אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לבד. מבחוץ. בלחץ. בלי מיקוד

88 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

82.
ידוע שמהגרים הם יזמים יותר. ומגבלה יוצרת אפשרות לצאת ממרחב הנוחות ולמצוא פתרון. אבל
לא דיברו על הפן הערכי מוסרי. היצירתיים שמנסים למצוא פתרונות עי קפיצה מעבר למגבלה. האתגר, הם כאלה שללא ערכי מוסר וסוציאליות בעצם הופכים לעברינים מוכשרים ומטרד קשה לחברהבה הםחיים.
dani | 20.06.12
80.
תודה על הכתבה
נהנית מאוד לקרא אותה, למרות שקראתי אותה כמה פעמים,כי הוא באמת ארוך... במיוחד היה לי נחמד להכיר שכל חיי ,פעלתי בצורה היצירתית והממוקדת ביותר כשהייתה לי הגבלה של זמן, אבל אז הרגשתי שאני לא בסדר. חבל שלא כתבת את הכתבה לפני 20 שנה.חה! חה! מעניין אם אנשים שקובעים את מדיניות משרד החינוך,מחנכים בבתי ספר ומנהלי סמינריונים של חינוך, מוצאים את הזמן לקרא את המאמר. הייתי קובעת את המאמר כמאמר חובה בסמינר למורים מכל הגילים, כדי שכל מורה לעתיד יביע את דעתו על המאמר ובעקבותיו על דרכי חינוך.
מספרת סיפורים | 14.06.12
70.
כתב מדהים יוצר תוצרים מדהימים
אחרי הכתבה הזו אני אחפש ותך אורן הוברמן!!! נהניתי מכל מילה (האי דיוקים אם יש כאלו לא פוגמים דבר ברעיון הכללי בהוא העיקר) אתה ההוכחה שיש כתבים מיקצועי ים וניפלאים ויש מקום לתת פלטפורמה שיקראו את דבריהם. גרמתי לי בכתבה זו לארגן מחדש את דרך הפעולה שלי אגב אחת המסקנות שלי היא הרעיון יומצא לבד המיון והפיתוח מרעיון למציאות באמצעות קבוצה בכל מקרה אני רץ לקנות את הספרים שהזכרת כי מגלמים בתוכם לא מעט תובנות מאנשים מעניינים וחכמים. אגב ממליץ לקרוא את דן אריאלי שגם לו תובנות מעניינות על ההתנהגות והמחשבה האנושית לסיום אין לי מילים להודות על כתבה כה עמוקה מעניינת וניתוחים מקצועיים. ריכזת עבור הקורא מידע רב ובת צוות אופטימלי . אתה גדול !! !!!
יואל בורשטיין | 03.06.12
68.
אכן, אחת הכתבות המרתקות
כתבה טובה מאוד שמוציאה אותנו מהשוטף, הקבוע והרוטיני. מהבעיות המאקרו כלכליות והפוליטיות ולתוך עולם מושגים שהוא מעבר לעכשיו והלפני יומיים. הייתי רוצה לקרוא כתבות נוספות שיגרמו לי לחשוב ולקבל פרספקטיבה על הדרך שבה נעשים דברים בעולמנו. כה לחי! מיותר לציין שיש לי אותה עכשיו ב-PDF כדי לחזור ולעיין בה.
מרום | 02.06.12
66.
וירג'יניה וולף 1929 "חדר משלך"
לפי הכתבה: "כשדמרקו וליסטר ראיינו את המתכנתים התברר שיש קשר חזק בין איכות התכנות לתכנון החדרים במקומות העבודה. והקשר היה כזה: שיתוף וקרבה פיזית מזיקים לתוצר. מקרב המתכנתים הטובים ביותר, 62% דיווחו שהם נהנים מסביבה פרטית ושקטה, ושיש להם דלת שהם יכולים לנעול. מקרב הגרועים רק 19% נהנו מפרטיות כזאת. רק 38% מהמתכנתים הטובים סיפרו שהם מופרעים ללא הרף על ידי אחרים, לעומת 76% מהמתכנתים הגרועים. פרטיות ושליטה בסביבת העבודה היתה הגורם העקבי ביותר בהשפעה על הביצועים." וירגיניה וולף צדקה. אין התפתחות ויצירתיות ללא סביבה פרטית .
אירית | 02.06.12
63.
יצירתיות היא מיומנות נירכשת!!
הכתבה מעולה ומדגישה את עירוב תחומי הידע והמיומניות של האנשים היצירתיים. לטעמי, מנסיוני, ניתן לפתח וללמד חשביה יצירתית. המקום הפיזי תורם רבות ליוצר אך ישנן המון דרכים לשפר ולהפוך את החשיבה היצירתית לדרך חיים. מקווה שקובעי המדיניות במשרד החינוך יקראו את הנאמר כאן ויאפשרו למורים להתפתח בכיווון
טלילה | 02.06.12
58.
לייבניץ היה מהאינטלקטואלים החשובים של זמננו!
והיה חשוב לציין זאת (הוא היה התחיל כמשפטן, אבל המשיך בתחומים אחרים) - היה אחד משלושת הרציונליסטים הגדולים של המאה ה-17, אך הפילוסופיה שלו גם חוזרת אחורה למסורת הסכולסטיקית וחוזה את הלוגיקה והאנליזה המתמטית המודרנית. לייבניץ תרם גם תרומות מכרעות לפיזיקה ולטכנולוגיה, וחזה רעיונות ומושגים שנוצקו מאוחר יותר לביולוגיה, לרפואה, לגאולוגיה, לתורת ההסתברות, לפסיכולוגיה, לבלשנות ולתורת המידע. הוא כתב גם על פוליטיקה, משפטים, אתיקה, תאולוגיה, והיסטוריה. (ויקיפדיה) חוץ מזה כתבה טובה ומעניינת
יוני בלי זקן | 02.06.12
54.
באמת קראתם לליבניץ "ממציא השיטה הבינארית"?!
"למרות שהוא היה משפטן"?! אל אלוהים. הבן אדם (שהמציא במקביל לניוטון את החשבון הדיפרנציאלי) היה גאון מתמטי ופילוסופי. הוא אכן למד משפטים, אבל להגיד שהוא קודם משפטן ואז מתמטיקאי, נניח, זה פשוט לבזות את אחד המוחות הגדולים של ההיסטוריה.
 | 02.06.12
53.
מזדהה עם הכתבה אך ,,,
אני חושבת שלא ניתן לעשות הכללה ולהסיק מסקנות מניסוי אחד , צריך לחזור על הניסוי עם מגוון של אנשים . לדעתי זה קשור להפרעת קשב וריכוז משמע יש אנשים שמסוגלים להוציא ולבטא את עצמם גם בקבוצה ואף יותר טוב בקבוצה . יש אחרים שהרעיונות והפרודיקטיבות שלהם נחסמים בחברת אנשים . עדיין כדי להבין איך זה מתחלק בקרב האנשים צריך לדגום אנשים עם הפרעות קשב וכאלו שבלי .
יפעת | 02.06.12
51.
היקש לוגי שגוי -ישיבה לבד לא תיצור מתכנתים טובים
כתבה טובה, עם זאת ההיקשים הלוגים בין סידור ישיבת המתכנתים לביצועיהם שגויה. לא הישיבה לבד גורמת למתכנת להיות טוב, אלא הוא מעדיף להיות לבד. חברה שתעביר את מתכנתיה לישיבה בנפרד לא תגדיל את ביצועיהם. יתכן אף שמתכנתים ממוצעים צריכים את הישיבה יחדיו בכדי להעלות את התפוקה, אך מחקר זה לא יכול היה לבדוק השערות כאלו.
עומר | 02.06.12
50.
תשתית ארגונית בריאה ליצירתיות
יצירתיות וחדשנות זקוקות לבסיס איתן בכדי שהן יקרו. לא די בקומץ עובדים בעלי מעוף אלא ובעיקר במגוון אנושי שיכיל את העובד שמסוגל לפסול רעיון כבר בשלביו הראשונים במידה וזה אינו מתאים לליבת הפעילות של הארגון, בעובד שמכיר את המגבלות ומסוגל לומר אם הרעיון ישים ועוד. תשתית ארגונית הינה הכרח בכדי לפתח יצירתיות. למשל באסטרטגיות לפיתוח צוותים יש לחשוב כיצד בונים צוות שלא רק יעלה רעיונות אלא יהיה מסוגל להוציאם אל הפועל ובמסגרת הזמנים הנכונים לארגון או לחברה. אסטרטגיות לפיתוח צוותים - כלי נוסף בבניית תשתית ארגונית לעידוד ליצירתיות וחדשנות.
אהד גניאל | 02.06.12
37.
תוספת קטנה לכתבה המעניינת.
רונה רענן שפריר בסיפרה "איש לומד לעוף" מתיחסת לתופעה שנקראת התמקדות. וזה מתאים לנאמר פה לגבי רמת המיגבלות האופטימלית המניבה יצירתיות . ונכון יצירתיות לא קונים בכסף. אם אין לך מניע פנימי לאתגר את עצמך , אם זה לא בוער לך בעצמות, לא ייולד רעיון.
נילי | 01.06.12
29.
יכולת יחיד מול יכולת קבוצה
כתבה חשובה ומרתקת. פריצות דרך דורשות, פעמים רבות, יכולת יחיד וגאונות מסויימת. מצד שני, מנסיוני בהפעלת מעגלי נשמ"ה (PDCA) אני לומד שחשיבה בשניים או שלושה מאפשרת מרחב פתרונות רחב יותר וכן מאפשרת הכנסה של פרטים מקונספציות אחרות המסוגלים לתת זויות שונות וחשבות. רוב הבעיות שאנו נתקלים בהן יום יום, במהלך עבודתנו, הן שיפורים קטנים ותכופים, סילוקי בזבוזים כאלה ואחרים. לאלו, מנסיוני, חשיבה בקבוצה נותנת מענה טוב ומספק.
אריק דביר | 01.06.12
26.
מאמר מעולה עם הסתייגות אחת..
אין ספק, המאמר מקיף, מעמיק ומקצועי. יחד עם זאת חשוב לדעת שגם מאחורי היצירתיות יש תבניות. פרופסור אלטשולר לדוגמא גילה תבניות לחשיבה יצירתית ייסד שיטת חשיבה שלמה. יש כיום חברות שעוזרות בשיטות שלו לפתרון בעיות סבוכות. כמו. SIT . A או חברת. IDEATION. גם נועם מנלה הציעה גישה תבניתית לחשיבה יצירתית בתחום העיצוב הגראפי. ובכל זאת מאמר מעולה עמוס ר.
עמוס רדךיך | 01.06.12
21.
נפלא
עכשיו תסבירו את זה לכל החברות שרק מחפשות אנשים עם תארים במנהל עסקים לכל משרה, ומשאירות כל כך הרבה מועמדים טובים בחוץ. תסבירו את זה לכל החברות שעובדות עם מרכזי הערכה מטופשים, צוותים ומיליוני ישיבות. בעיה צריך לתקוף מכל הכיוונים, ולא רק מכיוון אחד. ותודה לכתבה הנהדרת שהעלתה את המודעות לתובנה הזו.
זר | 01.06.12
10.
הרעיונות הכי טובים שלי מגיעים במקלחת
והשיטה הספציפית שלי: אני מתכנן מראש על מה אני הולך לחשוב כשאני במקלחת. אגב, יש היום הרבה אתרים כמו אינוסנטיב שמצליחים יותר ממנו. שווה לבדוק גם לחברות ישראליות קטנות יותר (וסטארטאפים) שמחפשים פתרונות יחסית בזול. ותודה לכתב המוכשר, הכתבה נהדרת נהדרת נהדרת
פינקי | 31.05.12
3.
כתבה מצוינת!
אכן, רכישת הכשרה וידע בתחומים מגוונים השונים במידה רבה זה מזה היא מפתח לפריצות דרך יצירתיות משמעותיות (ולעשיית כסף טוב), היום כבר מכירים בכך ויש באקדמיה יותר ויותר תוכניות אינטרדיסיפלינריות. וגם הקשר ההפוך בין קשב ליצירתיות, משמע הפרעות קשב כמקור ליצירתיות גבוהה, כבר מוכר ומאובחן היטב.
שמעון ש | 31.05.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת