אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לתת טביעת אצבע בנתב"ג?

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
השאלה היא אם הבדיקות הבטחוניות האלה בכלל נותנות משהו
כולם יודעים בדיוק מה הבדיקות ומה הן מחפשות אז למחבל יש מתכון מדויק של בדיוק מה לעשות בשביל לא להיתפס. תמיד ימשיכו למצוא עוד דרכים לעקוף את המגבלה המאוד ספציפית (נוזל בכמות מסוימת, נעליים ועוד) שקיימת בשדה התעופה. בינתיים ממררים לכולנו את החיים ולא מרוויחים כל כך הרבה בטחון. צריך שיטה יותר מתוחכמת וסלקטיבית, למשל זיהוי פנים על סמך מאגרי פושעים, זיהוי אוטומטי של התנהגות חשודה בעזרת וידאו וכו'.
אלכס | 16.06.12
31.
חייבים להתמודד עם המכה של גניבת הזהות
גניבת הזהות הפכה מכה רצינית. תוך חמש דקות אפשר לזייף את תעודת הזהות, לפתוח על חשבונך חשבון בנק ולהפוך אותך למטרה של נושים. חייבים להחליף את תעודות הזהות לכאלה שאי אפשר יהיה לזייף ולהפוך את החיים של רבים לגיהינום. אני בכלל לא מדברת על השימוש שעושים כל מיני גורמיים פליליים ולאומניים בתעודות זהות מזויפות - כמו החשוד באונס בגן העיר בתל אביב שנכנס לישראל עם תעודת זהות מזויפת.
מורן | 09.06.12
29.
מאגר ביומטרי זה יכול להיות אסון לאזרח הפשוט
בעבודתי ישנה מדפסת תלת ממדית, סרקנו לשם הבידור טביעת אצבע והדפסנו אותה (30 דקות עבודה) והיתה לנו אצבע, ובעזרה ניתן לפזר טביעות אצבע בכל מקום, עכשיו האזרח האקראי שזהותו נגנבה בצרות צרורות לך תמצא אליבי ותוכיח שאין לך אחות, רובם ככולן של המערכות בארץ הם בעלות רמת אבטחה בסיסית, ניתן לפרוץ אותן ללא מאמץ רב, וכשניסגרת פירצת אבטחה אחת מוצאים אחרת אין מערכת מושלמת ולא תהיה לעניות דעתי. אז מה עדיף, קטסטרופה ואובדן חרות/ישיבה של מספר שנים בכלא או נוחות זמנית בחיסכון בזמן
דויד הגלילי | 10.06.12
23.
בנתבג לא לוקחים ממך טביעת אצבע
1. מה שהמכונות בודקות בנתבג זה את המבנה התלת מימדי של גב כף היד שלך. אין כל קשר בין זה לבין המאגר הביומטרי. 2. אם אתה נוסע הרבה לארהב אז האצבעות שלך כבר נמצאות במאגר שלהם!!! כך או כך, אני ממש לא מוצא סיבה למה לא לתת את טביעת האצבע לצורך תעודת הזהות והדרכון שלי. אני לא בטוח שיש חובה ברמה הלאומית שהמאגר המדובר יוקם, אבל אין לי שום בעיה שטביעת האצבע שלי תמצא בו.... מי שרוצה לדעת כל פרט עלי כבר כיום- יוכל, מה ההבדל?
אליעזר בן יהודה | 09.06.12
22.
לא הבנתי על איזו "פלישה לפרטיות" מדובר...
כשהצטרפתי, לא זכור לי ששאלו אותי שאלות אישיות. שם? שם משפחה? טלפון? מספיק עם השטויות. "גניבת זהות"... אפשר לחשוב שהדרכון לא נסרק בגבולות. זה לא שיכולים לפרוץ למסוף שבודק את כף-היד, ולכנוב משם את הזהות שלי. במקרה הרע ידעו שעברתי שם.
אורי | 09.06.12
21.
טביעות האצבע של רבים מאיתנו נמצאות כבר במאגר.
זוכרים את יום הגיוס? עם זאת חוק המאגר הביומטרי זה פשוט אסון שעומד להתרחש. מישהו באמת חושב שהמאגר לא יודלף החוצה כמו מרשם האוכלוסין ומאגרים אחרים? וכך כל מי שיחפוץ בכך, ויש לו מספיק כסף, יוכל לזייף את טביעות אצבעותיו ואת פניו של אזרח תמים ואז לך תוכיח שזה לא היית אתה.
אני | 09.06.12
17.
להבנתי המערכת בנתב"ג לא סורקת את טביעת האצבע אלא מאפיינים בכף היד שאי אפשר לבדוק אם לא שמים את היד
לכן, אי אפשר לגנוב את הזהות ואי אפשר לשכפל את היד ואת הזהות. בניגוד למהלך של מדינת ישראל של תעודת זהות ביומטרית שתכיל את הצילום של טביעת האצבע ולכן יוכלו לשתול אותה מחדש בכל מיני מקומות ולא תוכל לטעון שלא היית שם. לכן צריך לסרב למאגר הביומטרי.
אלעד | 09.06.12
13.
רגע, על מה אתה מדבר?
יכול להיות שהשתנה משהו (טסתי לאחרונה לפני חצי שנה), אבל פעם אחרונה שבדקתי היה מדובר במסופים שקוראים גיאומטריה של כף היד (אתה מניח את כף היד כולה והמכשיר עושה חישוב על מימדי היד), שזה שונה לגמרי מטביעת אצבע. וזה לא במאגר המדובר. בארה"ב לעומת זאת הטביעת אצבע כן נכנסת ומוצלבת מול מאגר לאומי.
רן | 09.06.12
10.
רק לידיעתכם, המערכת בנתב"ג אינה מבוססת על טביעת אצבע
אלא על מבנה כף יד (מערכת זיהוי ביומטרית). משמעות הדבר היא שמישהו יודע את מבנה כף היד שלך, בעל וודאות נמוכה בהרבה משל טביעת אצבע, אך מספקת כדי להחליף את ביקורת הדרכונים (בצירוף עם הכרטיס שמזהה אותך במערכת). אין צורך להיות פרנואידים..
ניב | 09.06.12
8.
פעם המוסד היה צריך להתאמץ , לגנוב דרכונים ולחקור כדי לגנוב זהויות של אנשים תמימים
רק בפעולה האחרונה בדובאי התברר שהמוסד השתמש בזהויות של אנשים תמימים שהפכו בין רגע למבוקשים בכל העולם על ידי האינטרפול. בעבר המוסד נאלץ לעבוד כדי להשיג מידע על אודות האנשים הללו , לגנוב את דרכוניהם. באמצעות המאגר הביומטרי רשויות הביון יהפכו כל אחד מהאזרחים לפושע פוטנציאלי שניתן להפלילבקלות ואנחנו אפילו לא יוכל להתלונן משום שזה מאושר בחקיקה! רשויות הביון הן עוד גוף שחלק קטן מהאזרחים מאמין בו. מה יקרה כשגורמים עוינים ישימו את ידם על המידע?
יפה | 09.06.12
7.
בנתב"ג אין הסבר לאזרח הפשוט-שהדרך הקצרה היא למעשה הרשמה למאגר הביומטרי
אני אזרחית מן השורה ,טסה לחו"ל בערך פעם בשנה שנתיים, חברה לטיול הציעה לי רק "להכניס את היד" ולקבל כרטיס למעבר מהיר. בשום מקום בזמן ההליך לא מוסבר שקיצור הדרך למעבר לחו"ל זהו בעצם הרשמה למאגר הביומטרי, שאני באופן אישי מתנגדת לו, אף שממש אין לי מה להסתיר, וזו לדעתי שערוריה. צריך להיות רשום באופן ברור וכל אחד יחליט אם ברצונו להרשם למאגר או לא.
שרונה | 09.06.12
6.
מסכים עם מספר 2. לאנשים תקוע משהו בישבן מרוב חשיבות עצמית.
ברגע שיש כל כך הרבה מידע "שם בחוץ" הרי שההגנה היא במספרים הגדולים. אלו שחוששים שהמידע הזה יגרום לגניבת זהות מדברים שטויות. המידע והתחקור יכולים לאפשר למי שיש גישה לדעת עליכם דברים על מנת לדעת שאתם לא סיכון ביטחוני. מפה ועד להסיק מסקנה שיש להם את המספרים והסיסמאות ויכולת להשתמש במידע כנגדכם - זו כבר קפיצת מדרגה. והייתי אומר שההפך הוא הנכון. כאשר בן אדם הולך עם טביעת האצבע שלו וסריקת הרישתית שלו - סביר פי כמה וכמה שנוכל לאמת שהמדובר בו ולא בגנב. אם בכל תעודת הזהות תהיינה תביעות אצבעות הרי שלגנבים יהיה הרבה יותר קשה לגנוב זהות. צריך להשיג חומרים שמייצרים את תביעת האצבע ולאחר מכן להדביק את זה על האצבעות שלכם על מנת לצאת מהארץ או לפתוח חשבון בנק. מה המצב היום? גונבים ת.ז. וישר הולכים לבנק אחרים שמחליפים תמונה - יותר גרוע מהמצב הזה פשוט לא יהיה! אם נתקדם ונעשה סריקות רשתית הרי שהביטחון יעלה מדרגה. אם נשלב את כל האמצעים הביומטריים עם קודים- הרי שה"רעים" בבעיה. לא שזה לא יהיה אפשרי, אבל זה יהיה הרבה יותר מסובך. היום יש המונים "נבערים" שמסוגלים לבצע פשעים בגלל תעודת זהות פרימיטיבית וטכנולוגיות הגנה נחותות. כך גם לגבי כ.אשראי ועוד ועוד. יש בארץ המוני אנשים שגנבו להם את הזהות והפכו את החיים שלהם לגהינום. ומי גונב? כל מי שסיים 8 שנות לימוד. בשביל להיות גנב של הדור הביומטרי הם יאלצו לדעת לפרוץ למערכות מידע וגם לזייף נתונים שקשה מאוד לזייף. ואם כבר הם טרחו ללמוד להיות האקרים כל כך מוצלחים, רוב הסיכויים שהם כבר ימצאו עבודה מכובדת. ובנוגע לגופי ביון: יש להם את המידע כולו כבר היום. אם רוצים לדעת משהו על מישהו - אין קל מזה וזה הופך להיות קל יותר ויותר. וב 99.99 אחוז מהמקרים על פני כדור הארץ אתם לא באמת מעניינים את הרשויות כל עוד הפרמטרים שלכם בתחום הנורמה. אף אחד לא יושב וקורא להנאתו את המידע המשעמם עליכם.
ניק | 09.06.12
3.
ל-2 התשובה פשוטה: גניבת זהות.
ככל שהנתונים על חייך יותר נגישים וזמינים, ככה יותר קל לגנוב לך את הזהות, לפרוץ לחשבון הבנק שלך, לחשבון האימייל ולכל מקום אחר שאותו אתה מחשיב כ"פרטי". מאחר וכל ניהול החיים שלנו עובר לרשת, כל רסיס מידע שיש עליך עלול להוות את המפתח להשתלטות על החיים שלך. אם באיזה שרת רשום איפה נולדת, סביר שבשרת אחר זו השאלה שתחזיר לך את הסיסמא. וסביר שאתה משתמש באותה סיסמא ואותו שם חשבון ביותר מאתר אחד. קצת נסיונות כניסה וחשבון האימייל שלך פרוץ ומשם הדרך לחשבון הבנק \ פייפל \ איביי שלך קצרה ומיידית - שלא לדבר על סתם לדעת מתי אתה לא בבית.
נו באמת | 08.06.12
2.
עוד שאלה לדן אריאלי, אני גם אענה ברשותך...
מדוע אנשים כל כך חרדים לפרטיותם?!? מה הם חושבים? שבאמת מעניין את מישהו החיים שלהם?!? נתב"ג, גוגל, פייסבוק וכו'... פשוט חוסכים/מרווחים מהמידע עלינו יותר כסף, ואנו מרווחים שירות יותר טוב, יותר ממוקד ויותר מהיר (ולפעמים גם בחינם) כך שכולם מרוויחים! אני מבטיח לכם שאת אף אחד לא מעניין התחתונים שלכם במזוודה או איזה סרט פורנו ראיתם אתמול בלילה... ואם באיזה שרת רשום איפה נולדתי, מתי, מדוע ואיך אני אוהב את הקפה שלי... אז רובוט יקר, תידחף לי פרסומת לקפה! אבל משהו טוב, אתה כבר יודע איזה ;-) לסיכום - רק מי שיש לו מה להסתיר חרד לפרטיותו!
Confucius | 07.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת