אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אין הבדל בין הבועה ב-2000 למצב הנוכחי"

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
בתור יזם המקים חברת סטארט אפ בימים אלו,
אני רואה את הקרנות המשקיעות ואת הדברים בהם הן מאמינות, ואני רואה הרבה מאוד בולשיט מסביב. כמו 2000? ממש לא, הרבה יותר מסובך. בועה? בהחלט. אם לחברה כמו פייסבוק יש שווי של יותר מ100 מיליארד דולר, זוהי בועה לחלוטין. לי ולחבריי היזמים יש עכשיו הזדמנות זהב, בשנה-שנתיים הקרובות, לפני התפוצצות הבועה הזו, נהיה עמוק בפנים, וננסה למשוך כמה שיותר כסף ממשקיעים, ולהחזיר להם בפרמיה גדולה אחרי האקזיט, להשאיר את חברת הענק שקנתה אותנו להתמודד עם מהו המוצר ולמה זה טוב לה. בשביל החברה זה יכול להיות עסק משתלם - היא תוכל לשחק איתו ולהפוך אותו לאחד המוצרים המובילים שלה, ובשבילי זה משתלם אף יותר - מכלום אני הופך למיליונר מוצלח שלא צריך לעבוד עוד יום בחייו. מי מממן את כל העסק הזה? בסופו של דבר, זהו הציבור שלמטה, זה שמשלם על כל השירותים, ושהפנסיות שלו מממנות את כל הפרנזי בשווקים הפיננסיים. הבועה, כמו כל בועה, תתפוצץ. אני מאוד מקווה שאהיה כבר בצד העשיר של הגדר לכשזה יתרחש.
יזם | 18.05.12
11.
לא יודע אם יש בועה או לא אבל אין קשר לשנת 2000
בתקופת הבהלה לזהב של שנת 2000 ההבנה של האינטרנט והמודלים הכלכליים שיעבדו בו לאורך זמן עדיין היתה בחיתוליה ומשקיעים היו מוכנים לתת כסף לכל מי ששם איזשהו שירות באינטרנט. בשנת 2000 המשקיעים השוק הוצף בכסף טיפש שרצה להתחבר עם כל דבר שהיתה בו המילה אינטרנט מה שהזניק את נסד"ק והיווה "אישוש" למשקיעים שיש שם ערך אמיתי והזין מחדש ציפיות מוגזמות. פייסבוק, יהיה שוויה אשר יהיה, היא חברה עם מותג חזק, מאות מליוני משתמשים מסורים והכנסות של מיליארד דולר בשנה אשר צומחת בקצב מהיר. בניגוד לשנת 2000 לא מדובר בחלומות על הנייר, ברור ששווי החברה הוא גבוה ולכל היותר ניתן לומר שמחיר ההנפקה הוא גבוה מדי. 12 שנים אחרי שנת 2000 האינטרנט הוא חלק מהחיים שלנו ויש בו הרבה חברות שמרוויחות הרבה כסף לאורך זמן. מבחינה זו השוק הרבה יותר בוגר היום. תמיד מי שבא לגייס כסף צריך למכור למשקיע חלום גדול אבל למשקיע יש הרבה יותר כלים להבין מה יכול לעבוד ומה לא.
אחד | 17.05.12
7.
בועה. באבו-אבוה בועה. עושי השוק מתנהגים כמו אשה שנוקטת כל טריק להסתיר את הקמטים
ולהדחיק את השפעת הגיל (המשבר של 2008...). זה יכול לעזור לקצת זמן (ובאור חלש ומחמיא), אבל בסופו של דבר האמת תצא לאור. זה שלא רואים את הלכלוך מתחת לשטיח, לא אומר שהוא לא שם... תקראו את זה: http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3571388,00.html ותבינו שכל הכלכלה העולמית על כרעי תרנגולת של אפסים (אופס, סליחה, אשפים...) פיננסיים. עלאק.
 | 17.05.12
6.
העניין העיקרי ששונה משנת 2000 שהאינטרנט היה נחלת החדשנים והיום הוא של הכלל
ולא רק זה הוא הופך לחיוני כמו כל צורך בסיסי כמו מזון, מים, מגורים. ובתוספת עידן הסמרטופוניה הצורך בחברות אינטרנט ילך ויגדל וכך יעלו הרווחים של החברות. אבל מה שזה יביא בסופו של יום אל עידן שלא יהיה צורך בשווי כיוון שהאינטרנט יחליף את השווי עצמו הוא ימלא את כל צרכינו וכל זה כמעט ללא עלות תוסיפו לזה ננו טכנולוגיה, טכנולוגיות ירוקות זה ימחק את הכלכלה המוניטרית כאילו לא הייתה מעולם!
יבגני | 17.05.12
5.
הצחקתני. הסיפור פה הוא פשוט מאוד: את היזמים לא מעניין מודל הכנסות. בעצם, כן מעניין אותם...
מודל הכנסות שנקרא: אקזיט. כל מה שמעניין את יזמי האינטרנט בימינו הוא לפתח מוצר שיהיו לו כמה מיליוני משתמשים, 0 הכנסות, ואקזיט אחד של כמה מיליוני דולרים. ושהחברה שקנתה אותו תשבור את הראש מאיפה היא תייצר הכנסות...
השפוי האחרון | 17.05.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת