אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

והסכם ממון תעשה לך

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
ההסכם הכי חשוב לא מוזכר בכתבה ......
ע"פ החוק במדינה, כשמדובר ביהודיים (ובהם בלבד ....) מזונות ילדים נופלים אך ורק על האבא ...... לא משנה אם האם עובדת או אפילו מרוויחה יותר מהאב, הוא צריך לשלם הכל .... ה-ז-ו-י !!! לכן הסכם חשוב הרבה יותר מאשר חלוקת נכסים, הוא הסכם לחלוקה שווה בשווה של מזונות ילדים ( או לפחות באופן יחסי לרמת ההשתכרות) ....
סיסו | 07.06.12
42.
לכל חמומי המוח כנסו!
נגיד שיש לכם דירה שקיבלתם לפני החתונה, התחתמתם והבאתם ילדים יחד וגרתם בדירה הזו 10 שנים. במהלך השנים האלו ניהלתם משק בית משותף, תיקנתם דברים בדירה, שיפצתם את הדירה, ופתאום אתם רוצים להתגרש. השאלה הראשונה תהיה האם היתה לכם כוונת שיתוף, כלומר האם רציתם שזה יהיה נכס של המשפחה שלכם (ושהילדים יקבלו אחרי מותכם). אם לא הייתה לכם כוונת שיתוף הרי הייתם גרים בדירה אחרת ואת הדירה הזו הייתם משכירים ואת כסף שכר הדירה משתמשים לטובת המשפחה (הרי אתם רוצים שלילדים שלכם יהיו חיים כמה שיותר טובים, לא? לא תרצו לשים את הכסף בצד ולחסוך את זה מהם כדי שבעתיד תעזבו אותם ולא תתנו להם את הכסף, נכון?), אבל העובדה שעברתם לגור בדירה וכספים משותפים הושקעו בה מראים על רצונכם לשיתוף הנכס. לא רוצים לשתף? אל תשתפו, זה תלוי בכם. השופטים בוחנים האם היה שיתוף בנכס או לו וכמה שנים היו נשואים. ככל שנשואים יותר והכספים המשותפים מתערבבים עם הנכס מלפני הנישואין (שיפוצים, הרחבות, משכנתא) אז אין מנוס מלראות בזה שיתוף....
tkh | 07.06.12
41.
הצעה: במקום הסכם ממון, צריך להיות הסכף שיתוף
מכיר אני לא מעט זוגות לקראת חתונה, ורבות שני הצדדים חוששים בכלל לעלות את הנושא ממגוון סיבות הגיוניות. ההנחה של בית המשפט היא לא פחות מהזויה, שעצם אי עריכת ההסכם מרמזת על כך שהם רצו שותפות, סביר יותר שהם רצו להאמין שהנישואין לא יסתיימו לעולם. אני מציע שאם לא נערך שום הסכם בית המשפט יחליט על פי תעסוקתם של בני הזוג ותרומת כל אחד מהם להון הכללי (אם למשל אישה לא עובדת ושומרת על הילדים בבית, אפשר להניח שהיא ראויה ל-3000 ש"ח לחודש לכל ילד, לכן אם למשפחה שלושה ילדים והאב הרוויח 10000 ש"ח בחודש, חלוקה נראית צודקת, אך אם הרוויח 100000 ש"ח בחודש, האם יציאתה של האם לעבודה הייתה מקשה עליו לעבוד בעצמו? היו משלמים 9000 ש"ח מעונות וזהו, אלא אם ניתן להוכיח שאשתו תרמה להצלחתו מעבר לכך). בנוסף בני הזוג יוכלו מרוב אהבתם לחתום על הסכם שיתוף ואז יחולק הרכוש בינהם בצורה שווה! כמה אשתו של פול מקרטני תרמה להצלחתו? כמה אשתו של קובי ברייאנט תרמה להצלחתו? בתי משפט בעולם לא מפעילים הגיון ומעולם לא הפעילו, בתי המשפט שלנו החליטו במקום להיות אור לגויים, פשוט לחכות אותם ומפעילים את אותו שיקול דעת דפוק גם כאן.
אביעד | 07.06.12
40.
ל-6:אם בת הזוג לא מוכנה לחתום על הסכם ממון אז צריכה להידלק אצלך נורה אדומה
אם היא לא מוכנה לחתום על הסכם ממון אז אתה צריך לשאול את עצמך למה היא נמצאת איתך ? בטוח שלא מאהבה ! בכל מקרה, אם היא לא מסכימה אז אתה צריך להיפרד ממנה ולהמשיך הלאה. מה, אתה רוצה להפסיד את כל הרכוש שלך ? אתה רוצה לחזור לגור אצל ההורים בגיל 35 ? אם היא לא מסכימה אז משהו מסריח פה... אם היא אוהבת אותך אז היא צריכה להיות איתך לא בגלל הרכוש שלך אלא בגלל המראה החיצוני שלך והאופי שלך. דרך רגב, כל הפמיניסטיות מוזמנות לחזור לחורים שלהן, אני אומנם דיברתי על נשים אבל אני מתכוון באותה מידה גם לגברים. אם הגעת עם תחתונים בלבד אז עם זה גם תלכ/י.
 | 07.06.12
39.
לכל תוקפי השופטים - היא גרה בדירה עשור, אז זה בהחלט תואם את החוק
שמדבר על חזקה משותפת, גם אם זה לא צודק במיוחד (הרי היא לא שילמה שכ"ד - אם היא היתה משלמת שכ"ד לאורך כל השנים הללו היא לא הייתה זכאית לחצי דירה). אבל בטוח אי אפשר להגיד שהפסיקה נוגדת את החוק. אם היה מדובר בדירה שהוא החזיק במנותק מהקשר שלו איתה, לא היו גרים בה ולא היו נהנים ביחד מפירותיה (למשל חולקים לשימושם את הכנסות השכ"ד), אז לא היתה לה חזקה בה מחסות החוק המדובר.
הייטקיסט | 07.06.12
34.
טור עלוב של עו"ד שנכתב מפוזיציה
העו"ד הנכבד רוצה לעודד הסכמי ממון מכניבים לעורכי הדין הכנסה יפה ושמנמנה. אולי תפרט קצת מדוע פסק בית המשפט כפי שפסק? מה היו הנימוקים? אולי הבעל הבטיח לאישה שהדירה תהיה משותפת ? אולי בתמורה לכך שגרו יחד בדירה שלו היא הסכימה לוותר על דברים אחרים ? מאמר שטחי ואינטרסנטי.
א. | 07.06.12
30.
אישה זה לא אויר
אם האישה תרמה את כל פרנסתה למשק הבית. ובין היתר שילמה את המשכנתא במשך שנים תוך שהיא חוסכת מעצמה ומילדיה את מנעמי החיים לטובת המשכנתא, צודק בהחלט לתת לה גם יותר ממחצית הדירה. קל וחומר במקרה בו הדירה ממושכנת שוב לאחר הנישואין כדי לממן משהו אחר, כגון הקמת עסק. אז מי שמתחתן שיחשוב גם על מה שהוא הולך לקבל מאישתו במהלך הנישואין ולא מאיזה נכס הוא הולך להיפרד. וקיצור גברים יקרים, אם תהיו טובים, לא תגיעו למצבים כאלה....
ירדנה | 07.06.12
29.
בית משפט לא מסתכל על החוק, אלא על מה שבא לו.
מי שלא עושה הסכם ממון, הוא אדיוט. ואם האישה לא מוכנה שתחפש .. בימינו השופטים שולטים במדינה והם עושים מה שהם רוצים. הגבר הוא המין החלש במדינתנו. הרי זה אבסורד, שאישה היא הרוצה בחתונה, תקרע את הגבר בגירושין. אותו הדין חל על פינוי יהודים מהשטחים. למה בית משפט לא מחייב את הממשלה להחזיר מגורשים פלסטינים לתל אביב ויפו ? כי לא בא להם. אבל אם זה השטחים זה בסדר. הם שכחו שהיהודים היו בעלי הקרקע לפני מאות שנים . אפילו דוד המלך קנה את ירושלים מהיבוסים, והיום רוצים לחלק את ירושלים כי מישהו גנב לנו את הבית ובנה מסגד.
עשיתי הסכם ממון | 07.06.12
25.
הוצאתם לי את החשק להתחתן.
יש לי דירה (מירושה), כרגע עדיין אני לא לפני חתונה, אבל אחרי שקראתי את הכתבה הזו, אני לא מבין איך אני אמור לרצות להתחתן ככה, שאני עלול לאבד את מה שירשתי כחוק. איך אומרים למישהי לחתום על הסכם ממון? מה עושים אם היא לא מוכנה? ממש מלכוד 22. נראה לי ממש בעייתי, לא יודע איך "לאכול "את זה. סופ"ש נעים.
אורי | 07.06.12
21.
ל-5 אתה ממש לא צודק. חברתי נאלצה להפרד ממחצית דירה
שהורישה לה דודה זקנה שנים לפני שהיכירה את מי שהיה (למרבה הצער) בעלה. הם אפילו לא התגוררו בדירה ושכר הדירה שימש לעזרה כלכלית להוריה, ומשלב מסויים במימון בית האבות הסיעוד של אמה, שבשל מחלה קשה שהתה במוסד מגיל צעיר יחסית. למרות זאת נאלצה לפרד ממחצית הדירה.
מרכז | 07.06.12
16.
בית המשפט לא מבין שהוא פוגע בכלל
כל פסק דין שנוגד את עיקרון שיריון הרכוש שמלפני הנישואין אנשים יעצרו ולא יסכימו להתחתן וככה ממסד הנישואין יאבד מערכו , ולא יהיה טעם לכלום ואם לא יתחתנו ,לא יביאו ילדים ואם לא יביאו ילדים ,לא יהיה מי שימשיך לשלם מיסים וימשיך להניע את הכלכלה ולא יהיה מספיק כוח אדם חילוני , אלה רק דתיים וחרדים וערבים וככה המדינה תחדל מלהתקיים שופטים יקרים תראו איך אתם מנסרים את הענף עליו אתם יושבים.
מוני שטרנר | 07.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת