטה ולכן כינוי זה מתייחס גם לאנשים שלא שפר עליהם מזלם, ובשעה שאלוהים חילק את תכולת הקודקוד, הם נתקעו בשירותים. נו | 19.05.12 (ל"ת)
21. ל14- תשובה עדיף בשכיבה עקרונית (זה לא באמת משנה) - חלק מהגז בורח לאוויר, חלק אחר חוזר לתוך הנוזל. אם תשכיב את הבקבוק תהייה חזרה מהירה יותר לשיווי משקל עם הנוזל ולכן פחות גזים יברחו. bנמרוד | 19.05.12 (ל"ת)
20. ל7 - תשובה פחמן דו חמצני הופך ממומס לגז (בגלל הבדלים בחוזק קשר בין פחמן דו חמצני ומים למים ומים, אבל זה כבר ממש מסתבך) - פחמן מומס בקולה תופס בערך אותו נפח של מים לאותה כמות חומר (קירוב גס מאד) - קילו לליטר. קילו פחמן דו חמצני בלחץ אוויר של אטמוספירה אחת תופס כמה מאות ליטרים - יש לחץ הקולה קופצת עליך. תי לזה לשבת ועדיף בקור - חלק מהגז יחזור לקולה, חלק ידלוף, והחולצה שלך תהייה נקיה. bנמרוד | 19.05.12 (ל"ת)
19. בנוסף... אכן, החומר ממנו עשויים הבקבוקים (PET) חדיר למעבר דו-תחמוצת הפחמן. בנוסף, הבקבוקים הקטנים (חצי ליטר) דקים יותר מהבקבוקים הגדולים (ליטר וחצי) ולכן קצב חלחול הגז דרך הפלסטיק גבוה יותר בהם, ואורך חיי המדף שלהם קצר יותר בהתאמה. ישי | 19.05.12 (ל"ת)
17. אני למשל מונע יציאת גאזים אצלי.. ואז הם עולים חזרה ויוצאים דרך שאר המקומות בגוף... | 19.05.12 (ל"ת)
14. שאלת המשך אחרי שפותחים את הבקבוק, עדיף אם ככה להחזירו למקרר במצב עמידה, שכך הנוזל חשוף פחות למגע עם האויר שבתוך הבקבוק? | 19.05.12 (ל"ת)
13. דבר לא מובן. נכון שאינם מסכימים אבל ?האם יש הצדקה לכנות את חברך דביל? הגיע הזמן לתרבות דיבור יותר תרבותית,האלימות מתחילה מאלימות מילולית. שמואל | 19.05.12 (ל"ת)
11. מספר 8, ברמה העקרונית את צודק, בפועל אתה עושה יותר נזק.. מכיוון שהבקבוק גמיש, אם אתה מכווץ אותו אתה רק מגדיל את נפח התנדפות הגז... אם תכווץ ותוודא שהנפח לא יגדל חזרה אז הפתרון שלך יעיל. א.ש | 19.05.12 (ל"ת)
8. אני טוען שהשאלה היא לא נכונה צריך להקטין את נפח האוויר בבקבוק כדי להקטין את בריחת הגזים. שרובה קורת בפתיחת הבקבוק. משמעות הדבר היא לקבץ את הבקבוק אחרי ששותים ממנו. | 19.05.12 (ל"ת)
7. השאלה האמיתית: למה הקולה משפריצה אחרי שמנערים. ונא לא להגיד "אנרגיה קינטית" בלי חישוב תומך, כי לדעתי זה פשוט לא נכון | 19.05.12 (ל"ת)
1. תוספת קטנה לא לסגור את הפקק כאשר יש שקעים בדופן הבקבוק! (אלא אם הבקבוק צ'וקמק עם אזיקון) יבגני | 17.05.12 (ל"ת)
כמה חזק לסגור את הקולה?
36 תגובות לכתיבת תגובה