אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צמחים, מה הם רואים?

145 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

145.
חופש בחירה בהתנהלותנו מול חופש הבחירה של הצומח והחי
הסקרנות שלי הובילה לקריאת המאמר בלא כוונת מכוון. גילויים יש. הם של החוקרים, המצאות חדשות אין! אני הקורא, נהנה ומרחיב הבנתי לסובב אותנו. המוח שלנו הוא כנראה מוטציה אבולוציונית ייחודית בכדור הארץ הזה. וכנראה רק בזה השונות שבנו שהיא אחרת מכל יצור חי, לטוב ולרע. הטוב , והרע הם אך ורק בעיני עצמנו, לכן אין לנו יכולת לנבא האם, מה ולאן יובילו בבחירותינו להישרדותנו או כיליוננו, וזאת במעשי ידנו.
מ.נ. | 13.02.21
143.
תהליכי תיעוש של צמחים ובני אדם
"היום הצמחים שהושבחו באופן הזה הם מפלצות בכל מה שנוגע לתוצר, אבל בדרך הם איבדו את רוב ההגנות ... ובהן את היכולת לשחרר הודעות עזרה לאוויר. ... איבדו את היכולת לצעוק הצילו." לדעתי אותו דבר קרה לבני אדם. רק להחליף את המילה "צמחים" ב"אנשים" וזו תמונה די מדויקת של תוצאות הנורמליזציה התיעוש ותרבות הצריכה על היכולת שלנו לצעוק לעזרה בהקשר למצוקות שלנו. צעקות עזרה שמושתקות בין השאר ע"י הסחות דעת, פוליטקלי קורקט, כדורי נגד דכאון וחרדה והסתרת תופעות כמו למשל אנשים ששורפים עצמם , מהדיון הציבורי.
מתן | 26.12.13
139.
זה נכון
את הספר "החיים המסתוריים של הצמחים" קראתי כילד וביצעתי בעקבותיו ניסויים אישיים. ביניהם: שני עלים שקטפתי מצמח, אחד הנחתי ליד המיטה, והאחר על המקרר. האחד- בירכתי בכל פעם שראיתי, ומהשני התעלמתי. המבורך שרד לאורך זמן. ניסוי מדהים אחר- ביקשתי מפרח סגור לחלוטין להיפתח. לאחר שעה (!) בה לא קרה כלום החלטתי שאני אשרוף עלה אחד של הצמח, כדי שידע את רצינות כוונותי. הפרח הסגור נפתח תוך שניות אל מול עיני! זה היה כל כך מדהים! הדבר הביא אותי ללמוד טיפול בהילינג, לטפל בחולי סרטן, באנשים המוגדרים "צמחים"- וגם שם ראיתי "ניסים"- התעוררות שיכולתי לחוש אותה. מצד אחד אני רציונאלי לחלוטין, ומצד שני, הדברים הללו (ואחרים) הם מעבר לרציונאלי המקובל. מה שמעורר מחשבה- אולי רציונאליות מגבילה אותנו?
אחד | 10.07.12
138.
כבר במקורות שלנו מופיעים על רגשות של צמחים
כבר במקורות מופיעים מדרשים על התנהגות של צמחים. באחד מהם מסופר שככורתים עץ קולו הולך ומזדעזע מקצה העולם ועד קצהו. ויש את הספור על התמרה בעמק בית שאן שלא נתנה פירות וכששאלו את התנא באותו זמו (איני זוכר את שמו) אמר שהיא מתאווה לתמר מסוים ביריחו. ושלחו ולקחו מפרחיו ואיבקו את התמרה ונתנה פירות. וגם שאם מניפים סכין לכרות הצמח הוא מזדעזע.
עמרן עזר | 08.07.12
130.
ראייה של צמחים - מנסיון אישי
בגינה אצלנו יש עץ לימון בקרבת מקום לגפן. לפני מספר שנים הבחנתי כי שני ענפים של הגפן שצמחו באביב בצד הפונה אל עץ הלימון פנו בדרך הקצרה והישירה אל שני ענפים נפרדים של עץ הלימון, שלחו קונקנות אל עץ הלימון ונכרחו עליו. לא האמנתי למראה עיני, וזה נראה לי מקרי. כעת זה מקבל אישור במאמר נפלא זה.
טוביה | 26.06.12
129.
עשה ללך גינה/עבוד כל השנה/תזרע זרעים ושתול שתילים...
חכה עד שיהיו גדולים.../ חכה עד שיהיו גדולים.../ ואז לא תצטרך לשאול/ ואז יהיה לך הכל/ לביכורים, לביכורים/ ואז לא תצטרך לשאול/ ואז יהיה לך הכל לביכורים... כתבה מעלפת ומאלפת. קראתי את הספר המוזכר בראשית הכתבה בנערותי. כמה נחמד לדעת שההבלים האלו הופרכו. עד עכשיו הסתובבתי עם האמונות האלו. הידעתם מה מתרחש בכל הבוסתנים בלילה בו שותקים הצרצרים והתנים? מופיע לו פתאום מאי משם או אי מזה אפס איזה מן גמד ענק, אני חושב כזה השד יודע איזה שד אותו כל כך מריץ לכל המשמשים ניגש הוא ועושה חריץ בכל התפוזים הוא מנקב נקבוביות ובפירות הנגועים הוא שם רקבוביות אבל יותר מכל אוהב הוא לכופף בננות מכופף הבננות... אבטיחים הרי ראיתם בצדי דרכים עכשיו אתם יודעים מי מסמן את הפלחים תודו שככה לא היה בכלל נראה פלפל לולא מיודענו הזריז גם בו טיפל זה הוא אשר מושך את הפטמות בלימונים אה, נו, תנחשו מה הוא עושה לרימונים אני צריך לומר לכם, כמעט חטפתי שוק כשרק שמעתי מה שהוא עושה לארטישוק אבל יותר מכל אוהב הוא לכופף בננות מכופף הבננות... לראות אותו אפשר עם איזה אינפרא צעיר אם כי מה שרואים זה רק הפס שהוא משאיר תרד אל הבננות, אם אתה לא מפונק ושם, אומרים, אולי תוכל לשמוע את הקנאק הוא את כל התפקיד הזה עתיר המעשים ירש מאבותיו הנפילים הננסים מהם למד הוא טריקים מדי לילה בלילו אבל כיפוף בננות זאת ההברקה שלו אבל יותר מכל אוהב הוא לכופף בננות מכופף הבננות...
פונס הגנן | 26.06.12
127.
האתיקה של המזון
המסר הפרו-צמחוני ("לצמחים לא כואב כשאוכלים אותם...")שעולה מסוף המאמר כאילו מתעלם מכל המאמר. גם אם רקמות פרי נועדו להיאכל, הרי שצריכת צמחים המחייבת קטילת אורגניזם שלם אינה מוסרית יותר משחיטת פרה. כך שמי שבוחר להזין את עצמו ע"י נטילת חייה של חסה, פטרוזיליה, או אפילו כרוב - הרי הוא כאוכל בשר לכל דבר. אם בשר זה רצח, עכשיו גם חסה. ההפרדה היחידה שהמדע עושה בין עולם הצומח לעולם החי הוא בצורת התזונה שלהם. הבדל שכזה אינו עילה לביכור חייו של אורגניזם זה על פני אחר. וגם אם לצמחים לא כואב כשחותכים אותם דק דק, עדיין יש פה בעיה של נטילת חיים, בדיוק כמו שחיטת פרה מורדמת. מה שאומר שצמחונות - נובעת מבורות או מצביעות. נא לנסח את המוסר מחדש
דוד המתמיד | 26.06.12
123.
תמיד חשתי בין הצמחים שאני לא לבד.
לא ידעתי להסביר זאת, אבל היה לי קשר בלתי אמצעי עם הצמחיה הסובבת אותי מאז ומתמיד. כאילו חיוך ודו שיח ישיר. אינני מתפלא על הגילויים, הכל מובן לא יתכן שבמליארדי שנים לא תיוצר סימביוזה בין החי לצומח. בסופו של דבר החיים הם נכלת הכלל. ולא איפיון בלעדי של מין כזה או אחר. כתבה מצוינת שנמצאת בראשית פיתוחה.
חירם סלע | 24.06.12
115.
הכתבה המקצועית ביותר של הוברמן עד היום
אין ספק שמדובר בכותב מוכשר, אבל הכתבות הקודמות על הפטריות ועל החידקים סבלו ממחלות ילדות - לא מספיק ביקורתיות, התלהבות מוגזמת ממחקרים לא מאומתים, ועוד. ניכר שהוברמן הפיק לקחים מהביקורת הרבה שהופנתה נגדו (גם אם חלקה היה מוגזם ואפילו מתלהם), אבל גם הצליח לשמור על האמת הפנימית שלו. במאמר הנוכחי הוא מצליח לאזן בין הרצון להקסים ולסקרן, ובין החובה העיתונאית לברור העובדות ולשמירה על דיוק סביר. הלוואי שהיו לנו עוד כמה עיתונאים אינטלגנטים ורהוטים כמו הוברמן.
קורא | 23.06.12
113.
כתבה אדירת מימדים !! עולם הרפואה תלוי בעתידו רק בצמחים!!!
זה פשוט נפלא לקרוא כתבות כאלו !!! זו אורגזמה למוח חושב!!! וסקרן!!! הכתבה בהחלט נגעה בתחום שהאדם לא נתן מספיק את דעתו בתחום הצמחים . האדם חיפש פתרונות בחלל, בפיתוח של נשק חושב להרוג את אוייבו, אך האדם לא נתן את דעתו מספיק לאם החיים שלנו שהם הצמחים . ללא צמחים אין חיים לבני אדם. תחום הצמחים ילך ויגבר בשנים הבאות כאשר הרפואה תבין שרק מעולם הצמחים יהיה אפשר לפתח תרופות למחלות הקשות של בני האדם. ההנדסה הגנטית תיפנה בשנים הבאות לפיתוח של זנים חדשים של צמחים שיולידו לנו חומרים כימיים מיוחדים שהאדם ירצה אותם עבור פיתוח תרופות ועוד.... האדם חייב להשקיע את כל כולו בחקר הצמחים כי שם יש פתרונות לצרות גדולות של האדם מתחום האנרגיה ועד לתחום התרופות . פיתוח מזונות מיוחדים שיאפשרו לאנשים להיות שמחים , או עצובים וכו....חקר החיים כולו תלוי בחקר הצמחים . אני חילוני ויש לי תגובה לא נעימה לאלו שתמיד מכניסים לנו את חז"ל כאנשים הכי חכמים שהיו. הם ידעו ותקראו על זה בזוהר . אך כשאני שואל אותם מהוא מזון המן שאכלו בני ישראל מצאתם ממצרים אף לא אחד ידע לענות על השאלה הזו (למעט התשובה ההזויה של מזון מהשמים או מזון אלוהים) חוקרים גילו שרק אצות ים מכילות מספיק דברים שבני אדם מסוגלים לחיות איתם ללא שום תוספת של מזון אחר. תודה שוב על הכתבה הזו המאלפת.
רון | 23.06.12
107.
ל81
גם לחיות וביניהם האדם אין נשמה. לא קיים דבר כזה, אנחנו לא יותר מתהליכים כימיים, גם אם אנחנו רוצים לחשוב אחרת. ובלי קשר, אכילת בשר היא חלק גדול וחשוב מהטבע. ובניגוד למה שטבעונים חסרי השכלה אמרו לך, בני האדם אמורים לאכול בשר. נכון שאנחנו שונים מרוב הטורפים, אך אין סיבה שנהיה דומים. התפתחנו מצמחונים, ולא הייתה סיבה אבולוציונית שנהפוך להיות כמו שאר הטורפים, כי היינו מוצלחים מספיק (האדם הוא הטורף המולצח ביותר אי פעם). מבנה הלסת ,השיניים ומערכת העיקול מעידים על צורך לאכילת בשר. אבל, הסבל שנעשה לבעלי החיים הוא מיותר, וחייבים למחוק אותו מהעולם. אל תשכח שהם גם לא היחידים שסובלים, ויש אפילו חיות במצב יותר גרוע, כמו אלה שעוברים ניסויים נוראיים והרבה פעמים מיותרים! אם אתה רוצה לתרום אל תגיד לאנשים אל תאכלו בשר, כי זה לא יקרה, כדי לעזור לבעלי החיים תצא נגד השיטות לשחיטה, תצא נגד ניסויים, תפגין, תקנה רק ארנב, והכי חשוב, תסביר ותשתף לחבירך וסביבתך. אבל חשוב לא פחות לבחור את המאבקים, כי להלחם בחזית שלא ניתן לנצח בה רק ממשיך לפגוע בבעלי החיים!!!
אוהב טבע | 22.06.12
90.
מדהים!!!רגש,תובנה,העשרה וידע בכתבה אחת
יש פה איזה נושא מעניין אחר שהושחל פה.נשים ששוהות יחד מספיק זמן מסנכרות את המחזור החודשי שלהן (מצריך כתבה בפני עצמה) ועוד דבר יש סרט קצת ישן מצוייר יפהיפה שנקא פרנגלי שבו מראים את העולם מנקודת המבט של העצים והפרחים מומלץ לראות אחרי קריאת הכתבה הזו...
ליאור | 23.06.12
89.
רגשות
כתבה ממש מענינת!!! אני חושבת שלצמחים כן יש רגשות: כשמטפלים בהם יפה, הם מתפתחים וגדלים. לאומת זאות כשלא מתיחסים, הם נובלים... אני כן נוהגת גם לדבר איתם ואוהבת לשמוע מוזיקה, לא בקולי קולות, מוזיקה נעימה ומשקה אותם ומורידה עלים יבשים. זה כמו ילד: צריך היתיחסות ואז מקבלים תגובה.
אמא ל4 | 22.06.12
80.
נאכל אתכם
נמשיך לאכול צמחים כי זה כיף וטעים .... יותר טעים מבשר ..... הסיפוק בלגדל כדי לבסוף לקטוף ולאכול אותה .... העגבניה הופכת לחלק ממני ... אנחנו מתאחדים ! בכל מקרה רציתי לכתוב תגובה שתגיד : שתלו יותר צמחים כי מקומו של האדם בסביבת צמחים ... ואדם שמורחק מסביבת צמחים הוא מסורס ......... לכן אין ברירה אלע לשתול ירוק ירוק ועוד ירוק סביבנו ... שלא נדבר על החמצן שזה מספק לנו ! ולסיום : מקווה שעד 2014 חצי מהנגב יהיה כבר ירוק !
אנונימי | 22.06.12
72.
זכיתי להיות תלמיד של דני חיימוביץ
ואני רוצה לנצל את הבמה לומר שמדובר באיש מבריק ונחמד באופן בלתי רגיל ובלתי נפוץ. הלוואי שהספר יצליח, שיזכה להכרה העולמית שמגיעה לו. הכתבה נהדרת. למדתי בוטניקה כמעט חצי עשור והיא עדייו עשתה לי סדר, במיוחד בהשתלשלות העניינים. תודה לווינט על ההפנייה 
דני ד | 22.06.12
69.
שאלה לפרופסור חיימוביץ
הרי לצמחים אין מערכת עצבים, אז הקצה העליון של הצמח מעביר מסר לגבעול להתכופף לכיוון השמש? תודה ותודה על הכתבה. יש לי ילד בן 10 שכל הזמן שואל שאלות, ולמרות שברשותי תואר שני (משפטים, מנהל עסקים) אני מוצא את עצמי מנחש את התשובות. אני פשוט לא יודע כלום. ועכשיו יש משהו אחד שאני כן יודע! הראל
הראל | 22.06.12
64.
המדע מפגר ב40-60 שנה אחרי הקבלה: מפגרים זה לא מילה יותר.
פשוט "מהמם". מד הי ם איזה גילוי מרתק. תלכו בחוץ . לכו לקרא את ספר היצירה ואת מחקרי הגאון מוילנא . לכו לקרא בזהר על החיטה מספיק עם הבורות. אור=רז אמר הגאון מוילנה =אר הבעל שם טוב הקדוש .מה את מגלים לנו ? אמריקה ??????????? דרווין.הבנתי.שבת שלום
גל עיני ואביטה  | 22.06.12
56.
העיקר חסר, מאוכזב
ההבדל בין מכונות תגובה לבין יצור "תבוני" הוא מנגנון עיבוד "מורכב" בעו התחושה לבין התגובה. במאמר מוזכרים מנגנוני תחושה ומנגנוני תגובה, אבל אין התיחסות למנגנון אשר "מחליט" איזו תגובה תתרחש על איזה תחושה. אין במאמר ציאור למב שקורה בצמח בין התחושה לתגובה. כך שלא נותר לי אלא להחליט כי המנגנון הזה הוא אוטומטון כימי ביולוגי פשוט המופעל בכל תא בנפרד. כאילו כל תחושה נשלחת כימית לכל תא , וכל תא תגובה אשר מקבל איתות תחושה , מפעיל מיידית את התגובה. אשמח מאד לשמוע אם אבן זה המצב או אפשר שיש מנגנון יותר מורכב.
מאוכזב | 22.06.12
46.
תוספת מעניינת. יש זן של דקל שיודע ללכת
Socratea exorrhiza גופו של הדקל הזה לא נוגע באדמה ושורשיו מתחילים כמטר עד שני מטר מעל גובה האדמה. מכיוןן שהוא גדל ביערות האמזונס הסבוכים הוא נאלץ לגדל שורשים לכיוון שבו לא יחסמו לו את האור וכך הוא נע אל מקום מואר יותר. בהמשך הוא ממית שורשים מהכיוון ממנו הוא בא וכך הוא מתקדם. הקצב קצת איטי ועומד על כמטר , מטר וחצי לשנה. אמנם לאט אבל מסתבר שעצים כן יודעים ללכת :-) ראיתי את זה בגונגל בבוליביה. מדהים
שחר | 22.06.12
45.
חתולים וצמחים... הם לא בני אדם!!
יש לי החשש הכבד שמתחילים לתת תכונות של בני אדם לצמחים, אחרי שעשו את זה עם חיות. יש לי התנגדות נמרצת להציק רק בשביל להציק. אבל, לא יכול להיות שהם ישתלטו לנו על החיים. כך אי-אפשר לסלק חתולים של אף אחד שמתרבים בפחי אשפה (הם רעבים, המסכנים!...) שלא ראו אף פעם רופא וטרינר, (אצלנו אלה הפרות הקדושות של הודו) ועכשיו באפנה זה לחשוב ש"כואב" לצמחים, הם מעבירים ידע וכו'. ממש הזוי לגמרי!
Nita10 | 22.06.12
25.
עוד כתבה מרתקת מבית היוצר של אורן הוברמן. מקוריות זה שם המשחק. בכל פעם מחדש..
בכל פעם מחדש אורן נותן לנו הצצה לחלקים בעולמינו שאנו לא מכירים ועושה זאת תוך סקירה מחקרית תוך שילוב הסברים "בגובה העיניים". העיתונות הכתובה והאינטרנטית בישראל לא נותנת את תשומת הלב לנושאים מעניינים המשפיעים על עולמינו ועל כן, חשוב שיהיו כותבים העוסקים בחומרים שכאלה.. תודה.
Yaron | 22.06.12
8.
תיקון טעות - אין דבר כזה "תולעי טבק".
שאפו על הכתבה. אבל ה"תולעים" עליהן כתוב שהצרעות הטפיליות מחסלות, הן למעשה זחלי פרפראים. "תולעי טבק" (tobacco hornworm) הן הזחל של הרפרף Manduca sexta. באנגלית נוטים לקרוא להרבה זחלי-חרקים במילה "worm", אבל זה לא עובר תרגום לעברית (כמו ש - jellyfish זה מדוזה ולא "דג במרקם ג'לי").
OA | 21.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת