אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שר המטבעות

49 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
להרים מהקרקע ולא לדווח לרשות העתיקות זה שוד בדיוק כמו לחפור כדי לבזוז אתר עתיקות
חוק העתיקות מחייב את כל מי שמצא עתיקה לדווח על כך לרשות העתיקות תוך מספר ימים. על מה שהרמת לפני 78' אולי אי אפשר להאשים אותך, אבל על כל מה שהרמת ושדדת אחרי 78' ועל כך שאתה מעודד אחרים להרים מטבעות מהקרקע ולא להעביר לרשות העתיקות - אתה פשוט פושע.
שונא שודדים | 29.03.18
39.
מה אם חצאי השקלים?
כתבה יפה שמתארת את השקלים שהופקו בתקופת המרד הגדול. ידוע לי שהונפקו גם חצאי שקלים משנה א' ב' ו-ג' ואולי גם ד'. מדוע אין התיחסות? הרי המצוה הייתה להביא מחצית השקל ולא שקל שלם. האם כמויות ההנפקה שבכתבה כוללת גם את חצאי השקלים? תודה מראש למי שיבהיר את התמונה.
טל | 10.06.12
37.
ל- 29
בבית המקדש הכהנים והלוויים עבדו מאוד קשה - והתמורה לעבודתם היתה חלק מהקורבנות שהם אכלו ביחד עם הבעלים וכן הביכורים בתקופת האביב-קיץ. ממה שזכור לי, כספי מחצית השקל נועדו לצרכי המקדש, כלומר לקרבנות הציבור שהיו אמורים להיות בשם כל העם. (וכן - כל השאר עבדו ולמדו כאשר היה להם זמן מעבר לעבודה. יחידי סגולה הגיעו לדרגה של גדולי העם שלמדו תורה כל היום... יותר מכך - התורה מגנה את מי שמשתמש בתורה לפרנסה - ע"פ התורה עדיף לעבוד בעבודה שהיא זרה לאדם ולהבליג על כבודו, מאשר להצטרך לבריות).
 | 09.06.12
35.
ומטבעות בני-זמננו יוק
כתבה מעניינת; מה שעוד יותר מעניין הוא ששוק המטבעות הישראלים בני זמננו לאספנים "מת" כבר מספר עשורים, כאשר בנק ישראל הציף את השוק בכמויות ענקיות של מט' כסף וזהב (כגון "בן-גוריון" ו"בונדס" למי שזוכר). מאז יורדות הכמויות באופן לא-יאמן אך גם כאשר הכמות המוצעת היא כ- 500 מטבעות להנפקה (לעומת 50,000 "בן-גוריון") מלוא הכמות אינה נמכרת ולא ניתן לקבל תמורת מטבע יותר מאשר את ערך המתכת, מה שמביא להפסד בטוח לכל רוכש...... בעולם שוק המטבעות המודרניים משגשג ואצלנו כלום :-( למרות מטבעות מאד יפים בשנים האחרונות.
אבי | 09.06.12
17.
וואו! איזו כתבה מרתקת. נדיר לקרוא כתבה כזו, ועוד באינטרנט.
הכותב החזיר אותי לא רק לימי המרד ולתקופות בהן נערכו החיפושים אותם תיאר בכישרון כה רב. הוא גם החזיר אותי לתקופות (נפלאות) בהן מאמר היה נכתב אחרי תחקיר ארוך ומעמיק של בר אוריין המכיר על בוריו את נושא עליו הוא כותב. תקופות בהן השימוש בשפה העברית, כלי העבודה של הכותבים, היה תנאי סף שאינו סובל פשרות וטעויות. תקופות בהן אנשים לא כתבו מאמרים רק כדי להאדיר את האגו שלהם, אלא שהם פשוט "התפקעו" מרוב ידע ושמחו להעניק ממנו לאחרים. לכותב ולמערכת - תודה רבה על מאמר נפלא.
דני | 09.06.12
13.
לא ברור לי איך אוצר כזה ,הוא לא רכוש מדינה בלבד?!!!
איך אפשר להוציא מישראל אוצרות כאלה באין מפריע?!!!! ולמה אנשים שנתפשים לא מקבלים שנים רבות בכלא ?!!! ולמה כול אלה שסוחרים במטבעות עללו לא מחויבים להשיב אותם למדינה לאלתר.!!! ואחרון איך כול שמוק יכול לחפור בירושלים ויכול להעסיק כול אדם מצוי שיעזור ולא יבדוק אותו שהוא עוזב את שטח החפירה ?!!! חפרות וחוסר מקצועיות משווע.
אסף | 09.06.12
12.
חצי שקל
יופי של מאמר. מרתק, . היה לי קשר עם יעקב משורר ז"ל. הגעתי אליו בעזרת ידידו, רפי סיטון. רפי ואני "חיפשנו" מטבע של חצי שקל מתקופת בר-כוכבא, תקופת המרד, כשהרעיון היה לכתוב ספר. יעקב משורר אמר שלא נמצא מטבע של חצי שקל, אבל העשיר אותנו במידע על אותה תקופה והדגיש את העובדה שהטבעת מטבעות היתה הוכחה לעצמאות כלכלית. רק לאחרונה קראתי שאכן נמצא מטבע של חצי שקל.
רות ירדני כץ | 09.06.12
4.
מז זאת אומרת לא ידוע אם הם היו שודדי עתיקות?
בין אם הם ערכו חפירת שוד, בין אם הם "פילחו" את המטבעות מחפירה מסודרת, ואפילו אם הפ סתם מצאו את המטבעות זרוקות ולקחו אותם לעצמם במקום לקרוא לרשות העתיקות - הם שודדים. ויש רק סיבה אחת למה כל האתרים בארץ ממשיכים להיפגע ע"י שודדים כאלה - זה משתלם. בגלל שסוחרי העתיקות והאספנים הנרקיסיסטים קונים מהם (כדי שזה יוצג אצלם בוויטרינה בבית, ושאר הציבור לא יוכל ליהנות מהם במוזיאון, איפה שמקומם האמיתי). אז לכותב הכתבה - פעם הבאה שתצא לסיור, והמדריך יצביע על אתר ארכיאולוגי שנפגע מחפירות שוד, ולעולם לא נדע מה בדיוק הלך שם - דע לך שזו אשמתך!
דניאל | 08.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת