אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כל הסיבות לכך שאקדמאים לא גומרים את החודש

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

62.
לאדון מתגובה 13, ולכל מי שנדמה לו שהבאנו על עצמנו את המצב הזה
אני בת 26, נשואה טריה (ולא, לא הוצאתי 100k על החתונה. הוצאתי את המינימום הנדרש כדי שלאורחי יהיה נעים ומכובד). אני לומדת לתואר שני במוסד, לדעתי המכובד בארץ, במדעי החיים, בעלי עצמאי בעל עסק שעובד יפה. אני מרוויחה 5000 בחודש, מלגת לימודים מלאה. בעלי עובד 18 שעות ביממה ולא מצליח לגמור את החודש כי כל רווח שיש לו, מישהו כבר דואג לקחת אותו באמתלת מס מונפצת כלשהי. אנחנו לא יוצאים לקניון, לא יוצאים למסעדות, לא יושבים בבתי קפה ולא יוצאים מהבית אפשר לומר. בעלי קנה 3 זוגות תחתונים לפני חודשיים, ואני קונה בגדים רק יד שניה, בעיקר בחינם. אנחנו לא גרים בתל אביב, לא נוסעים לחו"ל, אני נוסעת באופניים מאוד ישנות. לפעמים אנחנו נוסעים לצפון באוטו של אמא שלי (בת 65 ועדיין עובדת, כי היא לא יכולה להרשות לעצמה לצאת לפנסיה). אין לנו כלום, ולא יהיה לנו כלום אם המצב בארץ ימשיך כך. אנחנו אוהבים ושמחים בחיינו, אבל אין ספק שהמצב הכלכלי הקשה מחלחל. זו המציאות. והיא לא חייבת להיות כך. זה לא איזה משבר עלום בכלכלת העולם, זה חלוקת ההון הבלתי שוויונית בעליל במדינה.
רגילה | 04.07.12
61.
ל-58 שחי בסרט שחור לבן
קודם כל- אומרים "אני אתן", ו- "מסבסד", ולא כפי שכתבת, ככה שבאותה הזדמנות של שיפור הבגרויות תשפר גם את העברית אם אתה כבר מדבר על רמה נמוכה של אקדמאים. שנית, שכר לימוד גבוה יותר, וכולל גם עלויות נלוות כמו צילומים, ספרים, ציוד (לא רק כלי כתיבה- גם מחשב למשל, גם אם זו הוצאה חד פעמית), וכמובן- אובדן הכנסה של אלפי שקלים מדי חודש, שכמובן יכולים בקלות להצטבר לכמעט 30 אלף שקל בשנה בנוסף לשכר הלימוד (בהנחה שרוב הסטודנטים עובדים בעבודות שהשכר עליהן הוא בסביבות המינימום, בהיקף של כחצי משרה). שלישית- חיילות מקבלות פקדון הרבה יותר נמוך. נכון, יש להן שנה יותר מלחיילים כדי לעבוד, ועדיין- זו נקודת פתיחה נמוכה בשליש מהבחינה הכספית. וכמובן- 300 שקל נשמעים לך עכשיו כמו כסף קטן כי אתה עדיין לא סטודנט. אני כסטודנטית השקעתי הרבה בלימודים, עבדתי קשה בכל רגע פנוי, ואחרי הוצאות של הלימודים ומגורים נשארו כ- 300 שקל בחודש לאוכל וצרכים אישיים (שמפו? קופסת טמפונים? אוטובוס להורים פעם בסמסטר?). חכה שתהיה סטודנט, איזה כאפה המציאות תתן לך.
א. | 03.07.12
59.
ל- 58 החי בסרט
שנה אוניברסיטאית עולה 13 אש"ח, וזה בלי שאני מדבר איתך על חומרי לימוד, צילומים, ועוד הרבה לפני שדיברנו על שכ"ד נסיעות וכו'... עלות תואר, לבד, סביב 40 אש"ח. באוני', כמובן. עכשיו, ניגש לעניין המענק הצבאי, שגם בזה אתה לא מבין כלום. אני אתייחס לחיילים משוחררים, הנחשבים ג'ובניקים: חיילת משוחררת מקבלת מענק של 13 אש"ח לערך - שווה ערך לשנת לימוד אחת בלבד חייל משוחרר מקבל מענק של 18 אש"ח - שווה לשנה וחצי באוני' אז תפסיק ליילל ותדבוק בעובדות. חרטטן.
סתיו | 03.07.12
58.
כמה שטויות אתם מדברים פה! רוצים להבין למה זה קורה?
אני יתן את עצמי לדוגמא, אני מעוניין להתחיל לימודי כלכלה, ניגשתי לאחת המכללות בארץ, מה הם דרשו? סיום 12 שנות לימוד בלבד! ועל זה שיש לי ציון 70 ב-3 יחידות במתמטיקה הם אמרו נסתדר כבר, כאילו זה ממש ביזנס. ועוד מדובר בתואר בכלכלה שמתבסס על מתמטיקה. מבחינתי זה מגוכך, ניגשתי לאוניברסיטה, שם דרשו ממני 85 ב-4 יח' לפחות ופסיכומטרי מעל 680. אני אישית העדפתי לקחת לעצמי שנה שלמה ולשפר את כל הבגרויות שלי ולעשות פסיכומטרי, רק על מנת לא להרגיש מגוכך ושהחברים שלי לספסל הלימודים יהיו אינפנטילים. לגבי שכר לימוד - זה ממש לא רק לעשירים. תואר עולה כיום 30K ברוב המקומות ל-3 שנים. פיקדון השחרור שלי מהצבא מספסד 20K (וכל חייל מקבל מינימום סכום כזה). מה נשאר, 10 אלף שקל, בפריסה של 3 שנים. 300 שקל לחודש. זה לא נשמע כאילו רק עשירים יכולים לרכוש לעצמם השכלה. חברה - תתאמצו קצת ותפסיקו להתבכיין!! ככה יעריכו אתכם יותר ותרוויחו יותר. זה קצת מסביר למה יש הצפה של בעלי תארים, לדעתי אם ישוו את מחפשי העבודה בוגרי אוניברסיטה המספרים ירדו פלאים.
X | 03.07.12
56.
ביבי ניצח: כולנו הפסדנו
כן, ביבי ואליליו שדיברו על "ניידות כח האדם" התכוונו אליך מתכנת יקר, זה שמצעיד את הכלכלה שלנו קדימה אבל מפוטר כל כמה שנים, זה שבגיל 50 לא יצליח למצוא עבודה מפרנסת. התכוונו אליך עובדת סוציאלית, זו שהטוקבקיסטים כאן בזים לה והחברה שלנו משלמת לה פרוטות. התכוונו אליך ארכיטקט מהשורה, שלמדת שנים ועכשיו מרויח פרוטות. הכסף שלנו עובר באופן שיטתי אל האחוז האחד שהבין איך השיטה עובדת בשבילו, והגיע הזמן לשנות את זה.
ציונית | 03.07.12
55.
לכל מחפשי הסרך לקנדה - קנדה סגרה את שעריה למהגרים במסלול העובד המיומן
תתחילו לחפש מסלולים חלופיים למדינות אחרות כמו אוסטרליה וניו-זילנד או מי מכם שמחזיק דרכון אירופאי - אולי נסו את מזלכם שם (לא ששם המצב טוב בהרבה....). אז מה נשאר? ארה"ב גרין קארד שקשה (עד בלתי אפשרי) להשגה. קנדה שהקפיאה את מסלולי ההגירה לעובד המיומן ולמשקיעים. אירופה שנמצאת במצב כלכלי קשה ומלווה בחוסר יציבות וחוסר וודאות לגבי העתיד הכלכלי ביבשת. אוסטרליה וניו זילנד שעדיין מקבלות מהגרים אולם המסלולים ארוכים, עולים לא מעט, עמוסים בשלל בחינות והוכחת יכולת. כמובן שכל תהליך הגירה לא עולה "רק" את עלויות התהליך אלא בעצם להתחיל מ-0 בחיפושי העבודה, המרת תארים, הסמכות ושאר לדרישות השוק המקומי (למשל רישוי לרופאים, מהנדסים ועוד מקצועות דורשי רישוי). מה שנשאר לכם לעשות - ליצור מאבק חברתי חכם, מחושב ונכון שיחזיר את ישראל לישראלים. בהצלחה!
ישראלי לשעבר | 01.07.12
53.
אין טעם להשקיע בלימודים אקדמים כשזה
לא מקצוע מוגדר שיש בו עבודה, וגם אז כלום לא בטוח. אבל במצב הזה בכלל, אסור להביא ילדים למקום הנוראי הזה, רק בגלל שרוצים משהו "חמוד" בישראליסטן יש מקום רק לפנאטים ואנשים עם משאלת מוות, כל השאר נמצאים כאן בלית ברירה, כמו אריתראה. לא יאומן שיש אפריקאים שמסכנים את עצמם להגיע לכאן
פראייר ישראלי | 01.07.12
52.
ל-1
אפשר לא רק לאוסטרליה אלא לקנדה או לניו זילנד ואז כל הכשלונות הפקידים, שוטרים, קצינים עובדי חברת חשמל המכס מס הכנסה ביטוח לאומי (שהם השרות הציבורי המנופח=חצי מדינה) מה יעשו כשלא יהיה מי שישלם להם מיסים לצורך המשכורת שלהם? יתקינו עוד מצלמות מהירות? לתפוס את עצמם?
קנדה | 30.06.12
50.
האמת שלא טורחים לומר
1) רוב האקדמאים הם אבטלה סמויה ועושים דברים שאף אחד לא צריך ללא קשר לרמת השכר שלהם.כשתבוא הקריסה הדבר הראשון שיעלם זה כל הקשקוש המיותר הזה ששמו מעמד ביניים. 2) בגלל שבמערב אין פרולטריון (הוכחד ע"י הליברל ב 2 דרכים : העברת כל מקומות העבודה היצרניים למדינות אחרות מחד והבאת מאות מליוני כושים מוסלמים והיספנים מאידך בתור עתודה אלקטורלית למפלגות הסוציאליסטיות) אז אם אין פרולטריון ועשירים יכולים להיות רק מעט,אז כולם רוצים להדחק לשכבת מגרדי הביצים שיושבים במשרד (בד"כ עם נייר מהאוניברסיטה).הביקוש למקומות העבודה האלה הוא עצום וזה משפיע על רמות השכר.
אאא | 29.06.12
49.
זה נכון כי בשנים האלו לא היה אפילו מענק שחרור
ולא עבודה היה משבר כלכלי כי המנגנונים לקחו הכל לעצמם כמו היום הוועדים הגדולים הנמלים וחברת חשמל. רשויות המדינה התייחסו לחייל משוחרר שרוצה להקים עסק כמו למליונר כמו אייזנברג ויותר גרוע-לאייזנברג נתנו את ים המלח בחינם וגם פטרו אותו לשלם מיסים. באותו זמן הם קרעו לחייל משוחרר מסכן את הצורה. גם היום זה אותו הדבר-יש שכבה קטנה שעובדת ומשלמת מיסים ועושה מילואים ולא מקבלת שום הנחה במיסים ואילו החברות הגדולות הביטוח והבנקים ישקר טבע וצק פוינט מקבלים פטור הבעיה היא הפקידים-באוצר בנק ישראל מינהל מקרקעי ישראל ביטוח לאומי-כולם נגד האזרח מנסים לסחוט ממנו כמה שאפשר ולתת כמה שפחות כדי לממן את המנגנון הפקידותי שיוכל לשלם להם שכר ובונוסים ויאפשר לקומבינה להמשיך כדי שהם יצאו לעבוד בבנקים וחברות ביטוח ושם הם יקבלו בונוסים שמנים ויגזלו לציבור את הפנסיה
1 וגם 46 | 29.06.12
46.
למגיב 1
לפני 22 שנה השתחררו שני אחים שלי מצה"ל אחרי שנלחמו בלבנון (מבצע ליטניו) והקימו עסק. העסק ליבלב ופרח וכולם יו מרוצים עד... שפקידי : 1)מס הכנסה 2)ביטוח לאומי 3)מע"מ 4)העיריה 5)הבנק 6)המכס והמשטרה כל אלה הראו להם מאיפה משתין הדג ולמי צריך לשלם את הכסף שהם מרוויחים(למנגנון הפקידותי כמובן). שניהם לקחו את עצמם ונסעו לאמריקה עושים עסקים יפים וגם הקימו משפחות. מה שכואב באמת זה שהילדים שלהם לעולם לא יחזרו והמדינה היתה צודקת ורצתה מיסים לממן את המנגנון הפקידותי.בטחוני אבל הפסידה דורות של אזרחים שלא יהיו כאן וגם לא ישלמו שקל מס
חזי | 28.06.12
43.
הגרף השני מדהים
ממש רואים איך כל האוכלוסייה מממנת משרות נוחות ורווחיות לועדים הגדולים. העיקר כולם בוכים שהבנקים מרוויחים יותר מדי אבל כנראה שאפילו יציבות תעסוקתית יש להם פחות מהחברים בחשמל ובמים. ויש אנשים שעוד רוצים להגדיל את הועדים.. יש גבול לכמה אפשר לממן את הועדים.
ספי | 28.06.12
37.
מדען מקבל בישראל 12K, לא גומר את החודש עם תואר שלישי ובין 12-15 שנות לימוד
מצב האקדמיה בישראל: מרצה מתחיל מקבל שכר שממנו אינו יכול להתקיים העבודה שוחקת ואינטנסיבית של 12 שעות עבודה ביום לפחות גם אחרי שיש קביעות השכר עולה ל 18000. אחרי השקעה של 12 שנים לפחות ופוסט דוקטורט בחו"ל כדי להתקבל לעבוד אם ביכלל יש עבודה, כי כמעט אין תקנים חשוב לקחת בחשבון ששנות ההכשרה הארוכות גובים מחיר כלכלי קשה ובזמן שכולם מסביב מתקדמים מדען שקוע בלימודים בשכר רעב האם זו המדינה שאנו רוצם לחיות בה, מדינה בה להשכלה אין ערך? האם זה סדר העדיפויות החברתי? לקדם אוכלוסיות לא עובדות ולא תורמות למשק? בריחת המוחות היא לא רק סיסמא ריקה, ההמצאות והתגליות שחוקרים ישראלים יכלו לתרום בישראל ולא במדינה אחרת הן עצומות. השקעה במדע משמעותה פיתוח המדינה, יש לזה משמעות כלכלית אך גם ערכית.
 | 28.06.12
36.
פשוט מבאס לבוא לראיון ולשמוע מעסיק שמחפש מלא שנות ניסיון ורוצה לשלם מינימום.....
הכל מתחיל ונגמר במעט משרות ובהרבה תחרות המעסיק רואה שיש הרבה מועמדים לכן אפשר לדרוש הרבה ולשלם מעט .....מזעזע שאדם שמסיים תואר לא מקבל שכר התחלתי לפחות של 5500 שקל אלא מקבל שכר מינימום עד שיצבור ניסיון אם בכלל הוא ימצא עבודה בתחום שלו.......ככה זה כשמשרות ציבוריות מחולקות לפי פרוטקציות וכך גם הרבה משרות פרטיות מהמעט שנשאר אתה צריך לגרד לעצמך משרה......מעסיקים הם אנשים נורא מפונקים בגלל שיש להם מלא קורות חיים ביד הם יכולים לנפנף אנשים על שמאל ועל ימין ולבקש דרישות לא מהעולם הזה כי הרי במילא יש יותר מחפשים מאשר משרות נוצר מצב שאתה תמיד עם מעט מידי ניסיון מעט מידי המלצות מעט מידי כישורים הכל מעט מידי
צריך קשרים כדי למצוא משרה טובה עם שכר נורמלי......ובכלל משרה סבירה..... | 28.06.12
33.
יש פתרון לאבטלה של אקדמאים וגם למיגזרים אחרים.
הגיע הזמן לחלק משרות שהעובד/ת עובדים ביחוד בהיי טק מצאת החמה עד צאת הנשמה. כ12 ואף יותר שעות. שגבר יעבוד 7שעות והאישה תעבוד כ 5 שעות.או להיפך . ואז הילדים יקבלו חינוך וזמן איכות עם ההורים. ואז תהיה פרנסה לכולם.
קליינר פאולה | 28.06.12
30.
דוגמה קטנה ליתרון עצמאיים
העלמות מס הן דבר שבשגרה אצל חלק מהעצמאיים, ברור שהאכיפה קלושה - והסיכון של בעל מלאכה להעלים הוא גבוה - מה גם שהקליינט הישראלי מוכן לוותר על חשבונית ולהרוויח את המע"מ ואז המעלים מרוויח את מס ההכנסה שגבוה פי 2 לפחות. אבל כמעט כל העצמאיים - גם אנשים לכאורה ישרים שלא מעלימים אגורה - נהנים מהעלמות מס סמויות. הדוגמה הבולטת היא שכל עצמאי קונה מחשבים לילדיו ומכניס את ההוצאה לחשבון העסקי. זוהי תוספת קטנה של אלף עד 3000 שח לשנה . היום כשהמחשבים אמינים ומחזיקים שנים לא מעטות צריך להגדיל את משך הפחת על ציוד מחשבים ל 4 או 5 שנים וצריך לבדוק מדגמית עצמאיים קטנים - עורכי דין לדוגמה- כמה מחשבים קנו וכמה נמצאים בשימוש עסקי.
יובל | 28.06.12
27.
אין עבודה לבוגרים.
עם תואר ראשון (במדעים מדוייקים) מה שמציעים לי היום הוא עבודה במזכירות בערך בחצי מהמשכורת שהייתי מקבלת בבדיקות תוכנה לפני 5 שנים. על תחום ההיי טק אין מה לדבר, הדרישות בשמיים - אין עבודה לחסרי ניסיון, גם במשרות לסטודנטים דורשים שנים של ניסיון והתמקצעות. אין איך להיכנס לשוק ולהתחיל לעבוד. הלוואי שזה היה "מחוץ לתל אביב לוקח 37 שבועות למצא עבודה".
טל | 28.06.12
25.
לקלקלן, מגיב מס' 2
ממרומי התואר "כלכלן" אתה מרשה לעצמך לבוז למי שלומד "שטויות" כמו עבודה סוציאלית או מגדר. כן, כי עובדים סוציאליים הם אלה שלא צפו את המשבר ב-2008, הם אלה שאישרו את ההלוואות לטייקונים ה"מסתפרים" והם אלה שכל פעם שה"תחזיות" שלהם קורסות רק מושכים בכתף ואומרים: טוב, כלכלה זה לא מדע מדויק... אז תוציא את הראש מהחור של המחט ותקרא מה שכותב פרופ' לכלכלה אביה ספיבק, לשעבר המשנה לנגיד. הוא כבר שנים מכה על חטא שב"מבוא לכלכלה" מלמדים כלכלנים להפסיק להיות בני אדם. בחברה שאתה חולם עליה, שרק מי שחכם ועשיר מצליח, גם זורקים לכלבים כלכלנים שמעיזים להזדקן. אז אני ממליצה לך למות בריא, יפה וצעיר...
דוקטורנטית | 28.06.12
23.
עושים מה שהכי קל
המדינה מנהיגה נורמות או שמאמצת נורמות במקובלות בכל מסגרת . לדרוש ממי שהכי קל לדרוש ממנו. מפקד בצבא יבקש מהחייל הממושמע לבצע משימה ולא מחייל בעייתי . למה ? כי זה הכי קל . במקום להלחם בתופעת העלמות מס' ובנורמה של תשלום בשחור.ובל מי שלא משלם מסיבה כזאת או אחרת. המדינה מעלה מיסים למי שתמיד משלם וישלם. צריך לחזק את רשות המיסים שתדע לגבות מיסים מכל אזרחי המדינה . מספיק להכביד על מי שתמיס בסדר ולא מתקומם . מי ומה ישאר כאן בסוף ?
אחד | 28.06.12
22.
נקודה למחשבה... החלק של המכללות במציאות הזו
משכורת בעלי תואר ראשון נשחקה ב- 9 אחוז בעשר שנים... בכמה אחוז עלה מספר בעלי תואר ראשון בזמן הזה? אם לפני 20 שנה, מי שהיה מתאים לאוניברסיטה, הלך ולמד, והשאר הלכו לעסוק במקצועות אחרים, היום כולם רוצים תואר, מוציאים מאה אלף שקל לתואר במכללה, ומציפים את השוק.... במקביל, יש פחות ופחות בעלי מקצוע שאינם אקדמאים, דבר שמייקר את כל המקצועות האלה, פועלי בניין מרוויחים המון כי ישראלים לא מוכנים לעבוד בזה, וכו וכו.... אז אולי הפיתרון הוא לחזור אחורה, מי שמתאים ללימודים גבוהים שילך ללמוד, ואחרים שילכו לעבוד מקצועות רגילים! כך שני הצדדים ירוויחו יותר.
אקדמאי | 28.06.12
20.
ממתי תואר הוא מדד לשכר? מקצוע הוא מדד לשכר!
תואר אינו מדד לשכר! לא יודע מי מכר לכם את השטות הזו. רק מקצוע הוא מדד לשכר. יש מקצועות שמצריכים תואר כמובן כמו רופא, עו"ד, כלכלן, מהנדס וכו' אבל השכר שם ראוי וטוב רק בגלל שהאנשים הללו למדו תואר שהוא מ-ק-צ-ו-ע. ישנם הרבה מקצועות בשוק שמרוויחים בהם טוב ללא תואר - אבל צריך להיות בעל נסיון ומקצועי. למשל: - תכנות: אני אישית בן 34 עם 10 שנות ניסיון מתכנת ++C במקצועי, ללא תואר ומרוויח 22 + רכב. במתחום שלי לא צריך תואר - צריך לדעת לתכנת. יש חברות שדורשות תואר, ויש כאלו שלא. מעולם לא הייתה לי בעיה למצוא עבודה בתחום ובמשכורת נאה. - בניה ועיצוב אתרים: גם משכורות נאות בסביבות ה 15+ ללא צורך בתואר - שיווק באינטרנט וקידום אתרים: SEO SEC גם לא מצריך תואר וכו'... תואר ב"תעשיה וניהול" זה לא מקצוע - זה טוב רק לאדם שיש לו מקצוע ורוצה לנהל אחרים בתחומו תואר ב"מנהל עסקים" זה לא מקצוע - זה טוב רק לאדם שיש לו מקצוע ורוצה לעסוק בתחום ניהולי במקצועו תואר בהיסטוריה / סוציולוגיה / שיווק / לוגיסטיקה בלה בלה בלה אינם מעניקים מקצוע אלא ידע אקדמי. ועם ידע כזה אפשר להמשיך ללמוד לתארים מתקדמים יותר, אבל אינם מקנים מקצועיות לעבודה בשוק החופשי.
מתכנת ++C | 28.06.12
19.
זה להולך לשני הכיוונים...
כיום תואר ראשון מוציאים אנשים על ימין ועל שמאל, ולא כולם ממוסדות לימוד מוכרים ואיכותיים (ראואוניברסיטת לטביה). מכללות חדשות צצות על ימין ועל שמאל, ורמת הלימודים בהם לפעמים נמוכה בטירוף. זאת מבלי להזכיר את מגוון התארים העצום שקיים, כך שכל מי שסיים לימודים במדעי הדשא באיזו מכללה נחותה יכול לקרוא לעצמו אקדמאי, אבל לא מוצא עבודה טובה. ריבוי בעלי התארים גם גורם למעסיקים לבחור באנשים בהתאם. למה לקחת מזכירה ללא תואר כשאפשר לשכור מישהי עם תואר בהיסטוריה/לימודי יפן/אחר? תואר שני אמור להיות שווה יותר. סה"כ יש הרבה פחות מקומות המעניקים תואר שני, והרבה פחות מעוניינים, ועדיין המשכורות לא משהו. ישראלהפכה למדינה של עבדים, בהם דורשים מהעובדים את הדרישות הגבוהות ביותר, אך לא משלמים שכר נאות בתמורה, ומצד שני המדינה עושקת אותנו שוב ושוב במיסים. המשכורת שלי לא זזה, אבל הארנונה, חשמל, מים, מזון, הכל התייקר מאוד... איך אפשר לחיות ככה?
 | 28.06.12
18.
השכר ההתחלתי הנמוך לאקדמאים הוא זה שמאפשר לעצמאים לעשות טונה כסף
פשוט מאוד. אין שום סיבה שתצתרך לצבור 10-15 שנים לפני שאתה מסוגל להראות סימנים של התבססות אחרי שהוצאת כסף רב ומאמץ להשגת דיפלומה. לעומת הדור הקודם שמרבית האקדמאים היו מועסקים בחברות ממשלתיות או ממשלתיות לשעבר (וזכו לתנאי שכר נפלאים) היום נפל השכר במגזר השכירים ("מעמד ביניים" וקפץ השכר במגזר המנהלים ("אלפיון עליון"). אז נכון, יש המוכשרים שיתחילו כמהנדס צעיר (27-28) וימשיכו למנהל פרויקטים ויעשו תואר במנהל עסקים ותואר שני במנהל עסקים ויגיעו בגיל 45 למשרת סמנכל ובגיל 50-55למשרת מנכל וישדרגו את מעמדם הכלכלי. אבל מה עם אלו שלא רוצים להיות מנהלים? שרוצה להישאר בתחום המקצועי הנדסי שבו הם עוסקים, הם ישארו למטה כל חייהם. (ואני נתקלתי באנשים כאלו עם תואר שני ודוקטורט שחיים בצניעות לא מבחירה) אין ניסיון = קבל גרושים = לא הוגן. כשמתחילים נמוך מסיימים נמוך.
תומר | 28.06.12
17.
תשובה קצרה למגיב מס' 9
מי שיש לו פוטנציאל, לא הולך ללמוד תואר בקולנוע במכללת נתניה או באנתרופולוגיה במכללת עמק יזרעאל. הבעיה היא שאנשים לא מאוד חכמים ולא מאוד חרוצים הולכים ללמוד תארים חסרי משמעות שגם אי אפשר לעשות איתם כלום, ואחר כך בוכים למה השכר נמוך ולא מוצאים עבודה.
מרק לוגובסקוי | 28.06.12
15.
כתבה מדכאת
אם אין יציבות בעבודה מפחיד להתחייב להלוואות, למשכנתא אפילו לעשות הרבה ילדים זה מפחיד אם אתה מפוטר, הלך עליך כל ההתחייבויות שלך נופלות כמו דומינו איך אפשר לחיות בטרור כלכלי כזה ? תמיד צריך לשים כסף בצד ליום צרה, אבל גם הכסף הזה לפעמים נגמר עבור דברים שאין לנו שליטה עליהם.
שרית | 28.06.12
13.
חברים, האמת היא כזו:
כל האקדמאים שבוכים ומייללים שאין להם כסף רצים להתחתן ב-150 אלף ש"ח, נוסעים 3 פעמים בשנה לפריז, לונדון ואמסטרדם, יושבים כל יום בבתי קפה ומסעדות ושוכרים דירות במרכז ת"א בעלות של 6500 ש"ח בחודש. חוץ מזה שהם קונים בגדים באלפי שקלים ומבקרים בקניון לפחות פעם בשבוע... אז אח"כ אל תלכו להפגין ברחובות ת"א יחד עם השמאלנים ההזויים האלה בטענה שאתם דורשים צדק חברתי... המדינה לא צריכה לממן לאף אחד כאן דירה בתל אביב ושופינג בחו"ל !! כל המחאה המטופשת הזו התחילה כי גברת ליף לא עמדה בתשלומי השכירות של הדירה שהיא שכרה במרכז ת"א והיא החליטה שהמדינה צריכה לעזור לה עם זה
שפוי | 28.06.12
12.
זה ברור הרי למה פרצה המחאה? לאנשים אין עבודה. ואם יש הם מרוויחים מעט מאוד
יש המון מובטלים ולא רק בקרב חרדים. גם חילוניים שעשו צבא ולמדו לא מסוגלים למצוא כאן עבודה. המעסיקים רוצים רק אנשים מאוד ספציפיים ולא מוכנים להתפשר. כך יוצא שמודעות דרושים לא יורדות חודשים עד שנים מהאינטרנט ומהעיתון. ובזמן הזה אלפי אנשים, שיש בינהם גם מוצלחים מאוד לא מוצאים עבודה. למה? כי הם לא עומדים אחד לאחד בדרישות המעסיקים. החברה שלנו חולה.
 | 28.06.12
11.
למה שמישהו שרק סיים לימודים גבוהים ואיכותיים
יקבל ישר הון תועפות? צריך לתת לו זמן להתקדם וכו', זה יכול לקחת עשר שנים גם למי שסיים טכניון ועובד בהייטק. רוצים להתלונן על יוקר המחיה? סבבה, צודקים, אבל למה להתעלק על נושאים שמאז ומתמיד היו כך - בנאדם לומד כדי להרוויח יותר בעתיד, לא ברגע שקיבל את התואר!
מיפ | 28.06.12
10.
המספרים בומבסטיים, אבל הם לא חזות הכל
מדברים על השכר הממוצע והחציוני ולא מצרפים לכך נתון חשוב נוסף, כמה שעות עובדים בממוצע. לדוגמא, בממוצע וגם בחציון מראים משכורות נמוכות, אבל מתעלמים מהעובדה שיש הרבה אנשים מבוגרים, סטודנטים ואחרים שעובדים משרה חלקית. השאלה האמיתית מה הוא השכר לשעה או לחילופין למשרה מלאה. זה מדד חשוב לאיכות חיים, כי בסופו של דבר גם בשכר מינימום אפשר להגיע ל-8,000₪ ברוטו אם עובדים 6 פעמים בשבוע 12 שעות ביום, אבל זה חיים של כלב. בקיצור, המצב לא גרוע כמו שהכתבה מנסה להראות (כתבים תמיד מחשפים כותרות ושערועיות), אבל יש הרבה לאן להשתפר. לגבי אינפלציית התארים שמגיב 2 דיבר עליה, נכון בהחלט. מלא תארים של מכללות ותארים בתחומים שאין דרישה במשק מביאים לכך שהתואר מיותר ולא משמש את העובד (ולכן אין סיבה שיקבל עליו פרמיה בשכר). מעניין לראות את השכר בתחומים של פיננסים/רפואה/הנדסה/היי טק בצורה ריאלית כדי להבין האם התארים בתחומים הנדרשים משתלמים או לא.
פרט מהותי ומאד חסר | 28.06.12
9.
למס' 2: אז מה שאתה אומר זה שמי שאין לו יכולת כלכלית לא יילך ללמוד, למרות פוטנציאל
שייתכן וטמון בו, ואז למעשה רק בעלי ממון ייעשו תארים, ואז תיפסק האינפלציה של התארים? ומה עם העובדה שבעצם תגדיל אתה פערים שממילא קיימים היום? חסרי היכולת ימשיכו להיות חסרי יכולת בלי אפשרות לשיוויון הזדמנויות, והעשירים ימשיכו להתעשר. ממש רעיון טוב מה שהעלת. למעשה מה שראוי לעשות כדי שהשכר לא יישחק, בין אם של אקדמאים או לא, הוא לגרום לשיוויון בנטל התשלומים שהאוכלוסיה משלמת למדינה, ולהפחית את הנטל ממעמד הביניים.
מורן | 28.06.12
8.
אקדמאים=שכירים=ניכוי מס במקור=לא גומרים את חודש
אקדמאים לא גומרים את החודש פשו כי הם שכירים נקודה! מי מאיתנו לא נתקל חדשות לבקרים בעצמאים אשר לא רק שאינם אקדמאים אלא שספק עם סיימו 12 שנות לימוד, ובכל זאת "עושים בוחטות של כסף". לעיתים מדובר בדוגמה אמיתית לכשרון ויוזמה עסקית, ואולם בחלק גדול מהמקרים פשוט מדובר בכסף שחור שהוא מנת חלקו של העצמאי בלבד. ההון השחור הוא מכת מדינה, וכל מה שמעט מעורה ב"עולם העצמאים" יודע היטב שרשויות המס אינן מגרדות את פוטנציאל הגבייה. אקדמאי יקר זכור, חבל על הזמן היקר שהשקעת בלימודים, מוטב היה לך אם היית מקדיש את אותו זמן על מנת לגבש קומבינה שתאפשר לך לבחור איך ומתי לשלם מיסים אם בכלל.
מלך בברוטו עבד בנטו | 28.06.12
5.
לתגובה מספר 2, שאלה
מתוך עניין בלבד ולא ציניות מה הכוונה אינפלציה של תארים ? מה שאתה בא להגיד שבגלל שהתארים היום יתר מסובסדים או יותר נכון יותר אנשים הולכים ללמוד מלפני 9 שנים לכן הרווח בשכר כתוצאה מהתואר ירד? ואם זה ככה יש לי 2 שאלות : 1. היום כמעט כל תפקיד במשק שטותי עד כמה שיהיה דורשים תואר ראשון כך שבפועל כן צריך לבצע את זה גם אם התפקיד לא באמת מצריך את זה. 2. בהנחה והתארים לא היו מסובסדים ופחות אנשים היו הולכים ללמוד והערך של התואר היה עולה כלומר השכר שלהאקדמאי היה עולה, מה היה קורה אם אלא שלא היו הולכים ללמוד? בתיאוריה שלך מה זה אומר לגבי אותם אלו מה מעמדם?
אבי | 28.06.12
2.
אין כמו שקרים סטטיסטים כדי למכור לציבור אידיאולוגיה סוציאליסטית
ביטואים כמו העליה בשכר של העשירון העליון הם חסרי כל משמעות, למעשה העשירון העליון האלו הם אותם בוגרי תואר ראשון בשנת 2001 שהרוויחו 7000 שקל וכעבור עשור הם כבר העשירון העליון שמרוויח 40000 שקל. הסיבה שמי שמסיים היום תואר ראשון מרוויח יחסית פחות מלפני עשור היא כי יש אינפלציה של תארים שנובעת מסבסוד ממשלתי. זה גורם לאנשים ללכת ללמוד תואר ראשון גם אם אין להם כישורים או צורך בתואר לעבודה שלהם, פשוט כדי שלא יריגשו לא נעים מול החברים שלהם. אז הולכים לעשות תואר ראשון בעבודה סוציאלית/היסטוריה/לימודי מגדר/אנתרפולוגיה או איזו שטות כזאת ואז בוכים שהשכר נמוך. ומה הפיתרון של אנשי המחאה: בואו נסבסד שכר לימוד מהגן עד תואר שני כדי להחמיר את הבעיה...
כלכלן | 28.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת