אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כונס הנכסים הרשמי: "הבינלאומי חייב לאשר מראש הסכמי שכר טרחה עם ביהמ"ש"

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
המון מהומה על (כמעט) לא מאומה
נראה לי שמרוב חגיגות שוכחים להסתכל גם על התוכן: לא מדובר כאן בפירוק אלא בכינוס, שנעשה לטובת נושה מובטח, ושההכנסות הולכות להקטנת החוב אליו. לכן, אין כאן פגיעה בנושים אחרים, או עקיפה שלהם. האמירה שהבנק מקבל חלק משכר הטירחה של הכונס היא עיוות של האמת. האמירה הנכונה היא שכתוצאה מההסדר הזה הבנק נדרש לנכות סכום נמוך יותר לטובת השכ"ט, מתוך מה שנגבה עבורו במסגרת הכינוס. המדובר בתיקים בהם שכר הטירחה גבוה באופן חריג ביחס לעבודה הנדרשת, ובמקרים אלה הבנק קובע תיקרה לשכ"ט לכונס, ובזאת הוא שומר על האינטרס של בעלי מניותיו שלא לשלם סכומים שלא לצורך. מה לא בסדר בכך? מה שלא בסדר בענין הזה הוא שלא ניתן גילוי לביהמ"ש. זה לא תקין, ובוודאי שזה לא תואם לדין. אבל ביהמ"ש כמעט לעולם לא יתערב בכך, כי לא רק שאין בכך פסול - זה אפילו חיובי. ואגב - זה גם מה שדודי האן אומר. לא יותר מזה. .
xyz | 24.06.12
7.
עורכי הדין צבועים......מיסודם
סוחטים תחייב על אין סוף הוצאות כולל הוצאות שבית המשפט קבע.גורמים לעליית חובו של החייב מבלי להניד עפעף.ומצד שני פתאם אתה מגלה שהם מתחלקים עם הבנקים בחלק מההוצאות מוזר לא!! המלצתי שמערכת המשפט-שופטים יקרים תבדקו טוב טוב האם בכלל גובה השכר שנקבע בתיק הוא בכלל ראלי...או שבאמת צריך להפחית משכרם של עורכי הדין חומר למחשבה.
אחד העם | 24.06.12
3.
אבל כשהמצב הפוך אין ללשכת עורכי הדין כל בעיה...
בתאונות דרכים לא חסרים עורכי דין שמחתימים את הלקוח שהם גוזרים את אחוזי שכר הטרחה שלהם מכל סכום פסק הדין (לא רק מסכום הפיצוי), מה שאומר שבפועל הם לוקחים יותר ממה שהשופט פוסק כשכר הטרחה לעורך הדין. לא רק שלא שמענו את הלשכה מוחה על הטעיית בתי המשפט שנעשית על ידי הפרקליטים במצבים האלה, אלא שהלשכה מגנה על חוקיות ההסכמי שכר טרחה אלה, למרות שהם מנוגדים למטרת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לשכה יקרה, מספיק עם הצביעות. הגיע הזמן לדאוג גם לטובת הלקוח, לפני שרוב עורכי הדין ימצאו את עצמם ללא לקוחות.
עורכת דין לא פעילה | 24.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת