אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועדת קדמי פרסמה את המלצותיה הסופיות: מחירי המזון בישראל גבוהים בהשוואה בין לאומית

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
כלכלה אחרת
רבות נכתב ונאמר על הצורך בהפחתת מתח הרווחים לטובת כולנו , אך לצד זה כדאי גם לחנך לצריכה מאוזנת ולבדיקה מחודשת של "מבצעים" למיניהם - עד כמה הם באמת מבצעים. בעיקר בימים אלו ,כאשר אנו מנסים לבלום את יוקר המחיה , להעלות למודעות הציבור את כמויות המזון והתוצרת החקלאית שנזרקת, במקום לחלק אותו לנזקקים.
דינה ראובני | 10.06.12
28.
אפשר להרוויח בכבוד בלי לעשוק את האזרחים
אכן יקר לחיות כאן וזה הובע מכך שהיצרנים רוצים להרוויח כמה שיותר על חשבון הצרכן והצרכן ממשיך לשלם. צריך לשנות את הגשה. החברות יכולות להרוויח בכבוד בלי לעשוק את האזרחים. כלכלה המבוססת על התחשבות הדדית תוריד את יוקר המחיה בלי שנזדקק להפעלת פיקוח מחמיר על החברות או לפעולות של מרד צרכנים. הכי טוב אם החברות יפעילו רגולציה עצמית ומרצונם וכך תהיה לנו חברה הוגנת שאינה נמצאת במלחמות כל הזמן.
תמי שמבירו | 06.06.12
27.
אנחנו במעגל
אנחנו מנסים להרויח כמה שיותר ולא כמה שצריך. כתוצאה מזה השירות שלנו יקר. כתוצאה מזה, השירות של האדם שקונה ממני יקר (כי הוא צריך הרבה כדי לקנות את השירות שלי, וגם כי הוא חמדן כמוני). כתוצאה מזה, השירות של כולם יקר יותר וכך קשה לי. כתוצאה מזה, אני שוב מנסה להרויח יותר אוף, זה מעייף...
אההא | 06.06.12
26.
למה רשתות המזון עושקות אותנו? כי הן יכולות.
זה לא אשמתן. וזה לא אשמת היצרן, גם לא אשמת הסיטונאי ועד כמה שנרצה שמישהו יהיה אשם, אין פה אשמים. כולנו קורבנות מצד אחד ומשתתפים מרצון מצד שני בשיטה כלכלית מעוותת שמבוססת על הרצון של כל אחד להרוויח כמה שיותר, גם אם זה אומר שהרווח שלי הוא בהכרח הפסד של הצד השני. משחק סכום האפס הוא המשחק וכולנו משתתפים בו, כאשר פעם אחד ידם של הצרכנים והרגולטור על העליונה ופעם הפוך. בטנגו הזה, אין מנצחים. כולנו מפסידים. הדרך היחידה לצאת מהלופ שכולנו נכנסנו אליו זה לעבור לכלכלה חברתית. כלכלה שמבוססת על ערכים של סולידריות, אחווה וערבות הדדית. אז, מתוך האיכפתיות שנגלה אחד כלפי השני, מחירי המוצרים והשירותים בהכרח יתכנסו לערך הריאלי שלהם כי האמת היא שכולנו יכולים להתפרנס בכבוד, להרוויח רווח סביר ועדיין לספק מוצרים ושירותים במחיר שווה לכל נפש.
דנה | 06.06.12
25.
מי מרוויח ??
רווח זה מאוד יחסי, מתי באמת אני מרוויח? האם בזה שהשני נופל, או מפסיד זה אומר שאני הרווחתי? האם זה המדד לרווח שלנו? שהצרכן הקטן ישחק ולא יוכל לקנות את המוצר ההכרחי לו זה אומר שאני מרוויח? האם לא כדאי שבמקום להרוויח מאות אחוזים נאחד כוחות ונדאג שלכל אחד יהיה את מה שהוא צריך, במחיר הוגן? אז גם החברות יפסיקו להלחם זו בזו, ויוכלו לצמוח בלי שחיקה ועדיין יהיה לכולם מה שהם צריכים... וכך נבנה חברה, הוגנת יותר שדואגת לכולם... לאותה מטרה שלכולם יהיה טוב!!!
ליאור זהבי | 06.06.12
23.
להפסיק את העושק ההדדי בישראל
אני מוסכניק שמרגיש עושק בסופר, אז אני עושק גם במוסך שלי. במצב כזה כולנו סובלים כי כולנו נמצאים כאן יחד בסירה אחת. חבר טוב שלי - אני אעשה לו בזול כי אנחנו חברים. ולמה כולנו לא יכולים להיות חברים? אם נהיה חברים, נתייחס טוב אחד לשני, נרוויח איכות חיים שאין כדוגמתה. מהיום אני לוקח מחיר כדי להתפרנס בכבוד ומפסיק לעשוק. כך נבנה חברה ישראלית חדשה וטובה
גבי | 05.06.12
22.
"הציבור מטומטם, אז שהציבור ישלם"
על עם ישראל נאמר שהוא עם סתגלן. תכונה זו משחקת לטובתנו, אך כשמדובר ביוקר מיחייה, משחקת לרעתנו....! מספרים לנו השקם וערב, על תחרות בריאה. התחרות היחידה שאני רואה, היא, מי עושק אותנו יותר.....!? הישועה לא תבוא מפעולה ממשלתית, היא לא תבוא מלמעלה. רק כשכולנו נחליט ,שאנחנו באמת רוצים שינוי, ונתחיל את השינוי כל אחד בעצמו, תוך חשיבה על הכלל, במקום רק על טובתנו האישית, נצליח ליצור מציאות כלכלית חדשה, שתשרת בצורה הוגנת את צרכי החברה כולה.
חיה גל | 05.06.12
21.
קצת אחריות אישית מכל אחד מאיתנו יעזור
אני צמצמתי את הקניות שלי ברשתות לכמעט אף פעם. לכו למכולות, לשוקים, אפילו לחנויות טבע - ותשוו מחירים, תהיו מופתעים לגלות מוצרים איכותיים ובריאים (בלי רעלי מותגים) של עסקים קטנים במחירים טובים יותר מאשר ברשתות הגזלניות. תשוו, תקחו אחריות, ואתם תרויחו במידי בכל קניה, וכולנו נרויח מהווליום של השינוי. זה לא קשה כמו שזה נשמע, רק צריך לשנות הרגלים מגונים. רוצים דוגמה? באתר של מגה באינטרנט יש 20 סוגי דבש של - 2 מותגים בלבד ! אתם יודעים כמה יצרני דבש קטנים ומעולים יש בארץ? עשרות! די למותגים, ודי לרשתות הגדולות!
פיף | 04.06.12
20.
למה האשמה ברשתות או ביצרנים אולי האשמה בממשלה ומיסיה
תבדקו מחיר מים,חשמל,דיור. ממשלה קומוניסטית שכביכול מעודדת תחרות אך הכל מתנהל תחת צווים. רוצים להוזיל דלק במקום להוריד מס מקטינים את הרווח לתחנות דלק. רוצים להוריד מחירי דיור במקום לבנןת דיור ציבורי זול משחקים עם האשראי מפני שבניה זולה היא הוצאה לממשלה הממשלה רואה כאן ועכשיו ללא חזון וכאילו שומרים על עתידנו,
ab | 04.06.12
19.
אסור לשכוח.......
בעולם היהודי קיים נושא הכשרות שהוא עצמו מייקר את המזון של היהודים בשרשרת התמחור (מבלי לפגוע במישהו,אני עצמי יהודי אוכל כשר). לשם השוואה אפשר להכנס לסופר רוסי (לא טיב טעם כמובן) ולהווכח בכמה המוצרים המקבילים לאותם המוצרים הכשרים בשוק הישראלי זולים יותר (וכמובן שגם זה מבלי לפגוע במישהו,אני עצמי ממוצא רוסי).
שמוליק | 04.06.12
10.
לא צריך וועדות בשביל זה, זה ברור גם ככה
הצרכן הישראלי "נחלב". חברות, חנויות, שרותים הכל יקר בהרבה ממדינות אחרות. אפילו דברים בסיסיים כמו עמלות בבנק - מה זה 2.5 ש"ח לפעולה??? אני סוחרת נגזרים, בהיקפים קטנים מאוד. עד לא מזמן עבדתי דרך הבנק כי פשוט חשבתי שלא יתנו לי עמלה נמוכה יותר עם ההיקפי המסחר שלי. יום אחד נכנסתי לאתר שחקן מעוף וראיתי שהם נותנים 1.95 ש"ח לפעולה. ברור שהעברתי את כל הפעילות שלי לבית ההשקעות. חבל שהציבור עדיין פחות מודע לאפשרויות שיש לו.
גלי | 04.06.12
8.
ייבוא, זו בדיוק המטרה של הממשלה
ייבוא אומר שהסובסידיות שהממשלה נותנת לחקלאים ולרפתנים יעלמו. הרי אם רוצים תחרות, למה להעניק עדיפות לתוצרת מקומית, לא? ייבוא אומר שהענפים היצרניים הללו יהרסו עד יסוד, כי לא ניתן להתחרות בייצור בחו"ל. הייצור בישראל הוא יקר יותר, כי זו מדינה מדברית, שאינה מתאימה לרבים מן הגידולים. זו ג מדינה קטנה, ועל כן, המפעלים שלה יוצרים כמויות קטנות. הפתרון הוא לא בייבוא אלא בפיקוח על המחירים, ובקביעת רף רווח - רשת מזון גדולה כמו מגה או שופרסל, לא תוכל להרוויח על מוצר יותר מ-X% רווח. ספק כמו תנובה לא יוכל להרוויח על המוצר יותר מ-X% רווח גם כן, ומעבר לכך, יהיה איסור לספקים כמו תנובה, עלית, שטראוס ואחרים, להשתלט על ענפים שלמים, ולנצל את כוחם בשביל לנשל מהמדפים יצרנים קטנים, זולים מאוד וחלשים. ביבי - אל תהרוס מעמד שלם של פועלים מקומיים, בשביל להעביר את הכסף לכיסו של יבואן פרטי!
יוגב | 04.06.12
3.
מדינה של פרייארים, מה יותר קל מזה?, לא להכנס לסניף של אחת הרשתות...
תוך שלושה ימים כל המחירים שם יצנחו ויחד איתם יישרו קו כל שאר הרשתות. אנשים פשוט נורא עצלנים ולא ילכו עוד 500 מטר לחנות אחרת. רק לבכות יודעים פה, אבל כשמגיעה השעה לעשות מעשה, יש כאלה שלא עושים כלום, ויש כאלה שנוקטים באלימות פיזית. עוד משהו, מחירי המזון המנופחים הם תוצאה של עשרות מנהלים מיותרים שמרוויחים עשרות אלפי שקלים בחודש (מאיפה לילד הזה יש כזה ג'יפ \ BMW??), המנהלים האלו הם החתנים והילדים והחברים של בעלי הרשתות, כולם מתעשרים על חשבונכם.
רני | 04.06.12
1.
תעזבו את החקלאים בשקט
למה וועדה לבחינת המחירים בחקלאות ? תבינו החקלאים לא מרוויחים מעבר לשכר מינימום הם פשוט אוהבים את המקצוע בשונה מרוב הציבור ועל כן חטאם. הרווח במחלבות , בסופרים , ברשתות ובמילים פשוטות אצל הטייקונים. עיזבו את החקלאים לנפשם , תנו לבם לשמור על השטחים , על הגאווה הלאומית ועל ארץ ישראל במובן הפשוט של המילה עם הדגש על ה״ארץ״
רפתן | 04.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת