אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פטנט סודי לניצול עובדים

59 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

57.
WOW - חתיכת סיפור!
הגעתי לכתבה לאחר הקלדת השם של גדעון ברזני בגוגל, לאחר שקראתי כתבת תדמית על ישקר בדהמרקר (28/8/12). לא להאמין אבל תאמינו! זכותו של עובד הממציא פטנט חדש לקבל תמלוגים על כך; שלא לומר רשימת הפטנט על שמו ופיצוי כספי. התקדים שציינתם בכתבה (ישי אילני) אינו היחיד. מקרה מפורסם נוסף, הנו של האדם האמריקאי (רוברט קירנס) שהמציא את מנגנון ההשהיה של המגב לשמשות מכונית. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kearns
דני | 29.08.12
55.
פטנט הוא עסק (עשק) לעשירים בלבד? לביהמ"ש אסור לאפשר זאת גם אם נעשה חוזה נצלני.
הוצאת פטנט היא עסק לעשירים ורק חברה או מישהו עם כסף , יכול להוציא פטנט. צריך שיהא חוזה סטנדרטי לכל עובד עם תגמולים במקרה של המצאה. התנאים צריכים להיות ברורים וצודקים שאינם תלויים בחוזה כזה או אחר כיוון שיחסי הכוחות מלכתחילה אינם זהים בין המעסיק לעובד. בתי המשפט אמורים להגן על כל אזרח ולא לתת לחוזה דרקוני או לעו"ד שכל תפקידם הוא לכופף ידיים או לכתוב חוזה נעדר הגיון וצדק.
צפונית | 03.07.12
53.
רווח או גזל?
שוב החברות הגדולות עושות רווח על חשבון העובדים. העובד מייצר לחברה נכסים, מעבר לחובתו במסגרת העבודה, והחברה לא רוצה לתגמל אותו על התרומה. אחר כך, במקום שהכסף הזה ילך לשוק הישראלי כהוצאות של עובד במעמד הבייניים, הוא הולך לבעלי המניות ולחו"ל. למה וורן באפט צריך את הכסף של ברזני? החברות פשוט עושקות את העובדים ואת המדינה.
גיל | 02.07.12
50.
לכל מי שחושב שצריך להשקיע הרבה בשביל להרוויח מהפטנטים - תלמדו מהטרולים
טרולי פטנטים מוכיחים שאפשר להרוויח גם בלי להשקיע במו"פ בתנאי שיש לך פטנט טוב. גם אם אתה לא מוכר את המוצר, מישהו כבר יעשה את זה ותקבל תמלוגים. אז לכל מי שאומר שהעובד לא יכל להרוויח מזה לבד - אתם לא יודעם על מה אתם מדברים.
הטרול | 01.07.12
49.
הדברים פשוטים
החברה היא בעלת היכולת הכלכלית, אך ללא המוחות שמאחוריה היא לא יכולה לשרוד. מכיוון שכך על החברה ומנהליה להוקיר ולעודד את המוחות אשר תורמים לקידום החברה. החוק הקיים המחייב את החברה להעניק תגמול עבור אמצאה, חיוני עבור ההמציא אך גם עבור חברה הרוצה להתפתח כלכלית בעזרת חידושים טכנולוגיים. חבל שישקר לא משכילים להבין זאת.
 | 01.07.12
46.
ל-14, לשאלתך, המצאה שונה משיפור תהליך או הצלחה עסקית
ראשית חשוב לציין מה שלא ברור להרבה: בהתאם לחוק, המצאה לא חייבת לעבור תהליך של פטנט. כלומר המצאת משהו והחברה משתמשת בו, הנך זכאי לתמלוגים בלי קשר לאם החברה החליטה להגיש את ההמצאה כפטנט. וספציפית לתגובה 14, המצאה מוגדת כפריצת דרך או שינוי מהותי. שיפור טריויאלי (כזה שכל מומחה בתחום יכול לעשות אותו ללא יצירתיות) אינו המצאה. הצלחה עסקית כמו הבאת לקוח גדול או פריצה לשוק חדש בודאי אינן המצאות וחברה הוגנת מעניקה תמורתן בונוס מתאים. בכלל הגישה של שכר עבודה בלבד לא קיימת יותר בחברות מודרניות וישנם שלל כלים כמו בונוסים, אופציות, מניות, הטבות וגם תמלוגים.
 | 30.06.12
45.
פטנטנים מעטים מאד הופכים למוצר שנושא רווחים (=וזאת אחרי שהרעיון עמד בדרישות
החשיבה ההמצאתית, וקיבל אישור שהוא אכן פטנט כחוק). תהליך יישום הפטנט הוא קשה ודורש הרבה משאבים של פיתוח , ייצור ,שיווק והגנה על הזכויות....ולכן ברור שלאדם פרטי המשימה היא קשה ביותר, עד בלתי אפשרית. וגם עם הרעיון מצוין והפטנט מעולה...כבר עומדים בדרך ציידי הפטנטים של החברות הגדולות , שמחפשות כיצד לשנות קצת כדי לרשום פטנט חדש, על בסיס הרעיון (=שלא לדבר על חברות שפשוט גונבות וזהו...ועוד לא דיברנו על מדינות במזרח הרחוק). מי שרוצה להרוויח כסף מפטנט , צריך לנהל משא ומתן מראש עם חברה שעוסקת בתחום המתאים...להגיע להסכמות מראש...כדי למנוע תחושת קיפוח.
להוציא לחם מן הארץ.... | 30.06.12
44.
דוגמא לחזירות של חברה ידועה...
לפני שנים רבות עבדתי כמהנדס בחברת תדיראן, בפיתוח מכשירי קשר. יום בהיר אחד בא לי רעיון כיצד לשפר ביצועים של סירות מפרש. מישהו רואה כאן קשר, ולו עקיף ביותר, לתחום עבודתי? כלום! הפנו אותי לחוזה העבודה. ע"פ החוזה הייתי חייב להעביר לרשות החברה כל רעיון לפטנט שעלה במוחי (הקודח), גם אם לא בתחום פעילותי בחברה או בכלל בתחום פעילותה של החברה. נפגשתי לשיחת בירור עם מנכ"ל החברה דאז והוא עמד על כך שכל רעיון לפטנט אכן שייך לחברה. חזירות במיטבה!
 | 29.06.12
43.
יש מה שנקרא צדק טבעי ושום הסכם לא עומד בפני צדק טבעי, אלא אם כן השופט מושחת
לא יעזור שום ניסוח וסעיף שמבקש מהעובד לוותר על זכותו לתמלוגים. ואני רושם "זכות" כי החוק קובע שלעובד יש זכות לכך, ולא ניתן לנסח הסכם משפטי שבעצם מבקש לעבור על החוק (מובן לכל מי שלמד עריכת דין). מה עוד, שברור שבמעמד החתימה, לאף בנאדם בעולם, מלבד לעשיר כקורח, אין שום יכולת לסרב לחתום על הסכם שכזה, מאחר ולא יקבל עבודה (ולא בצדק), ואדם עשיר ממילא לא צריך עבודה, אז זה לא רלוונטי לו. זו סיבה נוספת, של צדק טבעי, שהחוק ושופט בבית משפט לא יתמכו בהסכם כזה. הדרך היחידה להימנע מכך, היא להציע משרה שכל מטרתה היא להמציא המצאות. אבל בלי שכר של מיליונים (מה שמשלמים למנכ"לים - שרובם לא תורמים לחברה דבר), אף אחד לא יגש למשרה הזו. ואם עדיין יש חוסר הבנה: יש הבדל בין להגיע לעבודה ולעבוד תמורת משכורת, לבין להחליט למצוא דרכים לשפר את תהליך העבודה. אם העובד לא מעוניין בכך, המעסיק לעולם לא ידע זאת וימשיך לחשוב שיש לו אחלה עובד (מה שנכון, יש אחלה עובד, ויש עובד גאון, שמסוגל לשפר את תהליכי העבודה - נדיר אבל קיים). מאחר ובכל זאת העובד הגיע אל הרעיון במקום העבודה והרעיון רלוונטי למקום העבודה, החוק מכיר בכך שהעובד והמעסיק צריכים להתחלק. עדות לכך שהחוק משקף צדק טבעי.
אייל | 29.06.12
41.
יש הבדל תהומי בין תהליך פיתוח והמצאה !
בכל עניין אישור משהו כהמצאה נובע מהיכולת להבחין בין תוצר שנבע מתהליך פיתוח של משהו, לבין אבולוציה של משהו קיים, שלא ניתן לייחס לתוצאה כמשהו חדשני פורץ דרך. ולכן התגמול של אנשי פיתוח הוא משכורת. אם בזמן עבודתו אצל המעסיק המציאו משהו, ולמשהו הזה הוגשה ואושרה בקשה להגנה כפטנט, או אז מגיע לאדם הממציא תגמול שונה ממשכורת בלבד !
יוני יולי  | 29.06.12
39.
לכל אלו שבעד מקומות התעסוקה. - צביעות היא שלא לשלם תמלוגים לעובד אשר הביא לרווחים גדולים
עובד, אשר הביא לרווחים גבוהים אמנם מקבל וקיבל משכורת, אולם מוחו של העובד לא שייך למעביד, אלא המעביד שכר את שרותיו. בד"כ מדובר בשירותים של אדם בעל השכלה (אבל לא רק) אשר אותה השיג בעצמו וללא משאבי המעסיק, (וגם עם עשה זאת באמצעות המעסיק, אין הדבר מקנה למעסיק זכות על יכולתיו של העובד). המשכורת המשולמת, כמו שכר דירה, מיועדת לצרכים מסויימים, וכמו בשכר דירה, כאשר העירייה מטילה על הנכס המושכר (משאבי המעביד) מס השבחה, אין מס זה נופל על השוכר (העובד) אלא על בעל הנכס בלבד. כך לגבי כל המצאה אשר גרמה להכנסה גבוהה למעסיק. הרי גם אילו לא היו ממציאים אותה, היה משלם את המשכורת, אולם מאחר והעובד תרם ממוחו (שעובד כל הזמן ...) על-מנת להשיג את אותה תוצאה מבורכת, אשר בעלי המפעל מרוויחים ממנה, מצא המחוקק, במדינות מתוקנות, את הצורך לשתף את העובד הממציא באותם רווחים. הסיבה לכך - בלשון החוק, שמוחו של העובד הוא נכסו הבלעדי של העובד, ומן הראוי שמפרותיו יהנה גם הוא ולא רק מעסיקו. כך קורה, שגם במכוני מחקר ואוניברסיטאות, בהחלט נעשה שימוש במתקני המכון, אולם ההמצאה שייכת גם לחוקר, ובד"כ במכונים שכאלו החלוקה עומדת על 60% למכון, 40% לחוקר.
ד"ר  | 29.06.12
37.
לא מבין על מה התביעה
שילמו לך כבסף לעבוד ולייעל את המערכת כחלק מצוות הפיתוח על ההמצאות האלה והפטנטים שגילית בזכות שהחברה נתנה לך מקום ותנאי מעבדה שלא היית מגיע אליהם באמצעות עצמך לא בדיוק מגיע לך זכות פטנט אלא תגמול על עבודתך הטובה במידה והתביעה תזכה פשוט מאוד כל מזכירה תתבע את המעסיק שלה שהרי היא זו שיצרה את ההתקשרויות עם הספקים בצורה טובה שהם לא יעזבו ויעלו טענות שונות הפטנט נוצר במסגרת העבודה תחת הגישה שהגיעה לממציא במעבדות החברה לא יכול להיות שמישהו יתבע על זה משהו כל עוד ובמשק העולמי גובה המשכורת הוא נגזרת ישירה על עבודה שכל ומאמץ לא יוכל עובד לדרוש תשלום נוסף מעבר לניתן לו במשכורת חודשית הוא יכול לבקש מענק עקב המצאה שהוא עבד עליו יותר קשה מהרגיל - לגיטימי בהחלט ומכורח המציאות האתית החברה צריכה לתגמל אותו בצורה עצמאית אבל לעולם לא כחובתה של החברה
ישי | 29.06.12
32.
מעניין מה קורה אם רוב ההמצאות שלא מצליחות האם העובד גם צריך להשתתף בהפסדים
אני לא מכיר שותפות רק לרווח אם חוק אז לשני הכיוונים עובד מקבל משכורת בכל מקרה גם אם ההמצאה שלו עלתה הרבה כסף לפיתוח ולא הצליחה וגרמה להפסד הוא את הרווח שלו קיבל לא יכול להיות מצב שהוא רק שותף להצלחות
 | 29.06.12
31.
לא מצליח להבין מה עילת התביעה
לממציא או כל אחד אחר יש שתי חלופות, או להיות עצמאי, לעבוד שנים על המצאה ובסוף הדרך או שלא יצא ממנה כלום למעט הוצאת סכומי עתק בפיתוח ובשכר אבוד או שההמצאה תתפוס והממציא ירוויח סכומים גבוהים מאוד בלי כל פרופורציה להשקעה. החלופה השניה, להיות שכיר, לקבל משכורת חודשית עם תנאים נלווים וברגע שהמציא משהו, הכל עובר למעסיק לכיסוי הוצאותיו ורווחיו. בתור שכיר בחברה העוסקת בננו-טכנולוגיה אני כמו שאר חברי יודעים שלא לקחנו כל סיכון כספי בהקמה ותפעול של החברה ולכן ברגע שאחד ממוצרינו יתפוס (אינשאללה) לא נוכל לבוא ולדרוש מבעלי החברה כל דבר אלא אם ירצה לתת. זאת העסקה, כך גם כתוב בחוזה. או שאני תמים או שאחרים פשוט גרידיים בטרוף אבל לא מוכנים לקחת את הסיכון על עצמם.
מנחם | 29.06.12
30.
מי שעובד בחברה עושה הכל תחת משאבים רבים שהחברה מקצה, איזה חוצפה של העובדים
אם כל כך מוכשרים , שיתפטרו ולא יקבלו משכורות ותנאים ויקימו סטארט אפ וינסו להרוויח מפטנטים שלהם , אבל כעובדי חברה שכל "ההמצאה" שלהם בנויה על כך שתשתית החברה על כל האנשים שעובדים בה, המתקנים וכו' זה כבר חוצפה , סחטנות ובלתי מתקבל. עובדים יש להם החוצפה: גם לא לקחו סיכונים, לא הקימו מיזם אלא עבדו וקיבלו משכורת ואז נזכרים שמגיעים להם תמלוגים , על מה? על זה שבמהלך עבודתם תרמו לחברה? טריויאלי סחטנות לשמה , או שאתה שכיר או שאתה עצמאי , אין באמצע
דנה | 29.06.12
25.
על פי הגורם הבכיר בסוף הכתבה
אם עובד הייטק לא צריך לקבל תמלוגים על המצאה, כי זו עבדותו, וזה השכר שהוא מקבל עליה, אזי, גם מנכ"ל קומברס, מה שמו דהאן, לא צריך לקבל דיבידנדים כשהחברה מצליחה כלכלית, כי זו עבודתו ועל זה הוא מקבל משכורת. השיטה היא עקומה. הוצאת פטנט היא עסק לעשירים ורק חברה או מישהו עם כסף בכיס, יכול להוציא פטנט. עובד, שיודע שאין לו סיכוי לעמוד בעלות הכלכלית לבד, מייצר את הפטנט בחברה, ומאמין בטוב ליבו שהחברה תשלם לו על המצאה הזו, כי שני הצדדים מרוויחים ממנה. זה רק הגיוני שחברה תתחלק ברווחים עם עובדיה המוכשרים. אבל חברות בימינו הם קקה אחד גדול. המטרה שלהן היא למצוץ את לשד עצמותיו של העובד, ולהתייחס אליו כאל חפץ. ככה זה כשהקפיטליזם המטורף, ונטול הרסן שולט בכלכלות העולם
הייטקיסט | 29.06.12
24.
פטנטים
צד אחד: של המעסיק, ככל הנראה אם העובד לא היה נחשף ולומד מהחוכמה הקולקטיבית של החברה, לא היה עולה לו הרעיון היצירתי מצד שני: של העובד, הוא לא חייב לחלוק רעיון טוב עם החברה ובתגובה ל-5,1 הוא לוקח תמיד סיכון שאם רעיון שהוא חושב עליו הוא רעיון גרוע, הוא עלול לאבד את העבודה שלו. אני יכול להעיד על עצמי שרעיונות שפיתחתי לבד, למרות הפרעה ודחיפת מקלות בגלגלים של הרבה מדענים חשובים בעבודה שלי בסופו של דבר לא זיכתה אותי בתגמול
יוסי | 29.06.12
23.
המצאה פטנט = זכויות יוצרים
נכבדיי, כמו שאמן לא מקבל תשלום ע"פ שעה כשהו יוצר גם מהנדס צריך לקבל הכרה על פעולת האומנות שלו שהיא תיכנון ושילוב מורכב של תכונות. לא מדובר על חלוקה זהה של השלל - כי אכן ה"סיכון" של החברה היה גדול יותר. אבל כן צריכה להיות חלוקה ברורה. רווח בניקוי הוצאות מתחלק בין החברה לממציא. ברגע שנסדיר את הנושא - הדבר יביא לפריחה רצינית ביותר בתעשיה הישנה - בתחום הזה קשה מאוד להזניק רעיונות - כי מדובר חסמי כניסה גבוהים לתחום - ודווקא החברות ירוויחו. בחברות בהם הנושא מוסדר - IBM לדוגמא - נרשמים אלפי פטנטים בשנה שמעלים לעין ארוך את שם היברה - כך יוכלו חברות קטנות- בינוניות בישראל - לייצר ערך אפילו בלי לקוחות. הרי "הראש היהודי - ממציא לנו פטנטים" - אז בוא נדרבן אותו להגביר את הייצור.
שי | 29.06.12
19.
ל-9 ששואל
כי את המוח של העובד, העובד פיתח בזמן הלימודים ובתמיכת הוריו ומשפחתו קודם. אם משאבי החברה (מחשבים, מכונות, כסאות, שולחנות) וכסף יכולים לפתח את הפטנט לבד, אדרבא, שיפתחו. אני מניח שאתה מתייחס לשיטה הנוכחית שרואה בעובד משאב מתחלף כמו מחשב/שולחן/כסא במשרד. מה לעשות, האדם הוא ישות מורכבת יותר.
אמיר | 28.06.12
17.
בישראל לוקחים מהממציא את העוגה והפירורים
תרבות העושק פשה בכל החברות אין עונש משמיים לממציא לראות את קניין הרוחני שלו מתפרסם גורף הון לאלו שחמסו אותו והוא עצמו בקושי גומר את החודש. ללא ההמצאה שלו לא היה פיתוח לכן מגיע לו עמלות. ישראל זה גן עדן לגנבים בתור אח שנעקץ פעמיים הבנתי שהמצאה הבאה העשה אותה לבד ורק לבד ובשקט בשקט...
שיילוק | 28.06.12
16.
ל-1 ו-9, הסיבות לתגמול לעובד הממציא הן שתיים:
1. פורמלית - כך קובע החוק, וגם אם ההמצאה שייכת למעסיק, עדיין הוא מחוייב על פי חוק לשלם תמלוגים לעובד. 2. מהותית - נכון שהעובד מקבל משכורת עבור עבודתו, כמהנדס, לדוגמא. אבל המשכורת איננה תמורה עבור יצירתיות וכשרון המצאה שהוא יוזם ומפתח. הפעולות האלה אינן חלק מהגדרת העבודה שלו, ואילו רצה היה יכול פשוט לא ליזום דבר. גם אם הוא משתמש במשאבי החברה לפיתוח ההמצאה, אין קשר פונקציונלי בין המשכורת שהוא מקבל לבין ההמצאה שפיתח. לשם כך נועדו התמלוגים, כדי לאזן מעט בין התרומה של העובד לחברה לבין התמורה שהוא מקבל. אם המשכורת שלו היא נניח 25,000 ש"ח, מכובדת בהחלט, היא לא פרופורציונית לרווחים שהחברה מפיקה מהמצאתו, שמתבטאים גם במישור הכספי אבל גם במישור הקנייני. פטנט יכול להיות לעתים קרובות מסמך יקר ערך מאוד גם אם ההמצאה שהוא מתאר לא הובילה לפיתוח מוצר. ראו רכישות הענק של מאגרי הקניין הרוחני של חברות גדולות בארץ ובעולם כמו מוטורולה.
ערן | 29.06.12
15.
כתבה מאוד מעניינת - דרושה הסדרה בחקיקה !
הכתבה מאוד מעניינת, ובצדק רב שמה את הדגש על הנחיצות בהסדרה חקיקתית של הנושא, ולא נגררת לפופוליזם של הצגת עובדי ההייטק כמסכנים. אין ספק שעובדי ההייטק הבכירים, אשר בד"כ אמונים על המצאות ופיתוחי פטנטים, משתכרים בסכומים נאים ולא עובדים רק עבור תמלוגים. אולם, הסדרה חקיקתית של הנושא תתרום לכולם: העובדים - ישאפו לפיתוחים מועילים ובעלי תועלת כלכלית, כאשר ידעו מראש מה יהיה חלקם בפיתוח, ובעיקר כאשר תוסר החשאיות ויתפרסמו נתונים על עובדים שנהנו מתמלוגים בסכומים גבוהים. המעסיקים - שכמובן יהנו מיותר פיתוחים בתוך החברה שינבעו, בין היתר, מרצון העובד להשתכר מהתמלוגים. המדינה - תקבל מיסים על ההכנסות מהתמלוגים ותמשיך למצב את עצמה כמעצמת הייטק. כל הכבוד מר אספריל !
מיכאל | 28.06.12
13.
הסבר קצר למה עובד בשכר שהמציא זכאי לתמלוגים
ראשית: זה החוק. מעבר לזה השכר שעובד מקבל הוא לא להמציא ומעולם לא פוטר עובד שלא המציא המצאות. המצאות הן תוצר לואי ייחודי וחריג של העבודה . נכון שהאמצאות הן בד"כ קשורות לטכנולוגיה של החברה ולפעמים הגיעו אליהן תוך שימוש במשאבים של החברה, אך אין כוונה להעניק את האמצאה לממציא, אלא רק תמלוגים וגם הם רק במקרה שהחברה אכן נהנתה מההמצאה. נשמע הוגן מאד.
רונית | 28.06.12
12.
עולם הע(ו)בדים המודרני ניזון משכירים שחוששים לעמוד על זכויותיהם
זכות אחרת שרבים מהשכירים במקצועות החופשיים לא נלחמים עליה - שעות נוספות. והעקרון אותו עקרון - מה? לא ידעת שכאן עובדים 12 שעות ביום + סופי שבוע? הרי אמרו לך מראש. והמשכורת שלך יפה, אז למה אתה מתלונן? אבל אז, כשמחלקים את המשכורת לכמות השעות בפועל של עבודה, להיות בעל מקצוע חופשי כבר לא כ"כ משתלם.
א. | 29.06.12
11.
תשובה ל-9
לשאלתו של 9 להלן תשובה. לשאלתך מדוע על המעסיק צריך לשלם למציא תמלוגים, התשובה פשוטה, כי זה לשון החוק, או במילים פשוטות יותר, כך קובע החוק במדינת ישראל. ואם תשאל ומה ההיגיון של חוק זה? כאן ניתן להציע תשובת רבות ומגוונות, למשל: התמלוגים לממציא יכולים להגדיל באופן משמעותי את במוטיבציה שלו להיות יצרתי, ולהמציא רעיונות חדשים לחברה, והחברה עשויה להרויח מכך מאוד.
המשיב | 28.06.12
10.
המהנדס עובד כמהנדס בחברה ועל כך משכורתו. ההמצאה היא משהו מבורך בנוסף על העבודה
לכל מי שהתנסה בהמצאה ידוע ששמונה שעות עבודה ליום לא מספיקות. הממציא חושב על המצאתו ומשלים אותה ומלטש בכל דקה פנויה ביום ובלילה. ואז באים הטייקונים ומנכסים לעצמם את ההברקה ואת הנשמה שהשקיע העובד כאילו הוא עבד שלהם. למה כי אצלם הכסף והמשאבים? למה שתהיה לו מוטיבציה להמציא? כדי להעשיר ולהאדיר אותם? הוא יכול לעשות את עבודת המהנדס שלו בשקט, כי לא שוכרים אף אחד כדי להמציא. כי בהמצאה השאלה הראשונה היא מה? מה כדאי להמציא. לוא היה המעסיק יודע מה כדאי להמציא קרוב לודאי שהיה ממציא בעצמו.
 | 29.06.12
8.
ניסו לקנות אותו בנזיד עדשים
1000 דולר בשביל הפטנט שלו? אני מקווה שהוא קיבל הרבה יותר מה-10,000 דולר שהציעו לו כי זה נשמע ממש חוצפה! עצם זה שמציעים לעובד כסף כבר מראה שגם החברה יודעת שהיא צריכה לשלם. ולא סתם הם הקפיצו את ההצעה שלהם פי 10 לפני שהוא תבע. הם יודעים ועושים כאילו שהם לא.
ירון | 28.06.12
5.
אז אם מעסיקים מדענים לפתח מוצר....
לא משנה כמה שלמו להם חייבים גם לתת להם תמלוגים כאילו היו שותפים גם להוצאות הפיתוח והסיכון שחברה לקחה? הרי הם לא לקחו שום סיכון, לקחו משכורת מהשניה הראשונה ואולי אפילו במשך שנים בלי שהובטחה לחברה שום תוצאות.... ואם לא יצליח להמציא ישלם פיצוי לחברה?????
אלי | 28.06.12
1.
קל להציג את זה רק מעמדתו של העובד
שכחתם שאת כל הפיתוח העובד עושה על הפלטפורמה של החברה, תוך שימוש במשאבים שלה, כספית ופיזית. רוצה להרוויח כסף על המצאה שלך? אין בעיה, תתפטר ותמציא מה שאתה רוצה. העובדים מושכים את החבל ב-2 קצותיו - מצד אחד רוצים להרוויח כסף בזכות עצמם, מצד שני מפחדים לעשות את הצעד ולהתפטר. החברה נתנה מחיר לשכל שלך - זה נקרא משכורת. ברגע שהסכמת לקבל אותה - כל מה שיוצא מהשכל שלך שייך לחברה. אתה אפילו חותם על זה בחוזה, אז מאיפה העזות מצח לבוא ולירוק לבאר ממנה שתית במשך כל התקופה הזאת?
ניסקוב | 28.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת