אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' אמיר זיו: "תוכניות MBA הן לא מאוד מעמיקות"

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
תואר כמדד הצלחה
אנחנו חיים בעידן התארים מחייבים כל אחד לתעודה שבתכלס לא מעידה על האדם שלמד כלום אני מתכוון ללימודי הניהול וכו האנשים התותחים כך מלמדת ההיסטוריה שנאו ללמוד וזה בכלל לא היה בסדר העדיפויות אלא אילוץ קחו את איינשטיין כמשל בתכלס מי שיש לו את זה יצליח ומי שלא אז פשוט לא ולראיה כמה אנשים קיבלו תואר ראשון ותואר שני ואיפה הם היום בטוח לא מה שציפו מנהל טוב זה מה שהגורל ייעד לו להיות מנהל טוב ונפילה צפויה תקרא כתוצאה מקבלת החלטות מוטעית.... ואת הדברים האלה לא מלמדים בשום מוסד אקדמי בקרוב ניכנס לעולם מציאות משתנה כמשוואה גלובלית ולפי עקרונות ניהול זה אירגונים יעופו או ישרדו או יצליחו
גיא דיאמנט | 19.06.12
28.
כמה הערות לנושא
1. האם תואר ראשון במינהל עסקים אינו רלוונטי? אמיר זיו מביט על זה מזוית אמריקאית, ואכן תואר ראשון במינהל עסקים לילד בן 18 שרק סיים תיכון ומחפש לצאת מהבית ולשתות בירה הוא בזבוז זמן. לעומת זאת לתלמיד\ה ישראלי\ת ממוצע\ת בגיל 22-25 זה תואר חשוב ומעשיר (גם בידע, גם בכסף). הסיבה היא שהתלמידים מגיעים יותר ממוקדים יותר, עובדים בדרך כלל במשהו שמחבר אותם למציאות, והיקף השעות הנלמדות בתחום - מעבר ללימודי בסיס כמו סטטיסטיקה ומתימטיקה - הוא כפול ממשך הלימודים ב- MBA. בניגוד לאמיר זיו ידידי אני הצעתי לבן שלי ללמוד מינהל עסקים, אבל רק אחרי שהבנתי שיש לו את המיקוד הנדרש וזה תחום שהוא רוצה לעסוק בו בהמשך הדרך. 2. האם התוכניות בארץ פחות טובות מארה"ב? בהחלט יש שוני, למרות שמרבית המרצים בתוכניות ה- MBA המובילות בארץ למדו ולימדו בארה"ב. ההבדל נובע בין השאר מזה שבארה"ב התלמידים לומדים! הם קוראים חומר, עוברים על אירועים, ומגיעים לכיתה. במקרים רבים (לא כולם, אז אל תקפצו) תלמידים בארץ משלמים את שכר הלימוד אבל מגיעים רק לבחינה. הם מפסידים את כל תהליך ההעשרה שמתרחש בשיעורים עצמם (דיונים עם המרצים ועם תלמידים אחרים) ומחוץ לכיתה. מסקנה: את הידע שנותנת תוכנית MBA בקולומביה אפשר לקבל גם כאן, בתוכניות ה- MBA בארץ. את הקשרים של ארה"ב זה לא ייתן אבל בהחלט יכול לייצר מערכת קשרים של השוק המקומי. בהצלחה!
מרצה למינהל עסקים | 18.06.12
26.
עוד דעה, קצת שונה
MBA הוא כמו שתואר פה על ידי הפרופסור, רחב ומלמד, ובאוניברסיטאות טובות מאד גם מקבלים את המרצים הטובים ביותר וזו חוויה אינטנסיבית ועוצמתית לחיים, מי שיכול להרשות לעצמו, זה נפלא. כמובן שגם ללא כל זה יכול להיות אדם מאד מאד מוצלח בעסקים כי יש לו שכל ונסיון ואינטיליגנציה כמותית ורגשית גבוהות, ומזל ותזמון ואומץ, הרבה פרמטרים. מה שלא נאמר מספיק בכתבה הוא דבר שאמר לי בוגר של הארוורד שהתיעצתי איתו לגבי הלימודים, שאלתי אם אוכל לעבוד במקביל והוא אמר לי בשום אופן לא, שאלתי למה והוא ענה ואמר שהבירות והמסיבות שאהיה בהן לאחר יום הלימודים, או במילים אחרות הקשרים והחברויות שאעשה שם, הם הדבר החשוב ביותר למעשה בלימודים, כי לא משנה מי המרצה ממש, לא משנה הדירוג והמיקום וכו וכו, מה שמשנה הוא שבסיום התואר אתה מחובר לרשת הבוגרים של המוסד, שהם ברובם בדרגים גבוהים ביותר בכל מני מקומות בעסקים, וכשתרצה לעשות משהו עסקי, יהיה לך יותר קל למצא שותפים ויועצים וכו, וזה הדבר שלשמו בלבד שווה לשלם את הסכומים ההזויים האלה. עכשיו, יש אנשים שכתבו שעשו MBA וזה היה בזבוז זמן, אין לי ספק שהם התכוונו ללימודים עצמם, אין לי ספק שהם היו "לעצמם" בלימודים, ולא השקיעו ביצירת קשרים משמעותיים ורבים ככל האפשר, ובכך שכחו והזניחו את החלק הכי חשוב למעשה, וככאלה, באמת בזבוז שבאו. ואגב, הלוואי ויזדמן לי לעשות MBA בקולומביה או כל אחת מהאוניברסיטאות הטובות בארהב או בעולם, לי פשוט בא גם ללמוד שוב.
צוק | 16.06.12
25.
מגמתיות - מכירים?
מהכותרת של הכתבה אפשר לחוש במגמתיות של הכותב לגבי לימודי MBA. הכותרת היא ציטוט חלקי של משפט שכוונתו הפוכה לגמרי! תוכנית לימודי מנהל עסקים כמו גם לימודים רבים אחרים לא מכוונת למקצוע ספיציפי ומאד רחבה, ולכן פחות מעמיקה. היא אמורה להכיר לסטודנט את הכלים שיכולים לעמוד לרשותו. אם יבחר להשתמש באחד מהם, הוא צריך ללמוד אותו בעצמו. עצם הכרת הכלים מביאה את הסטודנט לקבלת החלטות טובה יותר בתור מנהל, לא משנה באיזה תחום. ובמשך למגמתיות.. ההכנסה השנתית עפ"י החישוב שלי היא 65 מיליון $. 130 מיליון דולר זה לשנתיים. בתור כתב אתה מעליב את הקוראים שלך, ואני בתור קורא נותן 2 הזדמנויות להעליב אותי ואז מפסיק.
ירון | 16.06.12
24.
ב-MBA יש עוד דברים חוץ מלימודים - קורסים זה לא הכל
זה נכון שמבחינת הקושי של החומר האקדמי MBA אינו מתקרב להנדסה בטכניון. אבל זה לא אומר שללמוד MBA זה קל.. המהות היא אחרת. לומדים עם אנשים מכל העולם, מרחיבים אופקים, לומדים לעבוד בצוות עם אנשים מרקעים שונים, חיים במקום אחר, יוצאים מהבועה הישראלית ומקבלים הזדמנויות שבחיים לא היו קורות לולא התואר האינטנסיבי הזה במקום רחוק מהסביבה הטבעית. החוויה מותחת את היכולת הנפשית שלי להתמודד עם אתגרים ומלמדת אותי דברים על אנשים ועל העולם, כולל יזמות ואחריות חברתית. דברים שלא הייתי לומדת אם הייתי עושה MBA בישראל. מעולם לא נתקלתי בכל כך הרבה אנשים טובים, מוכשרים, יצירתיים, חרוצים ועם ראש פתוח עד שהגעתי ל-MBA. אז נכון, אני לא גאון ואני לא יזמית מלידה, אבל בדיוק בשביל אנשים כמוני יש MBA. מישהי פעם אמרה לי ש- MBA זה המוט שעזר לה לקפוץ. יש אנשים שעוברים את הרף הגבוה בלי עזרה, אבל היא לא היתה כזאת. והיום היא במקום אחר לגמרי מבחינה מקצועית ואישית. שורה תחתונה, MBA הוא לא רק בשביל השורה בקו"ח. תוודאו שאלה שאתם לומדים איתם חולקים את אותם ערכים שלכם ותראו איך התואר המושמץ הזה יפתיע אתכם לטובה.
לוטם, סטודנטית ל-MBA  | 15.06.12
21.
לתגובה 4 - את רק מעידה על רמת הלימודים במוסד בו למדת
אם למדת משהו או לא למדת כלום זו בעיה אישית שלך, יותר חשוב אם לימדו אותך או לא. אבל זה בדיוק מה שפרופ' אמיר זיו ניסה להגיד - התוכן הנלמד הוא לא מה שחשוב, אלא גם הקשרים, הסינון, ואותה השורה בקורות החיים שעלתה לך הרבה ואני לא מבין למה את מתייחסת אליה בזלזול. סימן שבאמת לא למדת כלום.
איל | 15.06.12
19.
ניהול עסקים
לכל אלה שלא למדנו ניהול עסקים צר לראות את הבזיון וניהול העסקים הצולע שהוא מנת חלקו של עולמנו עתה. כל זאת רק בגלל שהצעירים זועקים לכסף ... וזה למעשה מה שהם לומדים כשעליהם לשלם 110000$ ללימודים. את אותם צעירים שנכנסים ללמוד באוניברסיטת קולומביה מעניין דבר אחד !!! כ ס ף גם אם העולם יחוסל!!!! ראו למה גרמו כל "הגאונים" בארה"ב ובאירופה!!!!!
סנדר יהודית | 15.06.12
17.
כל מהנדס או בוגר מדעים מדוייקים מבין שזה בזבוז זמן
למי שיש כלים טובים וראש פתוח התכנים הם בדיחה. מניסיוני למדתי הנדסה בתואר הראשון והחלטתי לילמוד תואר שני במינהל עסקים ב תל-אביב. לקח לי פחות מסמסטר אחד להבין שכל העסק הוא מריחה אחת גדולה.
MBA - הבלוף הכי גדול בתעשייה | 15.06.12
16.
MBA הרעיון מאחרי התואר טוב, הביצוע לא מספיק טוב
הרעיון ליישר קו ולהביא אנשים מדיסיפלינות שונות להבין בתחומים חשובים שלא למדו אותם בתואר הראשון הוא חשוב ונכון. דבר אחד נשכח שם: מנהל צ"ל גם מנהיג ולהפעיל אנשים אחרים - לא רק "לשלוט בחומר". לצערי מנהיגות וניהול לא מלמדים באופן רציני ב MBA. הבוגרים רוכשים ידע בתחומים של חשבונאות, כלכלה, שווק וכו" אך אינם מקבלים הכוונה איך "להוביל", איך לעודד צוות ולעבוד בצוות, ואיך "למכור" (לא לשווק).
מנהל | 15.06.12
15.
MBA?NOT 2DAY
תואר שני במנהל עסקים ממזמן איננו תואר שני אלא וחותמת גומי ..כול מי שאני מכיר ולמד לא משנה באיזה מסגרת מספר על קורסים זניחים , בלי חובת נוכחות ו/או הגשת עבודות ברובם-מעיין תואר כזה של "באתי -זרמתי-סיימתי"..חשבתי בעבר לעשות MBA כיום אני בודק אפשרויות אחרות לתואר שאולי לא יהיה כזה מפוצץ בשם אבל לפחות ייתן לי רקע או תוספת שאני אוכל להתפתח ממנה ...
עדי | 15.06.12
14.
MBA - מה שחשוב באמת זה האדם ולא התכנית. - כנסו
אני טוען שהשאלה מהו מנהל טוב , אינה חשובה כלל ועיקר. הכיצד אפשר לשפוט אותו? אם תחשבו לעומק תגלו שדווקא הלא שבלוניים מצליחים לעשות דברים שקונפורמיסטים יכשלו בו. ועם הסיכון מגיע גם הסיכוי והכישלון. ולשפוט מקבלי החלטות בדיעבד זה תמיד חכמה לא כלכך גדולה. לחלופין צריך וחשוב לדעת לזהות מנהל גרוע ולהסיר את הנזקים הפוטנציאליים שהוא עלול לייצר. מה שבאמת חשוב הוא, למה בחרת ללמד נושאים דווקא מתחום העסקים? לאן יוביל אותך הידע שרכשת? ואיך הלימודים יעזרו לך לממש את מה שרצית לעשות. יש מספיק תכניות לא יקרות בארץ שיספקו לך את נתח הידע המשמעותי הנדרש לשינוי פוזיציה מעובד שכיר מקצועי בתחומו לכזה שמסוגל גם להרים יוזמות ולהביט קדימה ולהשפיע על הסביבה העסקית. שורה תחתונה - מוסד הלימודים, יוקרת תכנית הלימודים חשובים כקליפת השום. האדם הוא המרכיב המשמעותי.
רונן | 15.06.12
12.
mba ככמו דברים אחרים באונ' אבד עליהם הכלח
הפרופ מדבר מתוך הפוזיציה, אבל כמי שלמד באונ' בארץ ועשה mba בני יורק ,אני טוען כי אין ללימודים האלה שום תכלית ,מלבד להעשיר את קופות האוניברסיטאות ובעיקר בארה"ב הם נונים כרטיס כניסה ,אבל ממש לא כישורים. הידע שמלמדים בתוכניות האלה הוא דברים שכיום זמינים באינטרנט,אנשים שמצליחים הם לאו דווקא אלו בעלי התואר,אפילו מה"מקומות הנכונים",כי אם היזמים שבינהם. האוניברסיטאות חיות עדיין במאה ה-19,ומשנה לשנה הופכות לפחות רלבנטיות ,לבזבוז זמן וכסף ומלבד למלא מוסכמה חברתית מיושנת ש"צריך תואר,ורצוי גם תואר שני" הן לאתורמות דבר
 | 15.06.12
11.
בזבוז זמן בזמנו שקלתי לעשות MBA אבל לשמחתי
ירדתי מזה , בזבוז זמן, בזמן הזה עדיף להשתפשף בחיים האמיתיים וליצור עסקים, רוב האנשים שהולכים ללמוד בארץ MBAלמנהלים זה שכירים במימון מקום העבודה, אם אתה שכיר וחושב כמו שכיר אתה כבר לא בכיוון הנכון, יש לי כמה חברים שלמדו בתוכניות המנהלים שבה העיקרון הוא שלם יותר , קבל פחות ידע , פחות עבודות להגיש , אבל שירות מעולה לסטודנט(מדפיסים לך, מצלמים לך, מגישים לך הכל ארוז....)היחידים שעושים כסף זה המוסדות והמרצים שצוחקים כל הדרך לבנק MBA זה לאנשים שחיים מטייטלים בקורות החיים או בכרטיס הביקור, או שעובדים במוסדות שבהם הדירוג נקבע לפי ההשכלה שצברת ולא לפי מה שאתה יכול בפועל לעשות או לממש.מי שתותח לא זקוק לכך, יש לו מדד הערכה אישי מפותח והוא מודע לעצמו וליכולותיו.הרבה אנשים עושים MBA אבל ממשיכים לעבוד באותו מקום ובאותו תפקיד אחרי כמה שנים ללא שימוש בחומר הנלמד הכל נשכח וכמו שכתבו לפניי, בסופו של יום מדובר בשורה בקורות החיים שעלותה עשרות אלפי שקלים.שבת שלום מאפריקה!
מליונר הי טק  | 15.06.12
7.
אכן לא הוזכרה התכנית של KELLOGG RECANATI - תכנית מצטיינת.
נכון, עולה כ $50,000 וזה המון במושגים ישראלים. חלק מהחברות משלמות. ואגב, בתכנית זו יש תהליך קבלה מסודר. לא כל אחד יכול להתקבל. יש ראיונות וכו'. חוץ מזה הרעיון הוא שלתכנית זו מגיעים כבר אנשים עם נסיון בניהול אז מראש היא פונה לאוכלוסיה מאד ספציפית. ולגבי כן שווה או לא שווה: זה כבר סיפור אחר.
א. | 15.06.12
6.
חבל ששכחת את התוכנית המצטיינת של Kellogg באוניברסיטת תל אביב
לא עושים הנחות, מרצים מהשורה הראשונה ( רובם טסים ללמד כאן משיקגו) וכן, זו תוכנית למנהלים כי לא הרבה ישראלים יכולים לשלם רבע מליון שקל בשנתיים בלי הלוואות ובלי לעבוד במקביל. לא הייתי טס עד ניויורק , שורף שנתיים ושכר של שלוש שנות עבודה כשיש את האופציה הזו על השולחן, אהה וכן - אתה מקבל תואר של נורת׳וסטרן ונחשב בוגר מין המניין בלי לרדת מהארץ ( הכי טוב להיות ציוני לדעתי)
בוגר | 15.06.12
1.
אולי ההשכלה לא גבוהה אבל המשכורת כן
יכול להיות שבאמת לא לומדים בתוכניות MBA דברים חשובים מדי (בטח בהשוואה לרפואה למשל), ושאפילו בתוכניות MBA בחו"ל הבוגרים לא יוצאים עם ידע נרחב, אבל ממילא לא הולכים לשם בשביל ההשכלה אלא יותר בשביל התואר, הקשרים והמקפצה לקריירה. ראיתי באתר ארינגו שבוגרי MBA מקולומביה מרויחים שכר שנתי ממוצע בסיום התואר של יותר מ-$100,000, עם בונוס חתימה ממוצע של $28,000. שווה, לא?
ליאור | 14.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת